Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Baikal MP-153 vs MP-155

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Baikal MP-153 vs MP-155
DamirKS
 Druze cestitke Odobreno
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Podunavac
 Nek je sa srećom i da te dugo i dobro služi.
Tri prsta 2Kolce

SashaM
 Zamolio bih iskusnije kolege i one koji su već kupili MP155 da napišu par reči o tome na šta bi trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine nove MP155. Hvala!

SashaM
 Hajde kolege, pa nemojte da ste škrte na rečima. Verujem da ovde ima vrsnih poznavaoca ovih PA.

sheytan
 Fiskalni? Uredno popoonjen guarantni listitj? Di je najjeftinija za qpiti? Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

PEZ

sheytan kaže:
Fiskalni? Uredno popoonjen guarantni listitj? Di je najjeftinija za qpiti? Confused

Najbitnija stavka, posto izgleda da MP155 nece biti ni priblizno izdrzljive ko MP153
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

sheytan
 E, pa, to nam kazi! Ozbiljno, kakve info imash?

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

PEZ
 Iz razgovora sa prijateljima i ljudima kojima su se desavali neki zastoji i kvarovi na 155-icama ne mogu da ne posumnjam u kvalitet.
Na zavrsnu obradu novijih rusa smo se vec navikli ali ni na 155 nista nije uradjeno da bi se to poboljsalo, pa delovi zatvaraca koji su verovatno zbog smanjenja troskova proizvodnje odradjeni livenjem (al izgleda u zemljanom kalupu) pa opet sina, a desava se da ne ubace novi metak iz magacina prilikom pucanja iako zatvarac odradi svoj deo posla. Ima jos al nekom drugom prilikom da ne ispadne da opet napadam na Rusiju.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Bigman86
 Ja 155-icu imam od pocetka godine, kupio sam novu otprilike prvi kontigent kad je stigao.
I problema imam jedino sa trap municijom i to ne svom, gde se desava sve ovo sto je Pez napisao da zaglavi metak, da ne povuce metak iako odradi zatvarac.
Sa sinom nema problema, ili je kriva bas kako treba posto nemam problema pri nisanjenju.
Inace sve od 28gr sacme i preko izbacuje bez ikakvih zastoja. A nema sta nije pucano iz nje. Razne granulacije i gramaze od 1.7mm do brenerki, od 28gr do 50gr. I nisu pucani po metak-dva vec je pucano na kutije. I, opet kazem, problema je bilo samo sa trap municijom, i to zavisi kojom. Jednom sam ispucao 4 kutije Belomovog trapa bez zastoja, a desavalo mi se i da ne izbaci ni jedan metak iz par kutija. (mada tu vise sumnjam na municiju nego na pusku.)
Ajde dajte jos koju zamerku da uporedim sa mojom puskom.
Svaka razmena misljenja je dobro dosla. iveli

sheytan
 ^ To za trap uopšte nije mana, tj. to je sasvim OK! Smile

A kome treba za trap, neka pomeri malo gasni cilindar, i ima da radi za sve pare!

Ja sam sa 153-ojkom pomerao cilindar, i radila mi je sa IZUZETNO SLABOM punjenom municijom(za koju je trap TNT!), za prepe... Elmer

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Bigman86

sheytan kaže:
^ To za trap uopšte nije mana, tj. to je sasvim OK! Smile

A kome treba za trap, neka pomeri malo gasni cilindar, i ima da radi za sve pare!

Ja sam sa 153-ojkom pomerao cilindar, i radila mi je sa IZUZETNO SLABOM punjenom municijom(za koju je trap TNT!), za prepe... Elmer

Mislis na kupljenu municiju za prepelice ili punjenu kod kuce?
Posto sam ja na prepelice pucao M90 1.7 28gr ili 30gr nisam siguran, bez ijednog zastoja i bez pomeranja gasnog cilindra.

sheytan
 Punio sam za prepe IZUZETNO SLABE MEČIĆE, cca. 26g, sa malo baruta, moglo bi dete to da puca... Inače, meci fabrički za prepelice od 28g pa naviše uopšte nisu slabi, i nimalo mi se ne svidjaju, za pucanje npr. qtiju dnevno... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

nidzamotocross
 Bratu je u nedeljnom lovu zakazala 155-ica. Do sada je radila zaista dobro, sa mnogo razlicite municije, bez problema. Medjutim sada u lovu mu izadje vepar, on ga promasi prvim metkom, puska repetira, zatvarac odradjuje, vepar staje, on povlaci obarac udarna igla radi svoj posao, ali metka nema. Ostao u magacinu. Ne znam sta bi moglo da bude uzrok ovoga? Uspeo je da onim dugmetom ubaci metak iz magacina u cev, ali vepar ode. I to Rottweilov Brenneke..
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

sheytan
 Bem li ga, da nema neke prljavštine u sanduq i magatzinu? Confused

Zato su u Afriq zabranjeni poluautomati... Bravo 2

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Bigman86

nidzamotocross kaže:
Medjutim sada u lovu mu izadje vepar, on ga promasi prvim metkom, puska repetira, zatvarac odradjuje, vepar staje, on povlaci obarac udarna igla radi svoj posao, ali metka nema. Ostao u magacinu.

Poznajuci sebe, to bi bio prvi i poslednji put da mi sabotira puska, da mi se ovaj scenario desio, puska bi valjala samo za staro gvozdje i potpalu, posto je kundak drveni.
Iznervirao sam se samo pomisljajuci na to......

nidzamotocross
 ^^ Shey, ne znam, nisam bio prisutan, sve je moguće, ali sumnjam, znajući teren i njihov način lova, da je bilo neke prepreke, da je upala neka prljavština. Ono svaki mehanizam može da zakaže, ali se kod PAta verovatnoća povećava, tu si u pravu. Odobreno

^ Upravo tako, druže. iveli
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

pavlepavlaka
 pa da li je nova 155 polozila ili ne da li je bolja od stare 153 i da li je zadrzala kvalitet i izdrzljivost sta je bolje kupiti 155 ili 153, posto 155 kosta 58000 u kalibru 12/76 a 153 50000 u kalibru 12/76 ???
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

AleksandarB78
 ^legenda

pavlepavlaka
 znam da dosadjujem ali da vas pitam ovde da li je bolje mp155 ili iz43 ili pak 153 sta je bolje za pocetnika Smile
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

DamirKS
 stvar ukusa, za te pare sve su dobre.
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
baikal 153 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 1033 21.06.2019. 18:36
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,371,787 posete www.srbijalov.com