Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Malokalibarsko oružje, da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Malokalibarsko oružje, da ili ne?
Podunavac
 U pušku namenjenu kalibru 22 LR ne može da se ubaci metak 22 WMR, pošto je ležište metka kraće i ne može da se zabravi sa municijom 22 WMR. Tako da ne može da dođe do slučajnog ubacivanja i opaljenja većeg metka.
Tri prsta 2Kolce

mpeca
  Ako stvarno nadlezni misle da ce spreciti krivolov tako sto ce poostriti izdavanje odobrenja za nabavku malokalibarskog oruzja onda stvarno puno toga neznaju ili nece da znaju. NAJVECI BROJ DIVLJACI STRADA OD ZAMKI.Sve ostalo je sitnica u odnosu na taj vid krivolova...

DESPERADOS

lakistrike95 kaže:

DESPERADOS kaže:
Lepo sredjena Cehinja CZ452 Varmint :

i.min.us/ib7jam.jpg

*

Koja je ovo optika?

Neznam , sve ove slike koje ovde postavljam su sa interneta i nijedna nije niti moja niti nekog mog poznanika.
Sve je ovo cisto informativnog karaktera.

*
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

DakiNS
 Kanda ima i navoje za prigušivač Lupa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DESPERADOS
 Navoj sam po sebi ne predstavlja nista , a i to kod nas ne moze tako da opet nisa......tU.a

*
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

DakiNS

DESPERADOS kaže:
Navoj sam po sebi ne predstavlja nista , a i to kod nas ne moze tako da opet nisa......tU.a

*

Smeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

270
 Dugo sam se druzio sa malikalibarskim oruzijem ali eto nikad ne probah kako se ponasa 22LR ispaljen iz lezista 22WMR.
Ako je neko ovo testirao konkretno me zanima preciznost, odnosno kakve su grupe pogodaka ovih kracih metaka ispaljenih iz duzeg lezista i razlike u tacki pogodka 22LR kada je puska upucana na 22WMR.
Pozz...Bye

DESPERADOS
 Ne ide dobro , jer ima problema sa lezistem metka. Kada dodje do opaljenja 22LR u lezistu od 22WMR dolazi do pucanja caure i zrno je neprecizno , tako da od toga nista.
A desava se da zaglavi caura pa je tesko da se izvadi napolje normalnim putem .

*
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Sniper Hunter
 Kao što reče kolega ne ide 22lr u 22wmr deformacije čaure,gasovi izlaze pored čaure ,prskaju po meni nema svrhe ,ali ko želi da troši uludo municiju i prlja zatvarač može da proba, ja sam jednom i nikada više.

270
 Hvala na odgovorima, neki me ubedjivase da moze ali nesto im nisam verovao jer sam probao 22Short iz 22LR i preciznost je bila ocajna. Kako nemam i nikad nisam ni imao pusku u 22WMR nikako da se nadje zgodna prilika da probam!

tomo vrbas
 Juce odemo na streliste da drug upuca karabin i ja ponesem moju mk Zastava M-56 da isprobam Selier&belot HV 2,45gr sa supljim vrhom i RVS HV 2,60gr isto sa supljim vrhom.Mesto mete pokacim na karton cepove od flasa za ulje i posle par seliera na 50m se gadno razocaram jako veliko rasturanje,ajde reko mozda losa serija pocnem sa RVS-om i tu razocarenje isto veliki rastur. Ispucalo se tu po pola kutije od obadve municije gledali da usta cevi nije osteceno ali sve OK sa puskom inace puska jako ocuvana ja sam sa njom nekada pucao dok sam se bavio streljastvom i kada su stigle nove ja je otkupim od streljackog drustva i od onda je pazim ko oci u glavi.Posle dugog razmisljanja sednem u kola i odjurim kuci uzmem staru dobru Gorazde i gle cuda na 50m sve sam cepove poskidao i svaki u centar i tu je vise od pola kutije otislo i uvek ista grupa cak su i kolege pucale i svi imali odlicne grupacije.Sad jedno pitanje za sve koji se razumeju u materiju dali je moguce da puska u ono vreme nije bila predvidjena za HV municiju vec samo za standard i da joj korak uvijanja ne odgovara za vece brzine i zato rastura brzu municiju?Da i da dodam isto tako rasturanje sam imao i sa Gorazde HV!

kelt
 itekako je moguce cak stavise to ti je i glavni razlog prevelikog rasturanja-korak. unutrasnja balistika je mnogo komplikovana nauka
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Podunavac
 Definitivno je problem u cevi a ne u municiji. CZ M56 je sportska puška namenjena za preciznu Match municiju malih početnih brzina. Ja koristim isključivo HV municiju od kako sam kupio pušku i nikada nisam imao problema sa rsturanjem pogodaka, a pogotovo sa RWS municijom.
Tri prsta 2Kolce

270
 Korak uvijanja kod cevi M56 je isti kao kod većine malokalibarskih pušaka i ne bi nikako trebao da bude razlog povećanom rasturanju.
Tvoja puška jednostavno nosi bolje jedne od drugih elaboracija i ne mora da znači da će svu HV municiju loše nositi.
Još jedna bitna činjenica koju sam ja primetio dok sam koristio malokalibarsko oružje je da na veće rasturanje narocito HV municije utiče zaolovljenost cevi. Probaj da pre sledeće upotrebe detaljno izbacis svo olovo iz cevi nauljenim mesinganim četkicama i filcanim ćepvima pa onda ponovo testiraj pušku sa više tipova HV municije!

sasa035
 Za milosa 243.
sasa035

DESPERADOS
 i1219.photobucket.com/albums/dd426/Buster1969/junker.jpg

*

i48.photobucket.com/albums/f230/bunsenbeaker27/IMG_1945-2.jpg

*
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Coyot
 Desperados malo kasnim sa odgovorom ,ali eto stize.Mogu ti samo reci da sam prezadovoljan sa Browning-om 17hmr,sad Ruger 22lr skuplja prasinu a i skupljace.Sto se tice T-bolt zatvaraca odradjeno perfektno,radi perfektno,mada pre kupovine nisam bio istog misljenja,ali kad nesto valja brzo se razuveris.Pucanje do 150m na svraku,lisicu,koyota bez ikakvih problema i ako se radi o zrnu od 17gr.
Coyot priložio:
003.jpg

KoTuKoga

Kobac
 ja koristim selier & belot 2.45g i winchester laser sa kojim sam prezadovoljan, puca li jos ko ovaj winchester laser kakva su vasa iskustva sa njim?
Lisica

Podunavac
 Ne koristim Laser, ali sam koristio Winchester Super-X Xpediter. Iz puške (CZ 99 Precision) sam bio zadovoljan, ali u pištolj (Beretta M70) metak nije ulazio do kraja u cev kad se lagano spusti, nego se morao gurnuti prstom u ležište. Naravno ovo se dešavalo samo kod rastavljene cevi i ručnog ubacivanja a kad je sastavljen pištolj radilo je sve normalno. Ali ovo se dešavalo samo sa Xpediter municijom, a koristim još i RWS i S&B tako da sam Winchester izbacio iz upotrebe. Po mom mišljenu najbolji je RWS ali je i S&B dobar a jeftiniji je za 40-ak %. Od RWS-a ponekad za pištolj koristim i subsonic zbog manjeg pucnja iz kraće cevi, gde HV municija ne može da postigne svoje performanse. Evo municije koju koristim.
Podunavac priložio:
beretta_6.jpg

Tri prsta 2Kolce

Kobac
 Isprobat cu i ovaj super-x kod nas je samo winchesterova i s&b municija ponekad dodje nesto italijansko ali vrlo rijetko...
Lisica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,683,127 posete www.srbijalov.com