|
Predlozi za izmene zakona o oružju i municiji
|
| micic80 |
Objavljen 19.02.2015. 08:43
|

Član

Upisa: 72
Pristupio: 31.01.2013. 21:56
|
Dan D .......
|
| |
|
|
| sheytan |
Objavljen 19.02.2015. 12:45
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
... je možda sutra...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.02.2015. 13:12
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Nasoj generaciji(bez buducnosti)je dan D vec evo punih 25 godina,a kako stvari stoje bice i narednih 25.Jbt.kao da niko ne zna azbuku dalje pa stali kod ovog D i ni makac
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
| |
|
|
| MMilos |
Objavljen 19.02.2015. 13:38
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Ma preživećemo... Druge nam nema.
Šteta je samo što se lošim zakonodavstvom ubija tradicija ovog naroda, i lovstvo dovodi na još niže grane! 
Da ne pričam o tome koliko će tek sad ljudi teže dolaziti do odobrenja za nabavku, a zna se šta se time postiže - povećanje oružja u nelegalnom posedu - a ne obrnuto, kako su naveli!!!
 |
| |
|
|
| rokvic |
Objavljen 19.02.2015. 14:07
|

Član

Upisa: 184
Pristupio: 22.02.2010. 07:06
|
Po meni licno ako se usvoje odredjeni amandmani, ovaj zakon o OiM, je sasvim korektan.....
1. ne vidim u cemu je problem oko lekarskog uverenja na 5 godina, (koliko ljudi vozacku dozvolu produzava svakih 5 godina , pa ne kukaju. ....)
2. opravdani razlog- ( u mestu gde ja zivim policija prilikom terenske provere je trazila na uvid lovnu kartu., cak sto vise, su i u lokalno L.D. dolazili da se raspitaju) , moj licni stav da je to OK sa njihove strane... |
| |
|
|
| dzudzubajac |
Objavljen 19.02.2015. 14:32
|

Veteran

Upisa: 558
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
rokvic kaže:
Po meni licno ako se usvoje odredjeni amandmani, ovaj zakon o OiM, je sasvim korektan.....
1. ne vidim u cemu je problem oko lekarskog uverenja na 5 godina, (koliko ljudi vozacku dozvolu produzava svakih 5 godina , pa ne kukaju. ....)
2. opravdani razlog- ( u mestu gde ja zivim policija prilikom terenske provere je trazila na uvid lovnu kartu., cak sto vise, su i u lokalno L.D. dolazili da se raspitaju) , moj licni stav da je to OK sa njihove strane...
1. u teoriji je to korektno - šta će oružje nekom ko je možda postao senilan ili šta god - ali u praksi to znači da će oni kojima treba uzeti oružje zbog zdravstvenih razloga (lud, agresivan,..) plaćati par crvenih lekaru i sve je ok
Za nas ostale to je još jedan namet i način da džabalebaroši u državnoj službi dobijaju hleba bez da rade
2. po meni je bez veze da ti traže razlog zašto želiš da imaš recimo pištolj pošto se to svodi na dve mogućnosti
-ili se baviš streljaštvom
-ili ti je život ugrožen pa tebi treba pištolj da ti stoji kod kuće (!) a ti ga praktično nabavljaš da bi pucao u nekog (!) - gde je tu logika
Za lovačko oružje ima smisla, ali za kratke cevi...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
| |
|
|
| AcaNik |
Objavljen 19.02.2015. 15:08
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Хоће ли и њихови пријатељи криминалци и радници МУП-а морати на лекарске прегледе? Кад жандар пуца у жену јер вози споро јел то афекат или је само луд? У пракси је ако си шећераш или имаш висок притисак, ето дивног повода да ти се узме оружје ;) ко каже да можда неће бити тако? пошто овај предлог закона очигледно не познаје лекарску етику. Истина и ње све мање има.
Хоће ли у пракси значити да ће ти полицајац једноставно одузети оружје, јер ће по новом имати право на то јер му закон даје да је изнад закона, само зато што му се свидело оружје што имаш?
Неће ли управо то дискреционо право бити извор злоупотреба полиције?
Да можда због тог дискреционог права људи радије бирају да не легализују оружје које би иначе могли?
Има још пуно тога јер једно су слова на папиру а друго је стварни живот који изгледа они не познају или живе негде на марсу 
Једино добро законско решење је да закон о оружју буде као у Тексасу!
Да оружје буде право загарантовано уставом а не привилегија коју ти може укинути обичан позорник! |
| |
|
|
| neca90 |
Objavljen 19.02.2015. 15:15
|

Veteran

Upisa: 531
Pristupio: 02.10.2010. 18:30
|
Po meni nema ni smisla ni razloga,ne samo za kratke cevi,vec i za lovacko oruzje...Zasto da me bilo ko uslovljava da imam lovnu kartu,ako hocu lovacko oruzje???Ako me neko pita sta ce mi,ako necu da se bavim lovom,odgovor je da sam ljubitelj,i da cu povremeno da posecujem streliste kad mi se prohte da pucam u mete,a ne u zivotinje!A ako mi se ide u lov,ja cu uzeti lovnu kartu,jer mi se te godine ide u lov,a u narednih 10 godina necu da idem jer mi se ne ide,a ono hocu da mi stoji u kuci,jer sam ljubitelj!Kad nam izdaju vozacke dozvole ne pitaju nas da li nam treba automobil za taksiranje,sopstvene potrebe ili nesto sasvim trece...nego,ili ispunjavas uslove ili ne ispunjavas!Ako ispunjavas razumne i civilizacijske uslove,MORAS da dobijes dozvolu,a ako te uslove ne ispunjavas NE SMES da dobijes dozvolu!!!Po mom misljenju je "opravdan razlog" i clanstvo u lovackom udruzenju za lovacko oruzje,i u streljackom klubu za pistolje i revolvere(kao i dokazivanje o ugrozenosti bezbednosti),cisto teranje sile i pokazivanje snage!
Hocu da posedujem nebrojeno lovackih pusaka i karabina,a necu da idem u lov,hocu da posedujem nebrojeno pistolja i revolvera,a necu da budem sportista,niti mi je bezbednost ugrozena!Zasto?Zato sto mi je tako volja,zato sto imam cist krivicni dosije,zato sto postujem drzavu,zato sto zivim po njenim zakonima,zato sto se za mene nije culo nista lose!Pa ako sam uzoran gradjanin,a to prilikom papiroloske ili terenske provere se vrlo lako da utvrditi,zasto da mi se isteruje novac iz dzepa za placanje raznih clanarina u LU i SD,kad vec placam porez!!!Zasto???Zato sto se tako povecava bezbednost gradjana?Dajte molim vas...bezbednost gradjana je ugrozena kada siptarski banditi putem drona razviju u sred Beograda albansku zastavu,(umesto zastave je mogla i bomba da bude,recimo!!!)a ne kada ljudi koji bi za ovu zemlju zivote svoje dali zele da u skladu sa zakonom poseduju oruzje!
I umesto da vlast cuva zemlju od neskrivenog i jasnog neprijatelja spolja,ona razoruzava sopstveni narod,kroz izmisljanje raznih "opravdanih razloga"!I isti oni koji su nemio dogadjaj sa zastavom trebali da sprece,a nisu,a primaju platu za to...nama govore o povecanju bezbednosti gradjana!
Kad bi videli sta se radi,ja mislim da bi se svi srpski ratnici i junaci od Nemanjica do Kosara u grobu prevrnuli!I imali bi opravdan razlog! |
| |
|
|
| AcaNik |
Objavljen 19.02.2015. 15:22
|

Lovčina

|
Иначе лично сам убеђен да више од пар хиљада цевки неће бити легализовано ни у овој тури легализације. А зашто? Није разлог тај порез на оружје тј пиштоље. Који и није да је не знам колико велик да би их то одбило. Разлог је друге природе. Дискреционо право МУП-а! Које сам већ помињао. Са овим новим законом то се право сада и проширује уместо да се укида! Нормално је онда да људи који оружје држе илегално закључују што да легализују оружје кад га увек неки полицајац може узети и без обајшњења јер имају ''оправдану сумњу'' и тако га оставити без оружја или ти рањивим за криминалце! А и ако дође до нечега не може га употребити јер је легално а не легално се увек може одбацити ;)
Убеђен сам да је то један од највећих проблема свих досадашњих закона о оружју и да тај део одбија људе да легализују оружје!
Није ми јасно како немају оправдану сумњу и за њима увек познате криминалце? Мислим ваљда добро знају чиме се баве јер углавном и седе са њима по кафићима. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 19.02.2015. 17:48
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Znači od sada ni ja ni sin ne možemo menjati cevke ako nismo zajedno.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| micic80 |
Objavljen 19.02.2015. 23:20
|

Član

|
Za lovacku pusku najverovatnije obicno lekarsko ko za B vozacku kategoriju. Dok za karabin lekarsko sa davanjem krvi na proveru ko za C vozacku gde ide ovo jos hvali za lovce trcanje na sto metara sa preponama. A cena ostaje da vidimo kolege lovci
|
| |
|
|
| Acke |
Objavljen 20.02.2015. 23:49
|

Član

Upisa: 158
Pristupio: 25.10.2012. 21:59
|
https://www.youtu...B31yk#t=51 |
| |
|
|
| micic80 |
Objavljen 21.02.2015. 00:14
|

Član

|
Realan pogled sa njegove strane - obecava
|
| |
|
|
| kordichieze |
Objavljen 21.02.2015. 15:18
|

Mlađi član

Upisa: 22
Pristupio: 04.02.2013. 18:34
|
Poštovane kolege. Napisao sam novi post-članak o municiji u okviru bloga Spravljanje municije. Tiče se usvojenog Zakona o oružju i municiji u Narodnoj skupštini R. Srbije i nešto u vezi s čaurom metka. Ukoliko ste zainteresovani možete ga pročitati povezivanjem na sledeći link: http://spravljanj...gspot.com/ .[img][/img]
Neko puni da bi pucao, a neko puca da bi punio.
|
| |
|
|
| velja |
Objavljen 21.02.2015. 23:06
|

Stari član

Upisa: 279
Pristupio: 08.02.2013. 12:30
|
gledam skupstinsko zasedanje...i svi se uhvatili za JABUKOVAC i svi ministri navode primer JABUKOVCA...kada je onaj lovackom puskom ubio tolke neduzne ljude...i problem je zato sto ih je ubio lovackom puskom,evo drugari juce je ponovo JABUKOVAC u pitanju napadac tesko povredio oca i sina sekirom..da li sada po svim gvozdjarama i radnjama treba da se zabrani prodavanje sekira,da li treba uvesti obuku u rukovanju sekirom?Zasto sada niko ne pomene ponovo jabukovac...NECE JER JE SEKIRA U PITANJU,A NE LOVACKA PUSKA...znaci da ako je neko psihicki bolesnik moze nekoga ubiti i sekirom,i golim rukama,i nozem i kopljem na primer...pre neki dan gledam u crnoj hronici manijak ubio coveka MACETOM,zato sto mu je ovaj rekao da ne ide sredi8nom ulice...i u skupstini se nista ne pominje,a da je lovacka puska u pitanju pricalo bi se deset dana...i odmah bi doslo do izmene zakona ponovo...nas zakon je i do sada bio jako rigorozan,mom drugaru konobaru je oduzeto oruzje zato sto je sluzio pijane goste,neki majmun tamo je procenio da su oni pijani i mozda opasni po okolinu,njima nista,a decku koji je radio posteno radio svoj posao ode puska...kuda ide ovaj svet?!
8x57js
|
| |
|
|
| AcaNik |
Objavljen 21.02.2015. 23:25
|

Lovčina

|
Помињали су да је повећана употреба хладног оружја и посебно је наведен Ниш по томе.
Највећи пропуст је у том случају Јабуковац направио МУП ако ћемо реално. Било је већ пријава за то лице али они нису реаговали. Чак је ваљда и он сам тражио помоћ или нешто слично, не сећам се више најбље. У међувремену је отишао преко легално. После неког времена се и вратио у земљу легално и то није ни крио. Полицији је промакао његов улазак у земљу и боравак у месту и десило се што се десило.
Е сада, уместо да одговорни у полицији одговарају због пропуста, јер су могли да му одузму оружје иако лице није било ту они кажњавају све нас!
На страну што и у том случају а и у случају Велика Иванча се није нашао нико, ни савез ни наос да узме као аргумент да, да лица да су била наоружна су могла да спрече да се деси толики масакар него су се повукли пред тиме 
Нас нико не представља и ово је само бацање магле  |
| |
|
|
| zoran panic |
Objavljen 22.02.2015. 10:52
|

Član

Upisa: 61
Pristupio: 19.12.2010. 23:21
|
dali ce po novom zakonu biti dozvoljeno drzanje fmj ili ti vojni metak jer nevidim da se spominje u raspravi vec samo neka hollow point zrna |
| |
|
|
| micic80 |
Objavljen 22.02.2015. 11:17
|

Član

|
Mi tu nista nemozemo promeniti ili necemo samo nas kaznjavaju ili sankcionisu kroz zakone. Koliko nas ima u srbiji mislim na LSS i NAOS jel mozemo nesto zajedno izboriti. Covek se bori za svoja prava. Za nas je oruzje ljubav .zadovoljstvo.hobi sport a za njih vecinu zlo. Lekarsko OK ali sta sa pripadnicima policije(zandarmerije) secamo se njihovih uhistva i pucanja na javnim mestima a oni svi prosli i lekarski i psiho test koga onda kazniti. Koga kazniti sto se pilot ubio jer nije imao cime porodicu izdrzavati jel krivo oruzje ili oninkoji su ga doveli do toga. U zakonu stoji oruzje za licnu bezbednost koja bezbednost kad ono stoji u sefofima.fiokama.ormarima zaklucano odvojeno od municije a ljudi po ulicama kolju ljude macetama sta s tim gde je zakon. Zakon treba menjati moje misljenje pojedinca tu nista ne pomaze zar mi svi nemozemo dati nas predlog.
|
| |
|
|
| stojkuki |
Objavljen 22.02.2015. 18:54
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
I tako ce streljastvo da kao sport potpuno nestane sa ovih prostora.
Vrunska zrna za LR su hollow point. Lapua scenar, berger ..., ... A isto tako ce i sva zrna sa ballistic tip-om biti tretirana kao hollow point. A i dosta lovnih zrna su hollow point.
To ti je kad zakon pisu nepismeni i laici, a ne nadje se niko ko ima mozga da ga brani. Po ko zna koji put neznanje dolazi na svoje.
Eeeee Srbijo. |
| |
|
|
| arli |
Objavljen 22.02.2015. 19:07
|

Stari član

Upisa: 447
Pristupio: 13.01.2011. 11:42
|
Да ли се уопште помиње у новом закону-да ли је нешто усвојено у вези ручног пуњења карбинске муниције? Био сам на терену па нисам испоштовао скупштинске амандмане... |
| |
|