Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
urosVA

slavko75 kaže:
http://youtu.be/x...

lepa marka

kako je lukav fazan,nece lako da krene...kao da znas sta mu sleduje Grin
Harmonika Kolce

duskodugousko

Lala kaže:
Nije tačno, Sheytan!
Zaključak: psi se mogu obučavati tokom cele godine, na poligonu za obuku pasa. Poligon se ustanovljava na jednom delu lovišta, i to je obaveza svakog LU. Može se u svakoj sekciji jednog LU, ustanoviti po jedan poligon. Može se na poligon pustiti fazan iz volijere, i tako će ga psi podići pre ili kasnije, pa će odleteti u neki drugi deo lovišta, na kojem se lovi.

To što su mnogi navikli, da pse uvode u lovište kad im se ćefne i gde im se ćefne, i da rasteruju divljač na terenu gde će, možda već sutradan, da izadje grupa lovaca da lovi, ili da podižu divljač sa legla, to je stvar loših navika i razmišljanja koje ne ide dalje od nosa, baš briga takve, da li će i kakvih posledica biti od njihovog trenutnog postupka - njima tako odgovara, a za druge ih baš briga.
U mom udruzenju postoje tereni za obuku gonica i pticara,ali je cak i na tim terenima zabranjeno pustanje pasa od 1.marta do 1.septembra.Kad vas ukebaju prvi put kazna je opomena pred iskljucenje.Drugi put letis iz udruzenja..Postavlja se pitanje:Gde obucavati stenad i mlade pse od 1.3. do 1.9.?!!
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

duskodugousko
 I onda je jedino resenje u tom periodu odvesti psa u neku vukojebinu gde nema zive duse..tako da se niko ne uznemirava.Nemojte me pogresno shvatiti i ja sam protiv uznemiravanja divljaci dok im traje udarni period reprodukcije,ali sta raditi sa psom do lova,jer po gore navedenim prpisima mozes ga pustati samo u dvoristu.. regulativa koja to pitanje uredjuje je razlicita u raznim udruzenjima.

zoranp
 Dule dobro pitanje i konstatacija, ali već decenijama neregulisano nikakvim zvaničnim aktom, a trebalo bi izači ipak u susret lovcima kinolozima koji drže i obučavaju pse, a ne da budemo progonjeni ko najveće lovokradice i probisveti po lovištima..mada opet ima tu i jedan svima nama poznata "praksa" .. ako si dobar sa glavnima možeš u atar kad god hoćeš i na koji god teren hoćeš da obučavaš pse, pa je valjda zato tako dugo to i nedefinisano!!!! Angryw0NdEr
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

duskodugousko
 Mi imamo korektnog lovocuvara.Prvi put te upozori,drugi put si predmet disciplinske komisije.Ceni to ako ga nazoves tel. i objasnis mu da imas mladog psa i pitas ga da li bi mogao da ga malo prosetas na terenu.To ne znaci izvodjenje psa na teren svakodnevno.Progleda on kroz prste nekad..Najbitnije je da im se javis kod svakog izlaska na teren i zaista su korektni ljudi.

zoranp
 Mislim da nije loša ideja da se nabavi par komada Fazana i Prepelica (japanskih), pa da se postavljaju na terenima koji nisu u zabranu ili koji nespadaju u lovišta, a koji svojom veličinom i obrastom odgovraju istom!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

petar
 [xhide]Dobra ideja zoranp, tako sam gledao nesto na TV, kupili su jarebice i fazane i pustili ih na neki prostor, neka sumica, livadica, grmlje i vezbali mlade sokolove, a ako mogu sokolovi, mogu i psi...B)[/xhide]
Just like old times!

nidzamotocross
 Nesto iz Slovenije, sezona 2010.. Smile
nidzamotocross priložio:
180826_195447450471404_100000184503284_778088_220373_n.jpg

''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Radonjic
 Volim sve vrste lovova ali mi je ovaj nekako naj lepsi.

kako po suvom
i51.tinypic.com/11jnp6a.jpg

mokrom
i52.tinypic.com/wvod5h.jpg

i snegu
i55.tinypic.com/s24oiw.jpg

za ovu vrstu lova nepostoje reci nemogu ili necu. To je jace od mene.

Da nebi doslo do nesporazuma sve ove fotografije su iz komercijonalnog lova. Kada lovim u svom drustvu zna se jedan po lovcu.

pozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic

Radonjic
 Ajde fanzandzije sta se stidite. Nije valjda da je prosla godina bila mrsava. Kod nas je prosla godina bila jedna od naj boljih.
Evo jos par slika

moj bala Aca sa Labudom i Bakijem
i55.tinypic.com/293de6p.jpg

moja malenkost sa Bakijem
i55.tinypic.com/z1tt5.jpg

ujka Biki sa Labudom
i55.tinypic.com/2a6mj29.jpg

Igor Radonjic

Lala
 Evo jedne dobre sličice iz lova na fazana u Senti. Daki je prvi sa leva, (njega kao 'levaka' uvek stavljaju levo Grin ), a on je slučajno naišao, pa su mu dali i pušku da okači, da se slika Smeko
Šalim se, naravno!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Radonjic
 Bravo Lalo. Ovo je lovacki forum zato dajmo malo vise o lovu pogotovo o naj lovljeniju divljac kod nas.
Evo jos par slika od mene.

i51.tinypic.com/2cyr96f.jpg

i54.tinypic.com/105azw8.jpg

i54.tinypic.com/anyn2q.jpg

Igor Radonjic

Lala
 Sasvim pristojne reponje, Radonjiću!
Na ovoj zadnjoj slici si se okitio kao dodola Grin

Cvele
 Svaka cas Radonjicu... jel' to u komercijalnim lovovima ili u svom udruzenju? Smile 
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Radonjic
 Lala - bito je da se drzimo tradicije pa makar i ja pevao dodole i sl.

Cvele - u mom udruzenju je odobreno samo po jedan fazan za nedelju cega se ja striktno i pridrzavam. Nemogu da gresim dusi a da ne kazem da bih rdo i po dva ali propisi su takvi i moraju se postovati. Ove slike su iz komercijale.

Evo par slika iz lova u mom udruzenju KS

i54.tinypic.com/4zt5op.jpg

jest da mu nije mesto ovde ali se nadam da moderator nema nista protiv

i52.tinypic.com/24wgj2g.jpg

ali ov 100 % jeste

i53.tinypic.com/30ubtjn.jpg

Igor Radonjic

Lala
 Sjajan pas - aport i predaja fazana, Radonjiću! 

mirko knezevic
 Jeste najlepsi lov nema sta,obozavam ga... Tih kad ce jesen i lovna sezona...Grin Jaooo Ima jos dostaaaaa..... A ja kad gledam ove slike dodje mi da se roknem,jer u lovu uvek zaboravim da se slikam i da slikam lepe trenutke... E od ove godine bice drugacija prica...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Cvele
 Ih Lalo, da ne napisa, ne bi' znali da je to aport i predaja fazana Glavu o zid Smeko
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Komentar se odnosi na način KAKO pas predaje divljač, Cvele.
Slabo kapiraš.

Boban
 Lepe slicice,svaka cast blizi se polako i lov Prepelica pa cemo videti sta ce biti.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,723,431 posete www.srbijalov.com