B&P
|
MMilos |
Objavljen 23.09.2014. 09:02
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Ja koristim B&P od prvog dana i nikad nisam imao situaciju da DOBRO POGOĐEN fazan ode bilo gde, osim u supu. To što je odletelo malo više perja ne znači da ga je udario ceo snop... ;)
Proverite Vi, poštovane kolege, nišanske sprave...retko kad je do puške i municije, obično bude do pogotka (tj promašaja)  |
|
|
|
pavikpavlovic |
Objavljen 23.09.2014. 09:17
|

Mlađi član

Upisa: 44
Pristupio: 13.08.2014. 18:00
|
Ja koristim B&P GP Universal 32g 1.7mm bez koncetratora kao prvi metak i Competition One 28g 2.0mm sa koncetratorom kao drugi metak, za prepelice i mogu vam reci da sam prezadovoljan, ovu kombinaciju cu sigurno koristiti i sledece godine ako nam ne zabrane lov na prepelice. |
|
|
|
MMilos |
Objavljen 23.09.2014. 09:22
|

Stari član

|
Gde nalaziš GP Universal, kolega?
Pre su imali metak Nike, koji je bio vrhunski za lov prepelica... |
|
|
|
pavikpavlovic |
Objavljen 23.09.2014. 10:06
|

Mlađi član

Upisa: 44
Pristupio: 13.08.2014. 18:00
|
AGP Lovac u Novom Sadu, nisam taj pucao, a GP je vrh. Malo je skup ali vredi. |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 23.09.2014. 17:52
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
MMilos kaže:
Ja koristim B&P od prvog dana i nikad nisam imao situaciju da DOBRO POGOĐEN fazan ode bilo gde, osim u supu. To što je odletelo malo više perja ne znači da ga je udario ceo snop... ;)
Proverite Vi, poštovane kolege, nišanske sprave...retko kad je do puške i municije, obično bude do pogotka (tj promašaja) 
ако од 6 метака 4 покаже лоше резултате, онда немам шта више да причам... сачме је било у фазанима, али доста и само модрица од удара. у питању је била 8ица. како није претрпео шок и зашто је тако не знам тек, тај метак је код мене завршио (један остављен за колекцију а један испаљен у пешчани "зид" да видим посип, који је, руку на срце, одличан, ал џаба му кад обичан фазан не остане на лицино место ). из исте пушке исти стрелац обичним крушиком картонцем и беломом их је рушио ко кулу од карата, а богами су и гуске добијале по који мираж и од истог падале ко крушке. тако да прича о стрелцу и нишанским справама отпада. пошто је детаљним прегледом утврђено да фазани нису носили панцире, остаје да само метак не ваља.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 23.09.2014. 18:58
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Verovatno je problem u lošem skladištenju municije pre puštanja u prodaju. Inače B&P je jedna od kvalitetnije municije. Premda serija F2 Classic nije vrhunska municija ovog proizvođača, i namenjena je za lov na početku sezone dok se temeperature drže iznad nule. I na umerenim distancama.
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 23.09.2014. 23:49
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
ssekir75 kaže:
MMilos kaže:
Proverite Vi, poštovane kolege, nišanske sprave...retko kad je do puške i municije, obično bude do pogotka (tj promašaja) 
ако од 6 метака 4 покаже лоше резултате, онда немам шта више да причам... сачме је било у фазанима, али доста и само модрица од удара. у питању је била 8ица. како није претрпео шок и зашто је тако не знам  тек, тај метак је код мене завршио (један остављен за колекцију а један испаљен у пешчани "зид" да видим посип, који је, руку на срце, одличан, ал џаба му кад обичан фазан не остане на лицино место  ). из исте пушке исти стрелац обичним крушиком картонцем и беломом их је рушио ко кулу од карата, а богами су и гуске добијале по који мираж и од истог падале ко крушке. тако да прича о стрелцу и нишанским справама отпада. пошто је детаљним прегледом утврђено да фазани нису носили панцире, остаје да само метак не ваља. 
Potpisujem kolega sve sto si napisao.
Ista iskustva sam imao. Strasno.
Nema dalje...
Taze metak, nov uvoz bio prosle sezone, neobjasnjive situacije,
pucnjevi na zeca i fazana gde lete dlake i perje na sve strane (zec nestaje u oblaku dlake, ali nestaje i pici ko da nista nije bilo),
posle par tih situacija, metnem Belom kao drugi metak, i zec pada od drugog metka redovno(beloma, kojem evo ovde skidam kapu)...
Probao RC na nagovor starijih kolega, skuplji od Beloma, ali u toliko i bolji, i nema greske. I jedan i drugi rade, a vec sam iznosio svoja iskustva ovde o BP-u sta se sve desavalo.
Toliko o BP. |
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 24.09.2014. 00:07
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
ssekir75 kaže:
чиме је то гађано? ја говорим моје искуство, метак купљен у агп ловцу у ниш и испуцан недељу дана касније. старији ловци нису веровали шта гледају...
Gađan je sa krušik specijal 3,0mm 16/70 , neznam šta se dešava a i moj kum ,Čeda,kaže da nikad više neće da puca krušik.... ipak mislim da je ta kutija bila izolovan slučaj....naleti ponekad tako loša serija....probaću b&p ako nezadovoljava idem dalje....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
moravac 1 |
Objavljen 24.09.2014. 18:03
|

Stari član

Upisa: 236
Pristupio: 03.11.2013. 12:21
|
Znaci kolege svi koji ste imali losa iskustva sa f2 clasik prebacite se tricolor od 36gr i ako vam taj patron ne valja e tesko da ce te kod nas naci nesto bolje. Elem iskustva su razlicita ali ja ispucah dve kutije prosle godine sto u redovnom sto u komercijali i nije bilo nikakvih problema.Napominjem da podatak da kod nas niko nije uvozio b&p u zadnje dve godine a mozda i vise i da je na nasem trzistu i puno falsa.Smem sa svakim u prase i jagnje i klopu za drustvo F2 clasik jedan patron jedan fazan...ko voli nek izvoli.
srbija
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 24.09.2014. 18:38
|

Lovčina

|
davorcalic kaže:
ssekir75 kaže:
чиме је то гађано? ја говорим моје искуство, метак купљен у агп ловцу у ниш и испуцан недељу дана касније. старији ловци нису веровали шта гледају...
Gađan je sa krušik specijal 3,0mm 16/70 , neznam šta se dešava a i moj kum ,Čeda,kaže da nikad više neće da puca krušik.... ipak mislim da je ta kutija bila izolovan slučaj....naleti ponekad tako loša serija....probaću b&p ako nezadovoljava idem dalje....
Zemo ja sam mislio da je naš Čeda kao pravi patriota opredeljen samo za Krušik municiju. A kad ono tamo i on se odlučio za municiju sa neprijateljskog zapada.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 24.09.2014. 19:30
|

Lovčina

|
moravac 1 kaže:
Znaci kolege svi koji ste imali losa iskustva sa f2 clasik prebacite se tricolor od 36gr i ako vam taj patron ne valja e tesko da ce te kod nas naci nesto bolje. Elem iskustva su razlicita ali ja ispucah dve kutije prosle godine sto u redovnom sto u komercijali i nije bilo nikakvih problema.Napominjem da podatak da kod nas niko nije uvozio b&p u zadnje dve godine a mozda i vise i da je na nasem trzistu i puno falsa.Smem sa svakim u prase i jagnje i klopu za drustvo F2 clasik jedan patron jedan fazan...ko voli nek izvoli. 
значи ако више нас има лоша искуства са ф2 класик одма је до нас, никако није до метка? лепа теорија, али што је нико не примењује на домаћу џебану? него одма не ваља метак, а кад је западно њесра у питању, еее, то је фалш, то је до стрелца, пушка не ваља... ако је теби колега добар, срећно ти с њим и добар поглед, код мене је завршио каријеру. триколор нико није помињао, а од 36грама за мање паре купићу кинга за ког нико лошу реч није реко.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
moravac 1 |
Objavljen 24.09.2014. 20:04
|

Stari član

Upisa: 236
Pristupio: 03.11.2013. 12:21
|
ssekir75 kaže:
moravac 1 kaže:
значи ако више нас има лоша искуства са ф2 класик одма је до нас, никако није до метка? лепа теорија, али што је нико не примењује на домаћу џебану? него одма не ваља метак, а кад је западно њесра у питању, еее, то је фалш, то је до стрелца, пушка не ваља... ако је теби колега добар, срећно ти с њим и добар поглед, код мене је завршио каријеру.  триколор нико није помињао, а од 36грама за мање паре купићу кинга за ког нико лошу реч није реко. Rekoh mozda star,mozda fals a nikako ne pomenuh da je do tebe ili kolega sa losim iskustvom.Ja pomenuh moje.Drugo tema nije samo f2 vec b&p ja ti napomenu tricolor.To sta se tebi kolega isplati i za koje pare to je vec na tebi.Ja sam prezadovoljan svim sto sam pucao do sad i napominjem ne moramo svi isto da mislimo.A rekoh na kraju imam samouverenosti da ponudim opkladu jedan f2 clasik jedan petao...pa i da izgubim nadam se da nemas nista protiv vruce jagnjetine i kupus salate a jos i neki spricer....
srbija
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 24.09.2014. 20:13
|

Lovčina

|
Evo ako vam je potreban sekundant u ovoj opkladi ja se dobrovoljno javljam. Nemama ništa protiv ni jagnjetine ni špricera. A može i bambus.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.09.2014. 20:24
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Podunavac kaže:
Evo ako vam je potreban sekundant u ovoj opkladi ja se dobrovoljno javljam. Nemama ništa protiv ni jagnjetine ni špricera. A može i bambus. 
Ne može opklada bez sudije. Ja ću se žrtvovati
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 24.09.2014. 20:55
|

Lovčina

|
^имам, и то два разлога - први, не кладим се, други, 120 кила ;) ја рекох, добар поглед и добру срећу с њим, ја се више не нервирам.
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 24.09.2014. 21:56
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Već sam pisao na ovoj temi ...
F2 Classic koristim otkako je došao u naše prodavnice, pa jedno desetak godinica end još tija loših rezultata nEsam im'o da perje i dlake letU i sl izbegavam 10tq i samo s 8cu bijem ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 25.09.2014. 00:09
|

Lovčina

|
о осмици се и ради... 10ку и ја избегавам сем за патке
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 25.09.2014. 08:52
|

Stari član

|
Ja se B&P ne odričem, što se tiče lova fazana i zeca. Koristim MB Extra, Long Range i F2 ponekad. Navikao sam na njega, jer ga koristim od prvog dana, i zato ne menjam brend. Da sam počeo sa Krušikom, verovatno bi bilo isto ;)
Za ostalu divljač, trpam u cevi šta mi padne pod ruku.
Nisam nikad ni pomisliio da je za promašaj kriva municija, već samo ja sam.
A i ne sećam se da mi je fazan odleteo a da ga pogodim i ošurim u letu 
Zbog toga onakav komentar... |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 25.09.2014. 14:40
|

Lovčina

|
ја говорим о ф2, не о баскијерију уопште. лонг ренџ је друга прича. ја га нисам пуцао, али колега из групе га користи и бије ко свети илија, и то поприлично далеко. ја сам набавио мало 6ицу за гуске, и коју 8 кад крене зекоња. уз моје 3/4 и 1/1 чокове има да бије далееееко ;)
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 25.09.2014. 21:02
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
[quote]MMilos kaže:
Kolega,fazan pogođen sa najmanje 4 zrna promera sačme 3,00mm pri brzini od 190m/s doživljava nervni šok i biva usmrćen, a druga stvar je sad ga pogodiš tako da ga zahvati skoro ceo snop i odeee....Morao bi da padne....
Negovorim o b&p, još ga nisam ni probao a vidim ovde da ima nekih koji nisu zadovoljni (f2 classlc)...Pa stvarno čovek nezna šta da kupi da valja.....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|