Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 22-250

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
22-250
SUMO
 I zamolio bih vas - da postavite barem nekad neku sliku.Moze i iz arhive.

Podunavac

SUMO kaže:
A ako prosvirate srndaca sa recimo CDP-om u 30-06 i lose ga pogodite....on ce da padne?

Loš pogodak je loš pogodak, bez obzira na kalibar i konstrukciju zrna. Zar će da padne sa SP zrnom ako je loše pogođen?
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

Podunavac kaže:

SUMO kaže:
A ako prosvirate srndaca sa recimo CDP-om u 30-06 i lose ga pogodite....on ce da padne?

Loš pogodak je loš pogodak, bez obzira na kalibar i konstrukciju zrna. Zar će da padne sa SP zrnom ako je loše pogođen?

Podunavac Bravo 2
... u ostalom, pre će da padne od .30-06 i sa tvrđim zrnom nego od .22-250 sa istom tvrdoćom zrna, zar ne SUMO? ... a što se tiče prikazanih slika potraži ih po drugim temama gde sam postavio sigurno više no ti ov' ...Chut
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Scorpion Hunter

canis aureus kaže:

Podunavac kaže:

SUMO kaže:

Podunavac Bravo 2
... u ostalom, pre će da padne od .30-06 i sa tvrđim zrnom nego od .22-250 sa istom tvrdoćom zrna, zar ne SUMO? ... a što se tiče prikazanih slika potraži ih po drugim temama gde sam postavio sigurno više no ti ov' ...Chut

30-06 moze da posluzi i za BIG GAME dok ovaj 22-250Chut

DESPERADOS

Skorpion kaže:

Naravno zato se i zove univerzalac , a tu je i njegov kolega 7x64 Kralj lova .....Bravo 2
Radi isto sto i svi mali kalibri a moze i sve ostalo sto oni ne mogu .;)
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Scorpion Hunter

DESPERADOS kaže:

Skorpion kaže:

Naravno zato se i zove univerzalac , a tu je i njegov kolega 7x64 Kralj lova .....Bravo 2
Radi isto sto i svi mali kalibri a moze i sve ostalo sto oni ne mogu .;)

8x57,7x64,30-06 to su carevi.. Smesno je uporedjivati 22-250 sa nekim od ova tri kalibra...

Zlatar
 Stvarno ne znam kakve veze ima 30-06,8x57,7x64 ,BIG GAME i ova tema o kalibru 22.
22 se koristi za predatore i čišćenje lovišta od istih da bi druga divljač mogla da preživi.
Ja ću o temi drugo me ne zanima.
Može i za srndaća uz koriscenje sto kvalitetnijih zrna, i to tanke kosuljice, koja prilikom udara imaju brzine vece od 800m/s i rezultati su odlicni, bez ranjavanja, uz dobru toleranciju na lose pogotke, padovi na mestu a penetracija u tom slucaju nije ni potrebna.Ne varmint zrna koja prskaju u sitne fragmente već SP i to nije isto.Monolitna zrna pune bakarne košuljice mislim da nisu za ovaj kalibar kao što je BarnesTriple-Shock X Bullet iako ga ameri preporučuju za njihovog bucka,čini mi se da je pretvrd doduše nisam probao a i ne treba mi leba preko pogače.
Ja sam hteo nabaviti Partiton 60gr,Barnes TSX ali treba i cev sa korakom 1-9,potpuno ne potrebno za divljač male biomase.Ovo je potvrđeno u praksi od strane ljudi koji sarađuju sa PPUom,pa su me i odgovorili od ovih zrna.

Sasvim dobro radi PPU SP završiće posao,nisam video razliku između 50 i 55gr zrna,ali koliko ja znam sa svakim zrnom treba pogoditi vitalnu zonu. A posle praznika ću probati Federal SierraGameKing , Federal Nosller balistik tip,dobio sam uverenje da je perfektno radilo na srndaću,videću na srnama krajem januara.

p.s. ako možemo o temi,municija,puška,222,223,22-250 iskustva prednosti i mane,hvala

canis aureus
 ... kad mi već upisi ne opstaju nadam se da slika 'oće Confused ...
i41.tinypic.com/5yrzwg.jpg

Pilot
Dim

Scorpion Hunter

canis aureus kaže:
... kad mi već upisi ne opstaju nadam se da slika 'oće Confused ...
i41.tinypic.com/5yrzwg.jpg

Pilot
Canis fali 222 iveli 3

canis aureus
 ... fali tu tebra još mnogo koje-čegaYes
ali radi lakšeg uočavanja dimenzionih razlika i stvaranja bolje "slike" ...
Dim

Scorpion Hunter
 Od navedenih kalibara sa slike najbrojniji su i najpoznatiji 223 i 22lr ostali se manje vise koriste... Svaki dobar kalibar ima pre svega vojnu tradiciju kao npr 223 NATO. 22lr ima takodje vojnu,lovnu i sportsku istoriju... Bas bih voleo da mi neko navede neku vojnu pusku u kalibru 22-250???Hmmm
Ne kazem da je to los kalibar ali da je toliko dobar NATO bi mu nasao neku namenu nebi koristili 223Hmmm

Podunavac
 Ne treba da se potcenjuje kalibar 22-250. To dali je neki kalibar bio u vojnoj upotrebi ili ne, ne znači da je dobar za lov. Igrom slučaja vojni kalibri 8x57 IS i 30-06 Spr. su se odlično pokazali i za lovačke svrhe, ali zahtevi vojne i lovačke municije se uveliko razlikuju. U kategoriji kalibara .22, kalibar 22-250 je jedan od boljih. Ali treba shvatiti njegova ograničenja i svesti ga na realnu upotrebu. A to je prvenstveno odstrel predatora na većim distancama i odstrel srneće divljači. A za kalibar 22 LR nisam čuo da je bio u službenoj upotrebi u vojsci.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 E Rodjo šta misliš koji je omiljeni kalibar Mosada
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Rođo to nije službena upotreba u vojsci. Mosad se koristio (i još uvek koristi) pištoljima Beretta M70 u kalibru 22 LR, ali to nije formacijsko naoružanje. Koristio ih je za likvidacije terorista i eliminaciju otmičara u avionima kod otmica. Ni jedna vojska na svetu ne koristi kao službeni kalibar 22 LR osim eventualno za vežbe gađanja i specijalne jedinice kao prigušeno oružje.
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter
 Podunavac postoji jedan automat u kalibru 22lr nije mi poznat tacan naziv oruzja koriste ga diverzanti sa prigusivacem. NATO- ga koristi...

punisher
 Nešto mi se vrti po glavi automat Voere i slovenački MGV 176, ispravite me ako grešim.
Što se tiče Mosada, tačni su podaci o kalibru i pištolju M70. Ko je gledao film "Minhen" zna o čemu pričam. Svi teroristi širom sveta likvidirani su ovim kalibrom. On je "trade mark" Mosada. Kao što je ponos Izraelaca čuveni "Desert Eagle" u kalibru 50AE.

Podunavac
 Upravo ono što sam već rekao. Nema formacijskog naoružanja u kalibru 22LR, i on nije službeni kalibar ni jedne vojske na svetu. Specijalne jedinice imaju tu mogućnost da koriste šta hoće za razliku od ostalih formacija koje koriste isključivo naoružanje usvojeno za službenu upotrebu. Kalibar 22LR može da bude veoma opasan i efikasan u rukama stručnjaka, ali je njegova primena veoma ograničena.
Odosmo Van teme. Tema je 22-250.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Pred raspad Juge, slovenci su se na sva usta hvalili sa novom automatskom puškom , mislim da ju je počelo proizvoditi Gorenje, sa gornje strane bio je doboš u koji stane oko 170 metaka cal 22, čak su i prikazali efekat rafalne paljbe na zidu gde je otvorena doobra rupa , konstantnim pogocima na određenom mestu krnji se komad po komad bloka i otvara se rupa, pri otcepljenju Slovenije slovenski teritorijalci naoružani ovim puškama vrlo nehumano a mislim čak i protivno Ženevskoj konvnciji napadali su JNA. Malo zrno bez košuljice koje se vrlo lako deformiše pravilo je strašne rane. E sada da li to oružije ulazi u sastav redovnih jedinica ili posebnih ne znam samo znam da njima to niko nije zamerio.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac

DakiNS kaže:
Pred raspad Juge, slovenci su se na sva usta hvalili sa novom automatskom puškom , mislim da ju je počelo proizvoditi Gorenje, sa gornje strane bio je doboš u koji stane oko 170 metaka cal 22, čak su i prikazali efekat rafalne paljbe na zidu gde je otvorena doobra rupa , konstantnim pogocima na određenom mestu krnji se komad po komad bloka i otvara se rupa, pri otcepljenju Slovenije slovenski teritorijalci naoružani ovim puškama vrlo nehumano a mislim čak i protivno Ženevskoj konvnciji napadali su JNA. Malo zrno bez košuljice koje se vrlo lako deformiše pravilo je strašne rane. E sada da li to oružije ulazi u sastav redovnih jedinica ili posebnih ne znam samo znam da njima to niko nije zamerio.

Rođo nije automatska puška, nego automat. Gorenje MGV ustvari nije bio slovenski proizvod, nego kopija automata American 180. Sposobnost da drobi betonske blokove ne prizlazi iz snage municije koju je koristio nego visoke kadence paljbe, koja je prelazila 1200 metaka u minuti. Bio je prilično jednostavne konstrukcije i osim cevi, zatvarača i opruga uglavnom izrađen od polimera (plastike). Imao je slobodan zatvarač, koji je (naravno) pucao iz otvorenog položaja. Koristio je doboše kapaciteta 161 metak. U kompletu je išao automat, dva okvira i prigušivač. Imao sam priliku da ga koristim i ne mogu reći da sam bio naročito fasciniran sa njim. Rasipao je municiju, doboši se teško i sporo pune, nema regulator paljbe nego na prvi zub puca pojedinačno, a na drugi automatski... Sve u svemu, ništa naročito.
Tri prsta 2Kolce

klaja
 i39.tinypic.com/otlq1v.jpg
Evo i slike 
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,302 posete www.srbijalov.com