Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: TOZ 63

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
TOZ 63
DOK
 Kod nas je porez na oružje uveden prije 7-8 godina, morao bih provjeriti kod kuće od kada ali do sada je to bilo sa nekim minimalnim cijenama. Jeste da je oporezovano svo oružje, kao član LD imao si pravo na jednu sačmaricu i jedan karabin biti oslobođen a za sve ostalo se plaćao. Međutim od ove godine je drastično povećan tako da se ljudi masovno rješavaju oružja, ja sam jedan Revolver uspio prodati a pištolj sam odnio u MUP i odrekao se u korist države. Da još dodam da porez kao i ljekarsko svakih pet godina važe za Srpsku dok Federacija BH nema ništa od toga.

Barbarosa
 Biće to i ovde uskoro, lekarsko su nam uveli na svakih 5 god, a porez na lovačko me čudi da već nisu...Glavu o zid

Podunavac

DOK kaže:
Kod nas je porez na oružje uveden prije 7-8 godina, morao bih provjeriti kod kuće od kada ali do sada je to bilo sa nekim minimalnim cijenama. Jeste da je oporezovano svo oružje, kao član LD imao si pravo na jednu sačmaricu i jedan karabin biti oslobođen a za sve ostalo se plaćao. Međutim od ove godine je drastično povećan tako da se ljudi masovno rješavaju oružja, ja sam jedan Revolver uspio prodati a pištolj sam odnio u MUP i odrekao se u korist države. Da još dodam da porez kao i ljekarsko svakih pet godina važe za Srpsku dok Federacija BH nema ništa od toga.

Evo naše sramote. Države u kojima je oružje tradicija i koje su nastale i sačuvane oružanom borbom, svojem narodu naplaćuju porez na oružje da bi napunili državnu kasu. Ili što je još gore možda sa namerom da taj isti narod razoružaju.Sad Sramota!
Tri prsta 2Kolce

hercegovac

DOK kaže:

Ljekarsko je obavezno samo je produženo važenje sa 5 na 10 godina. Poreza nema.

@andjelkovic
 Malo zaboravljena tema, da je malo osvežimo Odobreno
Posedujem tri lov. puške Toz 63, sve u kalibru 16/70, meni omiljenom Namigivanje ika

Samo oružje JE u odličnom stanju, jedna puška je bila poklon generalu, u iz vremena SFRJ, koju je dobio na nekoj diplomackoj misiju u SSSR-u Namigivanje puška nikada nije ni metak ispalila jedva se zatvori koliko je ne ražrađena.

Drugu pušku sam kupio u originalnoj kutiji. Zamislite! Takođe nova, 68' kupljen ni metka nije opalila.
Sam kvalitet izrade je neverovatan, u poređenju sa novim ruskim puškama, za mene oružje za dzentlmene, idelana na pucanje na većim daljinama, za lov Zeca, pataka.. Imam jako dobre rezultate sa gore navedenim puškama, oružje za dzentleme što volim ja da kažem Stari ika
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

Cvele
 Sve je to dzentlmenski samo sta ce ti tri iste puske? Hmmm
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

@andjelkovic
 Ižmeđu ostalog ja sam kolekcionar, a druga stvar dobijene su jako povoljno, a pritom nisu korišćene, u originalnoj ampalaži, nisam mogao da odolim..
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

Cvele
 I sve tri cuvas ili ces neku da prodas?
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

@andjelkovic
 Nisu na prodaju..

sasaruma
 Kolekcionar pusaka toz63?

@andjelkovic
 ne ne kolega, kolekcionar lovačkog oružja, a između ostalog, u svjoj kolekciji posedujem 3 Toz 63

sasaruma
 Mala sala kolega imam i ja jednu toz63 i to mi je omiljena puska.To je jedna prava lovacka puska.

hercegovac
 Daj koju fotku te u ambalaži, da i mi vidimo kako je to nekad bilo.

@andjelkovic

sasaruma kaže:

Mala sala kolega imam i ja jednu toz63 i to mi je omiljena puska.To je jedna prava lovacka puska.

Naravno kolga malo šale nije na odmet Smile
Ja samo sa njom lovim..izuzetno oružje..

Djurovic Djordje
 Pozdrav kolege. Imam u planu da kupim polozaru u kalibru 16, pa mi TOZ 63 nekako najlepsa, bas zato sto je petlara. Posto imam druge puske za "svakodnevni" lov, mislio sam da na TOZ 63 skratim cevi i da je napravim bas za sumski lov gde se puca na malim rastojanjima. Ima li neko iskustva oko skracivanja cevi, naravno puskar bi neki to odradio ili je bolje traziti drugu pusku i ako bi voleo bas ovu.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

@andjelkovic

Djurovic Djordje kaže:

Pozdrav kolege. Imam u planu da kupim polozaru u kalibru 16, pa mi TOZ 63 nekako najlepsa, bas zato sto je petlara. Posto imam druge puske za "svakodnevni" lov, mislio sam da na TOZ 63 skratim cevi i da je napravim bas za sumski lov gde se puca na malim rastojanjima. Ima li neko iskustva oko skracivanja cevi, naravno puskar bi neki to odradio ili je bolje traziti drugu pusku i ako bi voleo bas ovu.

Kolega Đorđe, sam koncept lovačke puške Toz 63 je namanjen za lov divljači na većim daljinama. Zato je i konstuktivno napravljena ( dužine cevi i čokiranost ). Ona je idelana za lov braske divljači, i lov zeca pogonom. Gde se puca i odstreljuje na većim daljinama. ja lično lovim sa istom i na fazanskog petla, gde imam lepe rezultate u odstrelu na daljinama preko 40m. Što veća daljina do bolje. imamo vremena da pustimo divljač. Po meni mislim da bi skraćivanjem cevi znatno poremetio geometriju cevi, čime bi anuluro čokove i time bi umanji njenu efikasnost. Ako bi skraćivao cevi sigurno bi to radio od 10 cmm pa naviše. Time bi majstor skratrio cevi u zoni čokova ( usta cevi ) čime bi dobio cilindar. E sad postavlja se pitanje koju vrstu divljači bi lovio u šumskom lovu, i da li ti odgovara cilindar jer se sačma pre razformira u odnosu na cevi sa čokom.ika

Djurovic Djordje
 Mislio sam da je koristim za lov šljuke i fazana iz marke pred kerom jer se puca na kratkim rastojanjima max 30m. Meni je na mojoj Brno obe cevi 3/4 čoka i sa njom sam do sada uspesno lovio. Konkretno me zanima da je napravim laksom za rukovanje u šumi i gustisu, laksom za nosenje, ali ne bi je nosio cesto u lov samo ponekad. Generalno hteo sam da je kupim i sredim kompletno da je imam, a da ima i neku funkciju, jer ne trebaju mi tri puske iste namene. Smeko

ssekir75
 колега, немој то да радиш. греота, има да изгледа ко недоношче. иначе и сам сам пикнуо једну бм-16, малопре бејоше цајци код мене у контролу.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Grom
 Šteta je, ja ne bih. Za lov na bliže sa psom, šljuku, prepelicu itd.. ja sam sebi skratio zastavu M75 u kal.16. Rezao na 63cm, doradio kundak i okidanje. Uz fiber mušicu jako dobra sprava. Posip i dalje dobar, nešto širi ali pravilan i ujednačen. S dobrim streljivom lovi se normalno sve sa psom,i ne nosi to tako široko kao što ljudi misle kada se skinu čokovi. Šire jeste, ali i dalje dobro i ima svoju namjenu.
Grom

Djurovic Djordje
 Razmisljao sam i o toj varijanti, ali onda necu nabavljati TOZ 63 jer mi nece trebati.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,283 posete www.srbijalov.com