probao sam i taj sistem ali nije mi se pokazao nesto posebno dobar. sacma je dosta pravilnija na tiganj sa rampom nego na sistem tanjira i rupice nad hladnom rampom
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
[xhide]Radio sam i sa diznama i cak je za nijansu bila bolja sacma pravilnija ali mi se zacepile pa moram do strugara da napravim nove pa saljem rezultate [/xhide]
Da li se ovo moze smatrati uopste jedinicnim projektilom, i gde je primena ovako necega?
Na ovom videu se kaze da ima bolju probojnu moc od brenera?!
Na svincetu bi verovatno napravilo haos sa mesom, u svakom delu svinje bi bilo olovljika, mozda za predatore?
a uzeli smo i 500 korpica claybuster 1 1/8oz ...pa neka mi neko kaze za koliko je to grama i sta da punim u njih (za sta da ih koristim)
Kile_ kaže:
a uzeli smo i 500 korpica claybuster 1 1/8oz ...pa neka mi neko kaze za koliko je to grama i sta da punim u njih (za sta da ih koristim)
cestitke od mene kile i dobrodosao u klub punjaca. kupio si izvrsne korpice americke proizvodnje. oznaka 1 1/8 oznacava tezinu olova za koju je namenjena a da se uklopi u gabarit patrona. to i nemora da bude tacno i zavisi i od zapremine baruta i od same legure sacme. ovo mi sta lijemo moze da bude malo laksa od fabricke tako da taj cep moze da ti vata i 28-29 grama pa do 32-33. to ces videti u praksi. ukoliko vata mnogo dodajes podloskicu unutar casice od kartona filca plute... nabavices ti jos raznih cepova pa ces kombinovati lakse. za pocetak otidji jos kod kineza pa uzmi zumbe od 19 i 16mm.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
kile ako budes hteo da punis bk metak za na blizu recimo fazana ili prepelicu, nemoj da seces te korpice jer je steta. poslacu ti ja cepova bk ili disperzante. ovakvi kakvi su, su idealni za zeca , patku pa i fazana za srednje i dalje domete. za prepelice ti treba cep,oznake 1oz.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
Kile tačna mera 1 1/8 unce je 31,89 grama. A claybuster znači razbijač gline. Pošto se u engleskom jeziku reč clay često kao skraćenica (od clay pigeon) koristi za glinene golubove, proizvođač je namenio ove korpice za trap. U američkom trapu (American Trap) je najveća dozvoljena količina sačme upravo 1 1/8 unce ili 32 grama. Što ne znači da ne mogu da se koriste i za lov.
Hvala kelt napokon i ja da se kompletiram
Da dobri su cepovi i jako su ima mekana i elasticna pera,ali donji deo amortizera odsta tvrd ja mislim i da ne moze da se sabije.
Ne necu to da se cem.ima i 500 galandi korpica i 100 nekih manjih bez amortizera njih mogu da secem za podloske.
To sto je donji deo cepa tvrd daje mu prednost kod brzih baruta za trap, ali kod pucanja sa njima sa zlatiborcem imaces dosta osetniji trzaj.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!