Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
mrwa22250
 Vojvodjani ako ne plate nikom usteda je 1500din,malo li je.Prezivecemo nekako bez Jeremijinog tariguza,a osiguranje moze svako LU.da uplati samo za sebe.Ostatak novca uloziti u DIVLJAC!!!Lovista su prazna a lu se takmice ko ce vise i pod boljim uslovima da oroci lovackih novaca,pa se nekad zapitam koja je osnovna delatnost ovih udruzenja gradjana.Pouceni primerima iz saveza,na uo i skupstinama divljac se uopste ili vrlo retko spominje sto dovoljno kazuje o brizi za lovca i njegovo pravo da ima sta da lovi kad vec placa sve vece namete.Bitno da se pare oroce(koliko i pod kojim uslovima),da se uredno izmire clanarine prema savezima,odrede se plate zaposlenima,gorivo i oprema,reprezentacije i na kraju 5 pilica po lovcu-za (l)ovce,koji to sve uredno finansirajuJaooo.
Sezona skupstina je pocela,a u nekim lu kanda lovcima dopyzdelo arcenje njihovih para,pa odletese neki,do juce neprikosnoveni.Krajnje je vreme da se sadasnjim garniturama zahvalimo na saradnji i (ne)radu i da pronadjemo neke,ako nista drugo,onda barem jeftinije volontereStari
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Sremac75
 Ако g.PreCednik Šormaz realizuje svoj plan, onaj čuveni vepar će ovako završiti :

i59.tinypic.com/14t25tz.jpg
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

mrwa22250

Sremac75 kaže:
Ако g.PreCednik Šormaz realizuje svoj plan, onaj čuveni vepar će ovako završiti :

i59.tinypic.com/14t25tz.jpg

Iju naopako,nece mu valjda i prozor zazidati;).

Sremac75
 Ovo sam napisao 07.03.2014. godine....

Sremac75 kaže:
Тема састанка који се одржао у Бачкој Паланци је било и функционисање ЛСС-а!

.........

Чак је у једном моменту било речи и да је могуће да ће се тај проблем решити тако што би ЛУ из Војводине могла да плаћају пуну чланарину ЛСС-у и то директно, али да би се онда поставило питање оправданости плаћања још једне чланарине ЛСВ-у.

.......

Kao potvrda istinitosti mojih reči (ako je neko uopšte i sumnjao ;) ) na adresu mog LU "Fruškogorski jelen" je stiglo sledeće pismo :

oi62.tinypic.com/2zovuh5.jpg
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Sremac75 kaže:
Ovo poteže mnoga pitanja....

Pre svega, interesantno je to da je neko LSS-u dao podatke o novim udruženjima nastalim na teritoriji Vojvodine, kao što je slučaj sa mojim koje je nastalo posle cepanja starog LUO Bačka Palanka.
Do sada LSSnije komunicirao sa mojim novim LU, kao ni sa ostalim novim LU (oko 50ak) sa teritorije Vojvodine.
Moja je pretpostavka da je podatke dao Miloš Beuković ili neko drugi iz LSV-a, i to verovatno u fazi bliskih odnosa sa g.PreCednikom Šormazom, želeći time da pokaže snagu sa kojom raspolaže, i koja bi mogla, u slučaju dogovora, da se koristi kao glasačka mašinerija u skupštini LSS-a.
Od toga su, verovatno zavisile i privilegije koje bi za sebe uzeli oni koji glasačku mašineriju stave u službu novog g.PreCednika Šormaza.

Međutim, izgleda da se nešto oko tih dogovora izjalovilo, a moguće to što je g.PreCednik Šormaz tražio 300 dinara naših Vojvođanskih novaca, a Miloš Veliki je bio spreman da mu velikodušno da 200 dinara naših Vojvođanskih novaca.
Međutim, g.PreCednik Šormaz izgleda nije vratio Beukoviću podatke kojima se Beuković hvalio (oko 100 glasova u Skupštini LSS-a), nego je iste (zlo)upotrebio i poslao dopise Vojvođanskim udruženjima kojim ih poziva da uplate KOMPLETNU ČLANARINU LSS-u u visini od 600 dinara!

Da zlo bude veće Predsednik mog LU je zamalo platio tih 600 dinara po lovcu na račun LSS-a.
Sreća pa je sinoć bio UO LU pa je doneo dopis i pitao "jel ovo treba plaćati"!!!
Ali, uopšte ne sumnjam, da će neki PreCednik, nekog LU u Vojvodini, koji inače ne poznaje ni Pravilnik o lovostaju, a naravno ne zna ni da njegovo LU nije član LSS-a već 2 godine jer se ne plaća članarina LSS-u, kada pročita ovaj dopis odlučiti da ispuni svoju obavezu i uplatiti tražene iznose LSS-a i g.PreCedniku Šormazu!!!

I onda je neko ovde napisao da će Kuvar zaebati konobara Trt Milojka
Jbg, konobar se izgleda bolje snalazi sa našim novcima, jer mu je digitron u glavi uvek upaljen.....pa on je i Skupštinsku administraciju sludio....

PraviloPraviloPravilo
Palica

mrwa22250
 Stize mi juce materijal za predstojecu skupstinu i vidi cuda nas preCednik koji je i clan uo LSV malcice rebalansirao budzet(otkud mu samo ta ideja).Dobili smo neku kintu od pok.sekretarijata za PSV,pa racunaju da se lova ne pokvari,ajde da je potrosimo.Pride od proslogodisnjeg fin.plana ostalo neiskoristeno oko 950 000 din(izmedju ostalog nije placeno 250 000 za izradu LO. i GPGL.),a budzet prebacen za nekih 750-800 000din.
Domacinski nema sta,dok LD.jedva krpe kraj s krajem,ovde se rebalansira do yaya.Mudro je,kao i prosle godine,rasprava po izvestajima i glasanje ostavljeno za kraj,pa kad viknu,gotov je rostilj,yebe se nama ko je koliko rebalansirao i zasto.Ziveliiveli

Lala
 Izašao je novi broj Vojvodjanskog lovačkog glasnika, glasila LSV. A u njemu joj miline...
Bio Upravni odbor početkom marta, podneo g.Pažin izveštaj, kaže, štedelo se, prihodovali 25 miliona, potrošili 21... Lovaca ima 16.700 otprilike.

Ima i obrazloženje nečije šta se finansira iz članarine, i u njemu se posebno pominje Vojvodjanski lovac doo,a kao odgovor na pritužbe da su usluge izrade planskih dokumenata kroz članarinu preskupe i da koštaju kao sv. Petra kajgana, izazivački se kaže (citat):
'Primedbe najčešće idu u pravcu da se to može uraditi jeftinije. Možda i može ali se onda postavlja pitanje a ko to može jeftinije. Shodno Zakonu o divljači i lovstvu za izradu planskih dokumenata su zadužena lica sa odgovarajućom stručnom spremom i licencama a organizovani u nekom privrednom društvu registrovanom za tu delatnost. Koliko ih mi imamo u Vojvodini pored firme ćerke LSV 'Vojvodjanski lovac', prebrojte pa javite.'

Evo neimenovanom piscu ovog bisera odgovor odmah:
Prvo, gde piše da planska dokumenta za vojvodjanska LU mora da radi firma iz Vojvodine, a ne iz cele Srbije?
Drugo: u Vojvodini planska dokumenta mogu da rade JP Vojvodinašume Lovoturs, NP Fruška gora, a koliko ja znam prolaze i GPGL nekih firmi koja gazduju lovištima na teritoriji registrovanih ribnjaka
Treće: zašto pisac citiranih redova ne navede cenovnik izrade planskih dokumenata firme 'Jelen LSS', ili ćerke firme LSCS? Ili cenovnik JP Srbijašume? Ili još nekih firmi iz cele zemlje, a ne samo Vojvodine - svaka registrovana firma u Srbiji ima pravo da svoju delatnost obavlja na teritoriji cele države! Kakav je ovo način i bezobrazluk u zvaničnom glasilu LSV iznositi ovakve stvari i izazivati 'prebrojte pa javite'? Mislim da mogu da pretpostavim ko je pisao ovaj tekst, neka mu je na čast sedoj glavi.

Nemojte se igrati gospodo iz LSV sa ovakvim stvarima, manipulisati i pokušavati da zadržite skoro monopol koji ste na mala vrata napravili Vojvodjanskom lovcu i zaposlenima u njemu, svojim ljubimcima, a teret se prebacuje na sve članove LSV!!! Zašto ne kažete istinu u glasilu LSV, nego govorite poluistine? Zašto ni posle nekoliko godina koliko lovci pumpaju pare u tu vašu ćerku firmu JOŠ UVEK NISU URADJENE SVE LOVNE OSNOVE?!? Šta je sa oniima koji imaju zaposlene licencirane upravnike lovišta, koji mogu da urade planska dokumenta? Koliko puta treba neko da vam plati istu uslugu kroz članarinu savezu? Priznajete da može jefitinije i da ima jeftinije, ali nema u Vojvodini? Otkud znate? Jeste li raspisali tender i dobili ponude pa odabrali najpovoljniju? Ne, nego direkt svojim pulenima, kojima ste dali i besplatne prostorije, i vozilo na korišćenje i svu logistiku, i kojima nameštate nekakve izmišljene obuke za stručne pratioce, pa vam posle tako kvalitetnih obuka lovci masovno odlaze u nezakonit lov (Vrbas, Kovilj...), pa se koristi PP municija od koje strada lovac...

Odakle vam pravo da mene i druge lovce koji poznaju problematiku pokušavate da pravite budalama?!?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Ima još jedan lep biser u tekstu na strani 4, posvećenom izveštaju o finansijskom poslovanju LSV.
Predsednik NO LSV Rade Medić je naravno pohvaliofinansijsko poslovanje, a u tekstu se dalje kaže vezano za prihode LSV (citat):

'Kako i dolikuje najpre je u ime Nadzornog
odbora Rade Medić saopštio podatke
da je u prošloj godini ostvaren ukupan
prihod od nešto više od 25 miliona dinara.
Ono što je svakako interesantno rashodi
su bili u visini od 21,5 miliona dinara ili
ostavrenio su sa 87% od planiranih. Dakle
štedelo se. Pored ovog dobrom manipulacijom
novca
zaradilo se i pola miliona dinara
od kamata na osnovu oročavanja sredstava.'

Bogami baš lepo manipulišete lovačkim parama, koje pokupite na početku godine za celu godinu unapred, pa onda te lovačke pare oročavate!? A članice LSV jedva sastavljaju kraj sa krajem, sa mukom naplaćuju članarinu od lovaca, nemaju ljudi da plate odjednom, pa im daju i na rate, i kako god, samo da ne dodje do velikog odliva lovaca.

E pa gospodo iz LSV, a i vi delegati skupštinski, da li vam je možda palo na pamet da predložite i izglasate da se članarina za LSV plaća na rate, kvartalno ili mesečno čak? Onda ne bi bilo prostora da gospoda iz LSV 'dobro manipulišu novcem' koji pokupe unapred od lovaca, pa da ga oročavaju i time se još i hvale u glasilu LSV, a posle lepo grickaju kamate od lovačkih para na dnevnice, službena putovanja, kojekakve NIR-ove, i šta ti ja znam! Ako bi se članarina plaćala kvartalno ili mesečno, eto relaksacije za uprave LU i lovce, a otvorio bi se prostor da ćerka firma LSV Vojvodjanski lovac ne bude plaćena (takodje unapred) za poslove KOJE NIJE URADILA - ako ne urade posao, ne uplati se rata članarine i rešen problem!!! Pa onda lepo neka LU oroče pare svojih lovaca pa neka ostvare neki prihod da prežive, unesu malo divljači...

Ovo nikom od naših vajnih delegata u skupštini LSV i članovima UO LSV nije palo na pamet? Pa da, ko će da se zamara razmišljanjem...

Ima još bisera u ovom broju glasila LSV, ali sam zaista jako iziritiran sada sa ova dva bisera, da bih dalje pisao, malo neka i drugi zavire i pročitaju šta piše u glasilu, evo link:

http://www.lovackisavezvojvodine.com/.../VLG11.pdf

I još nešto za kraj: Pozdravljam srdačno gospodina iz LSV koji je nas forumaše pre nekoliko godina nazvao 'seratorima po internetu', kako čujem, dobili smo unapredjenje, sada smo 'kurtoni koji tipkaju'. Možda mi lovci forumaši njemu tako ličimo, ali mi bar prste koristimo za tipkanje na tastaturi, a ne zavlačimo prste u tudje guzice kao neki intelektualci, što se videlo na onom uklonjenom YouTube video snimku iz Sonte, čini mi se.
Izvinjavam se kolegama na preciznim citatima, pa u znak izvinjenja svima koji čitaju evo jedne lepe slike iz naših krajeva:

Gedza66

Lala kaže:
Izašao je novi broj Vojvodjanskog lovačkog glasnika, glasila LSV. A u njemu joj miline...
Bio Upravni odbor početkom marta, podneo g.Pažin izveštaj, kaže, ...............

Ima i obrazloženje nečije šta se finansira iz članarine, i u njemu se posebno pominje Vojvodjanski lovac doo,a kao odgovor na pritužbe da su usluge izrade planskih dokumenata kroz članarinu preskupe i da koštaju kao sv. Petra kajgana, izazivački se kaže (citat):

'Primedbe najčešće idu u pravcu da se to može uraditi jeftinije. Možda i može ali se onda postavlja pitanje a ko to može jeftinije. Shodno Zakonu o divljači i lovstvu za izradu planskih dokumenata su zadužena lica sa odgovarajućom stručnom spremom i licencama a organizovani u nekom privrednom društvu registrovanom za tu delatnost. Koliko ih mi imamo u Vojvodini pored firme ćerke LSV 'Vojvodjanski lovac', prebrojte pa javite.'

Lalo, ako uskoro sretneš gosn. Pažina prenesi mu da je LU iz Vlasotinca prošle 2013 godine izradilo Lovnu osnovu za čega je platilo ravno 82.170,00 dinara. Kako se ova planska dokumentacija radi svake 10-te godine, matematika kaže da to 500 članova udruženja godišnje staje 8.127,00 dinara ili 16,25 dinara godišnje po članu. GPGL za 2013 godinu smo dobili gratis a tržišna vrednost izrade GPGL se kreće oko 16.000,00 dinara. Ove godine ćemo platiti izradu GPGL ne više od 16.000,00 dinara ili oko 32,00 dinara po članu udruženja, tako da će nas izrada planske dokumentacije (Lovna osnova i GPGL) ukupno stajati 38,25 dinara po članu udruženja.

Koliko to košta lovca u Vojvodini ukoliko mu ove usluge pruža ćerka firma LSV????

Tek sada vidim koliko je opravdano dodeljivanje sredstava iz Fonda za razvoj lovstva za monitoring, edukaciju i informisanje!!!??? Pa vi ste zaista neinformisani i needukovani????ROFL
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala

Gedza66 kaže:

Lalo, ako uskoro sretneš gosn. Pažina prenesi mu da je LU iz Vlasotinca prošle 2013 godine izradilo Lovnu osnovu za čega je platilo ravno 82.170,00 dinara. Kako se ova planska dokumentacija radi svake 10-te godine, matematika kaže da to 500 članova udruženja godišnje staje 8.127,00 dinara ili 16,25 dinara godišnje po članu. GPGL za 2013 godinu smo dobili gratis a tržišna vrednost izrade GPGL se kreće oko 16.000,00 dinara. Ove godine ćemo platiti izradu GPGL ne više od 16.000,00 dinara ili oko 32,00 dinara po članu udruženja, tako da će nas izrada planske dokumentacije (Lovna osnova i GPGL) ukupno stajati 38,25 dinara po članu udruženja.

Koliko to košta lovca u Vojvodini ukoliko mu ove usluge pruža ćerka firma LSV????

Tek sada vidim koliko je opravdano dodeljivanje sredstava iz Fonda za razvoj lovstva za monitoring, edukaciju i informisanje!!!??? Pa vi ste zaista neinformisani i needukovani????ROFL

Samo ti zezaj, Gedžo, zezaj, a ja ću da ti uzvratim željom 'dabogda LU Vlasotince bilo član LSV'!!! Grin

Nismo MI neinformisani, nego nas gospoda iz LSV ubedjuju da nema ko drugi da radi planska dokumenta u Vojvodini, pa eto oni iz Vojvodjanskog lovca moraju da nas deru, ne bi oni, ali eto šta će kad im se namestilo. I još izazivaju da prebrojimo ko još može da radi, pa da im javimo.

Evo javili smo im, i ŠTA ĆEMO SADA?!?

Gedza66
 Kako niste??? Pa meni gosn. Pažin baš deluje neinformisano???

Nego, koliko ono lovac Vojvodine treba godišnje da izdvoji za izradu planske dokumentacije???

Eeeee, dok je "ovaca" biće i pastira ili dok je "ćurana" biće i podvarka - tako bar kažu ove moje Gedže sa juga. ;)

Lala
 Odgovor na tvoje pitanje 'KOLIKO?' je uvek isti: PREMALO za apetite pomenute gospode.

Uvek može više, sve dok delegati u skupštini LSV mudro ćute i klimaju glavama.

Ali sad ima novi momenat: predsednik LSS Šormaz je uputio dopise svim LU u Vojvodini i ponudio im direktno učlanjenje u LSS za 600 dinara, i time praktično lobovao LSV. Zamisli sad kakva je frka u glavama rukovodstava LU koja su godinama tretirana da je ono što savez kaže kao Sveto pismo, a sad se pojavljuju dva saveza?!?

Kao u narodnoj pesmi u desetercu: 'Kojem li se privoleti carstvu?'. Imajući u vidu političku težinu Šormaza, ne bih smeo da tvrdim da Pažin, Beuković & co imaju miran početak proleća. Zato i čekaju i odlažu redovnu godišnju skupštinu LSV, jer izgleda ne znaju šta da kažu predstavnicima LU.

Sremac75

Gedza66 kaže:

Nego, koliko ono lovac Vojvodine treba godišnje da izdvoji za izradu planske dokumentacije???

300,оо динара за ЛО и ГПГЛ....већ трећу годину за редом....а ЛО још нисмо ни добили, тако да се може рећи да ГПГЛ кошта 300,оо динара по ловцу!!!

Али ево, како кажу, још само ове године ћемо "гурати" Војвођански ловац ДОО, а од следеће ће ЛУ моћи да се одлуче да ли ће платити 300,оо донара кроз чланарину, или ће самостално ангажовати некога за израду планске документације по тржишним ценама.

Само заборављају да би неко могао да их ТУЖИ зато што су ТРИ године наплаћивали Ловну основу коју нису израдили....или ће је израдити (плаћено кроз чланарину за 2012/2013) и вратити новац за 2013/2014 и 2014/2015 годину, или ће ВРАТИТИ НОВАЦ ЗА СВЕ ТРИ ГОДИНЕ!!!!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Gedza66
 Sremac, mogu se tužiti ali ako tuženi dokaže da je u obavezi da izradi plansku dokumentaciju tek kada tužilac istu isplati u celosti, onda.......?

Koliko ja mogu da zaključim VI ste "ugovorili" da za jednu lovnu osnovu i 10 GPGL plaćate 300 dinara po lovcu, tako da kada istekne ugovoreni rok a vi blagovremeno i uredno izvršite plaćanja, tamo negde pri kraju desete godine dobićete robu. Veštim manipulacijama, ko što reče predsednik NO LSV, VAŠI novci će vredeti bar tri puta više, čime se možete i javno hvaliti, tako da ne vidim razloga VAŠEM nezadovoljstvu???

Evo kako to izgleda u stvarnosti. Nešto što će 500 lovaca Vlasotinca platiti 242.700,00 dinara, udruženja iz Vojvodine sa 500 članova će platiti 1.500.000,00 dinara, udruženja sa 400 članova će platiti 1.200.000,00 dinara, udruženja sa 300 članova će platiti 900.000,00, udruženja sa 200 članova će platiti 600.000,00 dinara, udruženja sa 100 članova će platiti 300.000,00 dinara a udruženja sa 80 članova će platiti 240.000,00 (što je za 2.700,00 dinara manje od onoga što Vlasotinčani plaćaju - malo li je)???

Ako ništa drugo, za hvalisanje imate to što VAM je planska dokumentacija najskuplja???

Nego, kako se gazduje lovištima ako nema planske dokumentacije??? Mi to nismo mogli. Pa nama je Miodrag Strnad "popio krv" prilikom usvajanja Lovne osnove i GPGL prošle godine. Na jednoj strani Strnad a na drugoj lovci koji nikako da shvate razloge za odlaganje početka lovne sezone i da lova nema dok se ne usvoje planski dokumenti.

Verovatno se to nama dešava iz razloga što nismo "pod krilom", odnosno što nismo članovi niti jednog lovačkog saveza, tj. nemamo tatu u nadležnim organima koji će nas štiti, odnosno što smo "siročići". Ali kako bi trebalo krenuti, tata će otići, tako da nećete moći da gazdujete lovištem ukoliko nemate plansku dokumentaciju, pa zato razmišljajte o rezervnoj varijanti, naravno nakon odgovarajućeg monitoringa i preko potrebne edukacije, koja je očigledno propuštena u fazi kada smo bili lovački podmladak????Vrlo tuan

mrwa22250

Lala kaže:
. Zato i čekaju i odlažu redovnu godišnju skupštinu LSV, jer izgleda ne znaju šta da kažu predstavnicima LU.

Rece Pazin,da se ceka skupstina LSS-a i na njoj izmena statuta koja ce obavezati sva LU u Vojvodini,da ako zele da budu clanovi LSS to mogu uciniti samo preko LSV-a.Jos rece da ima cvrsto obecanje da ce tako i biti.Ne gine nam 1400 za saveze.Kad pogledam naslov teksta,svaki dalji komentar je suvisan(godina uspeha i stednje).Bravo 2

Sremac75

Gedza66 kaže:
Sremac, mogu se tužiti ali ako tuženi dokaže da je u obavezi da izradi plansku dokumentaciju tek kada tužilac istu isplati u celosti, onda.......?

Koliko ja mogu da zaključim VI ste "ugovorili" da za jednu lovnu osnovu i 10 GPGL plaćate 300 dinara po lovcu, tako da kada istekne ugovoreni rok a vi blagovremeno i uredno izvršite plaćanja, tamo negde pri kraju desete godine dobićete robu. Veštim manipulacijama, ko što reče predsednik NO LSV, VAŠI novci će vredeti bar tri puta više, čime se možete i javno hvaliti, tako da ne vidim razloga VAŠEM nezadovoljstvu???

Ne,ne,ne....
Kada je u LSV odlučivano kolika će biti članarina za 2012/2013, rečeno je da od ukupne članarine iznos od 300,oo dinara odlazi za "izradu planskih dokumenata (lovna osnova, godišnji plan gazdovanja, i dr...)"....urađen je samo godišnji plan gazdovanja!!!
Kada je u LSV odlučivano kolika će biti članarina za 2013/2014, rečeno je da od ukupne članarine iznos od 300,oo dinara odlazi za "izradu planskih dokumenata (lovna osnova, godišnji plan gazdovanja, i dr...)"....urađen je samo godišnji plan gazdovanja!!!
Sada kada u LSV odlučuju kolika će biti članarina za 2014/2015, kažu da od ukupne članarine iznos od 300,oo dinara odlazi za "izradu planskih dokumenata (lovna osnova, godišnji plan gazdovanja, i dr...)"....šta će biti urađeno, videđamo!!!

Ovo znači da je nama rečeno da još 2012/2013 plaćamo troškove izrade Lovne osnove, ali je nismo dobili...
Pa nam je ponovo 2013/2014 rečeno da plaćamo troškove izrade Lovne osnove, ali je nismo dobili...
Sada namza 2014/2015 opet govore da treba da platimo troškove izrade Lovne osnove.....

Šta sad misliš o tužbici???
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Ovako je to izgledalo prošle godine :

http://docviewer....mp;page=32

Ovako izgleda sada, strana 5

http://www.lovack.../VLG11.pdf
PraviloPraviloPravilo
Palica

mrwa22250
 A pise lepo u ZODIL-u da korisnik novoustanovljenog lovista mora uraditi LO najkasnije 90 dana od dana potpisivanja ugovora.Moze li ovde da se ubaci Limunovo pitanje,a sta sa onima koji organizuju nezakonit lov i da li smo svi mi kojima LO nije uradjena u nekoj vrsti nedozvoljenog lova evo vec 3 godine???
Ovakve stvari jos samo u Srbiji mogu da prodju i jos bez blama traze da se opet plati.Valjda je logicno kad je proslo dva puta da treba platiti i treci(treca sreca)Glavu o zidGlavu o zidGlavu o zid

ROE
 Ako nije doneta, odnosno resena Lovna osnova, nemoguce je organizovati bilo kakav lov... Zato su Vlasotincani prosle godine ostali bez krvi... Grin
Samo sto VL kaze da su za Vojvodinu uradjene SVE LO i SVI GPGL-ovi... Proverite vi to... Mozda i jesu, samo sto stoje u Novom Sadu, nisu dostavljeni udruzenjima...
Znam samo da od 2012. godine i donosenja novog pravilnika o izradi planskih dokumenata samo LU iz Vlasotinca i jos poneka u Srbiji (ne vise od 37) imaju GPGL-ove uradjene po novoj metodologiji, odnosno sa sadrzinom uskladjenom sa pravilnikom... Sta rade ostali, jesu li i oni u prekrsaju, videcemo...
A Lalo, kada neko LU u Vojvodini resi da angazuje za pomenute poslove firmu mimo VL, onda je to jos veca procedura oko donosenja nego za Vlasotince... Provereno, usvajanje traje po 8-10 meseci, a ispravke, ponovna stampanja i koricenja se ponavljaju po 5-6 puta, usled toga sto nisu npr. spomenute firme koje odrzavaju kanale, svi poljoprivredni kombinati (od uticaja na divljac), sto papir nije odgovarajuce debljine, a korice odgovarajuce boje... Toliko o slobodnom trzistu i demokratiji... Nemojte da se zanosite...
Pa ima tu jos jedan problem...ne samo u Vojvodini:
Mnogo bivsih lovnih strucnjaka, odavno penzionisanih, umesto da uzivaju u ono malo zivota sto im je ostalo, idu po Srbiji i igraju se Vojvodjanskog lovca sa udruzenjima. Koristeci staru metodologiju, rade planska dokumenta, usluge prilicno naplacuju i rade kampanju protiv svih koji to rade jeftinije ili ne-daj-boze besplatno. Vi svi znate o kome je rec... To je najvece zlo u planiranju u Srbiji!
I za kraj, mora da se proveri da li strucna lica u lovackim udruzenjima koja imaju licencu za izradu planskih dokumenata mogu da rade planska dokumenta, jer onda fakticki privredna drustva ne treba ni da postoje, mogu sve to da urade na nivou udruzenja, svog, susednog, nebitno...
Gedzo, znaci ima i jeftinijih planova od 20.000? Jel' vec uradjen? Jel' na mom obrascu? Grin Ccc...
Kad vec necete plan za dzabe, dajte 16.000, bas me briga! Grin

Sremac75

ROE kaže:
Samo sto VL kaze da su za Vojvodinu uradjene SVE LO i SVI GPGL-ovi... Proverite vi to... Mozda i jesu, samo sto stoje u Novom Sadu, nisu dostavljeni udruzenjima...

Ако у Војвођанском ловцу кажу да су урађене све Ловне основе онда ЛАЖУ....
Ако је то тачно зашто и ове године планирају да у цени од 300,оо динара наплате израду Ловне основе?
Ако је то тачно зашто у Гласнику пише да ће до краја следеће године сва ловишта имати израђену ловну основу?

ROE kaže:
A Lalo, kada neko LU u Vojvodini resi da angazuje za pomenute poslove firmu mimo VL, onda je to jos veca procedura oko donosenja nego za Vlasotince... Provereno, usvajanje traje po 8-10 meseci, a ispravke, ponovna stampanja i koricenja se ponavljaju po 5-6 puta, usled toga sto nisu npr. spomenute firme koje odrzavaju kanale, svi poljoprivredni kombinati (od uticaja na divljac), sto papir nije odgovarajuce debljine, a korice odgovarajuce boje... Toliko o slobodnom trzistu i demokratiji... Nemojte da se zanosite...

Немогуће....
Посебно ако се зна да у Војвођанском ловцу ради Милош Куновац, између осталог и на изради планских докумената, а да у Покрајинском секретаријату за пољопривреду (којем још увек нису укинута противуставна овлашћења из области ловства) који одобрава планска документа ради његов отав Душан Куновац....
Просто ми је невероватно да неко други ко жели да се бави израдом планских докумената може у оваквој констелацији да има било каквих проблема.....

РОЕ...јеси ли ти читао писања на овом форуму о "Војвођанској вертикали" од пре 3 године и више.....
Прочитај..... упис 105....ништа се није променило!!!
http://www.srbija...wstart=100
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,427,081 posete www.srbijalov.com