Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Belom Municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Belom Municija
sheytan
 Ee, tebra Kelt, MB - Namenska ima cca. 1.000 zaposlenih, i shto se tiche reakcija njinih na nashe barutne probleme, chini mi se da chujem neko puzzketanje u zraq... Smeko
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

aleksa
 U nedostatku domaćeg patrona sa filcanim čepom a iz razloga što je strana municija prilično skupa, danas sam nabavio nešto Beloma bez korpice, 3,0 mm za prvi metak u lovu na fazana. Patron lepo deluje, pošto je čaura providna, rekao bih da nema više od 32 grama sačme ali ćemo videti kako će se pokazati u praksi.

saja rudnik
 Iskreno ja nisam nesto puno koristio Belom municiju,ali ono sto sam koristio a to je u lovu na prepelice nemogu da kazem nesto lose.Zavrsavao je posao isto kao da sam koristio municiju nekog drugog proizvodjaca.Vise se uzdam u sebe,svoje oko i pusku.Ako dobro nanisanim,nanesem snom kako treba,to je to.Tako je bilo sa Belomovom municijom ali i sa municijom grugih proizvodjaca.Jedino sto sam cuo od oca i njegovih drugara koji su koristili Belom ali to je bilo 90-tih i pocetkom 2000-tih da su postojali problemi sa Belom municijom narocito sa sacmom 4.00mm.Ali to je bilo tada-Mislim da je sada i bolja proizvodnja i nove tehnologije i da je to sasvim korektan metak.Mozzda gresim i mozda nisam u pravu ali ja stvarno nisam imao nikakvih zamerki na ovaj metak.Opet se ogradjujem,koristio sam Belom municiju samo za prepelice.
Saja Rudnik

kimi
 Jedno pitanje za Belom.....
znam da je u trenutno aktuelan lovački metak ali ako može info gde može u Beogradu trenutno da se kupi Vaš trap metak?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

belombeograd
 Posto je sezona pucanja na gl.golubove prosla,malo ga je teze nabaviti,ali mogu da obecam da cemo vrlo skoro za sve koji pored toga,ipak pucaju trap,napraviti odredjenu kolicinu.budite strpljivi,bice Belomovog trapa, jos ove godine. "Zato jer ste vi to trazili". Pozdrav.

dragand
 evo pre par dana sam pricao sa deckom dolazi belomov semi magnum inace se proizvodi u austriji ili nemackoj nisam siguran a kod nas se samo sastavlja...pa se nadamo da ce biti pristupacna cena i kvalitet Smile

kimi

belombeograd kaže:
Posto je sezona pucanja na gl.golubove prosla,malo ga je teze nabaviti,ali mogu da obecam da cemo vrlo skoro za sve koji pored toga,ipak pucaju trap,napraviti odredjenu kolicinu.budite strpljivi,bice Belomovog trapa, jos ove godine. "Zato jer ste vi to trazili". Pozdrav.

Kolega, sezona pucanja na gl golubove nikad ne prestaje !!!!Bye
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Sniper Hunter

dragand kaže:
evo pre par dana sam pricao sa deckom dolazi belomov semi magnum inace se proizvodi u austriji ili nemackoj nisam siguran a kod nas se samo sastavlja...pa se nadamo da ce biti pristupacna cena i kvalitet Smile

Ovo nisam najbolje razumeo ???Šta se proizvodi u A i D a kod nas se sastavlja ?Ne šalju vajda municiju u delovima Grin Moguće je da komponente nabavljaju tamo ,mada sumnjam ,Italijani imaju najeftinije komponenete ,čaure ,kapisle i korpice koje su mnogo kvalitetnije od naših ,a verujem da je barut i olovo od nas ,kao i korpice možda ,tako da ne vidim šta je to iz A i D ...uostalom tu je kolega iz Beloma pa će da nam on kaže tačno iveli

dragand
 veruj kolega da ne znam meni je on tako rekao zato sam rekao pricao mi je decko Smile moguce da ce uzimati tamo komponente ne znam...ajde taj kolega onda da nam resi tu misteriju zanima me i cena tog metka puc puc

atom
 Citavu moju lovnu karijeru lovim sa Belomom uglavnom sa 8icom i 10kom,nikad nisam imao problema sa ovim patronima, jedina zamerka po meni je sto je spor metak te moras preticati za razliku od RC4, al gledajuci cenu jednog i drugog patrona Belom je za nase uslove i standard ok metak!!!

sheytan
 ^ Kolega, izvini, al od tog posla/pritče nema ništa! Stari

http://www.srbija...ost_123092

A cenjeni koleza Sniper Hunter planira za početak naredne godine super test na 100.000... Pardon, test brzine za svu džebanu koja mu dodje pod ruq, pa š vi'ti i konjkrevetno... Odobreno

A koliko su te priče o preticanju i sl. u najmanju ruq smešne, pokazooje i mala tabela koju sam okačio na prethodnoj strani. Pogledaj pad brzine za npr. prvih 10m, pa malo razmisli, da li ti razlika Vo od 10-20m/s znači, što za preticanje, što za efekat na divljači na nekim razoomnim daljinama! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

aleksa
 Napisao sam pre par postova da sam nabavio Belom bez korpice 3,0 mm. Koristio sam ga prethodnih nekoliko nedelja kao prvi patron zbog malo sireg snopa ne da bih lakše pogodio divljač nego da bi bilo manje razbijanje divlajči. Imao sam nekoliko odstrela sa tih 10 patrona, izmedju ostalog juče 2 zeca. Dopalo mi se što je sačma samo malo ispod kože i meso je gotovo neoštećeno kao i utroba pa je ređenje bilo lako, bez neugodnih mirisa.
I pored prljave cevi, koja bi bila takva i sa drugom municijom bez korpice, za mene je jedini problem cena jer postoji kvalitetna strana municija po ceni Beloma, doduše nema je bez korpice, a opet postoji Krušik BK koji je jeftiniji od Beloma.

Brka bez brkova
 Evo citam na belomovom sajtu karakteristike njihove municije,vidim da je pocetna brzina veca u proseku za oko 20m/s od B&P a ona vazi za brzu municiju,a i pritisci su manji u odnosu na B&P.Ja licno sumnjam u ove podatke,kakvo je vase misljenje?KoTuKoga

aleksa
 Praksa je najvažnija a u praksi je primetna razliga u brzini,samim tim i u potrebnom preticanju samo između pojedinih, uglavnom najskupljih tipova renomiranih proizvođača. Mogao bih da nađem mnogo mana Belomu u odnosu na neku stranu municiju ali ne mogu da kaćem da je jak trzaj, da neki patron nije opalio i da ne odstreljujem divljač sa njim isto kao i sa drugom municijom.
A, što se tiče tih podataka koje je Belom objavio, teško je poverovati u njih, mada se podaci odnose na V0 a kod B&P na primer na V1 ili V2.

atom
 Sve je to lepo sto si napisao i kazao...lovim u ravnici uglavnom fazana i zeca,kada je toplije vreme (ne znam zbog cega) casto se zecevi na vecim distancama dizu oko 40/50m,a gonimo u obliku potkovice!!! Kada se zec krece bocno nebitno levo ili desno od mene a nisanim ga u predelu glave odn. grudi cesto mi se desavalo da ili pogodim mu zadnjicu ili promasim ga celog, te sam pokusao sa preticanjem pola metra, metar ispred njega ovisno od distance i gle ceda eto i rezultata,pad u vatri...a sa rc 4 nisam imao tih problema...gde sam pucao tu sam i pogadjao...Ovo je moje licno iskustvo!!! Pozdrav lovdzije!!! I da zaboravih uzmimo u obzir spoljasnju temeperaturu, i ostale vremenske prilike posto je jedno pucati u idealnim vremenskim prilikama a drugo u Majci prirodi!!

kelt

atom kaže:
Sve je to lepo sto si napisao i kazao...lovim u ravnici uglavnom fazana i zeca,kada je toplije vreme (ne znam zbog cega) casto se zecevi na vecim distancama dizu oko 40/50m,a gonimo u obliku potkovice!!! Kada se zec krece bocno nebitno levo ili desno od mene a nisanim ga u predelu glave odn. grudi cesto mi se desavalo da ili pogodim mu zadnjicu ili promasim ga celog, te sam pokusao sa preticanjem pola metra, metar ispred njega ovisno od distance i gle ceda eto i rezultata,pad u vatri...a sa rc 4 nisam imao tih problema...gde sam pucao tu sam i pogadjao...Ovo je moje licno iskustvo!!! Pozdrav lovdzije!!! I da zaboravih uzmimo u obzir spoljasnju temeperaturu, i ostale vremenske prilike posto je jedno pucati u idealnim vremenskim prilikama a drugo u Majci prirodi!!
e pa kolega na 50 metara ni sa rc neces pogoditi tamo gde gadjas ako ti je zec u punom trku bocno. preticanje se trenira dugo.. bez njega nista puc puc
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

zh304
 ako moze belombeograd da mi odgovori ili neko drugi ko zna na sledece nasao sam u prodavnici 2 vrste belomovih kugli jedna je klasicna mislim gualandi i za nju me zanima koje je tezine a za drugu kuglu koja je u plasticnom kontejneru a zrno je isto tipa gualandi al se vidi da je manjeg precnika tj plastika ili kontejner je debljine otprilike 2mm dal je to nesto kao potkalibarno zrno namenjeno za pucanje iz punog coka i koje je tezine posto nema nikakvih podataka ni na kutiji tj.pakovanju ni na samom metku
lov i samo lov

kelt
 To su oba gualandijeva projektila. paglia i gualbo oba se mogu ispaljivati iz bilo kojeg coka. onaj bez kontejnera je tezak 32g. a sa kontejnerom 28g. oba projektila su dosta precizni iako ih puni belom, a naravno su brzi i nose vise energije u b&p punjenju s tim da su i dosta skuplji.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

zh304

kelt kaže:
To su oba gualandijeva projektila. paglia i gualbo oba se mogu ispaljivati iz bilo kojeg coka. onaj bez kontejnera je tezak 32g. a sa kontejnerom 28g. oba projektila su dosta precizni iako ih puni belom, a naravno su brzi i nose vise energije u b&p punjenju s tim da su i dosta skuplji.
danas sam kolega probao ovaj belom u kontejneru da nebude posle nevalja metak probao sam prirucno u lovu daljina 45 koraka pucao sam u papirne maramice postavljene na stablu bukve mislim pakovanje po pravcu tacan 100 % po visini prebacaj 3-4 cm nije pucano sa naslona tako da se i ja prijatno iznenadih po pitanju preciznosti. iz bukve viri samo zadnji deo kontejnera pa sam pokusao da izvadim projektil al nisam uspeo ni posle viseminutnog pokusavanja mozda bi uspeo al sa nekom jacom alatkom od lovackog noza ovako nista.prijatno iznenadjenje osim cevi koja je posle bilo koje domace municije kao dimnjak,a mislim po onome koliko se projektil zabio u drvo da bi divlja svinja dobila bas poprilicno energije projektila ipak je daljina sigurno cetrdesetak metara
lov i samo lov

Sniper Hunter
 http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ead_id=914

Postoji tema za novogodišnje čestitke, ne kvarite temu o municiji Belom

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,469
Najnoviji član: SloboM

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,644,815 posete www.srbijalov.com