Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
picovac
 [img][/img]Bata kelt sta mislis o ovome....
Zivm za LOV

kelt
 Video sam nekoliko slicnih na guns.rua ima tamo lepa tema o punjenju sacmenih lovackih patrona i posebno o punjenju jedinacnih projektila(pulji)
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

bullet
 Improvizovano cisto radi probe, mada dosta nepravilne sacme.
http://www.youtub...e=youtu.be

-ANUBIS-
 [xhide]Veliki problem po meni ti tu igra rampa koja je u vodi pa se brzo hladi topio sam I tako ali se olovo jako lepi za rampu pretpostavljam sto se nalazi u vodi ako nemas vec dizne probaj da montiras ispod rampu ali dosta kracu da nedodiruje vodu nekih 0,5mm iznad vode dobices za nijansu pravilniju sacmu..e sada lepo nevidim da li topis samo sa brenerom ili imas bocu od ispod ako je samo brener to je veliki problem mora plinska boca brener je samo ponekad pomocno resenjeiveli 3 [/xhide]

bullet
 Sa rampom nisam probao, probacu ovih dana. Odgledao sam poprilicno snimaka gde tope na ovaj nacin i dobijaju pravinu sacmu. Nabavice se za koji dan dizne pa se nadam da ce biti pravilnija sacma. Ima plinska boca ispod i vrlo je bitno da i rampa ima pravilnu temperaturu inace kao sto ti kolega kazes lepi se olovo za nju. Sad ne znam da li bi mi kameni sapun ili kako vec pomogao ukoliko se namaze rampa sa njim?

kelt
 Najboja je rampa od crnog lima da nije zardjala. ne dirajte nista u nju eventualno je malo presarajte skolskom kredom ili parcetom gips ploce. nije lose da se naostri sa donje strane kako bi prisla rashladnoj tecnosti sto blize a da je ne dodiruje. treba podesiti da se preliva tik ispod rampe
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

bullet
 Bice ovih dana sa rampom, ali moram isto na principu rupica jer dizne nisam nabavio jos. Pa cemo videti rezultate Smile

-ANUBIS-
 Ma bice I to odlicna sacma bez obzira sto nemas dizne samo popravi rampu I odradi kao sto je kolega kelt rekao kreda I ostrenje ivice rampe a koji se fazan ili zekabude bunio da mu sacma nije lepa ili ima rep posalji ga kod mene da mu ja objasnim Raanj

bullet
 Samo malo dok se udje u stos i to je to. Grin Nista ti ne brini saljem ga odmah kod tebe hehe Smile

kelt
 alo livci ,punjaci sprema li se dzebana za prepe. ima li nekih novina na trzistu. ima li novih komponenti jel neko nesto nabavljao... Iznenadjen
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

micko79
 sto se tice komponenti za punjenje situacija je slicna kao i prosle godine
barut 1000,kapisle 5, sitne sacne trenutno nema
Ako neko ima sacmu za prepelice neka se javi,kupujem !

Kile_
 treci po redu tiganj,trece po redu probno livenje....i dalje ne radi kako treba,gde gresim vise ne znam Shock udaranje

oi40.tinypic.com/xo15vo.jpg
oi40.tinypic.com/11ryjv6.jpg
oi42.tinypic.com/2en6y3q.jpg
Samo 300 i 4x4

kelt
 kile zameni tu rampu lepi ti sacmu. na rampi treba da kuglica momentalno sklizava ili cak odskoci. uzmi obican gvozdeni crni L profil 30x30 i samo ga naostri sa donje strane. bolje je da bude nov nezardjan i nista ga ne poliraj i ne diraj. povecaj mu nagib tako sto ces ga malko razglaviti na cca 110'. cak najpre probaj i ovaj da malo iskrivis prema dole da imas nesto veci nagib i raspon od dizne do rampe kako bi kapljica imala vecu kineticku energiju i kotrljala se. ako ti reso neda da pridjes nize,fikni brusilicom onu zelenu oplatu do ploce skroz. pazi samo da ne iseces kablove. inace ceo nagib tiganja ti je mali, moras da ga povecas jos
kelt priložio:
2738569.jpg

Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Kile_
 pazi rampa i nije losa.30mm je donji deo i dizne su 8mm udaljene od rampe...nego je nagib bio los to si u pravu pa kada je pocelo da curi sporo se slivalo sa rampe to mi nije valjalo.... zezalo me i to sto su dizne dalje od ringle pa su bile hladne treblo je vremena da s ezagreju i da pocne da curi.....
to si u pravu sutra cu taj rub zeleni da isecem od ringle i povucem tiganj u nazad da ima bolje grejanje.....a moram nagib veci .isecicu te drvene noge od ringle pa cu da usrafim u siporeks ko ti sto si uradio ....
kazi mi koja je dimenzija sad kada gledam sa strane donj i igornji deo bloka koje je debljine da isecem tako ko ti?
Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter
 [xhide]Skrati rampu nije dovoljno vruća ,približi grejače da greju bolje rampu ,namakni sve to na ringlu ,treba ti bar 700w u ringli ,temperaturu nemaš to je osnova svega ,treba tačno naći odgovarajuću temperaturu !Stari[/xhide]

-ANUBIS-
 [xhide]Ja sam imao isti problem pa sam ubacio jedan brener koji greje dizne polako da dogreva sa strane I sljaka odlicno nema lepljenja na rampi[/xhide]

Kile_
 Sniper primljeno k znanju Smile) e to nisma znao da i rampa treba da s egreje...sutra secem taj zeleni rub na ringli i povlacim celu ciniju na grejace i rampu...i ugao moram da nadjem bolji pad.sutra to regulisem ponovo
Samo 300 i 4x4

kelt
 Kile ono sa siporeksom je odlicna ideja ali nije moja ono sam skinuo sa guns.ru slicno cu i ja da napravim jer je siporeks dobar izolator pa nema gubljenja toplote. skinucu ringlu iz onog resoa i ukopati mesto u siporeks bloku a za kablove izbusiti rup u krooz blok. Ako imas na ringli termprekidac moze da se oni kontakti na njemu malo rasire pa prekida na visljoj temperaturi tj. podesavas ga da se gasi kad ti odgovara. moja ringla je 2000w tzv. ekspres
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Kile_
 dobra fora sa siporeksom ,sutra cu da probam da odradim to.jedino sto cu ja celu ringlu sa tim limenim kucistem da stavim na blok a ne u njega,,samo da ne bude preveliki nagim...resicu to sutra.
ne znam koliko moj reso ima W ali nema termostat non stop radi na 3-ku ima ono 1 2 i 3 pozicije za jacinu toplote ja stavim na 3 i roka...
nego sutra secem taj zeleni rub i povlacim tiganj u nazad i cela rampa da mi bude na ringli da greje...mislim da ce to da sljaka
Samo 300 i 4x4

kelt
 Kile prosto je do bola a i uvek mozes da vratis reso u kuciste i da kuvas rucak. jedan sraf ili dva drzi ringlu u kucistu samo ih rastavi i prebaci na sipores. obelezis na kosini gde i koliki je krug i ukopas 1 santim i gotovo. zabusi dva srafa odozgo da vire od pola na mesta ispred rampe tako da ti ne klizi tiganj niz kosinu
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 33
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,390,649 posete www.srbijalov.com