Kolega Sremac kakav god da je citat kad je pogresan on pogresan znaci nemojte izmisljati reci i u nijednom kraju ne postoji "čakmara" to je samo ime nekog SURa ili cega vec etno restorana kako ga je vec krstio vlasnik,a čatmara je bio i ostao naziv za kolibu,drvenu kucicu,brvnaru i slicne objekte gde strukturu objekta cini najmanje 90% drvo ili drvena gradja,nije ni mesto ni tema ali mi ovakve stvari smetaju pogotovo kad neko pokusava da izvrce ovaj nas savrseni jezik
Nidžo ne sekiraj se mnogo zbog Pavla on je mlad momak tek mu je 14 godina ali je druga stvar interesantna a to je u stvari njegova interpretacija tuđih želja i priča, upravo ti ljudi iz njegovog okruženja su oni kojima ne odgovara ispravan rad.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Pošto znam da malo mojih kolega iz LU Srem čita ostale teme, na primer ovu, i pošto sam upoznat sa dobrom i kvalitetnom politikom LU u Nišu, a u nameri da ljudima iz Šida, članovima LU Srem ukažem i pokažem kako se radom i domaćinskim poslovanjem mogu postići dobri rezultati u lovištu moraću da citiram Nidžin post 297 i 298 u temi LU Srem, jer znam da se uglavnom čita samo ta tema od strane lovaca LU Srem, pa ko velim da im pokažem kako i druga udruženja rade i funkcionišu.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Svaka čast Nidžo, mogu samo da vam zavide mnoga udruženja. Protiv podela zdravih jedinki treba se boriti svom snagom, edukovati ljude i ne dozvoliti da im pare i par kila mesa zamute pogled, nego ih posaditi ispred sebe i naterati da trezveno razmisle jer "posle j....a nema kajanja"
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
papiga kaže:
Kolega Sremac kakav god da je citat kad je pogresan on pogresan znaci nemojte izmisljati reci i u nijednom kraju ne postoji "čakmara" to je samo ime nekog SURa ili cega vec etno restorana kako ga je vec krstio vlasnik,a čatmara je bio i ostao naziv za kolibu,drvenu kucicu,brvnaru i slicne objekte gde strukturu objekta cini najmanje 90% drvo ili drvena gradja,nije ni mesto ni tema ali mi ovakve stvari smetaju pogotovo kad neko pokusava da izvrce ovaj nas savrseni jezik
........dobro... pogrešio SAM JA jer sam citirao pogrešne navode...kaže se ČATMARA!
Hvala kolega!
Evo i originala!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac u Vojvodini jedo sada završen posao oko ustanovljenja i dodele lovišta,ko god da je izrazio malo ozbiljniju želju o autonomiji ,dobio je i autonomiju i lovište,upravo zbog toga nisam sputavao pisanje Pavlepavlake jer smaatram da svako ima pravo na autonomiju,ali prvo mora da se nešto zna,a to je da se razluči dali prilikom osnivanja svakog novog udruženja i inicijative preispitati ekonomsku održivost,ukoliko ona ne postoji,besmisleno je i razmišljati.
Ne bih ja imao ništa protiv da su te procene rađene i da su rezultati tih procena bili razlog za cepanje postojećih lovišta, pa samim tim i Udruženja.
Ali svi jako dobro znamo da to nije tako rađeno...ili bar nije u 99,99% slučajeva!
Uglavnom su dosadašnji seoski predsednici LD, podržani njihovim poltronima i obično lovokradicama, poželeli da budu predsednici LU!
Ili da postavimo stvari drugačije....
Recimo od 10 LD, dva su poželela da budu samostalna, a osam to nije želelo...
I onda je po principu "ispunjavanja želja" lovište pocepano na dva dela, formirana su dva LU, itd...
Ako pričamo o ispunjavanju želja, šta je sa željom onih 8 da se lovište ne cepa?
Ili se ovde radi o tome da su ispunjavane samo želje za cepanjem lovišta i LU?
Kome je to išlo u prilog?
Vojvođanskoj vertikali?
Vojvođanskom lovcu doo?
Lokalnim lovokradicama?
G.Milenku zvanom "školovanje u inostranstvu"?
Beuku zvanom "bajka od života"?
Ako je neko imao zaista opravdan razlog da se osamostaljuje, to pozdravljam, ali mi se čini da je takvih jako, jako malo?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Na šta liče ova tri nova lovišta?
Šta bi o ovome rekla struka vezano za uslove za gajenje i zaštitu divljači?
Da li su ovde ispunjeni uslovi iz Pravilnika koji govore o prirodnim celinama?
Da ne pričam o 3 nova LU, svako oko 250 članova!
Obrazloženje cele priče je bilo da zakon kaže da lovište ne sme biti veće od 20.000ha pa je zato staro moralo da se cepa na 3 nova....rekli "drugovi od gore"!
Kada sam ja rekao predsedniku da ne govori istinu, ni on ni "drugovi na nivou", dobio sam odgovor da obmanjujem UO i da sve to jasno piše u Zakonu!
Inače LUO Bačka Palanka je ranije imala lovište od oko 50.000ha i oko 900 lovaca! Jbg, samo jedna lovna osnova za g.Milenka...a školarina veeeelika!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Još ste vi i dobro prošli .pogledaj novu kartu LU Novi SadDeo njih će loviti u Dunavskom parku , deo u Futoškom parku , a limani će biti poseban revir
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ma kolege kad nesto ne ide,onda se mora traziti kompromis medjutim kad i tu nema prostora za dalju saradnju i medjusobno razumevanje tj.kad naidjete na PANJ od coveka i njegove poltrone onda je u svakom slucaju neminovan razlaz i tako ce biti jos neku godinu sve dok se i u sveri lovstva ne razbistri situacija i na vodece f-je dodju strucni ljudi i povesti lovstvo u Srbiji nekim putem napretka i prosperiteta,koji je sad vrlo neprohodan i trnovit ali se ipak nazire,mozda cu biti prepotentan kad kazem da je i ovaj portal doprineo tome u smislu da se barem istomisljenici nadju i saslusaju medjusobno i razmene iskustva ali nas je barem okupio i pocinje da nas jaca,iako se mozda poznajemo samo virtuelno neki imaju i tu srecu da se sastanu na druzenjima forumasa,na kraju lovstvo u Srbiji mora preziveti i drpice i sve one sitne dusu sa velikim kompleksima ali ponekad je i bolje dobar razvod nego los brak
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?