Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
kelt
 Levo na slici su patroni zatvoreni sa originalnim gaep otp krimperom, a desno sa originalnim keltovim krimperom rad po narudzbi sniperhuntera. moram reci da je utrefilo jer imam i nekih koji nece ovako lepo da rade i kruzno, ali zvezdu svi lepo rade.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Kile_
 E kad kile busi rupice od 0.6mm na diznama za livenje sacme to izgleda ovako
http://oi47.tinyp...lbp83d.jpg
Smile)) zvaka cast kolegama kojima je to poslo za rukom Smile tri burbjice slomljene i ova se iskrivila od toplote...svaka dodje do pola i pukne unutar glave srafa :S
inace radim na profesionalnoj stojon busilici kod prijatelja matalostrugara,jer u svojoj radionici nisam imao futer koji moze da stegne tako tanku burgiju.
Ali uz savete kolege kelta shvatio sam laksi nacin izrade tako da to danas radimo Smile

INACE da, i ja sam u fazi izrade "masine" za livenje sacme Smile
Samo 300 i 4x4

kelt
 Samo napred kile prosto je da nemoze prostije. samo odma izbusi kapice i na 1 mm i 1.5mm za krupbiju sacmu. i dovoljno ti je po 5 komada po tiganju, jer ako ima mnogo onda treba da se dohranjuje istopljenim olovom.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Kile_
 Hvala da pa nema mtu neke strasne matematike Smile Planirao sam 6 dizni ali smanjujem sad na 5 zbog tvoje konstatacije.
Pravim set od 5 dizni 4 serije
5 sa rupicama od 0.5mm za sacmu od 1.75 (tako bi trebalo)
5 sa rupicama 0.7mm (2.40mm sacmu)
5 sa 1mm
5 sa 1.5mm

pa kako ispadne.naravno nisu sve iste ,prosejavacu ih pa kako bude videcemo vreme ce pokazati.

a rampu sam napravio od prohromskog lima 3mm debljine .on je sam po sebi vec ispoliran jos kad da uglacam mislim da ce biti idealan. Pravim isto na tvoju foru sa tiganjem ali ne od aluminijuma
Samo 300 i 4x4

kelt
 Kile za rampu uzmi obican crni L profil 30x30 i naostri ga da moze prici sto blize rashladnoj tecnosti. Ako je novi crni ne poliraj ga nista a ako je zardjao onda ga ispoliraj i istrljaj parcetom gips table a kad budes radio sa diznama 1,5mm krajnje zapusi tako da rade samo 3 kom jer brzo istice pa se nemogu tako brzo istopiti nove modle
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Kile_
 Napravio sam vec or prohromskog lima i ispoliro ga on je 25x25 jer sam te mere uzeo od SH .da donju ivisu rampe sam izbrusio....
Ja sam mislio sa kredom ali vidis dobro si se setio za rigips....ok 3 dizne za 1.5 mm ,I remember that Smile
Samo 300 i 4x4

-ANUBIS-
 E kad kile busi rupice od 0.6mm na diznama za livenje sacme to izgleda ovako [xhide]Vala kolega zasmejao si me do suza svaka cast za sliku i ja sam polomio par komada ali kako bre uspe da onako savije toliko tanku buriju , ja sam 0,7mm busio iz ruke ali sa obicnom aku busilicom posto mi obicna lomila burguju bacao malo futer aku odvijac i redovno podmazivanje burgija uljem radi hladjenja i ide[/xhide]

Kile_
 hehe drago mi je smeha nikad nije na odmet Smeko .pa ja polako busio i potiskivao na dole i vremenom se zagrejala burbija i pocela da baca i da se savija i donji deo pukne i ostane u glavi (sto se na lsici da videti) i sta cu stanem Smile sad sam obrusio glave stanjio tako da imam svega 1.85mm mesa pa cu laks da probusim.
Imam i ja aku busilicu ali futer nece da uhvati burgiju.probacu gornji deo burgije da izlorimam sa trakom par puta da bude deblje valjda ce drzati.....
Samo 300 i 4x4

-ANUBIS-
 [xhide]Skoro pa zavrsena masina za grafitiranje sacme ideja preuzeta od kolege Sniper Hunter mada u mini izdanju posto neradim sa bas takvim ogromnim kolicinama sacme dovoljno mi i ova kapaciteta oko par Kg sacme [/xhide]
-ANUBIS- priložio:
101_4426.jpg

-ANUBIS-

Kile_ kaže:
hehe drago mi je smeha nikad nije na odmet Smeko .pa ja polako busio i potiskivao na dole i vremenom se zagrejala burbija i pocela da baca i da se savija i donji deo pukne i ostane u glavi (sto se na lsici da videti) i sta cu stanem Smile sad sam obrusio glave stanjio tako da imam svega 1.85mm mesa pa cu laks da probusim.
Imam i ja aku busilicu ali futer nece da uhvati burgiju.probacu gornji deo burgije da izlorimam sa trakom par puta da bude deblje valjda ce drzati.....
[xhide]to sa trakom druze nece da ide proklizace ti cim malo dobije otpor bar misl;im ali probaj mozda i upali a ako si stanjio toliko ima da ide pazis samo da pri kraju busenja busis polako da kada probije burgija ne udaris u drugu stranu i pukne [/xhide]

Kile_
 Probacu pa kako bude..da znam pri kraju moram polako ;)

El. motor je od masine za ves?a bubanj si napravio od?
Samo 300 i 4x4

-ANUBIS-
 Ma obicna konzerva od farbe za automobile malo veca unutra postavio 3 L profila cisto radi boljeg tumbanjaRaanj sacme mala neka montaza na motor i gotovo koja pop nitnaudaranje i to je to par sati posla(kada covek nema pametnija posla u zivotu), kasnije usteda vremena i misica za rucno mesanje Brzo se vraćam

kelt
 Najbrze i najjednostavnije zaobljavanje i grafitiranje se radi u mesalici za beton. samo je treba malo ocistiti prethodno tumbajuci cist sljunak
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Podunavac

kelt kaže:
Najbrze i najjednostavnije zaobljavanje i grafitiranje se radi u mesalici za beton. samo je treba malo ocistiti prethodno tumbajuci cist sljunak

Znači Sniper Hunteru za njegove količine sačme treba ovakva pokretna mešalica. Samo gde nađe toliki grafit?Grin
Podunavac priložio:
090999eb23fee7cceadb95fd12183001.jpg

Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]

Podunavac kaže:

kelt kaže:

Znači Sniper Hunteru za njegove količine sačme treba ovakva pokretna mešalica. Samo gde nađe toliki grafit?Grin

Kupi ti meni jednu takvu ,za grafit....ma snaćiću se ne briniGrin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

Kile_ kaže:

Au bata kile inficiran si vidim ,a LEE presa kada stiže ? hajde u maju da probamo tvoju municiju Griniveli[/xhide]

Kile_
 Pa imao sam dobre Ucitelje Smile a virus se brzo siri Smile) Ja uvek kazem mojima da smo mi lovci "Ludi" ljudi Grin i Ili se bavis lovom kako treba ili ne Smile ako sve bude kako treba presa stize ovog meseca u wien a marta u Vrsac Smile
Samo 300 i 4x4

-ANUBIS-
 Napokon stigla i ta lee presa
-ANUBIS- priložio:
101_4457.jpg

-ANUBIS-
 E sad sa njom i malo muka .. zanima me da li bi neko moga da mi odjasni oznake na mericama procitao sam na nekoj stranici mislim da je kolega sheytan objasnjavao pa da sada ne prelistavam po" treci put" svih 160 stranica za nas zlatiborac striktno da li je neko merio koja oznaka je koliko grama baruta i za sacmu isto tako i sta treba da se to doradi na mericama pa ko zna unapred hvala

Sniper Hunter
 [xhide]

-ANUBIS- kaže:
E sad sa njom i malo muka .. zanima me da li bi neko moga da mi odjasni oznake na mericama procitao sam na nekoj stranici mislim da je kolega sheytan objasnjavao pa da sada ne prelistavam po" treci put" svih 160 stranica za nas zlatiborac striktno da li je neko merio koja oznaka je koliko grama baruta i za sacmu isto tako i sta treba da se to doradi na mericama pa ko zna unapred hvala

Za barut moraš sam da uz pomoć vagice izbaždariš merice , jel je razlika od serije do serije zlatiborca a oznake su za američke barute(pogledaj uputstvo uz presu) možda ćeš morati da praviš i sam neke merice .

Uzimamo za primer olovo od 3mm ,u zavisnosti od krupnoće sačme menja se i zapremina merica, merica 1 1/8 oz mera je u uncama je oko 32g sačme 3mm a sačme od 2,1mm staje oko 34-35 g tako da ćeš morati malo da se zanimaš sa vagicom iveli[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,417,105 posete www.srbijalov.com