Moguće je da iz proceduralnih razloga LSV nema uslova da uplati bilo kakvu pomoć svojim poplavom ugroženim članovima (mislim na poziciju u Finansijskom planu), ali me zaista čudi da bar nije formirana neka Komisija koja bi se bavila procenom stanja divljači u lovištima tih udruženja. Mislim da ako ne mogu da pruže pomoć na pravi način, onda mogu bar da pokažu iskreno interesovanje za svoje članove. Ovako .........
Gedza66 kaže:
Mislim da ako ne mogu da pruže pomoć na pravi način, onda mogu bar da pokažu iskreno interesovanje za svoje članove. Ovako .........
Ja ne mislim,vec znam,dragi kolega,da im savrseno puca ku..c za clanstvom,kako onom ugrozenom poplavama tako i onim preostalim koji izbegose ovu golgotu.Clanstvo je bitno pocetkom godine kada leze prva rata clanarine namenjena visim savezima,koji se tako samo zovu,a u stvari nizi ne mogu biti.I ovaj put su pokazali ko su i sta su,pa se postavlja pitanje,da li su nam lovci toliko nezainteresovani ili nam je zbirni IQ manji od broja cipela.A rece mi onomad moj preCednik LU,novopeceni zadrugar:u savezu je spas(za njega verovatno i jeste),a gde bi taj spas bio da je,daleko bilo,poplivalo nase loviste.Naravno tamo gde je i sad,u misjoj rupi odakle viri cekajuci da problem nestane sam od sebe ili da ga resi neko drugi,pa da mogu na miru da se bave sami sobom i NIR-om do mile volje i do zadnjeg lovackog dinara.
Gedza66 kaže:
Moguće je da iz proceduralnih razloga LSV nema uslova da uplati bilo kakvu pomoć svojim poplavom ugroženim članovima (mislim na poziciju u Finansijskom planu), ali me zaista čudi da bar nije formirana neka Komisija koja bi se bavila procenom stanja divljači u lovištima tih udruženja. Mislim da ako ne mogu da pruže pomoć na pravi način, onda mogu bar da pokažu iskreno interesovanje za svoje članove. Ovako .........
Gedžo, nećeš verovati, ali već je u LSV bilo primera da Skupština usvoji i odbori jedan finansijski plan, a da UO LSV uredno tokom godine na svoju ruku MIMO ODLUKE SKUPŠTINE uradi tzv 'rebalans' kako se njima hoće, i pare troše onako kako njima dune. Posle to na kraju godine uredno prikažu u fin. izveštaju, a gospoda skupštinski delegati kažu 'u redu je' i prihvate izveštaj, ne kapirajući da tim usvajanjem sami sebe dezavuišu! Ma Skupština LSV je smejurija šta je sve u stanju da proguta i naknadno aminuje, sa sve aplauzom!
A kad se na Skupštini pojavi neko ko ima mooda da postavi logična pitanja i zahteva objašnjenje od IZVRŠNIH organa LSV, taj se kasnije na sve moguće načine sprečava da se uopšte pojavi kao delegat ponovo! Tako su Nikolu Jovića onemogućili, tako je nestao iz redova delegata i Arsen Kurjački, i još neki ljudi koji su imali štošta da pitaju! Taman posla da se remeti idila i nirvana u kojoj na skupštini prolazi sve JEDNOGLASNO!
Čik da vidim da li bi bilo ko smeo da postavi pitanje i pravi problem da su glavešine LSV prebacile višak sredstava za poplavljena područja! Eee, ali kad bi uplatili sredstva za poplavljene, onda ne bi bilo slatke kamatice koju krcka odabrano društvo iz rukovodstva!
Могли би они, да хоће као што неће, упутити циркулано писмо свим удружењима са захтевом за одобрење да се 5 МИЛОНА динара, који су ВИШАК, донира у добротворне сврхе!
Очас посла решене формалности!!!
Не треба чак ни РЕБАЛАНС!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ако је ово огледало ЛСВ-а онда им крај није далеко!
САДА ЈЕ ЈАСНО ДА СУ ОБАВЕШТЕНИ О ИНИЦИЈАТИВИ, И ДА ЈЕ ОВО ОДГОВОР НА ИСТУ.
УМЕСТО ДА УПЛАТЕ 5 МИЛИОНА ДИНАРА ОНИ СЕ ОВАКО ЛИЦЕМЕРНО СПРДАЈУ И СА ЛОВЦИМА СВОЈИМ ЧЛАНОВИМА, И СА ЉУДИМА НАСТРАДАЛИМ У ПОПЛАВАМА.
Сада ћу се и ја мало спрдати са њима!!!
ПС
Иначе на мајци коју носи Деда Деја је име мог ЛУ, али не знам ко му је исту поклонио за потребе овог видео огласа поводом катастрофалних прослава!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ne bih se začudio da RTS, BBC, CNN ili RT nakon ovog sjajnog nastupa pred kamerama g. Deje Milkova krenu sa akcijom njegovog angažovanja kao nove zvezde informativnih emisija. Samo malo da g.Milkov utvrdi da li se radi o katastrofalnim proslavama ili poplavama, da li je reč o proglau ili OGLASU LSV, da se glagol 'poplaviti' ne izgovara sa dugačkim drugim samoglasnikom POPLAAAVITI, jer će neko zlonameran odmah postaviti pitanje oko poplaaavljenja i pozelenjenja. Treba još utvrditi da li treba pomoći SVIMA ili onima kojima je pomoć najpotrebnija? Sličan slučaj je sa pridevom 'novčana', ne kaže se 'novčaaana' sredstva - tu se ne naglašava samoglasnik u drugom slogu, nego naprotiv.
Mali problemi sa dikcijom, ili trema g.Milkova, ne znam, ali šta da se radi - ovo je zvanično saopštenje LSV! U svakom slučaju meni je baš bilo zanimljivo da slušam ovaj kratki snimak, toliko zanimljivo da sam ga nekoliko puta puštao, a onaj Sremac me zvao telefonom i non stop me ometao, kao i ja njega, sa upadicama i komentarima, tako da sam zamalo poplaaavio od smeha! .
Žalosno je da se LSV oglasio (proglasio?) tek pošto je, kako kaže g.Milkov, dobio uputstvo od kriznog štaba!? Nisu se setili u LSV sami ranije?!? A mi ih lepo podsećali... Jok, njima treba državni organ da im da UPUTSTVO da budu solidarni u teškoj situaciji, a oni pozivaju druge?!? Brigo moja, predji na drugoga... A još se i čudim kako nisu u potpisu pored funkcije 'sekretar LSV' stavili i drugu zvaničnu funkciju - direktor LOVZAD!
LSV poziva svoje članove?!? E pa, i članovi LSV pozivaju savez da odreši kesu poprilično napunjenu baš novčaaanim () sredstvima lovaca, i da se isprsi sa donacijom za ugožena poplaaavljena područja!
Ako misle da su se iskupili gospoda iz LSV sa ovim proglasom, onda greše debelo. A već se tu i tamo komentariše, i idu pričice, kako ne daju ni dinara od onih oročavanih novaca, pa čak ni u ovoj situaciji katastrofalnih prosla... upsss... poplava!!!
Ne znam čija je ideja bila da ovaj snimak naprave i postave na sajt LSV. Mislim, gledajući i slušajući snimak, da ima malo elemenata tragikomike u svemu ovome, na žalost!
A Neštinci i Vizićani mogu da budu ponosni što se baš amblem njihovog LU 'Fruškogorski jelen' našao u ovom snimku u prvom planu! Jel se to g.sekretar LSV posle smene u Futogu učlanio u Neštin, kod Jovića u LD?!?
E moj Jeremijo.....
Što se sprdate sa Deda Dejom???
Zar ne vidite da čovek ima zdravstvenih problema zbog kojih se i povukao sa mesta PreCednika LU iz Futoga?
Nisi ni ti Jeremijo bolji!!!
Jel to Beuk naručio video oglas o katastrofalnim proslavama???
Lala kaže:
A Neštinci i Vizićani mogu da budu ponosni što se baš amblem njihovog LU 'Fruškogorski jelen' našao u ovom snimku u prvom planu! Jel se to g.sekretar LSV posle smene u Futogu učlanio u Neštin, kod Jovića u LD?!?
Pojma nemam
Sremac75 kaže:
Bio je na YOuTube snimak jedne katastrofalne proslave, sa udaranjem prstenjaka lovcu, ali je nakon NEČIJE intervencije uklonjen, mada kasno - mnogo ljudi je to videlo, pa znaju o čemu se radi!
Sremac75 kaže:
Bio je na YOuTube snimak jedne katastrofalne proslave, sa udaranjem prstenjaka lovcu, ali je nakon NEČIJE intervencije uklonjen, mada kasno - mnogo ljudi je to videlo, pa znaju o čemu se radi!
Има један који најбоље зна о чему се ради!!!
....Онај што се спојио са Прстенџијом!!!
Ako je ovo zvaničan proglas (u šta sumnjam, jer je atmosfera daleko od zvanične) onda je ovo i više nego tužno!!
No međutim ta majica i to "šprdanje" (stavom, okruženjem i tekstom govornika) mi izgleda kao neka "patka" da se neki (kao npr. mi lajavci) zabave sa tim, a oni će opet nešto ispod žita!!??
Inače odmah mi je zasmetalo da ovaj savez naziva svojom zemljom Srbiju, a otcepljen je od matičnog saveza, i svim silama želi da bude nezavisani???
Inače tekst mi liči na one što je onomad, a verovatno i sad piše..znate onaj naš deran
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
„LSV poziva sve svoje članove da se putem (???) lokalne samouprave, gde je već organizovane (?) prikupljanje pomoći ugroženim krajevima uključe prema svojim mogućnostima, daju neophodne namirnice i novčana sredstva, kako bi ...................“?????
Ovo je pravi komunistički MANIFEST koji rukovodstvo LSV upućuje l-ovcima Vojvodine da bi nagovestilo, objasnilo i opravdalo svoje neljudsko držanje i sebične postupke.
Jos samo fali da se na snimku cuje kako im puca onaj isti k...c koji sam spomenuo u proslom upisu.Pa ovog su dekicu skartirali i iz njegovog maticnog udruzenja,ali u savezu ocigledno imaju jos koju dnevnicu za takve zasluzne clanove.Izgleda zadrugari poneseni uspehom na nedavno odrzanoj skupstini,mogu sebi da priuste luksuz ovakve jedne blamaze,sigurni da im "hor novosadskih klimoglavaca" ni na sledecoj nece naci zamerke.Svi kriterijumi odavno su pali u vodu,pa je ovo logican nastavak prethodnih brljotina(rebalansi,NIR-ovi,prstenjaci,V Lonac koji eto ni ove godine nece uraditi planska dokumenta ali ce ih uredno naplatiti...)
Postavlja se pitanje,sta je sledece?Gde je granica mazohizma vojvodjanskih lovaca.Da li smo spremni recimo da se umesto lovackog krstenja,uvede npr.lovacko prstenovanje.Da li ce sledeci NIR biti na temu rasta plovnih kozica kod zeceva sa poplavljenih podrucja i njihov uticaj na prirast istih.To su ipak poslovi koji ne mogu da cekaju i koje moraju uraditi ljudi od bruke,pardon struke,a poplavljeni ce se vec nekako snaci i bez nasih 5 miliona.
Sram vas bilo lovni (ne)radnici,a bogami i mi koji smo vam omogucili da nas tako blamirate treba da se pokrijemo po usima,je.o nas ko nas ovako dresiro
Nazalost kolega ovaj tvoj upis je realna slika naseg lovstva. Sve polako prelazi u unosan biznis i borbu za pozicije a lovci i dalje cute.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6