Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: INFORMACIJE O RADU LSS!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
INFORMACIJE O RADU LSS!
mihailo
 Slavo sve je jasno netreba mogo mudrosti da se zaključi da je odnos uloženo dobijeno neravnopravan.
Najzad dođe i do odgovora kakav savez nećemo.

LU Aleksandrovo slažem se sa tobom da trba preći na udruženja i da bi trebalo definisati temu koja će se baviti načinom što bolje pripreme udruženja za zakup lovišta i sve druge poslove koje treba odraditi da se lovište ne izgubi,Udruženje kao zakupac će biti u fokusu nadležnih.
Preći u napad al sa druge pozicije

Lala
 A da mi lepo proglasimo pobedu, pa da bežimo dok je vreme? Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Nema direktnih pretnji ali ima mnogo toga sto bi trebalo da se odradi u cilju sto bolje pripreme samih udruzenja za dodelu lovista!!Ja ocekujem da zapadna Srbija uskoro i prva bude obuhvacena raspisivanjem konkursa u ovoj godini dok mi ostali ostajemo za kasenije!!!Sada su bitna sama udruzenja a Savez ce biti na velikom testu sa odlukom koja je doneta da se njima clanarina moze uplatiti do septembra meseca pa ce mo videti kako ce da izdrze do tada ako nebude uplata od strane lovaca!!!
Mislim da o ovome nisu dobro promislili kada su ovakav predlog pred skupstinu stavili na dnevni red same skupstine i glasali"VELIKOM VECINOM GLASOVA"kako kaze predsednik skupstine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LU Aleksandrovo
 Pa da možda ne očekujemo da to oni odrade za nas, nisu odradili za sebe kako treba, pa kako će tek odraditi za nas.

Evo po drugi put stavljam čl.8 iz zakona o lovstvu u crnoj gori, naši nisu uspeli ni to da dobiju, zašto nisu uspeli, pitanje je šta su oni uopšte tražili, ima li neko informacije o tome.

Član 8
Lovački savez Crne Gore (u daljem tekstu: Lovački savez) je nacionalna asocijacija lovaca u koju su uključene lovačke organizacije, korisnici lovišta, privredna društva i druga pravna lica koja se bave lovstvom, kao i druge organizacije zainteresovane za razvoj lovstva.
Lovački savez može osnovati najmanje pet korisnika lovišta.
Lovački savez osniva se osnivačkim aktom koji, naročito, sadrži: naziv i sjedište Lovačkog saveza; djelatnost Lovačkog saveza; ciljeve radi čijih ostvarivanja je osnovan; podatke o osnivaču; određivanje organa, njihov sastav, način izbora i nadležnost; način obezbjeđenja sredstava za rad; predstavljanje i zastupanje i druge podatke od značaja za Lovački savez i ostvarivanje njegove djelatnosti.
U Crnoj Gori se može osnovati samo jedna nacionalna asocijacija lovaca.
Lovački savez, u promociji lovstva u Crnoj Gori, predstavlja svoje članove u zemlji i inostranstvu i vrši druge poslove od javnog interesa u skladu sa zakonom.

Cucić će biti sasvim dovoljno.

mihailo
 Lalo,nema odstupanja,trba nastaviti ofanzivu pa puc,puc,ožeži,ožeži.
Samo malo drugačije postaviti priču ja dado predlog a vi razmotrite.

LU Aleksandrovo
 Evo za šta se izboriše naši u republici srpskoj,

Član 56.

(1) Lovački savez je krovna organizacija u koju se na dobrovoljnoj osnovi mogu učlaniti korisnici privredno-sportskih i sportsko-rekreacionih lovišta, čije opšte interese i ciljeve razvoja lovstva pomaže, podržava i zastupa kod vlasnika lovnih resursa i drugih pravnih lica u zemlji i inostranstvu.
(2) U Lovački savez se mogu udružiti korisnici posebnih i privrednih lovišta, kao i uzgajivači divljači u uzgajalištu divljači i drugi subjekti zainteresovani za razvoj lovstva u Republici Srpskoj.

Lala
 Taj detalj nisam znao, vezan za rok uplate članarine... Zanimljiva odluka... Ili LSS ima rezervu da premosti vreme do septembra, ili očekuju da će jedan deo LU ipak uplatiti članarinu i ranije, ili možda imaju neki drugi izvor sredstava (banke)? Gledam izvršenje finansijskog plana za 2010. godinu, vidim stavku 'prihod od kamata' planirali su u 2010. prihod po ovom osnovu od 50.000 dinara, a ostvarenje 1.240.367 dinara, index realizacije 2380% (skoro 24 puta više su prihodovali od plana)! Pretpostavljam da su oročavali neke pare, ili nešto slično.
Tu je napravljeno ogromno odstupanje u prihodima po ovom osnovu, u odnosu na plan za 2010. Malo matematike: ako su oročavali sredstva, po nekim važećim godišnjim kamatnim stopama, morali su da drže oko 15 miliona dinara oročeno (grubo sam računao, moguća su odstupanja). Ako je kamata 1.240.367, prikazana u izveštaju, ne kaže nigde da li je glavnica na raspolaganju, ili je još uvek oročena.
Možda su sredstva za premošćavanje ovog produženog roka za uplatu članarine, upravo tu? Ne znam, nema objašnjenja.
Ako su rashodi (prema izveštaju) za mesečno funkcionisanje LSS u 2010. bili otprilike 5-6 miliona dinara, pa ako idu na smanjenje planom, na oko 4-5 miliona, to znači da za premošćavanje perioda do septembra, LSS treba da ima na raspolaganju oko 25 miliona za taj period. Ima tu i drugih prihoda osim članarine (prihod od zakupa, prihodi od obrazaca, priručnika itd.), ali članarina jeste glavni izvor prihoda, u ukupnim prihodima članarina čini blizu 90%.

slavaplana
 samo diskusija Slavise iz Zabara predsednika istocne lovne oblasti,Tomice iz centralnog regiona i gos.Tomica koga licno nepoznajem su zavredile moju paznju a i paznju vecine koja jesvoje nezadovoljstvo izrazila javno u holu ali su zaboravili kako da glasaju u sali sve ono sto su napolju komentarisali!!!Sta je tu kome obecao ja neznam ali da se prica menjala i to sam gledao neverujuci sta ljudi pricaju a kako glasaju posle 5 min!!!!
Ovi sto su pripremljeni da diskutuju i oni hvalospevi koji ce tek biti u Lovcu nisam mogao a da se nenasmejem da su mi suze posle na oci!!!!!!!!!!!!!Pa nama Savez dodje kao druga majka!!!!!

LU Aleksandrovo
 Dobra je računica ali odma da se razumemo 99% vojvođanskih udruženja će sigurno izmiriti do 31 marta članarinu višim savezima, tu nema pogovora, tako je godinama bilo tako će i sada biti, živi bili pa videli, to im je pored onih lojalnih u srbiji a takvih je bar 50% biti sasvim dovoljno novčanih sredstava.

Lala
 Pa ne verujem da su takvu odluku doneli napamet, o produženju roka. I mislim da je odluka dobra, jer će pomoći da u ovoj krizi lovci i LU lakše izmire svoje obaveze. 

slavaplana
 Trebaju plate i dnevnice da se prime na vreme!!
Ja iskreno verujem da jedan broj ljudi stvarno nesto radi u Savezu za nas lovce a da velika vecina niti zna gde i sta radi niti zna u kom svojstvu se uopste nalazi u Savezu a svakog prvog PLATICA!Nisam znao da imaju i vozaca dok materijal nisam dobio jedva na uvid!!A tek ona gospodja i ugovori o delu penzionerka e to je tek malo promenilo moje razmisljanje ka sazaljenju za minimalac koji vecina prima u Srbiji!
Sta je to 869.679din i ako se nevaram opremnina od......... ??????????!! sica

LU Aleksandrovo
 normalno i zaboravili su da kažu da će članarina biti uvećana ako se plati u julu a ne u martu, a da će još više biti uvećana ako se plati u septembru, na tom principu su oni uvek dozvoljavali uplatu članarine sve do jeseni, ja u ovome ne vidim da su doneli ništa novo.

slavaplana
 nema penala do septembra u interesu clanstva!!misle ljudi na nas!!!

LU Aleksandrovo
 E svaka im čast, znači rešili da časte članstvo. Jel ovo možda neka godina jubileja.

slavaplana
 A umalo da zaboravim a u materijalu za skupstinu "GLAVNOM I ODGOVORNOM UREDNIKU SRBIJA LOV"

POSTOVANI UREDNICE ELEKTRONSKOG JAVNOG GLASILA..................

NO COMMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tri prsta 2

LU Aleksandrovo
 PUŠING

jel to

mihailo
 Nešto razmišljam i pade mi na um da je rezultat glasanja ustvari zavaravnje,naime led je probijen osniva se regionalni savez,verovatno i drugi razmišljaju u tom pravcu tako da ih nije briga šta će ovaj savez doneti i šta će se izglasati,ono iza leđa vi predlažite mi podržavamo i odvajamo se od vas,do septembra ko je naumio osnovaće savez i prikupljena srdstva sebi uplatiti.
Biće vruće leto!

LU Aleksandrovo
 Hm, da je neko mislio da osnuje savez on bi ga već osnovao, za dva dana, a ne treba ni toliko, pitanje je samo ko će taj savez da finansira, osnivanje nije problem, da li su oni koji su govorili o osnivanju saveza konsultovali bazu da li ona hoće savez ili su oni samo to među sobom razglabali.

Lala
 Pa ne znam, kakve su najave, da li će budući regionalni savezi ostati u sastavu LSS, ili će biti potpuno samostalni?

mihailo
 Mislim da se radi na prikupljanju što većeg broja članova,to i neide tako brzo.Ako se neuspe ostaje ovaj savez,sedenje na dve stolice.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Informacije o radu LSCS LOVAČKA UDRUŽENJA 383 04.10.2022. 23:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,510 posete www.srbijalov.com