Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]i46.tinypic.com/30malpj.jpg

Probao sam ovako za cal 16 ali je malo tvrđa plastika na novim čaurama .[/xhide]

kordichieze
 Samo zelim da pozdravim clanove portala, posebno one koje se bave rucnim punjenjem municije. Vec nekoliko meseci pratim forume i jako puno sam naucio od vas. Posebno su korisni video klipovi Sniper Hunter-a, ali ni drugi ne zaostaju puno sa svojim korisnim savetima. U svakom slucaju, doprineli ste da se zarazim tim hobijem. Hvala vam. Uskoro cu se i ja oprobati u punjenju sacmene municije. Srdacan pozdrav.
Neko puni da bi pucao, a neko puca da bi punio.

Sniper Hunter
 [xhide]

kordichieze kaže:
Samo zelim da pozdravim clanove portala, posebno one koje se bave rucnim punjenjem municije. Vec nekoliko meseci pratim forume i jako puno sam naucio od vas. Posebno su korisni video klipovi Sniper Hunter-a, ali ni drugi ne zaostaju puno sa svojim korisnim savetima. U svakom slucaju, doprineli ste da se zarazim tim hobijem. Hvala vam. Uskoro cu se i ja oprobati u punjenju sacmene municije. Srdacan pozdrav.

Dobro došao u KlubGrin Za sve što treba ekipa je tu ![/xhide]

kordichieze
 Hvala puno! Vec sam nabavio deo opreme i "potrosnog materijala".

kelt
 Dobro dosao u klub punjaca kolega. najvaznije od svega je da znas kako, a ovde ti sve pise samo iscitaj ovih 150 -tak stranica i pitaj sta ti nebude jasno. naravno ukoliko imas nekih kanala za nabavku materijala sto je deficitarno ili povoljno samo pusti info ovdeiveli
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

I Jevtic
 izvinite cika kelt i deda sniper kako se puni patron
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Miroslaw

kelt kaže:
citajuci na ovom www. castboolits gunloads.com forumu, kod onih ludih amera, nisam uspeo naci sigurnu tvrdnju nekog od ucesnika u cemu je razlika izmedju 6 i 8 krakova zvezde. sve se svodi na pretpostavke. jedno je sigurno kod punjenja starih caura uvek morate koristiti onaj tip zatvaranja koji je bio i prethodno. meni licno se 8krakova uopste ne dopada.http://castboolits.gunloads.com/showt...-is-better
8 krakova se teze otvara nego 6 prilikom detonacije tj procesa pirostatike u patronu tako da je povoljnije kod laksih punjenja kako bi se sto vise iskoristila energija baruta u samom patronu pre nego proces predje u pirodinamiku tj proces opaljenja napusti cauru, najcesce se koristi kod manjeg promera sacme kada se rade laksa punjenja. Generalno sa nasim zlatiborom nece se dobiti nista bitnije krimpom sa 8 krakova sem mozda blago povecanog pritiska. Valja probati zasto da ne.

kelt

Miroslaw kaže:

kelt kaže:
citajuci na ovom www. castboolits gunloads.com forumu, kod onih ludih amera, nisam uspeo naci sigurnu tvrdnju nekog od ucesnika u cemu je razlika izmedju 6 i 8 krakova zvezde. sve se svodi na pretpostavke. jedno je sigurno kod punjenja starih caura uvek morate koristiti onaj tip zatvaranja koji je bio i prethodno. meni licno se 8krakova uopste ne dopada.http://castboolits.gunloads.com/showt...-is-better
8 krakova se teze otvara nego 6 prilikom detonacije tj procesa pirostatike u patronu tako da je povoljnije kod laksih punjenja kako bi se sto vise iskoristila energija baruta u samom patronu pre nego proces predje u pirodinamiku tj proces opaljenja napusti cauru, najcesce se koristi kod manjeg promera sacme kada se rade laksa punjenja. Generalno sa nasim zlatiborom nece se dobiti nista bitnije krimpom sa 8 krakova sem mozda blago povecanog pritiska. Valja probati zasto da ne.

ajd probacemo i tako mada neverujem da ce biti neka drasticna razlika. inace za prepelice sa 28 grama moze jako lepo da se puni sa zlatiborcem koji je za 32g.samo malo dublji krimp i goriiii....Grin
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt

I Jevtic kaže:
izvinite cika kelt i deda sniper kako se puni patron
majstore uzne se kocanka pa turi tamo gde ti sunce ne sijaIzvoltePalicaROFLDragoljupeGrinSmeko
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kordichieze
 Hvala Kelt.Vec sam sve procitao (svih 155, a neke vise puta, kao i druge teme sa forumaSmile). Bice mi drago da podelim sva korisna iskustva i informacije sa vama.

Miroslaw

kelt kaže:
ajd probacemo i tako mada neverujem da ce biti neka drasticna razlika. inace za prepelice sa 28 grama moze jako lepo da se puni sa zlatiborcem koji je za 32g.samo malo dublji krimp i goriiii....Grin
Ja znam da nece biti neke razlike sem mozda za nijansu jaceg trzaja, sta mislis ako bi uradili laboraciju za prepelicu sa krimpom od 8 krakova standardne dubine, 28 gr olova a da krenemo sa 20% manje baruta ali da koristimo kapislu sa jacom varnicom.Provera na hronometru pa onda videti da li dodati barut ili pojacati krimp, sta mislis??? Valjalo bi isprobati mislim da bi se mogao dobiti mekan a brz patron za prepelicu.

kelt
 za prepelicu i netreba neka velika brzina. potreban je mekan metak tako da mozes da pucas ceo dan da te ne zaboli rame. neka moja letosnja laboracija za 28 grama isla je svega oko 340m/s a rezultat je bio izvrstan
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

micic80
 Krenula i kod mene prva serija punjenja. Pridrzavao sam se tabele, caura od trapa, kapisla vincester, barut zlatiborac ,Cenzurisano cep plasticni, olovo 32-34g i zvezda na kraju. Posto je patron providni i u poredjenju sa fabrickim primetim da je cep kraci za nekih 4 mm od fabrickog,tj ima lufta od casice do zvezde koji je ispunila sacma. Inace patrone su iste visine. Problem da ili ne? P.s. u radnji su imali samo te cepove.srbijalov

kelt
 Ako ti se taj cep uklapa u tezinu nista nesmeta ako ima malo dacme izvan
p.s.kapisla je tip winchester209 ali neverujem da si nasao negde bas proizvodnje winchester ovde po radnjama se uglavnom prodaju chedite eventualno fiochi.iveli
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

micic80
 Tip vincester-proizvodjac RIO. Pitao sam da li poseduju razlicite modele tipa slabija ili jaca varnica, reko mi prodavac to je to prodajemo godinama a filcane cepove ne drze duze vreme. Tako da za nesto konkretnije cekamo sajam u aprilu. Hvala na odgovoru.

-ANUBIS-
 Evo mi pocetnici u punjenju stalno nesto gnjavimo Hoemo jo zanima me posto imam cepove sa casicamaiveli a hteo sam da punim bez casice da li je dovoljno da samo otsecem casicu ili moram da nabavim bas original cepove bez casicuKolce mislim bolje je da pitam da nebude posle veliko buumm srbijalov

vlada lovac
 Cepovi bez casice su obicno sa malo vecim amortizerom, tj.duzi su i nesto malo cvrsci, secenjem casice dobijas (skoro) isto samo sto ce metak primiti malo vise olova, ali se i to moze korigovati podmetanjem kartoncica iznad cepa, zavrsava posao

-ANUBIS-
 [xhide]ZivioRodjo Hvala puno dok ne nabavim original idemo sa ovim iveli[/xhide]

Miroslaw
 slobodno seci i ja isto radim samo dostelujem komoru za olovo sa kartonskim podmetacima i nema brige, obrti paznju prilikom krimpovanja da ne sabijas previse patron tj potrudi se da ne spljeskas previse onaj kruzic na sredini casice.

-ANUBIS-
 [xhide]Kontam tako sam i mislio da malo smanjim prostor kartoncicem i to bi bilo toiveli[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,417,101 posete www.srbijalov.com