Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
lovac66

kelt kaže:
iveli da posaljem jedan u Hafnafjordjur mom drugu Chupi pa ti preuzmiPismo

Hafnarfjordur nije daleko od Keflavika .Daj puno ime od tog druga.Mozes i na moje ime da ga posaljes.Imas na pp moje podatke ako si ih izgubiosaljem ti nove a i novac westwrnom nije problem
iveli

lovac66
 Za kelta
Druze Hafnarfjordur nije daleko od mene a mozesi direktno na moju adresu.
Ako nisi obrisao pp imas moje podatke pa salji.Novac westernom nema problema.

Za Snipera
Finska nije pored Islanda druze deli nas ogromna voda.A sajt cu odma da pogledam.

ciciban
 ja to malo drugačije i po starinski,ovo kupim fabričko u delovima ,spakujem pa pucam ko fabričkim a nije fabrički dođe malo ..... neintersantno.
.... kada sam raspoložen za tako nešto ... odaberem par diskova a obično počnem sa "legendama" i njihovim "...stižu i četrdesete",malo dobrog crnog i lagano. Na stolu "ZLATIBORAC" i obavezna stara dedina štelujuća merica 12/16,prazne čaure 12,16,20,zumbom sečeni katonski poklopci i čepovi od plute,korpice za dvanesticu napravim od čaure 16,a za 16 od čaure kal.20 . Posip određujem uzdužnim zasecanjima "korpice" po dužini od 5,10 ili 15 mm,a neke i ne (za patke i guske i kasni jesenji lov) .Za šumu , na plutani čep "čašica"od 5 do 6mm u nju se napakuje sačma (šestica) i malo jači kartonski poklopac(1mm),zatim ostatak prostora se popuni sačmom sitnijom od dole stavljene (8 ili 10) I TO JE TO . Municiju koju punim pucam samo ja iz svog oružja i ne pucam tuđu .Biće mi drago ako sam nekoga zainteresovao,da to isto proba.Za one neiskusnije vagica obavezna !!!!!!!
Toliko o mom nekom punjenju u privatnoj režiji Bye

*SeRbIa

vgoran
 Da li je neko punio diabolo kuglu kal 12 i pertlovao u zvezdu? Sam sam izlivao kugle tezina 35g

car2
 Kolega ja punio drugaru te dijabole ali sam zapertlovao u krug nisam smeo zvezdu , kad zakrimujes u zvezdu normalno stvaras veci pritisak u patronu, bolje normalno zapretlaj kruzno i siguran siStari

kelt
 malo je teska ta od 35. nemoze da se lansira brzo i ima vecu parabolu. oko 30 do 32 max. to je pravi svinjski breneke
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]

car2 kaže:
Kolega ja punio drugaru te dijabole ali sam zapertlovao u krug nisam smeo zvezdu , kad zakrimujes u zvezdu normalno stvaras veci pritisak u patronu, bolje normalno zapretlaj kruzno i siguran siStari

Takvo punjenje ne može da prebaci 350m/sčak ako i to dostigne biće uspeh.[/xhide]

Pemac
 Ajde ovako, ako neko zna precizan odgovor neka mi javi pošto na celoj temi ništa konkretno nisam našao vezano za ovu problematiku.Naime došao sam u posed 2 konzerve Zlatiborca iz 88 godine i jedno 300 kapisla tipa winchester proizvodjača POBJEDA-Goražde(verovatni sličnog godišta Smile ), i kad nabavim krimper koji mi fali planiram da iskoristim barut i kapislepuc puc Smile .E sad, problem je u tome što je na barutu navedena količina samo za ževelo kapisle i iznosi 2 grama za 34 grama sačme, a ja posedujem winchester kapisle. Pitanje je koliko ovakvog baruta je potrebno da bi se u kombinaciji sa wincester kapislama dobila dobra laboracija???
DOBAR POGLED B)

kempi
 Te kapisle mozes odma da bacis jer sa njima mozes da napravis ogroman problem jednostavno imaju fabricku gresku !!!!

car2
 Kempi ja imao te kapsle pobeda gorazde, u pravu si da su falsne neke nisu htele da se upale ,morao sam da ih malo prepakujem a to nebih preporucio nikomZbunjen , inace stari lovci kazu da su te kapsle nekad stvarno vredele.
A sto se tice baruta zlatiborac ,pa on ti je ko vreme na zlatiboru,nekad dobar barut a nekad jao los barut za boga miloga,sto se nepotrde da malo poboljsaju svojstva baruta.Besan

kelt
 zlatibor barut je dobar, samo sta nevalja???? nevalja ono sto oni pisu na kozervama. svaki barut ima svoju namenu i samo u toj nameni on je dobar. nemoze svaka serija biti za 32-34grama. pod tom etiketom nekad je spakovan barut za 28 grama a nekad za 36 pa nekad i za 40. a na svima pise 32-34. pronadjite najbolju kombinaciju sa serijom koju imate i to je to. sa starim barutima ne vredi puniti . ima tu i vlage pa nece da pali ili je suvlji pa je brizantniji. sve zavisi kako je skladisten. ovek krenite sa 20% manje da punite pa polako povecavajte kad dobijete lep pucanj, bez jakog trzanja, dobar posip. i izgaranje, postigli ste ono sta se trazi. kad lose gori dodaje se sacma ili se poboljsava krimp. kad je posip u rupama smanjuje se barut. ako slabo puca i bez trzaja dodaje se barut itd. naravno za ovo ustanoviti treba imati barem desetak vrsta cepova razlicitih gabarita i zatvarati ujednaceno sto se nemoze postici na starinsku pertlalicu. barute za koje nema nikakvih podataka ili su podaci sumnjivi odmah bacite.iveli
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

ciciban
 Kada punim sačmenu municiju to isključivo radim "zlatiborcem" i nisam koristio drugi barut niti imam nameru.Dovoljno se poznajemo tako da jedan drugom možemo da istolerišemo odokativno odmeravanje (mericom),i sasvim zadovoljava moja očekivanja. U koliko se pravilno skladišti daje sasvim zadovoljavajuče rezultate u praksi kao prvi metak a za one koji se naviknu na tu municiju i drugi , nezavisno od serije ( serija utiče na profi strelce,za mene kao običnog pucača jednog od miliona može samo da zasmeta loše skladištenje municije ili baruta)Kugle sam punio tek pošto sam dobro ispekao ovaj zanat i to samo fabrički proizvedene,pertlanje kugle u zvezdu (JA NIKADA TO NEBIH SA KUGLOM ) ja nisam video.Punjenje jedinačnih zrna nikada nisam nešto ljubio sem za ispucavanja zrna u metu,ipak je fabričko fabrčko a i "zdavije" je.

SRBIJA

stevin
 kolega ciciban ako moze koja slika sa tim pravljenim korpicama,zanimljivo resenje!
Lisica

kelt
 Merica. hehe. iz serije 10350 vata 2.1gram dok iz serije pre vatala 1.75 zlatiborac nije iste spec.tezine. samo vagica, nikako merica. zbog merenja mericom mnogi su presli na kupovnu municiju.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

ciciban
 Paaaaa ..... jbg.Zavisi kako ko shvati ..... rekoh da to radim iz čistog zadovoljstva a ne da bih nekoga impresionirao ili fascinirao.Što se mene tiče to n e p a l i.
A i ja rekoh , za početnike OBAVEZNO vagica !!!!!

SRBIJA

ciciban

stevin kaže:
kolega ciciban ako moze koja slika sa tim pravljenim korpicama,zanimljivo resenje!

Prvom prilikom kad predriblam obaveze Odobreno

SRBIJA

ciciban

ciciban kaže:
Paaaaa ..... jbg.Zavisi kako ko shvati ..... rekoh da to radim iz čistog zadovoljstva a ne da bih nekoga impresionirao ili fascinirao.Što se mene tiče kada ga "posolim" po papiru po zvuku znam dali je vlažan ili ne kao i po odsjaju listića.Merica sigurno nije što i vagica ali ako detaljišemo ni punjeni patron vagicom nije kao "italijan"
A i ja rekoh , za početnike OBAVEZNO vagica !!!!!

SRBIJA

Sniper Hunter
 [xhide]Za impresiju i fascinaciju samo !Kugla LEE zvezdasto zatvorena 420 m/s Grin

i45.tinypic.com/2sb1t3m.jpg

i46.tinypic.com/wyde.jpg

i48.tinypic.com/zv8w81.jpg[/xhide]

kelt
 pa jbg. mi ne radimo iz cistog zadovoljstva. mi to radimo jer smo siromasni pa da ustedimo sta ces...Stidljivjbg. ali talijan je talijan ko da postigne kvalitet kao njihovBravo pa kolega ako nisi u toku bas u italiji posle amerike je najrazvijeniji reloading . upitaj se zasto?
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 vratite mi bata hamerlesa molim vasSmeko
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,412,368 posete www.srbijalov.com