Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Sremac75
 Skupština održana...
Reče jedan delegat "bliz krig"!!!

Delegati poslušni....
Kada se setim šta su sve činili da se ja ne pojavim na skupštini, pomislim da to nije usamljen primer, i da su svi oni koji su imali nešto da kažu sprečeni da dodju...
Ili se samo nadam!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp
 Zamolio bih kolege sa foruma da više ne serendaju ovuda i da puste ljude na miru!! Pa dokle ćete lagati i napadati poštene rukovodioce!!??...znači nemojte više pričati tim jeziko mržnje i laži, već pređimo na domaći čobanski....BBEEEEEEE OVČURINE BBEEEEE....
P.S. Čestitam svim uglednim lovnim radnicima i rukovodicima lovačkih saveza, na iskrenosti, poštenju i požtrvovanom radu u interesu SRPSKOG lovca, i posebno DIVLJAČI!!! ...oprostite nam što smo lagali, serkili i obamnjivali BEEEEKAVCE..CryCryCry...
OJJJ SRBIJO, KAD ĆEŠ VASKRSNUTI!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Dok se naši vrli 'zadrugari' baškare zahvaljujući komociji delegata koji ne stignu ni da se opasulje, a skupština gotova i sve usvojeno (da nije Balistol podmazao prstiće za glasanje?), dotle sam ja bez registracije nekakve zadruge rukovodilaca LSV uspeo da uz pomoć koleZe Sremca, da POVRATIM DEO IMOVINE NEKADAŠNJE LOVAČKE ZADRUGE 'VOJVODINA, koja je unela lovačku imovinu u Lovoturs!

Nakon lavovske borbe sa dosadašnjim vlasnicima, uspeli smo da taj deo imovine vatimo u vlasništvo lovaca, tj. mene i Sremca! Imali smo u džepu neoborive argumente da imovinu preuzmemo i vratimo u naše (moje) lovačko vlasništvo! Očekujem da naši napori daju još rezultata ovih dana!
Dakle, dok se oni 'zadrugari' raspituju i registruju na sebe zadrugu da bi vratili imovinu (uz kasniju naplatu učlanjenja lovaca u zadrugu) dotle mi forumaši radimo i malo po malo vraćamo imovinu, ali po njihovom receptu - prvo sebi!!
Ova značka zadrugarska mislim da mi omogućuje ravnopravan status zadrugara. Ja njima značku u zadrugu, oni meni 1/17 vraćene imovine, i u redu smo!

Uopšte se ne šalim, ozbiljan sam, a kao dokaz evo fotografije - jasno se može videti da piše LOVZAD, pa onda ide simbol 4 jelena (Quatro Cervi) što je zaštitni znak Lovotursa, i ispod piše VOJVODINA. (klik na sliku za uvećanje)
Ja vratio imovinu!!! HaHaHa

Uverite se sami:
Lala priložio:
dsci0004_1.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Gedza66
 Sve čestitke na vraćanju 1/17 vredne imovine koju su stvarale najmanje dve generacije lovaca.

Zašto Nikola nije uzeo 1/18.

Čestitam VAM i na današnjem blic crigu. Sve jednoglasno, odnosno bez ijednog protiv i uzdržanog. Kada bi moje udruženje imalo mogućnost učlanjenja u VAŠU višu lovnu asocijaciju, mi dileme ne bi imali???Rastanak
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Brate Gedžo, ne sekiraj se, uzeo je Nikola 1/18, ali malo drugačiju od moje. Smile

Ako si gledao snimak sa skupštine, video si ne samo da je jednoglasno usvojeno ama baš SVE, nego da nije bilo ni jedne diskusije, čoveče! Zamisli da ama baš niko nije imao ništa da pita? Eee jeste jedan pitao zašto nisu ranije menjali članove organa saveza, ne razume čovek da ne može UO da sam sebi predlaže svoje članove, ali nije to jedino što oni ne znaju!
Dakle beše idilično. Svi složno, rukice gore! Svima je sve jasno! A kad bi neko sad pitao delegate šta su usvojili, i šta piše u materijalu, da li misliš da bi većina znala da odgovori? Grin

Nego, koliko ja vidim, sa govornice je ipak odgovoreno na neka pitanja koja smo postavili ovde na Srbijalov (čitaju oni još kako, znam ja to), pa se tako Pažin upustio u objašnjavanje svrhe osnivanja zadruge, malo jeste zamuckivao, rekavši da su prvo osnovali zadrugu, pa onda tražili mišljenje stručnjaka.advokata o mogućnosti vraćanja imovine (a ja mislio da se prvo proveri mogućnost, pa onda osniva nešto), pa je onda predsednik NO LSV Rade Medić dao nemušto objašnjenje oko sednice NO kojoj su prisustvovala samo 2 člana, rekavši da je saglasnost trećeg člana dobijena telefonom zbog kvara na kolima (a gde piše da to tako može?), umesto da su odložili sednicu ili poslali službeni auto po tog člana da bi imali kvorum, četvrti član je bolestan što jeste opravdano, dok petog člana niko i ne pominje. E pa kad tako radi NO, šta očekivati od ostalih?
Pa je onda Zeremski ispred Vojvodjanskog lovca rekao da jesu oni preuzeli obavezu izrade svih planskih dokumenata za LU članove LSV, ali da ih neće stići uraditi, aman bre, tri godine nisu u stanju da urade lovne osnove KOJE SU PLAĆENE! Ali se nije prevario da kaže da ih tako neuradjene neće i dalje naplaćivati? Možda su prezauzeti u toj čuvenoj firmi jurenjem za parama iz FOnda za razvoj lovstva? Niko se nije setio da pita na koji način je jedino nedodeljeno lovište u Vojvodini - bogato 'Biserno ostrvo' pretvoreno u nekakvu 'nastavnu bazu' za obuku stručnih pratilaca, koju drži, a ko bi drugi, nego Vojvodjanski lovac!!! Jel to možda ta firma na mala vrata dobila i lovište?!? Ne znam, niko nije pitao ništa. Svima sve u redu!
Niko nije pomenuo da je odvijanje lova bez lovne osnove nezakonito, pa nisu valjda ludi da sami sebe optuže za organizovanje nezakonitog lova. Medju delegatima je bio i moj zamenik predsednika LU, kojem sam ja lično na zboru sekcije rekao javno da naše LU nema lovnu osnovu, koju plaćamo evo već treću godinu. Ni on nije ništa pitao.
Zato je glatko prošlo još jedno povećanje davanja za 'više saveze', na 1400 dinara! Pažin je obrazložio strukturu, pošto su to propustili da urade u materijalu. Kako je sve glatko išlo, ja sam očekivao da delegati budu i egzaltirani povećanjem obaveza, kako su 'ladno prihvatili da plate SVE što je traženo od strane UO!
Gospoda delegati? Ma njih se to ne dotiče. Ajmo RUKE GORE! Pa nije Skupština LSV neki Cecin koncert da samo tapšu i mašu rukicama! Još je samo falilo da onako romantično pale upaljače i mašu njima, dok slušaju svoje omiljene pevače za govornicom. Na skupštini se traže odgovori na pitanja od izvršnih organa saveza - delegati izgleda ne shvataju da oni nisu tu da daju pokriće post festum za sve što je radio savez, nego su tu da bi organi saveza NJIMA kao predstavnicima lovaca položili račune i dali odgovore.

Kako ne kapiraju da DELEGATI PREDSTAVLJAJU LOVCE, A DA PAŽIN PREDSTAVLJA SAVEZ!!!! Totalno iskrivljena je slika i shvatanje. Zato tako i ide.
Na mnoga druga pitanja koja su ovde na Srbijalov pokrenuta nikakvi odgovori nisu dati.

Da se ja pitam, a ne pitam se, nikad u skupštinu LSV ne bi mogao da ode neko ko je na funkciji predsednika ili zamenika predsednika LU. Zašto? Zato što to otvara mogućnost trgovine uticajem. Delegat u skupštini bi morao da bude neko ko bi PRENEO STAV LOVACA SVOG LU, a taj stav bi morali lovci i organi LU da zauzmu pre skupštine. Pa da vidiš onda kakve bi se pesme pevale, kad bi do onih 'gore' došao glas običnog lovca.
Ovako tamo na skupštini uglavnom sede ljudi koji glasaju po svom ćefu, koji ne pitaju ništa jer neće ili ne smeju da se upuštaju u polemiku sa lovačkim 'veličinama', ma šta ovi radili. Da li je iko od predstavnika LU imao pismeni stav ili odluku organa svog LU šta treba da prenese, pita, predloži na skupštini saveza? Čisto sumnjam! Pa SKUPŠTINSKI MATERIJAL JE POSLAT SVEGA NEDELJU DANA PRE SKUPŠTINE, a stigao je par dana kasnije!!! Kad onda da se stigne da se organizuje rasprava po LU? Nikako! Ja otvoreno sumnjam da se materijal namerno šalje tako kasno, upravo zato što se računa da neće biti vremena da se po LU prouči.

Ma ovo je već postalo otvoreno zezanje.

Sremac75

Gedza66 kaže:

Zašto Nikola nije uzeo 1/18.

Моја је остала од деде који је био члан задруге!!!

i59.tinypic.com/rstxtz.jpg
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

olah56
 Što se skupštine tiće slažem se sa Lalom,međutim ni na jednoj godišnjoj skupštini LU nisam čuo da su doneli odluku da predstavnici na skupštini nemaju pravo da glasaju za neki predlog mimo odluke skupštine.Stoga najviše smo mi krivi zbog ovakvog postupka delegata na skupštinama ili UO saveza.Meni je najviše palo u oko slika upravnogo odbora LSV ako dobro pogledamo možemo da vidimo da su tu samo kolege lovci koji imaju podosta i životnog i lovačkog staža,pa se postavlja pitanje kako misle naši drugovi funkcioneri da se podmladi članstvo kad oni žele doživoto da ostanu na funkcijama.

mrwa22250

olah56 kaže:
Meni je najviše palo u oko slika upravnogo odbora LSV ako dobro pogledamo možemo da vidimo da su tu samo kolege lovci koji imaju podosta i životnog i lovačkog staža,pa se postavlja pitanje kako misle naši drugovi funkcioneri da se podmladi članstvo kad oni žele doživoto da ostanu na funkcijama.

Sto se podmladjivanja tice,to oni prizeljkuju iskljucivo u svom interesu,jer mlada ovca u perspektivi obecava vise vune nego stara,ali ne valja ni puno mladih jer vidis kakva je ova danasnja omladina.Stalno nesto ceprkaju po internetu,misle svojom glavom,postavljaju nezgodna pitanja,ma uzas jedanGrin.
A sto se tice rukovodece garniture,potrebne su godine,rekao bih decenije da se napravi takvo vrzino kolo,da se pusti korenje u svaku poru lovstva odakle se zahvata i unistava sva ziva materija.I sta sad,treba svoj minuli rad da prepuste nekom drugom,da plen u koji su neki od njih ulozili dobar deo zivota i profesionalne karijere sada dele neki drugi.Sad kad konacno imaju sve konce u svojim rukama(sto su demonstrirali na skupstini)da ih ustupe nekom drugom.E to nece da moze!!!Kazu sve transparentno i po zakonu,cak je i dedica koji se predstavlja kao preCednik nadzornog odbora rekao da su svim sednicama prisustvovali Pazin,Beukovic i MilkovShock,valjda da kontrolisu kako ih ovi kontrolisu,eto toliko su transparentni.
Jos im sad na ruku ide,u lovstvo zalutali ujedinitelj,preko koga ce verovatno kad tzv.vertikala,postane horizontala ostvarivati preko potrebnu politicku podrsku za svoja (ne)dela.Sad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Lala
 Evo ponovo malo sllike kako se radi u LSV sa novcem lovaca: u najnovijem broju glasila LSV donet je izveštaj sa godišnje Skupštine LSV, gde se opisuje izlaganje predednika LSV Pažina. Pa se tako u jednom delu izveštaja (str. 5) kaže da je Pažin rekao da je predlog članskog doprinosa 1400 dinara po lovcu, od čega 200 dinara ide za članstvou LSS. Dalje se kaže da je uplata tih 200 dinara po lovcu za LSS uslovljena donošenjem novog Statuta LSS i vraćanjem LSV i njegovih članica u LSS. A istovremeno se LU članice vojvodjanskog saveza podsećaju da je rok za uplatu članarine 15.05.!?!

Šta mi tu smeta? Pa evo redom:

Prema rečima predsednika LSS Šormaza, nacrt novog Statuta LSS će prvo ići na UO LSS, pa zatim na javnu raspravu, pa će se tek onda posle javne rasprave zakazati SKupština LSS na koju će biti upućen predlog Statuta na usvajanje - sve u svemu, procedura od najmanje 2-3 meseca, ako ne i više! A LSV pare traži odmah, unapred, do 15.5.2014.

Šta će se za to vreme dešavati sa tih 200 dinara po lovcu iz Vojvodine (pomnoženo sa oko 17000 lovaca, dakle ukupno 3.400.000 dinara lovačkih para)? Vrlo moguće da će rukovodstvo LSV, kako napisaše u prethodnom broju glasila LSV, 'veštom manipulacijom' oročiti te pare koje su unapred pokupili od lovaca, i tako ostvariti možda i par stotina hiljada slatkog prihoda od kamata (prošle godine preko 500.000 din., čini mi se).
Eto bajke od života: pokupiš nečije pare, pa onda usloviš namensko prosledjivanje, a u medjuvremenu te pare 'okreneš' i oročiš, kamatica kapne i Bog da te vidi, a lovci plaćaju, milina, sve trče na šalter da uplate... A zašto ne bi LU, koja grcaju u finansijskim problemima, postupila isto kao LSV - pokupila pare od svojih članova, pa kad LSS usvoji Statut i vrati ih u članstvo, onda da im se preko LSV uplati? A u medjuvremenu neka LU malo 'vešto manipulišu', pa da ućare kamatu!

Pitanje za rukovodstvo i delegate: Zašto se pare lovcima za sve živo uzimaju unapred, za celu lovnu godinu? Zašto se unapred plaća doprinos za firmu Vojvodjanski lovac, koja ni prethodnih godina nije uradila posao za koji je bila plaćena, a prema rečima direktora Zeremskog na Skupštini LSV, neće ni ove godine stići da uradi sve što se obavezala još pre par godina (lovne osnove su u pitanju)?

Usput da kažem, da sam pre dve nedelje gledao snimak sa Skupštine LSV i da zaista nisam primetio da je za govornicom izrečena ta rečenica koja uslovljava uplatu članarine za LSS usvajanjem Statuta! Možda ja nisam dovoljno pažljivo pratio? Ili nije ni izrečeno za govornicom, ali se pojavilo u glasilu LSV?!?

gavra bakos
 Pažin rekao da je predlog članskog doprinosa 1400 dinara po lovcu, od čega 200 dinara ide za članstvou LSS.
rok za uplatu članarine 15.05.!?!
Nešto tu meni nije jasno??? LSS je 05.03.2014. uputio dopis br 56/2014 svim Lovačkim udruženjima da uplate članarinu u visini od 600 din (osiguranje, informisanje ,članarina) do 30.03.2014. god. Kako to da je LSV dao predlog da je članarina LSS sasd 200,00din i da se mora platiti do 15.05.2014.? Šta lovci dobijaju za tih 200,00din to niko nije rekao.
gavra bakoš

bogoljub
 Gavro ako si gledao mog rođaka sa sela Drakče je prijateljima odgovorio šta trenutno mogu da dobiju od njega kada su tražili uložene pare u ćerkino školovanje.E tako i mi lovci za tih 200 dinara ima da dobijemo pip pip pip pip pip.Kao što smo sve ove godine dobijali.A za 1200 od LSV će mo dobiti samo mnogo veći deo toga.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

gavra bakos
 A za 1200 od LSV će mo dobiti samo mnogo veći deo toga.

Bogoljube valjda si hteo da kažeš 1400,00din!!!odakle ti onih 1200,00????
gavra bakoš

Sremac75
 Богољуб је мислио 200 ЛСС-у за бииип, а 1200 ЛСВ-у за мало већи бииииииип, укупно 1400 за биииииииииииииииииииииииип.
PraviloPraviloPravilo
Palica

gavra bakos
 Mislite da će LSV vratiti 200,00din ako se ne usvoji novi statut LSS i ako se LSV i njegove članice ne vrate u članstvo LSS?
gavra bakoš

DakiNS

gavra bakos kaže:
Mislite da će LSV vratiti 200,00din ako se ne usvoji novi statut LSS i ako se LSV i njegove članice ne vrate u članstvo LSS?

ROFLHaHaHa

Gavro oni ne bi vratili ni virus kolere da je dobiju!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75

gavra bakos kaže:

Isto kao što će 16 osnivača Zadruge LOVZAD pozvati lovce da se učlane u istu ukoliko bude izvesno da će se moći povratiti imovina uneta u Lovoturs.
PraviloPraviloPravilo
Palica

ficha007
 Ovo oko LOVZAD mi liči na priču: hajmo mi pre privatizacije JP da se "u interesu vaskolike lovačke populacije" širom Vojvodine da se organizujemo u neku LOVZAD koju niko nikada neće otkriti ( trt milojka ) pa ćemo mi lepo da se pojavimo kao pravni sledbenici imovine stare lovačke zadruge, pa ćemo da tražimo da se kobajagi u interesu lovaca Vojvodine ta imovina nekako "izluči" iz JP pre privatizacije pa da se onda jelte, dodeli zadruGi koju čine vrli zadrugari, a oni će, časna Titova piJonirska, to vratiti lovcima Vojvodine... ili tako nekako ide ova priča.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 LSV, tačnije zadrugari neće moći od JP da povrate imovinu bez tužbe sudu, a sud će reći da li je tužba osnovana ili ne putem presude.

E sad, kad se zna da su u zemlji Srbiji ljudi uz dva svedoka podobijali ratne penzije, ne bi me čudilo da ovi iz LSV-a "iskopaju" nekog savremenika tog doba i tih događanja, pa da se tih par zadrugara, u ime naravno vaskolike lovačke javnosti, finansijski obezbedi "zlu ne trebalo" kako kaže naš narod.

I to imovinom koju su lovci iz Vojvodine uneli u zadrugu, a sada je 16-orici fine gospode palo na pamet da istu povrati natrag.

Oprostićete mi gospodo što sumnjam u vaše altruističke motive i pobude. Nekako mi vaše prethodne radnje vezane za srpsko lovstvo ne ubeđuju da ćete biti na visni zadatka.

To da je moj brat Sremac predsednik UO te čuvene LOVZAD pa da ne sumnjam da će interesi lovaca biti zaštićeni u najvećoj mogućoj meri. A Lala da je predsednik Skupštine zadrugara. Pa da u UO sedimo Daki, Bejbe, Podunavac, moja malenkost...Grin.

Ali 'vako... izvin'te gospodo što vam nešto ne verujem.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

DakiNS
 Ficho to ti i nije loša ideja. Šta smo mi gori od njih , samo bolji! Predlažem da osnujemo još jednu lovačku zadrugu gde će svi vojvođanski lovci automatski biti članovi, da se registrujemo i lepo podignemo tužbu za povraćaj imovine. S obzirom na broj članova zadruge ( svi lovci Vojvodine ) u poređenju sa njih alavih 16 , smatram da bi se ostvarilo veće pravo na povraćaj imovine. Šta mislite o tome?Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

INTERMAKER
 Skupština LSV 12.4.2014.godine u Novom Sadu.

Produkcija LORIST TV

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,046,172 posete www.srbijalov.com