Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vazdušna puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vazdušna puška
DESPERADOS

Dare_Makedonija kaže:
Inace radi se o Gamo Viper Express. Podunavac, Desperados Imenjace? Cekam vasa mislenja. Pozz

Moj prijatelj ima Gamo Viper 5.5mm i dosta sam pucao iz nje ali samo dijabolama .
Spora je i nikakve prednosti nema nad 4.5mm sak je i losija po meni .
Konkretno ovo sto ti pitas je opet izmisljotina za Americko trziste sa ovim dodatkom koje moras sam da punis ( nije tesko ) ali sam potpuno siguran da puska nije upotrebljiva na daljini preko 15 do 20 metara . Tesko da ce neka stetocina ako ti je to bio cilj da dodje tako blizu da bi je ti gadjao .
Dok sa normalnom dijabolom 4.5 mozes prilicno dobro da gadjas i preko 30 metara i imas dobre pogotke .

I na kraju ovo je vazdusna puska i nije sacmarica ili mk , pa i ne treba nista ni ocekivati od nje .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Dare_Makedonija
 Ok fala
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

DakiNS
 Ima kod mene još jedna bakica , to je Slavija 631 model 77 lux. Do pre par dana nije bila u funkciji ali sada se ponovila sa novom oprugom i novim zadnjim nišanom koji sam dobio od majstor Toze , e Tozo još jednom hvala. Upucavao sam je na 20 metara , meta nacrtan krug promera 3 cm. Zadovoljan sam jačinom i preciznošću, municija Gamo magnum pakovanje 250 kom. Sada lepo mogu da se do mile volje napucam u dvorištu ,nadam se da će se još bolje odraziti na preciznost da Lali ladno prišijem za trajno svadbarsku mašnicu na lovački prsluk ( ako kaže da nema prsluk nema veze negde ćemo da prišijemo)Smeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

vladas
 Kupio sam Gamo Shadow DX 4.5! Interesuje me kako treba da se odrzava, podmazuje i slicno vazdusna puska, takodje koje dijabole bi mi preporucili kako za kako male, tako i velike udaljenosti mete?! Hvala!

Podunavac

vladas kaže:
Kupio sam Gamo Shadow DX 4.5! Interesuje me kako treba da se odrzava, podmazuje i slicno vazdusna puska, takodje koje dijabole bi mi preporucili kako za kako male, tako i velike udaljenosti mete?! Hvala!

Pošto nema barutnih gasova održavanje je daleko lakše nego kod vatrenog oružja. Povremeno našpricaš sa boljim uljem (preporučujem Ballistol) i ostaviš par sati da odstoji (ili celu noć). Posle očistiš krpicom dok ne počne da izlazi čista iz cevi. Lično čistim kanapom a ne šipkom, zbog malog kalibra cevi. Kanap pravim od ribarskog konca za pletenje mreža, a na kraju stavim duguljasto olovo za pecanje za lakše provlačenje kroz cev. Kod ovog postupka nemoj da uspravljaš pušku da ti ulje ne curi u cilindar (mehanizam za sabijanje vazduha). I nemoj da držiš nategnutu pušku da ti ne trpi opruga, nego je samo početno prelomi da cev ostane otvorena. Izvana je redovno podmazuj kad god je koristiš, pošto znoj iz dlanova nagriza brunir.
Što se tiče dijabola najbolje su ti Gamo, a oblik zavisi od namene. Ja koristim špicaste Gamo Magnum.
Tri prsta 2Kolce

Lala

DakiNS kaže:
Sada lepo mogu da se do mile volje napucam u dvorištu ,nadam se da će se još bolje odraziti na preciznost da Lali ladno prišijem za trajno svadbarsku mašnicu na lovački prsluk ( ako kaže da nema prsluk nema veze negde ćemo da prišijemo)Smeko

Kad Lala tebi prišije, ne maŠnicu, nego maSnicu preko njonje... Grin
Šalim se druže, doći ću jednom kad bude lepo vreme, da napravimo malo takmičenje - rezultat kačimo ovde na portal! Dogovoreno?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS

Lala kaže:

DakiNS kaže:
Sada lepo mogu da se do mile volje napucam u dvorištu ,nadam se da će se još bolje odraziti na preciznost da Lali ladno prišijem za trajno svadbarsku mašnicu na lovački prsluk ( ako kaže da nema prsluk nema veze negde ćemo da prišijemo)Smeko

Šalim se druže, doći ću jednom kad bude lepo vreme, da napravimo malo takmičenje - rezultat kačimo ovde na portal! Dogovoreno?

Na 20 metaraB)

DakiNS
Šalim se druže, doći ću jednom kad bude lepo vreme, da napravimo malo takmičenje - rezultat kačimo ovde na portal! Dogovoreno?[/quote]

Eto a taman sam hteo da ti donesem pihtija moja dragaena upravo kuva

Lala
 Mnoooogooo je!!! Grin
Može jedino ako metu okačimo na granu, znaš da sam strašno precizan na takve mete koje su na grani! Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Ali da ne pucaš kalibar 4Smeko

Podunavac
 Rođo kad Lala dođe na trening, postavi daske na prozore i zatvori kere u garažu. Nemoj da ti posle bude žaooooo. A upozori i komšiluk da ne bude posle nekih problema. Nisu ni dijabole baš bezazlene.ROFL
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Zatvoriću ga u zadnje dvorište a na prozore staviti džakove sa peskom , ostao mi onaj pancir iz rata pa ću umotati kere,a za neke komšije me baš nešto i ne sekiraKalanjikov

vladas
 Hvala na savetu! Smile

DESPERADOS
 Daki ajde pa neka je sa srecom puskica i da te dobro sluzi .
Slazem se da je Gamo jedan od najboljih prozivodjaca diabola , mada ni Diana nije losa.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Podunavac

DESPERADOS kaže:
Daki ajde pa neka je sa srecom puskica i da te dobro sluzi .
Slazem se da je Gamo jedan od najboljih prozivodjaca diabola , mada ni Diana nije losa.

Kolega ima mnogo dobrih proizvođača dijabola. Kao što si ti rekao Dijana je jedan od njih, isto tako i RWS. Međutim kada sam rekao da je Gamo najbolji, mislio sam najbolji izbor za Gamo pušku, a ne općenito najbolji proizvođač dijabola.
Tri prsta 2Kolce

duskov
 Imam solidnu, češku vazdušnu pušku.
U Crnoj Gori ne treba intervencija MUP-a da bi se kupila ova puška. Čak ni za one koje su većeg kalibra(5,5 mm) i vrlo su opasne. Dovoljno je samo , u prodavnici oružja, pokazati ličnu kartu i platiti.
U Podgorici ima dobar izbor od španskih modela većeg kalibra, pa do Njemačkih Dijane i Češkog Brna.... Austrijskih modela....

vladas
 Koju bi mi optiku preporucili za vazdusnu, oko 5 000din?

Podunavac

vladas kaže:
Koju bi mi optiku preporucili za vazdusnu, oko 5 000din?

Optika Gamo VE 3-9x32 WR, ili ako je preskupa Gamo VE 4x32 WR. Ne znam koje su im cene u Srbiji, ali su obe dobre i dolaze u kompleti sa montažom.
Tri prsta 2Kolce

vladas
 Hvala Podunavac! Smile

DESPERADOS
 Gamo optike nisu lose , ali ima losih modela i treba obratiti paznju ,kod nas su malo precenjene pa su samim tim i preskupe najvise se isplati kupiti u kompletu sa puskom ako ima takva opcija.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Vazdušne puške PRODAJEM 6 11.12.2018. 20:28
Vazdušna puška PUŠKARSKA RADIONICA 72 06.06.2015. 20:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,469
Najnoviji član: SloboM

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,625,625 posete www.srbijalov.com