Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
ROE
 Citao, citao...sve u poslednje 3 godine...
Samo, slaba vajda od becarca...

Moj prethodni upis je samo da se vi, drage kolege, ne zanosite, nista vise... Odvajkada je kanda bilo da je monopol najbolji za trgovinu...

Kad si mali i ne drzis monopol, ko te j..e!

Lala
 ROE, znaš kako kažu: nada umire poslednja. Smile

Pa upravo zahvaljujući pre svega Srbijalov portalu razjašnjena je 'vojvodjanska vertikala' i način kako se upravlja lovstvom u Vojvodini. Žao mi je da od jednog zaista čestitog čoveka za kojeg tebe smatram čujem ovakve poruke 'mirenja sa sudbinom'.
Verujem da je tačno da se odabranim pulenima usvaja i odobrava svaki planski dokument koji naprave, makar i pogrešnom metodologijom, dok se drugima sigurno zamera i na tipu fonta kojim je štampano, i što reče ti, stavlja se zamerka na boju korica i debljinu papira. To spada u bahatost administracije, cepidlačenje, osionost, a kad se tu još uključi nepotizam, 'kumovska' ili 'burazerska' šema, i moguća zloupotreba položaja i uticaja, eto ti slike koju treba što pre promeniti. I najduži put počinje prvim korakom, mi sa foruma smo taj korak napravili i prtimo stazu i dalje. Čuće se i videće se!

Pre ili kasnije i ovoj 'žurki' u lovstvu Vojvodine i bajki od života za odabrane će doći kraj. Znam ja to, ali znaju to i ti 'odabrani'; samo je pitanje vremena kad će upravama LU i lovcima prekipeti ovakvo bezobrazno i bahato (zamalo da napišem bajato) ponašanje, koje je delom oličeno i u onom tekstu iz glasila LSV, začinjeno pretresanjem lovačkih džepova, pa se normalan čovek zapita da li je normalno i moralno da svojim parama finansira štampanje i onakvih bezobrazluka koji izadju u glasilu LSV.

Nego kad pominjemo Vojvodjanski lovac, evo još jedne pikanterije: poznato je da je od prošle godine ta firma preuzela (da ne kažem prisvojila) posao analize očnih sočiva zeca i odredjivanja prirasta. Neke od rezultata sam navodio ranije, i meni i još nekim ljudima su bili jako čudni, jer zeca nije bilo ni za lek, lovci su imali jedan izlazak, retko dva, a neka LU čak nisu ni otvarala lov na zeca - redukovan je drastično plan odstrela u velikoj većini lovišta, a analize govorile da je manje više sve u redu?!
Vidjao sam, tako, rezultate analize očnih sočiva firme VL koji su govorili o vrlo dobrom i odličnom prirastu u lovištima, čak sam svojim očima video i imam papir da je u jednom lovištu prirast zeca bio 100%!? Fenoooomeenaaaalnooo, što bi rekao Radovan III. Grin

Ali ne lezi vraže: Sada posle prolećnog brojanja znam za podatke da u jednom broju lovišta zeca ima 4-5 jedinki na 100 ha, a ima i onih koji imaju 1-2 jedinke?!? Koliki je biološki minimum? A rezultati analize govore o divoti od prirasta?!? Ko je od korisnika lovišta spreman da skoro potpuno uništi zeca i da ponovo dozvoli lov ove godine, prema planu gazdovanja koji im radi recimo firma VL? Kakvo objašnjenje sad dati za ovu disproporciju u podacima?

Nešto tu jako ne štima! Ili lovci ne broje dobro i ne vide zeca ni u lovu, ni na brojanju ('oće zec da se kamuflira, otac ga njegov, to su oni 'stealth' zečevi), ili se na analizu dostavlja samo odabrani uzorak (i to oba oka od mladog zeca) pa lovci lažu sami sebe, ili se može sumnjati u verodostojnost podataka koji se dostave posle analize obavljene u firmi VL? Ne smem da se upustim u nagadjanje!
Rezultat: sva je prilika da se neće vojvodjanska LU i njihovi lovci ni ove godine naloviti zečeva. Nema šanse!
A koliko para je uzela firma Vojvodjanski lovac za taj posao analize sočiva? Šta je sledeće što će još ta firma preuzeti da radi? Imam predlog: neka zaposle jednog frigo-mehaničara, da vrši održavanje i popravku hladnjača i prostorija za prihvat divljači, ali samo pod uslovom da sva vojvodjanska LU moraju da posluju sa njima. I opremu za hladnjače i prostorije da obavezno članice LSV moraju da nabave preko firme VL! Šta fali? Sve to lepo neka izglasa UO LSV i Skupština LSV, i Bog da ih vidi! Ideju poklanjam kao moj doprinos razvoju mlade firme Vojvodjanski lovac i njenim zaposlenim pregaocima, kako bi nekako pregurali ovu krizu, sigurno jedva sastavljaju kraj sa krajem. Naravno, vozilo za frigo majstora, gorivo i održavanje da im obezbede lovci svojim parama, kao što su obezbedili i dosadašnjim radnicima, koji ih uredno odraše za planska dokumenta (neću da pominjem poslove upravnika lovišta koje 'uspešno' rade, a da i ne vide ili retko vide lovište, valjda upravljaju lovištem preko daljinskog upravljača?).

Nema problema i nema brige, sve što rade će ionako aminovati UO LSV, koji je preuzeo ulogu skupštine jednočlanog privrednog društva Vojvodjanski lovac doo. A članovi UO LSV ili neće da shvate šta se dešava, ili okreću glavu, ili imaju neki svoj interes da se ništa ne menja?!?

Na kraju: da li gospoda koja su već godinama u vrhu LSV, u Vojvodjanskom lovcu i u Sekretarijatu, i koji samo sede na kadrovskoj vrteški, mogu i smeju da se sete kakva su lovišta bila pre desetak godina, a kakva su danas? Koliko je divljači bilo ranije a koliko danas? Koliko lovaca je bilo ranije a koliko danas? Šta su 'današnji' nasledili od prethodnih, a šta će ostaviti onima koji će da dodju? I onda se još kao vrhunac cinizma takav rad proglasi uspešnim?!? Štedelo se?!? Ajdeeee...?!? Vešto se manipulisalo?!? Ma neeemojjj?!? Prebrojte, pa javite.... Prebrojte se vi pa javite lovcima koliko ih koštate, tako štedljivi, i kakvi su vam rezultati rada!

Šakali se namnožili, to je sigurno... Za hijene ne znam, nije vršeno brojanje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

vuk 30-06
 Kad vec necete plan za dzabe, dajte 16.000, bas me briga! Grin[/quote]
Podpuno si Roe u pravu.
Neki su ,,diskete,, sa planom i pravilnicima placali po 50-60 000 dinara,cirkus i to se zna ko drzi monopol oko planskih dokumenata...Sad

Lala
 Upisi vezani za Lovačku zadrugu 'Lovzad' su prebačeni na novootvorenu temu o toj zadruzi:

http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ost_166631

Lala
 Evo gospodi iz LSV tema za razmišljanje, i to za sve njih, počev od predsednika LSV, zamenika, predsednika Skupštine, sekretara, članova UO i NO, itd...

A šta ćemo ako se ispostavi da je izveštaj o poslovanju LSV podnet na usvajanje Skupštini protivno Statutu, i da će, ukoliko ga predsednik Skupštine stavi na glasanje uopšte, a Skupština usvoji, GRUBO PREKRŠTI STATUT LSV i Poslovnik o radu skupštine, a samim tim i Zakon o udruženjima, a možda i neke druge, 'jače' zakone?!?

O razlozima zašto ovo mislim, neka oni lupaju glavu, NEĆU DA IM KAŽEM! Kad su tako pametni, pa ne znaju šta stavljaju u materijal za Skupštinu, neka se češu po glavi sada i neka misle šta su ovi forumaši opet iskopali!!!

A jesmo, iskopali smo, i to kanda debelu brljotinu. Jednom smo vam na vreme rekli kad ste zabrljali oko sazivanja Skupštine (kad je Pažin potpisao sazivanje, a ne Irmenji), pa smo vas spasili bruke. Više vas vaditi iz bruke nećemo, ako ne znate da radite, snosite posledice.

Ko je ono nazvao forumaše nazvao 'kurtonima koji tipkaju'? Samo da ne krenemo da 'tipkamo' tamo gde bi trebalo, po svemu sudeći!
Eeee moji zadrugari... A jel imate i zadružnu kobilu?

Lala

Sremac75 kaže:

Lala kaže:
Možda su zato, kako čujem, ogromni pritisci na delegata Jović Nikolu, koji je prošle godine kao delegat svog LU izneo za govornicom masu stvari i pitanja koje su podigle veliku prašinu, e taj isti se sada na sve načine pokušava sprečiti da prisustvuje Skupštini, iako ima odluku UO svog LU da ih predstavlja! To je posebna priča šta se sada radi, i to ćemo izneti javno bude li onemogućen Jovićev odlazak na Skupštinu LSV! Uplašila se neka gospoda iz LSV delegata Jovića? Isprepadao ih čovek prošle godine, pa sad ne bi da opet 'odu u nokdaun' (tek sad ima zgodnih pitanja za rukovodsvto), sad izgleda primenjuju princip 'bolje sprečiti, nego lečiti'?

Тачно...

ПреЦедника смо изабрали на Скупштини 22.03.2014. године.
У петак 04.04.2014. године је одржан први УО у новом саставу.

Прво је ПреЦедник изјавио да очекује да УО њему поклони поверење да ОН представља ЛУ на Скупштини ЛСВ!

Мој одговор је био да има право да то очекује, али да је УО о томе већ донео одлуку, која се наравно може на УО и изменити, па сам му предложио да предложи измену претходне одлуке.
Онда ја изјавио да та одлука УО у другачијем саставу нема значаја, јер су неки од оних који су учествовали у њеном доношењу сада поднели оставке.
На ово сам одговорио да је то обична глупост.
Онда је тражио да се донесе нова одлука о представнику у Скупштини.
На то сам одговорио да не може нова када већ има важећа одлука, и да једино може измена постојеће одлуке.
Онда је поднео оставку.
Онда је пренео сва овлашћења на мене.
Онда је одбио да потпише пуномоћ за учешће на Скупштини.

На то сам му рекао да крши Статут, одлуку УО, и Закон и да је једино што би у том случају могао да урадим подношење кривичне пријаве.
Онда је рекао да Пуномоћ може потписати до петка.
Онда је рекао да ми не да Материјал за скупштину.
Онда је дао на гласање предлог једног члана УО да се измени Одлука којом сам ја именован за представика у свим органима свих савеза.
Онда за доношење те одлуке није имао потребну већину.
Онда је рекао да постоји могућност да нам затворе лов.
Онда је опет поднео оставку.
Онда је рекао да је она одлука којом сам ЈА именован донета притисцима и уценама на једног члана УО.

Онда сам се ја запитао шта се са оваквим човеном има даље расправљати.
Онда ми је дао Материјал за скупштину.
Ја сам онда отишао кући.
У понедељак је најавио ВЕТО на одлуку УО од пре месец дана, после које је одржана Скупштина, и јадан УО....
Рекао сам му да је то незаконито, и да ћу у петак доћи по Пуномоћ.
Онда је рекао да је неће потписати.

Онда смо сазнали да НИЈЕ извршен његов упис у АПР као лица овлашћеног за заступање
Smeko и да је ппотребно доставити нови Записник са Скупштине КОЈИ ЈА ТРЕБА ДА ПОТПИШЕМ!!!
Smeko

Иначе Нови ПреЦедник је лични пријатељ Душана Куновца, али се више пута заклео да га нико није инструисао да спречи моје појављивање на скупштини, као и то да је информисан да ја ни не познајем неку господу уважене ловне раднике.

Шта рећи Confused

Pa nek se posle ovoga razni stvarni ili umišljeni autoriteti igraju i dalje na način kako je opisano u ovom citiranom upisu. Dosta je bilo.

Nemate gospodo u LSV dovoljno velik tepih ispod koga bi sakrili sve ono što je radjeno pogrešno i što pokušavate da radite i dalje.

mrwa22250

Lala kaže:
..

Imaju i to kakvu,blizu 18000 KONJA!!!(da izvinu konji)
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Sremac75
 Интересантне су и тачке 7 и 8 дневног реда за Скупштину.

7. Опозив чланова органа Скупштине :
- Једног члана УО
- Једног члана НО
- Једног члана Суда части

8. Именовање чланова органа Скупштине :
- Једног члана УО
- Једног члана НО
- Једног члана Суда части

Да ли је могуће да су другови истакнути ТОЛИКИ ДИЛЕТАНТИ па не знају да су УПРАВНИ ОДБОР, НАДЗОРНИ ОДБОР И СУД ЧАСТИ ОРГАНИ САВЕЗА А НЕ ОРГАНИ СКУПШТИНЕ????

Да појасним ДИЛЕТАНТИМА :

Статут ЛСВ
Члан 8.
Став 3.

Органи савеза су : Скупштина, Управни одбор, Председник, Заменик председника, Надзорни одбор и Суд части......

Еееее, али када је у питању финансијско пословање, ребаланси, бајка од живота....онда нису ДИЛЕТАНТИ него ЕКСПЕРТИ!!!!

ДИЛЕТАНТИ, НЕЗНАЛИЦЕ.....

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 NE SAMO DA SU NEZNALICE I DILETANTI, NEGO SU I ZADRUGARI, BRE!

I šta si ti zapeo baš šta ima veze tamo neka skupština, i ko je čiji organ, i ko šta odlučuje? Zna se ko odlučuje, ovi ima da aminuju i tačka!

Predlažem da se na ulazu u amfiteatar SPENSa postavi neki sprej kao na izborima, i da se delegatima malo podmažu uljem dva prsta, radi glasanja - može i sprej Balistol, da bude onako po lovački simbolično!
Za prskanje bi mogao biti zadužen neko od vodećih zadrugara!

Lala
 Skupštinski materijal, opet (citiram):

'Predlog odluke o visini članskog doprinosa

Na osnovu člana 45 Statuta Lovačkog saveza Vojvodine Upravni odbor na sednici održanoj 07.03.2014. godnie je, na predlog komisije za materijalno-finansijska pitanja, utvrdio predlog članskog doprinosa po lovcu za 2014. godinu.
U skladu sa napred iznetim visini članskog doprinosa iznosi 1.400,00 dinara, iz čega će se finansirati rad Lovačkog saveza Vojvodine, Lovačkog saveza Srbije, osiguranje lovaca, glasilo Lovačkog saveza Vojvodine kao i izrada planskih dokumenata (lovne osnove, godišnjeg plana gaszdovanja lovištem, dokumentacije za konkurisanje za dodelu sredstava iz fonda za razvoj lovstva i dr).'

Čestitamo lovačkim udruženjima i lovcima još jedno povećanje davanja!! AKO OVO PRODJE, naravno!
Koliki je iznos po lovcu namenjen za LSS???

NIJE OVO DOVOLJNO JASNO OBJAŠNJENO!!!

Kako onda da razumem onaj dopis što je predsednik LSS Šormaz poslao na adrese vojvodjanskih LU gde ih poziva da plate 600 dinara na ime članstva u LSS?!?

Ili su posle tog dopisa napravili vojvodjanski i beogradski age i begovi neki dil, pa sad članarina vojvodjanskih LU za LSS može da ide preko LSV?!? Šta vojvodjanska LU dobijaju time što će kroz povećanu članarinu plaćati dva saveza?!?

Kako sad da vojvodjanska LU koja su već donela odluku o visini članarine i prikupljanje iste, da sad povećavaju iznos? Ili iz kojih sredstava da pokriju ovo povećanje?

Zbog čega se nije LSV odrekao jednog dela svog itekako masnog kolača, nego se opet preko lovačkih ledja peglaju odnosi medju savezima, i spasava LSS od kolapsa u koji su ga uvalili pojedinci pre svega iz LSS, a bogme i iz LSV, i možda donekle iz LSCS?

AKo je struktura članarine ostala ista kao ranije, onda vojvodjanski lovci plaćaju 50% više para za experiment pod nazivom 'Vojvodjanski lovac', nego za krovnu organizaciju lovaca Srbije!!

Kad smo kod nadaleko čuvene firme Vojvodjanski lovac, ista već tri godine dobija masne pare od LSV, cca 5 miliona godišnje, za izradu planskih dokumenata. Prema izveštaju o radu te firme, u toku 2013. godine saglasnost na lovne osnove je dobijena za SVEGA 12 LOVIŠTA!!! A lovišta u Vojvodini kojima gazduju lovci ima 117!?!

Evo već tri godine se plaćaju i lovne osnove toj čuvenoj firmi, a oni uboli za godinu dana svega 12 lovnih osnova, i svake godine naplaćuju ponovo! Pa jel oni lovne osnove pišu zlatotiskom, kad toliko koštaju?!?
A lov bez lovne osnove je protivzakonit, ma šta ima veze, tu je jedan tata da to 'sredi'... Vojvodjanski lovac Kunovac. Baš se rimuje!

Da ne bude kraj priče, evo po planu za 2014. obećavaju da će uraditi 50-60 lovnih osnova, dakle, opet izgleda neće sve biti uradjene! A i šta ih košta da obećaju...Ali će zato svima PONOVO da naplate! Ma ovo je cirkus, kakvo šišanje, ovo je čist bezobrazluk!

Svašta su nakačili momci na članarinu za LSV. Sve čega su se dosetili su nakačili, i samo plaćaj, plaćaj... Ima dobra vest: TV pretplatu nisu uključili u članarinu! Dobro je!!!

Sremac75
 ДИЛЕТАНТИ, НЕЗНАЛИЦЕ...наставак...опет везано за тачке 7 и 8 дневног реда....

У материјалу за наведене тачке се позива на чл.59 Статута.
На основу тог члана је предложено Скупштини да разреши по једног представника УО, НО и Суда части.
На основу тог члана је предложено Скупштини да именује по једног представника УО, НО и Суда части.

Статут ЛСВ
Чл.59
1. Сваки орган или члан органа савеза може бити опозван пре истека мандата.
2. Одлуку о опозиву доноси скупштина савеза
3. Поступак опозива се покреће :
- на основу ослуке Скупштине да се гласа о опозиву;
- или на писани захтев најмање 1/3 чланова савеза да се гласа о опозиву
4. Ако скупштина донесе одлуку о опозиву, именоваће одмах вршиоца дужности или привремени колективни орган одређујући његова овлашћења и задатке, као и рок у којем ће се спровести избори.

Како су онда мислили да одмах по опозиву изаберу нове чланове органа савеза?
Или су ДИЛЕТАНТИ И НЕЗНАЛИЦЕ или СВЕСНО КРШЕ ОДРЕДБЕ СТАТУТА, нека сами одлуше где ће се препознати....!!!

Коме је пало на памет да УО предлаже члана УО???

ДИЛЕТАНТИ И НЕЗНАЛИЦЕ очигледно не знају да је поступак избора уређен чл.55 Статута ЛСВ, који каже да се ИЗБОРНИ ПОСТУПАК ЗАПОЧИЊЕ ОДЛУКОМ УО О РАСПИСИВАЊУ ИЗБОРА ЗА ОРГАНЕ САВЕЗА.
Кад је то УО расписао изборе?
Исти тај чл.55 каже и то да КАНДИДАТЕ ПРЕДЛАЖУ ЧЛАНОВИ САВЕЗА.
Како онда може УО да предлаже лица за чланове органа???
Исти тај чл.55 каже да ОРГАНЕ БИРАЈУ ЧЛАНОВИ НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ...
Како онда може УО да предлаже именовање лица за чланове органа???
Ко је то РЕШИО ДА СУСПЕНДУЈЕ ОДРЕДБЕ СТАТУТА О ИЗБОРИМА ЧЛАНОВА ОРГАНА САВЕЗА???

ДИЛЕТАНТИ И НЕЗНАЛИЦЕ или СВЕСНО КРШЕ ОДРЕДБЕ СТАТУТА?????????????????
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

bogoljub
 Svesno krše odredbe statuta jer misle da im nemože niko ništa.Ali doći će i oni na red SudijaZatvor
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Gedza66

Sremac75 kaže:
...................................

Hmmm

Ја мислим ДА СВЕСНО КРШЕ ОДРЕДБЕ СТАТУТА, рачунајући на гласове ДИЛЕТАНАТА И НЕЗНАЛИЦА!!!??? Besan
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

zoranp

mrwa22250 kaže:

Lala kaže:
..

Imaju i to kakvu,blizu 18000 KONJA!!!(da izvinu konji)

NE KONJI, NEGO KLJUSINE!!!Shock
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

mrwa22250

Gedza66 kaže:

Sremac75 kaže:
...................................

Hmmm

Ја мислим ДА СВЕСНО КРШЕ ОДРЕДБЕ СТАТУТА, рачунајући на гласове ДИЛЕТАНАТА И НЕЗНАЛИЦА!!!??? Besan

Ovo potpisujem!!!Probali ljudi malo po malo,pa kad vide da reakcija izostaje-TOVARI GO.NA LOPATOM,A DRUGOVI DELEGATI(CAST IZUZETKU)SAMO GUTAJU.S vremena na vreme,neko se namrsti(jbg Cenzurisano su to)ali kad se malo priberu-cepaj dalje sa osmehomSad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ficha007

Lala kaže:
"...Predlažem da se na ulazu u amfiteatar SPENSa postavi neki sprej kao na izborima, i da se delegatima malo podmažu uljem dva prsta, radi glasanja - može i sprej Balistol, da bude onako po lovački simbolično!
Za prskanje bi mogao biti zadužen neko od vodećih zadrugara!

Mani Lalo Balistola. Suviše je to "klizavo" pa bi se mogao prst svuda negde zavućiROFL.

Mada kad malo bolje razmislim, mislim da će jedan čovek imati "nauljene prste" da ih može lovcima lakše "zavući" ko onomad na onom snimkuROFL

'Oće to da boli kad nije "podmazano".ROFL

Može da bude i neka nova reklama za Balistol.

"Balistol - lovčev intimni prijatelj"ROFL

"Balistol - dve kapi dovoljne su za sreću"ROFLROFL

Uputsvo za upotrebu: preporučuje se samo iskusnim lovcima, tj. lovčinama, sa dugogodišnjim iskustvom u "prstenovanju". Najbolje kada bi sa ovom opasnom supstancom rukovalo obučeno lice, funkciJoner nekog od lovačkih saveza, bivši il' sadašnji koji je obučen na visokim školama za taj manuelni rad.ROFL
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Sremac75
 ДИЛЕТАНТИ, НЕЗНАЛИЦЕ...наставак...овај пут везано за тачку 5 дневног реда....

Извештај о финансијском пословању за период 01.01.2013.-31.12.2013. је усвојен на седници Надзорног одбора која је одржана 13.02.2013. године (или се ради о грешки у години).

То је лепо, јер Статут у свом чл.52 ст.5 каже :
Одбор контролише тачност редовног Годишњег извeштаја о финансијском пословању Савеза.....

Међутим, на тој седници НО су присуствовала camo два члана, а два су оправдано изостала, док се пети члан не помиње.
Када се зна да НО броји 5 чланова, а да је на седници од 13.02.2014. године било присутно 2 члана, јасно је да је НО без кворума за рад и одлучивање донео одлуку да прихвати извештај о финансијском пословању!?

Члан 53 ст.4 Статута ЛСВ :
Одбор пуноважно ради и одлучује када је на седници присутно више од половине његових чланова
Ст.5 :
Одлукa НО је донета када се за њу изјасни више од половине чланова одбора

Ова одлука НО је НЕЗАКОНИТА, СУПРОТНА ОДРЕДБАМА СТАТУТА и СКУПШТИНА НЕ БИ СМЕЛА ДА РАСПРАВЉА О ИЗВЕШТАЈУ О ФИНАНСИЈСКОМ ПОСЛОВАЊУ БЕЗ ВАЛИДНЕ ОДЛУКЕ НАДЗОРНОГ ОДБОРА О ЊЕМУ.

i57.tinypic.com/14xyyig.jpg

ДИЛЕТАНТИ, НЕЗНАЛИЦЕ.......
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Eto, u samo predvečerje održavanja Godišnje Skupštine LSV smo ipak izneli sve ono što ne bi smelo da se desi, i da može nastati ozbiljan problem ukoliko se rad Skupštine bude odvijao na način kako su gospoda 'zadrugari' zamislili. Ozbiljne povrede Statuta LSV su načinjene, koliko ja vidim, i što sam nešto ranije nagovestio, pa bi recimo Predsednik SKupštine LSV Ferenc Irmenji kao vrsni pravnik morao dobro da razmisli da li da uopšte otvara raspravu o materijalu koji sadrži i ovakve brljotine, koje je Sremac nabrojao.

Posebna priča je upornost sa kojom se na sve načine pokušavalo da se spreči prisustvo Nikole Jovića na Skupštini. Time su pokazali da nisu imuni na ono što će ih pre ili kasnije dočekati - odgovornost!
Džaba vam bilo, uprskali ste, gospodo 'zadrugari'.

Kasno je sada da bilo šta menjaju u Skupštinskom materijalu, da eventualno nekom ne bi palo na pamet da nešto ispravlja, dodaje ili oduzima. Pokazali ste se.

Svaka analiza priloženog finansijskog izveštaja je za mene bezpredmetna. Kako na Skupštini, tako i ovde na forumu.

DakiNS
 lala kaže :

Džaba vam bilo, uprskali ste, gospodo 'zadrugari"

Oni su " zasebari" ! I uvek su bili samo za sebe nikada za drugare !
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 U ovim trenutcima se odvija zasedanje SKupštine LSV. Kao gosti na SKupštini su ministar poloprivrede Glamočić, i predsednik LSS Šormaz.
Sastav radnog predsedništva: likovi poznati starijim forumašima - Braca Piškać i Kum! Smile

Od 98 delegata prisutno 76.
Kao gost bio Šormaz, predsednik LSS. Pozvani bili ministar Glamočić i direktor Uprave za šume Perica Grbić, nisu došli.

Sremac75 je bio na Skupštini, i njegova pojava je izazvala blagu pometnju u odredjenim krugovima, jer nisu očekivali da će doći - a čovek nije došao kao delegat, pošto je njegov predsednik LU i pored odluke Upravnog odbora ODBIO da potpiše punomoć za delegata!?! Ko zna šta je sve prošlo kroz glavu nekim ljudima kad su videli Jovića. Grin
Večeras u 21h biće snimak na Lorist TV - da se pogleda kako izgleda blickrig na skupštini. Bilo je kao na koncertu neke estradne zvezde - AJMO RUKE GORE!!! I svi dižu ruke, složno i jedinstveno! Od prve do poslednje pesme, tj. tačke dnevnog reda! Dopada se delegatima repertoar, pa to ti je! Grin

Sve je usvojeno jednoglasno, bez ikakve rasprave, sve živo što je bilo u materijalu je glat prošlo, čak je prošlo i da se vodi objedinjena rasprava - valjda se neko uplašio da bi Jović mogao da se javi za reč više puta po više tačaka dnevnog reda! Smile

Članarina je 1400 dinara, od čega je 200 za LSS! Dakle, opet po lovačkim ledjima, pomirenje saveza je na vidiku, ali će ta nova ljubav morati da košta! A nema ljubavi bez bola, kaže narod!

Šormaz je u govoru ponovio da JP ne gazduju dobro lovištima i divljači, kao što to rade LU!?
Ponovio je Šormaz i zahtev da se sredstva od lovnih karata vraćaju savezima - po onoj narodnoj poslovici 'što je babi milo, to joj se i snilo'! Smile Takodje, rečeno je da su se savezi 'dogovorili' oko novog Statuta LSS.

Zeremski ispred Vojvodjanskog lovca rekao da neće stići da urade lovne osnove, a i neke od ovih koje su uradili će MORATI DA RADE REVIZIJU!? Pa kako su ih onda uradili kvalitetno, kad odmah mora revizija?!? Neće stići da urade sve lovne osnove, ali nemaju problem da uredno naplate svake godine NEURADJENO!?
Kršenje Statuta? Ma koga je briga! Kršenje poslovnika? Nema veze! Preuzimanje ovlašćenja od strane UO? Nemoj to čačkati, nije važno.... Ma Zemlja je ravna ploča, a ne okrugla, ako to 'zadrugari' predlože!
U vezi zadruge rečeno (Pažin): mi smo osnovali zadrugu, pa smo se obratili advokatima da vide da li možemo da vratimo imovinu, a ako je vratimo onda ćemo pozvati lovce da se učlane u zadrugu!?!? Pa valjda se prvo raspita za mogućnost, pa se onda osniva zadruga ako ima izgleda za povraćaj imovine! Ovo je tanko objašnjenje, kome bre da verujem na reč kad je velika imovina u pitanju?!? Onima koji već godinama troše lovački dinar?!? I šta bi to onda značilo: mi vratimo lovačku imovinu, a vi lovci platite učlanjenje u zadrugu da bi ponovo bili suvalsnici te vaše imovine?!? Pa jesam li ja majmun, ili neko želi da me pravi majmunom? Da parafraziram: čija je NAŠA imovina?!?

Rečeno je i da je u toku postupak za povraćaj zgrade saveza, gde trenutno LSV ima pravo korišćenja dela zgrade, ali ne i pravo svojine nad zgradom!

Cela Skupština je trajala, brat bratu, 45 minuta! Sve je divno, krasno, jedinstveno, ma med i mleko...
Bajka od života!

Po starom običaju, posle skupštine se u kuloarima neki ljudi čudom čudili i pitali 'šta je sad ovo', džaba vam, delegati mutavi, da se čudite, sad će tek da se razmašu 'zadrugari'.
Treba imati nešto u glavi, i nešto izmedju nogu, da bi se stalo za govornicu i reklo nešto suvislo. TO nešto su PAMET i MOODA!! Naknadno čudjenje je samo odraz nedostatka jedne od dve navedene stvari.

Sve u svemu, tandara-broć. Samo su sada 'zadrugari' dobili krila. Pa se vi čudite posle!
Lala priložio:
20140412_103034.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,046,169 posete www.srbijalov.com