Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 27im

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 27im
dinic1991
 iz27 kalibar 16
aleksandar dinic

veljko__
 iz27 je odlicna ja je obozavamOdobreno
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

igorst
 Odlicna e ke te sluzi so godini.Inaku te podsekja na Iz12 zatoa sto e recisi ista.Eden moj komsija ima Iz27 k16 proizvedena na kraj na sedumdesetite,ja sporedivme so moite Iz12 k16 od1973 i Iz27m od 2003,edinstveno nesto sto podsekja na Iz27 e podkundakot i imeto na modelot drugoto se e isto kako na Iz12.Lupa
igorstElmer

denisedi
 Imam IZ 27 m m desilo mi se kada sam puco prvi metak avtomatski sama da se zakoci i da ne mogu da pucam drugi metak dok ne otkocim opet.Dali zna neko u cemu moze da je problem.
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

Podunavac
 Jedino logično objašnjenje po meni, je to da ti je oslabila opruga na kočnici, i da se od trzaja prilikom opaljenja pomeri dugme kočnice. To je lako proveriti. Ako dugme kočnice previše lako ide napred nazad, bez otpora i zuba, onda je to razlog.
Tri prsta 2Kolce

PEZ

Podunavac kaže:
Jedino logično objašnjenje po meni, je to da ti je oslabila opruga na kočnici, i da se od trzaja prilikom opaljenja pomeri dugme kočnice. To je lako proveriti. Ako dugme kočnice previše lako ide napred nazad, bez otpora i zuba, onda je to razlog.

Ne bih rekao da je opruga oslabila, pre mislim da zbog zaprljanosti (moguce od skorelog ulja ili sredstva za konzerviranje) dugme kocnice ne ide dovoljno napred da preskoci "zub" tako ostane u nekom medjupolozaju i onda se od potresa vrati nazad.

Podunavac
 Treba skinuti kundak i pogledati. Ovo ne može da bude velik kvar, a skidanje kundaka je vrlo jednostavno.
Tri prsta 2Kolce

Brka bez brkova
 Mozda je to sto su kolege rekle,a mozda je i zbog strelcasrbijalov.Ukoliko pusku otkocujes tek prilikom pucanja,a palac ti ostane na dugmetu kocnice posle prvog pucnja usled trzaja moze doci do nehoticnog kocenja.Meni se to desilo nekoliko puta,a onda sam promenio hvat i problem je bio resen.;)

denisedi
 Hvala vam i ja sam pomislio na palac pa sledeci put cu obratiti paznu da vidim dali ce opet isto posto se to ne desava svaki put samo dva puta do sada a megu to vreme ispuco vise od 30 metkova i nije se desilo opet Hvala vam jos jednom i dobar pogled svima koji love sutra.
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

stanojlo martinovic
 postosam nov na forumu zamoliobih kolege koi imaju iskustva sa iz27m dali mogu da koristim magnumove patron 12*76. Puskaje sa promenljivim cokovima i sa dva okidaca

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim

stanojlo martinovic
 Pozdrav svim kolegama lovcima.Posedujem rusku bokericu iz27m sa belom glavom.Puska ima promenljive cokove. Interesujeme ako neko zna dimenzije cokova.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

vlada lovac

stanojlo martinovic kaže:
Pozdrav svim kolegama lovcima.Posedujem rusku bokericu iz27m sa belom glavom.Puska ima promenljive cokove. Interesujeme ako neko zna dimenzije cokova.

5cmika

sheytan

BELOM se piše velikim slovom, barem prvim! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

PEZ

sheytan kaže:

BELOM se piše velikim slovom, barem prvim! Stari

ROFL

Podunavac

postosam nov na forumu zamoliobih kolege koi imaju iskustva sa iz27m dali mogu da koristim magnumove patron 12*76. Puskaje sa promenljivim cokovima i sa dva okidaca[b]

Ako je tvoja puška u kalibru 12/76 Magnum onda možeš, a ako je u kalibru 12/70 onda nemožeš. Oznaka kalibra ti piše na cevima, tačnije na mono bloku sa desne strane.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Nije mi baš najjasnije pitanje pa ću da ti odgovorim malo opširnije.
IŽ-27 dolazi u kompletu sa 3 ili 5 izmenjivih čokova. Ako imaš 3, onda su to 1/4 čok, 1/2 čok i pun čok. Ako ih imaš 5, onda uz ove nabrojane imaš još i cilindar i 3/4 čok.
Dimenzije suženja čokova kod IŽ-27 su: cilindar nema suženja, 1/4 čok 0,25 mm, 1/2 čok 0,5 mm, 3/4 čok 0,75 mm i pun čok 1,00 mm. Kalibar duše cevi je 18,4 mm.
Svaki čok na sebi ima dve oznake. Prva je slovna oznaka i vidi se samo kad čok nije uvrnut u cev. Druga oznaka su recke i vide se na ustima cevi kad je čok uvrnut u cev.

Oznake idu ovako:
CILINDAR C-Lead IC-Steel. Što znači da je cilindar čok za olovnu, a 1/4 (improved cylinder) za čeličnu sačmu. Na njemu nema recki.
1/4 ČOK IC-Lead IM-Steel. Što znači 1/4 čok (improved cylinder) za olovnu, a 3/4 čok (improved modified) za čeličnu sačmu. Na njemu ima 4 recke.
1/2 ČOK M-Lead F-Steel. Što znači 1/2 čok (modified) za olovnu, a pun čok (full) za čeličnu sačmu. Na njemu ima 3 recke.
3/4 ČOK IM-Lead. Što znači 3/4 čok (improved modified) za olovnu, a za čeličnu sačmu nije dozvoljen za upotrebu. Na njemu ima 2 recke.
PUN ČOK F-Lead. Što znači pun čok (full) za olovnu, a za čeličnu sačmu nije dozvoljen za upotrebu. Na njemu ima jedna recka.

Sobzirom da je čelična sačma pretvrda i da se ne formira prilikom prolaska kroz cev kao olovna, ona sme da se koristi maksimalno sa 1/2 čokom. Korištenje čelične sačme iz 3/4 ili punog čoka dovodi do preteranog naprezanja u zoni usta cevi (čoka) i do oštećenja, a moguće i povrede strelca.
Čelična sačma sme da se koristi samo iz cevi na kojima piše Steel shot ili imaju znak ljiljana koji je međunarodna oznaka za puške nemenjene korištenju čelične sačme. A čokovi samo oni na kojima piše Steel.
Tri prsta 2Kolce

stanojlo martinovic
 Zahvaljujemse kolegi kojimije pruzio opsiran odgovor na moje pitanje u vezi cokova

Djordje NI
 kolege,dali kundak i podkundak od IZH 27(MP) pasuju na IZ 27(SSSR)?
čapa&fleki&mali

PEZ
 No no noNo no noNo no no
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Djordje NI
 hvala kolega.
čapa&fleki&mali

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,314 posete www.srbijalov.com