Da li je ovaj snimak mogući rezultat ili deo višegodišnjeg projekta-istraživanja ishrane divljači, koji su radili naši eminentni lovni radnici-naučnici, i na koji odoše silne lovačke pare? Možda manjak divljači ima veze sa tegobama u digestivnom traktu prikazanom na snimku, posmatrano iz naučnog ugla? Snimak je načinjen pre tri godine, čini mi se baš u vreme kad je u Srbiji bio u jeku naučno istraživački rad! Ne mogu da prepoznam da li je ono u korenu drveta bledo žuto neka hrana koja je izneta u lovište?
Prijatelju Gedzo, samo mala ispravka... Vi ne izradjujete samostalno godisnje planove, kao sto i niste do sada, pa ni ove godine, jer nemate licencirano lice zaposleno kod vas...
Ali, mozes promeniti upis u smislu da cete uvek imati besplatne usluge ovog tipa od licenciranog lica kog ste jednom zaduzili tako sto ste mu poklonili poverenje oko izrade LO...
Roe u pravu si što se forme tiče ali mi to licencirano lice smatramo za našeg, tako da i nisam pogrešio, ako se slažeš
Eh kad bi svi licencirani za izradu planske dokumentacije bili kao ovaj naš a naročito oni iz onih ćerki firmi, ne bi LSS imao problema sa osipanjem članstva!!!????
Danas nam u goste dolazi, pobratim iz LSCS.
Koliko sam čuo dolazi bez Elka.
No Elko se zahvaljuje na pozivu (morao je ipak da odnese tetki lek).
Zahvaljuje se i što ste sredili da njegov preCednik,nastupi na vašoj TV "PINK-LORIST".
pAŽINE, tebe kao proverenog prijatelja moli da daš tOMICI, savet kako i šta da govori, a džEREMAJU, da CENZURIŠEŠ pitanja.
Pa i oni su tebe doč,kivali prijateljski.
Posle nastupa na Pinku, samo ga prijateljski potapšite po ramenu (razumeće on) i nemojte ga voditi na "tajnu večeru". Zašto ???
Pa nezna se koji će KONOBAR služiti.
Evodija kaže:
Posle nastupa na Pinku, samo ga prijateljski potapšite po ramenu (razumeće on) i nemojte ga voditi na "tajnu večeru". Zašto ???
Pa nezna se koji će KONOBAR služiti.
Ali zato znaju ko je , koji priprema jelovnik za tajne večere, muti fil, i dosoljava ili zašećeruje, po potrebi.
OKLE SAD TOMICA U OVE NAŠE KRAJEVE???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
ALA TOMICA SAM SEBE NAFALI SVAKA MU ČAST, PA NJEMU NETREBA NIKAKVE REKLAME!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Perjanice našeg lovstva: levo Milan Pažin, predsednik LSV i Marko Tica, desno, predsednik Skupštine LSS, zajedno u nedavnom lovu! Dva stara druga iz 'zlatnog doba Holywooda', dve strane jedne medalje, ljudi koji su svašta prošli zajedno, i koji su svedoci i akteri dešavanja u savezima, posle kojih dešavanja je situacija 'tu smo di smo, ni za di smo nismo!'.
Gledajući ovu sliku i prsluk sa amblemom LSS koji Pažin nosi, počinjem da razmišljam o poenti one uzrečice 'prva ljubav zaborava nema'?! Da li je ovo 'znak sa nebesa' i neka najava?
A moj omiljeni lik Marko Tica ima fore još jedno dva mandata da se ugoji toliko da ne može da zakopča prsluk, a onda će ga valjda neko zameniti?
Šteta što na slici nema još Beukovića i Popovića, pa da budu kompletni - kakva bi to fotka bila?
Razmišljam da ovu sliku postavim kao pozadinu na desktop računara!! 
Pa vidi Lalo, da su na slici još i Beuković i Popović onda bi imali "visoki savet lovstva" po ugledu na Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Pošto iz LSV ne stižu ama baš nikakve informacije, i pošto je rad ovog udruženja gradjana sve više obavijen misterioznošću, onda nam ostaje jedino da se vratimo špekulacijama, pričama, glasinama i nezvaničnim saznanjima, pa neka cenjena gospoda iz rukovodstva LSV šište koliko god hoće.
Elem, najnovija medju mnogim pričama oko LSV glasi da će u ponedeljak, 17.02., biti održan sastanak lovačkog trijumvirata - tog dana se planira, kako čujem, sastanak ekipe u sastavu Šormaz, Pažin, Beuković, a da će tema sastanka biti finiširanje dogovora o statusu vojvodjana u LSS i visina članarine koju bi vojvodjanski lovci platili za LSS. Po onome što sam čuo, vojvodjansko rukovodstvo ne odustaje od svog pozamašnog kolača koji iznosi 1200 dinara po jednom lovcu, ali bi se izgleda na tu cifru nakarikalo još dodatnih 200 dinara koji bi bili namenjeni za LSS. Navodno da je posle nekoliko razgovora ovakav dogovor praktično skoro gotova stvar, pa će opet preko lovačkih džepova da se peglaju svadje i sukobi rukovodstava saveza! Ovakav scenario sam predvideo još pre mesec dana, i nažalost izgleda da sam bio u pravu. Nema šanse da bi ušuškanom vojvodjanskom rukovodstvu palo na pamet da svoj deo kolača smanji, imajući u vidu stvarno tešku situaciju u lovstvu - ma jok, oni će nastaviti da zahvataju koliko god mogu, i da kljukaju masne guske lovačkim parama - ima se, može se. Šta njih briga za LU što je dobar deo u teškoj situaciji; to je problem uprava LU! A vojvodjanska vertikala samo fercera, punom parom.
Moguće je da će deo dogovora biti možda i usvajanje novog statuta LSS, a nakon toga i eventualna promena sastava UO LSS, gde bi sadašnji 'neposlušni' članovi tog tela iz Vojvodine bili zamenjeni odgovarajućim, jer su izmedju ostalih i vojvodjani u UO LSS uskratili podršku Šormazu pri izboru sekretara LSS!?
Evo prošla je i polovina februara, a nema nikakvih signala kada bi mogla biti održana redovna godišnja skupština LSV. Obično je do sada termin bio kraj februara, ali sada niko ništa ne pominje.
Dokle ono traje mandat sadašnjem predsedniku LSV Pažinu?
Čisto kao zanimljivost: izgleda da je ovih dana predsednik LSS Šormaz bio u lovu u gostima u Senti, kod Dragana Todorovića. Senćansko LU je prvo koje je ignorisalo poteze aktuelnog rukovodstva LSV, od kada je članarina za taj savez počela enormno da raste, a poklapa se sa početkom mandata sadašnjeg rukovodstva.
Zanimljive stvari će se dešavati. Pripazite na novčanike, kolege.
Lala kaže:
Elem, najnovija medju mnogim pričama oko LSV glasi da će u ponedeljak, 17.02., biti održan sastanak lovačkog trijumvirata - tog dana se planira, kako čujem, sastanak ekipe u sastavu Šormaz, Pažin, Beuković, a da će tema sastanka biti finiširanje dogovora o statusu vojvodjana u LSS i visina članarine koju bi vojvodjanski lovci platili za LSS.
Има Беук да га (Шормаза) "скине до гаћа".....само се надам да му неће "испасти сапун" у одлучујућем моменту, јер....прстењак никада не спава....
После "обраде" неће знати ни како се зове, а ни на чега је до пре месец дана потрошио 200.000 динара за гориво!!!
И онда ће неко да каже да сви ловци плаћају исту чланарину!!!!
Што се тиче Скупштине ЛСВ-а ја сам чуо да је неће ни бити јер је усвојен 5огодишњи ребаланс!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
U Kčedinu je ipak krenulo.
Od 65 prošlogodišnjih lovaca, članarinu za ovu godinu do sada su uplatila 4 (ČETIRI) člana i to oni koji se nadaju da će zadržati funkcije.
Mrka kapa kaže Batula Vergović. Neće biti članova ni za sve funkcije.
A šta su lovci Grbi kazali neka napiše na "nekom" forumu.
Pozdrav svima..........
To, čini mi, se niko ne zna, ali smo danas saznali jednu veoma važnu informaciju!
Naime, nezvanično, ali provereno iz nekoliko izvora, čuveni doajen vojvođanskog lovstva i čovek koji je oduvek bio u organima LSV ili veoma blizak sa njima, DEDA DEJA predsednik LU "Podunavlje" Futog i Sekretar LSV-a je na jučerašnjoj Skupštini LU SMENJEN ogromnom većinom glasova.
Ali, neki kažu da je ogromnom većinom glasova izmenjen dnevni red Skupštine, te da je dodata tačka "Izglasavanje nepoverenja UO i Predsedniku", pa da je DEDA DEJA nakon toga podneo ostavku "iz ličnih razloga" (čitaj : da ne bi bio smenjen)!!!
Inače, lovci Futoga, Begeča i Veternika su izglasali nepoverenje i celom UO LU!!!
Šta su razlozi ovolikog ogorčenja lovaca, još uvek je nepoznato, posebno kada se zna da je Deda Deja za svoje LU govorio da je najbolje, uzorno, naj....
Čak se nekome moglo učiniti da se LSV preselio u lovački dom u Futogu!!!
Ovo je kako sam rekao, za sada nezvanično, ali je sigurno da DEDA DEJA nije više predsednik LU "Podunavlje" Futog!
Koji je njegov legitimitet na mestu sekretara LSV ostaje da se vidi!
Ja sam čuo da se ista priča sprema i u LU "Sremac" Ruma!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
AUuuuu DEDA DEJOoooo.
Evo sav sam se naježio, kada sam pročitao NASLOVNU.
Zar TEBE legendu motkom da najure. .
Jel to "lovačko proljeće" došlo kod tebe, ili počinje od tebe.
Otkud kupus-Ago, odjednom "zdravstveni razlozi" kad si bio do ječe ko (Sremčeva Cvetka). Pazi prijatelju da ne zaraziš tim virusom UO LSV, daleko bilo.
Poslenji velik posao koji ti je dao odradio si super. jel se sećaš - razbijanje NO LSS.
NE MOŽEŠ biti bolan za funkciju u svom LU a AJGIR za LSV i LSS.
Mogao si kako hoćeš - ali ne i dokle hoćeš.
Brzo će isplivati i cena tvog "volonterskog" angažovanja.
Predsednik tvog LU treba samo da donese papirić, na kome piše: "Dejan milkov ne može više da nas predstavlja u organima LSV" i preda stručnoj službi LSV.Gotovo. Pažin odmah saziva UO LSV (najbolje u Margiti) i kraj. Boba će to bolje i poštenije raditi od tebe ne sekiraj se.
Ti nastavi da pišeš memoare, i recepte "zec na kupusu".
Lovci Futoga treba mnogi da vas slede.
Deda Dejo, ako bude biće i
Što se tiče nezakonito si se ogrebo da je to sramota.
Pozdravi (dvojac). Ja sam sa vama....
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻