Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IŽ -18 puške sačmarice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IŽ -18 puške sačmarice
pavlepavlaka
 nidzo sigurno vise necu ali ti ne znas koliko je bio dosadan da ja pitam na forumu zato osto on nema net Smile
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

nidzamotocross
 De, de.. Verujem ja. Samo, ne kapiram neke stvari tu, ali dobro. Bitno da smo dosli na izbor izmedju dveju pusaka. (valjda)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ

nidzamotocross kaže:
De, de.. Verujem ja. Samo, ne kapiram neke stvari tu, ali dobro. Bitno da smo dosli na izbor izmedju dveju pusaka. (valjda)

Aj' se kladimo da gresisROFL
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross
 Ja verujem u Pavleta i u njegovog drugara. Smean
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 16ica nece bas tako brzo nestati, jer ce se ponovo vratiti u modu, a drugo, neko je vec naveo da ga od slinog izbora za 12 boli glava i da se misli da kupi 16icu i puca krusik bez glavobolje.

polovne puske u dobrom stanju se dadu naci ne tako tesko. kad dobijete papire za nabavku pitajte referenta u policiji, 99% ce vam reci nekoliko za otudjivanje. ako ne, puni su ih oglasi, pa listajte. ali se prvo odlucite sta u stvari zelite. moj savet je ipak dvocevka bez obzira da li je bokerica ili polozara.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Najbolje mu je da kupi IŽ-27 ili TOZ-34 iz 80-ih godina. Mogu da se nađu za male pare, a uglavnom su dobro očuvane.
Tri prsta 2Kolce

DamirKS
 Evo jedne lepe toz 66
http://www.kupuje...d=33953537
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Podunavac
 Nebi početniku preporučio pušku sa vanjskim udaračima (petlićima). Svašta se dešava u lovu.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Istina da je problem što nemaju kočnicu , a sa druge strane imaju duplo koleno pa bez povlačenja obarača ne mogu da ispale patronuYes
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DamirKS
 Ovi vanjski su itekako opasniji, ali kolega da budemo realni svasta se desava i sa ovim ostalim.
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

ssekir75

DamirKS kaže:
Evo jedne lepe toz 66
http://www.kupuje...d=33953537

malopre sam je snimio Odobreno

druze podunavac, nece mu nista faliti sa petlarom. jedina je muka ono sto pricasmo za prEtiske. bolje mu da kupi iz 27 u 12/76 da se ne misli oko dzebane. mada meni (a i mnogim drugim) toz 34 mnogo bolje lezi.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Podunavac
 Sporije su za upotrebu, a kod vraćanja udarača u početni položaj mogu da iskliznu iz prsta i izvše opaljenje. Naravno ovde pričam o lovcu početniku, a ne o nekom iskusnom i veštom sa oružjem.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 ma znam ja sve to, ali ipak mislim da mu nece nista faliti ni petlara. to da su sporije veliko je pitanje, a da moze da isklizne, pa moze, ali okrenes cevke u bezbednom smeru pa i ako opali imas stetu metak u prazno i nista vise...

DakiNS

ssekir75 kaže:
ma znam ja sve to, ali ipak mislim da mu nece nista faliti ni petlara. to da su sporije veliko je pitanje, a da moze da isklizne, pa moze, ali okrenes cevke u bezbednom smeru pa i ako opali imas stetu metak u prazno i nista vise...

OdobrenoBravo 2

Scorpion Hunter

Podunavac kaže:
Sporije su za upotrebu, a kod vraćanja udarača u početni položaj mogu da iskliznu iz prsta i izvše opaljenje. Naravno ovde pričam o lovcu početniku, a ne o nekom iskusnom i veštom sa oružjem.

Da ne bude zabune i nejasnoce, puska TOZ63 ne moze da opali kada se nateze petlic zato sto ima sigurnosni zub bas za tu namenu.

Puska TOZ63 moze da opali kada se nateze petlic jedino ako u tom trenutku natezanja drzite pritisnut obarac tog petlica.

Pozzzz.

DakiNS

Scorpion Hunter kaže:

Podunavac kaže:

Da ne bude zabune i nejasnoce, puska TOZ63 ne moze da opali kada se nateze petlic zato sto ima sigurnosni zub bas za tu namenu.

Puska TOZ63 moze da opali kada se nateze petlic jedino ako u tom trenutku natezanja drzite pritisnut obarac tog petlica.

Pozzzz.

Odobreno Mnogi misle da su petlare nesigurne a baš zbog tog drugog zuba su sigurnije za korišćenje.Yes

Scorpion Hunter

DakiNS kaže:

Scorpion Hunter kaže:

Podunavac kaže:

Pozzzz.

Odobreno Mnogi misle da su petlare nesigurne a baš zbog tog drugog zuba su sigurnije za korišćenje.Yes

Najbolja puska svih vremena je upravo TOZ63, to zna svako ko je poseduje i ko je imao kontakt sa tom puskom. Bolja je i sigurnija od svih ovih novih Ruskih pusaka.
Puske made in Rusia i Made in SSSR su velika razlika u kvalitetu. Puske made in Rusia u poredjenju sa puskama iz doba SSSR-a, su poluproizvod.

Nema nista lepse od vitke i elegantne TOZ63 jos kalibar 16 pravi za merak. a ne ovi danasnji topovi 12/76,12/89 i puske od 5kg, to nije lov to je mucenje. Ko je majstor lovice i sa jednocevkom i kalibrom 20.

Pozdrav svima.

ssekir75
 taj sigurnosni zub imale su još kapislare. kad nategneš na prvi zub možeš da baš pušku neće da opali.

ssekir75

Scorpion Hunter kaže:

DakiNS kaže:

Scorpion Hunter kaže:

Podunavac kaže:

Pozzzz.

Najbolja puska svih vremena je upravo TOZ63, to zna svako ko je poseduje i ko je imao kontakt sa tom puskom. Bolja je i sigurnija od svih ovih novih Ruskih pusaka.
Puske made in Rusia i Made in SSSR su velika razlika u kvalitetu. Puske made in Rusia u poredjenju sa puskama iz doba SSSR-a, su poluproizvod.

Nema nista lepse od vitke i elegantne TOZ63 jos kalibar 16 pravi za merak. a ne ovi danasnji topovi 12/76,12/89 i puske od 5kg, to nije lov to je mucenje. Ko je majstor lovice i sa jednocevkom i kalibrom 20.

Pozdrav svima.

baš takoBravo 2Odobreno

Sasa frrr
 Daki kako nosis petlaru u lovu? Da li sa opustenim orozima, pa natezes kada pas stane u marku ili..? Za iznenadne situacije je li mozes da nategnes oroze a cijevi preklopis, pa kada nenadano izleti dvljac samo zatvoris cijevi i gadjas? Da li moze doci do opaljenja dok preklapas pusku u tom slucaju?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Sačmarice cal.16-iskustva i mišljenja LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 200 11.02.2013. 01:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,602,348 posete www.srbijalov.com