"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
E ljudi,ako se ovakva praksa nastavi,prestace da se odrzavaju skupstine,a pored toga zeleo bih kolegama da porucim da je grupni lov na stetocine(pa i ove dvonozne)zavrsen 28.02.Nemojte da posle kazu da su smenjeni pogonom i to u vreme kad ta vrsta smene nije dozvoljena.Mozemo tolerisati ova 2-3 dana,a ubuduce iskljucivo cekanjem(govnjiva motka ispred jazbine daje odlicne rezultate).Dobar pogled.
...a možda to nisu lovci, već oni moji!!?? http://youtu.be/n...
....e onda to nije krivolov, i sve je OK!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Evodija kaže:
Kolega BIGz-MEN 86. Jel ima šta novo kod tebe u LU.???????
Ako neznaš da te obavestim, SMENJENO ti je celo rukovodstvo LU
Gadafi više nije predsednik, a otišao je ceo UO i ostali organi.
Novi predsednik ti je stari lovac JOCA ALBOT.
Što ZAMENIKU preCednika baš nije po volji.
Jel se zna ko je sledeći za
Jel i u Sasama slavlje ko u Slankamenu?
Lovačko proleće se širi....
Nije valjda da je i lovočuvar zglajzno?
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
Bogoljube, pobrko si malko.
Licencirani LOVOčuvar, je preCednik u LU Krčedin.;)
U Slankamenu je bio Gadafi.
Sad su na redu Pećinci, pa Ruma.......
Pade još jedan bastion podrške Milošu Beukoviću!!!
Šta se to dešava?
Miloše
Trebao je taj Miloš, alias Kum Vujica odavno da "leti". Na primer učestvovao je kao veštak u krivičnom predmetu protiv Bore Bogunovića, zbog lova prepelica u pograničnom pojasu, dakle znao je da je Bora Bogunović osuđen pravosnažnom osuđujućom presudom krivičnog suda i... koju godinu kasnije odlikovao čoveka ordenom zasluga za lovstvo.
Jbg, trebao mu Borin siguran glas u Skupštini i ko zna kojim sve organima LSV-a.
Da ne pričam da je njegov pulen posle počinio jedno od najtežih krivičnih dela o čemu je brujao čitav Šid i okolina.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ovo sam napisao 07.03.2014. godine....
Sremac75 kaže:
Тема састанка који се одржао у Бачкој Паланци је било и функционисање ЛСС-а!
.........
Чак је у једном моменту било речи и да је могуће да ће се тај проблем решити тако што би ЛУ из Војводине могла да плаћају пуну чланарину ЛСС-у и то директно, али да би се онда поставило питање оправданости плаћања још једне чланарине ЛСВ-у.
.......
Kao potvrda istinitosti mojih reči (ako je neko uopšte i sumnjao ;) ) na adresu mog LU "Fruškogorski jelen" je stiglo sledeće pismo :
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Pre svega, interesantno je to da je neko LSS-u dao podatke o novim udruženjima nastalim na teritoriji Vojvodine, kao što je slučaj sa mojim koje je nastalo posle cepanja starog LUO Bačka Palanka.
Do sada LSSnije komunicirao sa mojim novim LU, kao ni sa ostalim novim LU (oko 50ak) sa teritorije Vojvodine.
Moja je pretpostavka da je podatke dao Miloš Beuković ili neko drugi iz LSV-a, i to verovatno u fazi bliskih odnosa sa g.PreCednikom Šormazom, želeći time da pokaže snagu sa kojom raspolaže, i koja bi mogla, u slučaju dogovora, da se koristi kao glasačka mašinerija u skupštini LSS-a.
Od toga su, verovatno zavisile i privilegije koje bi za sebe uzeli oni koji glasačku mašineriju stave u službu novog g.PreCednika Šormaza.
Međutim, izgleda da se nešto oko tih dogovora izjalovilo, a moguće to što je g.PreCednik Šormaz tražio 300 dinara naših Vojvođanskih novaca, a Miloš Veliki je bio spreman da mu velikodušno da 200 dinara naših Vojvođanskih novaca.
Međutim, g.PreCednik Šormaz izgleda nije vratio Beukoviću podatke kojima se Beuković hvalio (oko 100 glasova u Skupštini LSS-a), nego je iste (zlo)upotrebio i poslao dopise Vojvođanskim udruženjima kojim ih poziva da uplate KOMPLETNU ČLANARINU LSS-u u visini od 600 dinara!
Da zlo bude veće Predsednik mog LU je zamalo platio tih 600 dinara po lovcu na račun LSS-a.
Sreća pa je sinoć bio UO LU pa je doneo dopis i pitao "jel ovo treba plaćati"!!!
Ali, uopšte ne sumnjam, da će neki PreCednik, nekog LU u Vojvodini, koji inače ne poznaje ni Pravilnik o lovostaju, a naravno ne zna ni da njegovo LU nije član LSS-a već 2 godine jer se ne plaća članarina LSS-u, kada pročita ovaj dopis odlučiti da ispuni svoju obavezu i uplatiti tražene iznose LSS-a i g.PreCedniku Šormazu!!!
I onda je neko ovde napisao da će zaebati konobara
Jbg, konobar se izgleda bolje snalazi sa našim novcima, jer mu je digitron u glavi uvek upaljen.....pa on je i Skupštinsku administraciju sludio....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Ja sam misljenja da Vojvodjanska udruzenja treba da plate clanarinu LSSa za Vojvodjanski Savez treba razmisliti za sta istu placati kad LSS daje sve i jos vise za manje pare......
ovde je to poenta..........
Beukovic i Pazin su se malo zaigrali sa clastvom u Vojvodini koje sisaju kao ovce.......postali su gori od LSS i to vise puta pa puta dva.......
Vece pare oni potrose za rad Vojvodjanskog saveza nego sto je to slucaj sa ostalim savezima zajedno.........
Sta fali da udruzenja iz Vojvodine plate clanarinu LSS direktno?????
Kako to rade pojedina udruzenja iz centralne Srbije???
Dragan Guberinic iz LSCS zalaze se da ni jedno udruzenje ne moze da plati clanarinu LSS vec da sve ide preko regionalnih saveza????Kad sam to cuo smejao sam se jer on izgleda nezna da svako odlucuje gde ce biti clan???Nikoga na silu ne mozes da prisilis ili da nateras na tako nesto????
Па ништа не фали...ако већ мора некоме да се плати....
Чак је и јефтиније!
Ако би плаћали преко ЛСВ-а онда би морали да платимо 1.500 динара (1.200 за ЛСВ а 300 за ЛСС) или ...како се договоре, ако се договоре.
Овако платимо 600 динара ЛСС-у и мирни смо...
Уштеда од 900 динара по ловцу годишње....то је око 3 фазана за уношење у ловиште...МАЛО ЛИ ЈЕ????
Али шта ће онда бити са Беуковићевом "бајком од живота"???
Мислимо о томе!!!
Нешто ми се чини да Елко има исто мишљење као и њихове колеге из ЛСВ-а....
Зашто би њима сметало да неко буде директно члан ЛСС-а???
Имам предлог за измену Статута ЛСС-а као кровне организације ловаца Србије којег треба да се придржавају и сви регионални Савези (ЛСВ, ЛСЦС...), где треба да пише да су сви чланови ЛСС-а, аутоматски и чланови регионалних савеза на чијој територији се налазе (ЛСВ-а, ЛСЦС-а....)..... па да видим онда ко ће уместо 600 динара ЛСС-у хтети да плати 1500 динара ЛСВ-у.... хехехехехе
Ако ми г.ПреЦедник Шормаз украде идеју хоћу проценат од новонаплаћених чланарина Војвођанских ловаца, којег ћу се онда одрећи у корист обезбеђивања минимума функционисања ЛСВ-а!!!
Ali, uopšte ne sumnjam, da će neki PreCednik, nekog LU u Vojvodini, koji inače ne poznaje ni Pravilnik o lovostaju, a naravno ne zna ni da njegovo LU nije član LSS-a već 2 godine jer se ne plaća članarina LSS-u, kada pročita ovaj dopis odlučiti da ispuni svoju obavezu i uplatiti tražene iznose LSS-a i g.PreCedniku Šormazu!!!
..
Ja znam barem jednog preCednika koji ce (ako vec nije)platiti i LSS-u i LSV-u,a pride ih sleduje koja stotina hiljada za izradu planskih dokumenata.Kad je proslo lani,sto nebi i ove godine.Ionako smo orocili neku lovu valjda da se nadje drugovima odozgo.Juuuuris lovci,zvoni zvono
Da li je ovo mozda neko trik pitanje?Ako nije evo ja bih odgovorio pitanjem.
STA FALI DA NIJEDNO LU.NE PLATI NI DINARA OVIM PARAZITIMA(I JEDNIM I DRUGIM I TRECIM).
Cuj sta fali,sreda i krajevi.Treba ponovo da finansiramo jahanje skode koju smo mi kupili,dnevnice,NIN(naucnoistrazivacki nerad),bahanalije po nasim lovistima i jos da se smeskamo i nagoozimo.
Sta se to promenilo pa sad odjednom treba podrzati svojim novcem ovu bagru koja zagrizla pa ne pusta????
Da li je ovo mozda neko trik pitanje?Ako nije evo ja bih odgovorio pitanjem.
STA FALI DA NIJEDNO LU.NE PLATI NI DINARA OVIM PARAZITIMA(I JEDNIM I DRUGIM I TRECIM).
Cuj sta fali,sreda i krajevi.Treba ponovo da finansiramo jahanje skode koju smo mi kupili,dnevnice,NIN(naucnoistrazivacki nerad),bahanalije po nasim lovistima i jos da se smeskamo i nagoozimo.
Sta se to promenilo pa sad odjednom treba podrzati svojim novcem ovu bagru koja zagrizla pa ne pusta????
pravo velis,, ako neka udruzenja mogu bez oba saveza, zasto nebi i ostali ?
Ja sam vise da se to razbije na individualno odlucivanje,pa nek svaki lovac sam odluci da li ce da plati clanarinu u Savezu ili ne.
Po ovome lovci u Vojvodini ima da placaju dva saveza, samo je i dalje ostalo misterija sta se dobija zauzvrat?
Čitam ja ovo što komentarišete, a i video onaj dopis iz LSS što je Šormaz poslao, kako piše, na osnovu odluke UO LSS.
Meni stvarno malo smešno ono što je napisano u dopisu: ključna reč koja mi je zaista smešna jeste reč OBAVEZA plaćanja članarine! Odakle nekom ideja da recimo onih 50-ak novoformiranih LU u Vojvodini koja nisu nikad bila primljena u LSS sada imaju nekakvu OBAVEZU plaćanja članarine?!? Posalti nekom dopis i pozivati se na nepostojeću OBAVEZU, znači vrhunac cinizma, da ne nazovem to nekim drugim imenom!
A čak i da je neko LU član LSS, ne postoji OBAVEZA u dobrovoljnom udruženju gradjana - ako neko odluči da ne plati članarinu, to samo može da znači da tim činom neplaćanja pokazuje da ne želi da bude član LSS, i ništa više. Isto kao što ja kao član LU mogu da platim članarinu, pa da ostanem član sa pravima i obavezama po Statutu kojeg plaćanjem članarine prihvatam, ili da ne platim, onda mi lepo konstatuju prestanak članstva i gotovo.
Mislim da je Šormaz ovo odigrao prilično vešto, i time ubio dve muve jednim udarcem: sigurno je da će se jedan deo neupućenih rukovodstava LU upecati i platiti sve što se traži (Bože moj, pa to je iz Saveza stiglo, a od njih što stigne to je kao Sveto pismo, jelte? ), a sa druge strane time je po mom mišljenju pošteno uzdrmao rukovodstvo LSV, koji će sada imati problem da onom svesnijem i upućenijem delu rukovodstava LU objasne zašto da plate 1200 umesto 600 dinara!
Ovom prilikom pozdravljam gospodu Pažina, Beukovića i Milkova, kojima sam pre dve godine rekao da će im se ovo desiti, i da je iznos članarine za LSV preteran, sad kažem i bezobrazno visok (setiće se Beuković i Milkov tog razgovora u prostorijama saveza). I drago mi je što se našao bolji majstor od ovih majstora koji im je ušao u nedodirljivu parohiju, pa da se lepo podžapaju gospoda izmedju sebe, i da više ti savezi budu svedeni na protokolarnu meru, a uticaj koji se neretko koristi za lične promocije i interese smanji do te mere da se batali više ovoliko zahvatanje od lovaca.
Dakle, poruka ovog dopisa za LU jeste sledeća: imate dve ponude sa praktično istim sadržajem, jedna za 1200 a druga za 600 dinara. Na upravama LU je da odluče da li će da plate jednu od te dve, obadve ili ni jednu.
Ima i sada LU koja plaćaju obe članarine (LU Bečej, npr.); ima LU koja plaćaju samo za LSS (LU Novi Sad npr.); ima LU koja ne plaćaju ni jednom savezu i ništa im ne fali (LU Senta, LU Vlasotince...).
Samo treba jako dobro objasniti upravama LU da NEMAJU OBAVEZU članstva nigde!!! Reč OBAVEZA koja se navodi u dopisu može da dovede u zabludu mnoge neupućene, a ja počinjem da sumnjam da ta reč nije slučajno tamo ubačena.
Ala će da leti perje opet na relaciji LSS-LSV, sve mi se čini!!! Samo što ovaj put iza Šormaza izgleda stoji i nešto drugo osim lovačkog (ne)znanja. Ne mislim da je Šormaz idealan, naprotiv, ali ako je on taj koji treba da doaka ovim dosadašnjim večitim rukovodiocima koji su doveli do sadašnje situacije i onoliko nas 'zadužili' svojim delima, onda LET IT BE - neka bude! Pa nek se već jednom poskidaju 'zaslužni drugovi' sa kadrovske vrteške na kojoj su se vrteli ovoliko godina. Šta su uradili vidi se po vojvodjanskim lovištima.
Nego, čujem da je u petak bila sednica UO LSV!? Koji je dnevni red, kakve odluke su donete? Kakve su to novosti u vezi školovanja za 5. stepen? Jel to neko pustio Sr. Mitrovicu 'niz vodu', ili se samo uvodi novi igrač iz Novog Sada? Pa još uz popust kako čujem? Ajd da se kladimo da mogu da potrefim ko će biti neki od predavača na tom smeru u novosadskoj privatnoj srednjoj školi? (ovaj pridev 'privatna' uopšte ne navodim kao nešto loše, naprotiv, pozdravljam!).
I šta je još bilo na UO LSV? Pa pitajte gospodo vaš savez, oni su DUŽNI da vas informišu o svom radu! Ima tu zanimljivih stvari, a kako čujem prisutan je izvestan stepen nervoze, jerbo kanda i oni osete da 'bajci od života' za neke od njih polako dolazi kraj. Niko od njih nije ni glup ni neiskusan da to ne vidi i ne oseti, samo što im je prostor za njihove manevre sad sužen, a tek će da se sužava! Ne znam koliko je tačno meni preneta reakcija jednog od 'večitih' iz LSV koji je u jednom razgovoru rekao 'ONAJ će nas zati!'. E sad vi razmišljajte ko je u ovoj rečenici 'večiti', a ko je ONAJ.
Posle ovog valjda je i plavušama jasno da o deklarativnoj brizi za lovce nema ni govora, nego se samo radi o borbi za preraspodelu lovačkih para, tj. o tome ko će koliki deo kolača prigrabiti.
A ako recimo u LSV bude manje para (a biće), onda će morati da se krešu troškovi, a od onog čuvenog NIR (naučno istraživački rad) koji je pojedincima obezbedjivao NIRvanu, kanda neće biti ništa, a i ne treba. Usrećili su nas svojom naukom, rezultati tog njihovog NIR i NIRvanisanja su frapantni.
Medjutjim izgleda se već neki majstori dali u razmišljanje kako da inovativnim predlozima i odlukama UO LSV vezano za školovanje za 5. stepen sebi obezbede rezervni položaj.
Dnevnice nek ukinu, neka smanje vozikanje, ma nek rade šta hoće, ima prostora ihaaajjj da se štedi, ali su navike ostale pa se teško menjaju! A bogme se i autoritet debelo okrnjio, pa više ne prolazi samo pusta priča, mrštenje i dreka. Prošao voz, ne pali više to.
Ima tu još ona priča oko Vojvodjanskog lovca, zlatne koke za pojedine. Ta priča će da traje dok postoji vojvodjanska vertikala.
A šta će se desiti kad pukne ta vertikala, i kad prestane recimo priliv novca iz pokrajinskog Fonda za razvoj lovstva, pa kad se preko bezveznih projekata tipa 'Obuke za stručne pratioce' prestanu pumpati pare iz Fonda u tako štogod (opet su to pare koje lovci plaćaju). Ili projekat 'Ispitivanja očnih sočiva' koji je posle 20 godina preuzeo (da ne kažem maznuo) opet Vojvodjanski lovac, a finansira Fond? Ko sve tu dobija novce? Ja bih sad lepo poslao gospodu predavače iz firme VL da odu u Kovilj i da stanu pred lovce, ako smeju.
Kako sprovode izmišljene projekte obuke lovaca, moglo se videti na primeru Kovilja, kada je celo LD na čelu sa odgovornim licima i stručnim pratiocima bilo u nezakonitom lovu. A nije koviljski slučaj usamljen!!! Šta je bilo u Vrbasu? Gde još je bilo grupnog lova kad je zabranjen? E jesu ih podučili, svaka čast! Jel se tako radi i troši novac iz FOnda? Hoće li ikom barem pocrveneti obraz posle tog koviljskog slučaja, počev od onih koji su takav izmišljeni projekat predložili, preko onih koji su finansiranje tog 'projekta' odobrili, pa preko onih koji su tako 'stručno' podučili lovce da ne znaju ni šta smeju a šta ne smeju? Sakrijte se u mišju rupu gospodo! Bitno da će na papiru biti napisano da je projekat uspešno realizovan a utrošak novca opravdan. TO što je teško ranjen čovek i što je 60 ljudi (za sada) ostalo bez oružja, nikom ništa. A da li će biti još razoružavanja, videćemo, meni se čini da hoće.
Kako god okreneš, sve je pitanje para. Čista demagogija je priča da se neko ubija od brige za lovce. Jok bre, ubijaju se samo od brige za obezbedjenje što više love, ne birajući suviše način da to urade.
Živo me zanima da li će iko od delegata na skupštini LSV (izuzimajući 'dežurnog opozicionara' Jovića kako ga nazvao jedan novinar, i Kurjačkog koji se distancirao) potegnuti ova pitanja? I ne samo ova nego i mnoga druga! Recimo bilo bi zanimljivo čuti objašnjenje na osnovu čega UO LSV menja finansijski plan koji usvoji SKupština, i radi 'rebalans' po svom ćefu?
Od delegata zavisi da li će da belo gledaju u 'lovačke veličine' ili će da postave pitanja koja su morali odavno da postave, i da ZAHTEVAJU odgovore od onih koji moraju da odgovore, pa da ih lepo priupitaju za junačko zdravlje i šta to rade po savezu, gde je divljač, šta je sa lovnim turizmom, zašto još nema lovnih osnova za sva LU (što znači da se lov odvija nezakonito tamo gde nema lovnih osnova, a firma Vojvodjanski lovac je morala da ih uradi još odavno, ali ne stižu zbog obuke za stručne pratioce valjda). Pa da se pogleda recimo ko potpisuje GPGL u nekim LU, i da li su to licencirana lica ili nisu, i ko odobrava takve GPGL? Ma ima pitanja milion!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6