Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
ciciban
 zakrimpovati-poviti,zapertlati patron
parabola- u ovom slučaju putanja ispaljenog zrna
dubina krimpa-dubina povijanja
i td itd ......
Šta bi rekao čika A.Šantić na sve to!!!????
Momci pa vi ste ekipa,al ja to prošooo poodavno ........ dominaciju,komercijalizaciju i foliranciju nepodnosim ni ukom smislu zato molim administratora da se ko ljudi oprostimo.

SRBIJA

kelt
 sta da vam kazem gospodine, dzez je nastao u nju orleansu medju ljudima koji su se rodili sa muzikom u usima. njima nije bilo vazno sto njihovi preci u africi nisu svirali instrumente vec samo udarali i suskali u kozne bubnjeve i suplje tikve. svi mi danas upotrebljavamo strane reci kao i strane predmete kao i imena za njih cak za vecinu i neznamo da su strani. u vasih dosadasnjih 24 respektabilnih upisa takodje ste iskoristili jako puno stranih reci za koje verujem da ni neznate da su strane,pa cu vam nabrojati samo neke "perfektno,ejektori,fiksni,fantasticno,balans,model,kvaltet,kalibristi,dominantni,scena,varijanta,kalibar,pozicija... da ne nabrajam dalje jer nema smisla . vasi upisi gospodine su zaista poucni i mogu vam reci da sam se toliko EDUKOVAO da prosto neznam sta cu od znanja, narocito iz price o punjenju municije. od prvog vaseg upisa, eventualno drugog se sit ismejem i za to vam najlepse hvala. smeh je dragocen u ovo tmurno vreme, za njega ljudi placaju komicare ,a mi to imamo dzabe... ali ovo su samo reci gde praznina zveci kao klepka suplja... pa ne zamerite mi stariji gospodine i da se ne rastajemo, nema smisla, smeh produzava zivot. a ko zna mozda se nekad i upoznamo i popijemo pice itd. ja od starijih ljudi uvek izvucem nesto sto cak ni oni neznaju da znaju...MapetovciRespekt
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]I jesmo ekipa tu si u pravu! I to najbolja , ponosimo se time što se družimo kroz ovaj naš zajednički hobi u kome se pomažemo, razmenjujemo informacije i nesebično delimo manje iskusnima naša pozitivna i negativna iskustva ,ko se uklopio uklopio se, ko nije čeka drugi voz . Da se ne ljubimo ...

http://www.youtube.com/watch?v=csS7jh...sS7jh3xoXg[/xhide]

DakiNS

ciciban kaže:
i td itd ......
Momci pa vi ste ekipa,al ja to prošooo poodavno ........ dominaciju,komercijalizaciju i foliranciju nepodnosim ni ukom smislu zato molim administratora da se ko ljudi oprostimo.

SRBIJA

Šta bi odjednom?Confused
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kelt
 pa izgleda da neki jos nisu informisani da je spustena sonda na mars. ponekad narodnjaci ganu dusu, ali jazz, blues, itd ... e barem ne lupas flase piva sam sebi o glavu.(ili nedo bog seces vene)a uzivas u caroliji muzikeVeselo sto bi reko deda sniper Grin da se ne ljubimo...
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 drage kolege, primio sam dosta pp u vezi narudzbi krimpera i predkrimpera pa posto cu ovih dana da pravim seriju molim vas pisite mi na pp ko hoce da mu se napravi. pozz.... naravno ne mora u paketu moze i odvojeno.iveli
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

pro hunter
 Zamolio bih kolege da mi napisu odnos baruta i sacme za cal.16.
lovacGrin

Miroslaw

pro hunter kaže:
Zamolio bih kolege da mi napisu odnos baruta i sacme za cal.16.
E ovako: u jednu serpu malo vecu naspes 2kg olovne sacme zatim uzmes malo cepova jedno 15-20 po slobodnom izboru i sipas u tu istu serpu zatim barut, e barut je kljucna stvar uzmes jedno 500g baruta i onda ubacis neku kapislu i sve to lepo izmesas i onda sve stavis u rernu i peces pola sata na tihoj vatri po zavrsetku pecenja izvadis iz rerne naspes u caure i spremno za serviranje Smile E sada ozbiljno malo dragi kolega na svakoj kutiji baruta je definisana kolicina sacme,baruta,kapisle za odredjenu vrstu krimpovanja svaki barut koji je bez kutije proizvodjaca se smatra opasnim i nikako se ne sme upotrebljavati u suprotnom moze svasta da se desi.iveli

-ANUBIS-
 [xhide]Pokusaj livenja sacme preko 3mm ali dosta spermatozoida i nepravilne sacme ali polako bice bolje [/xhide]
-ANUBIS- priložio:
101_4586.jpg

-ANUBIS-
 [xhide]Mislim ovo je neprosejana ima Gi raznih bice to malo lepse kada se grafitira i klasira, u svakom slucaju bice drmlije za male parepuc pucSrbijalov[/xhide]

-ANUBIS-
 http://www.youtub...jdvJ3GOEzg [xhide]probano i ovako i nije los sistem malo podesavanja i ide solidna sacma za one koji ne mogu da naprave dizne [/xhide]

kelt
 samo napred momci sve je lako kad si mladBravo 2
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

walther
 nesto novo od winchestera

http://www.youtub...v8_5v8dD_U

Winchester AA TrAACker Ammunition - See Why You've Been Missing

Jank

DakiNS kaže:

ciciban kaže:
i td itd ......

SRBIJA

Šta bi odjednom?Confused

Šta mu bi, Taman je hteo čovek da vas malo edukuje.....
možda je hteo da nam objasni kosi hitac, Gausovu krivu, možda i matematički prikaz putanje projektila...a vi ga najuriste...Siroma
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sniper Hunter
 [xhide]Jank kolega nije najuren ,sam je tako odlučio ..neće da se druži sa nama Confused mi smo ko što reče dominantni foliranti i komercijalizujemo nešto...tako da to je njegova odluka ,a nama je mLogo žaoooooooooooo....naročito zbog doprinosa koji je nesebično dao temi njegovim konstruktivnim i stručnim postovima ,ndeostajaće nam puno .....da se ne ljubimo....[/xhide]

kelt
 ma covek dao oglas na prvom postu da prodaje pusku pa ocigledno bio nervozan jer je slaba traznja. sa namerom dodjoh u veliki grad- bese neka narodnjacka pesma.Confused
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

-ANUBIS-
 [xhide]Imam problem pri livenju olova ide sve ok curi odlicno rampa je obican crni lim cak nije ni propisno ispoliransto nije problem jedno vreme posle pola sata livenja pocinje olovo da se lepi za rampu pa se tu talozi kada ga sklonim krene malo da lije ok pa opet se lepi u cemu je problem i kako ga otkloniti [/xhide]

kelt
 kolega jel lijes stamparsko ili neku drugu leguru. ako je stamparsko to ti je onda kalaj koji ostaje na povrsini pa poslednji istice. na kraju ostane cist kalaj koji nemoze da se lije u sacmu. dodje penast i dosta lagan a lepi se ko lud
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

-ANUBIS-
 Uglavnom je olovo od cevi za vodovod to se desava dok kje posuda jos puna necistoca je pri vrhu

kelt
 uzmi kredu skolsku ili parce gips ploce pa istrljaj rampu. trebalo bi da pomogne. odrzavaj temperaturu ujednacenu da ti ne prste kokice. zaboravih, hoce da se lepi i ako ti rampa dotice vodu pa se hladi
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,409,432 posete www.srbijalov.com