Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Neca92

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

Neca92 kaže:
Hvala na informacijama. Smile
Da skratim pricu i predjem konkretno na stvar. Cale ide za Svajcarsku pa planiramo da je uzmemo. Odnosno da je narucimo na adresu ovih rodjaka kod kojih ce biti u Svajcarskoj, a onda da je ponese za Srbiju kad krene nazad kuci. Bice tamo nekoliko dana, nadam se da stize brzo od trenutka narucivanja posto nece dugo biti tamo, svega par dana...

Tek ćeš tu da pukneš silne pare da ti iz nemačke dođe u Švajcarsku ,ima švajcarci da te oderu ko mačku izaći će ti na tih 75-80 carina i poštarina u švajcarskoj bar još jedno 40 to ti kažem zato što sam to osetio na sopstvenoj koži oni otvaraju svaki paket na carini i onda ide carina od 8%,a carinu naplaćuju na vrednost robe SA poštarinom i poštarina od još 26chf i neka taksa od još nekih 6chf ako ti ćale ide već u CH ti rođaci neka ti je naruče iz CH izaći će sa poštarinom samo 105 chf evo ti link za to
http://www.midwayswiss.ch/epages/Midw...talog=true[/xhide]

Hvala na savetima, Deki. Odobreno Znao sam gde i kome da se obratim. ;)
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

-ANUBIS-
 [xhide]Evo par pitanja da li je neko nekada punio metak kao sto je krusikov dabl ball tj. izlivao kugle I punio patron da li za takve kugle treba posebna korpica ili moze u obicneI koliko bi bio to precizan metak za bliza pucanja do 30-40m[/xhide]

kelt
 Ja se licno sa tim nisam zezao ali sigurno da osim posebne korpice treba i poseban barut jer su dve kugle teske preko 50 grama. ako bi se islo na kugle precnika korpice od 17.2-17.5 to bi bilo cak 57 grama. moglo bi se kombinovati sa manjim kuglama ali onda trebaju specijalne korpice debelih zidova.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

-ANUBIS-
 [xhide]Uglobalu znaci bez posebnih korpica nema sanse da se napravi [/xhide]

mrwa22250
 evo ovako to izgleda stepski soko-twin ball,preciznost na 30m-meta 50x50cm,od pet metaka samo jednom obe kugle u meti znaci po meni poprilicno lose mada nisam strucan jer retko koristim ovu vrstu municije.
mrwa22250 priložio:
3265vinograd_030.jpg

Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Sniper Hunter
 [xhide]

-ANUBIS- kaže:

[xhide]
Postoje neke šanse ali uz adekvatan barut ,ima gualandi korpica koja prima dve kugle u cal12 uz kružno zatvaranje ,pre dve godine probao sam to ,lio sam kugle sa Lee kalupom .[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Evo to je to
i43.tinypic.com/o6irg1.jpg

i39.tinypic.com/1z2eotg.jpg

i44.tinypic.com/j8paw7.jpg
Probano na oko 45m centar je 10x 10cm
Sve zavisi od baruta koga kod nas adekvatnog baš i nema ...[/xhide]

-ANUBIS-

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

-ANUBIS- kaže:

[xhide]
[xhide]Postoje neke šanse ali uz adekvatan barut ,ima gualandi korpica koja prima dve kugle u cal12 uz kružno zatvaranje ,pre dve godine probao sam to ,lio sam kugle sa Lee kalupom .[/xhide]

[xhide]Da li su te gualanddi korpice kao one klasicne sto se prodaju po srbiju u magnumu po slici bi rekao da su te,i koje bi mane imao kada bi se pakovale sa nasim zlatiborcem I koji je precnik kugli u lee kalupu za kalibar 12 iveli[/xhide]

Sniper Hunter

-ANUBIS- kaže:

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

-ANUBIS- kaže:

[xhide]
[xhide]Postoje neke šanse ali uz adekvatan barut ,ima gualandi korpica koja prima dve kugle u cal12 uz kružno zatvaranje ,pre dve godine probao sam to ,lio sam kugle sa Lee kalupom .[/xhide]

[xhide]Da li su te gualanddi korpice kao one klasicne sto se prodaju po srbiju u magnumu po slici bi rekao da su te,i koje bi mane imao kada bi se pakovale sa nasim zlatiborcem I koji je precnik kugli u lee kalupu za kalibar 12 iveli[/xhide]

[xhide]
Te korpice nemaš kod nas ,ja sam nabavio iz Italije ,sa zlatiborcem ,ovim što se prodaje po radnjama nema šanse ,pritisci bi bili veliki za težinu od 42g olova+korpica koja je za magnum punjenja ima preko 45g težine ,jedino ako imaš sb 506 Lučani ,koji je model kalupa i dimenzije kugle napisaću ti kada dođem kući .[/xhide]

-ANUBIS-
 [xhide]uf kako sam krenuo imacu jednu pusku manje ,ok aj samo dimenzije ako nije problem ostalo cu nabaviti vec nekako
iveli[/xhide]

kelt
 Da malo ozivimo temu. vecerasnji rad. crveni disperzante 1.8mm beli bk 2.0mm. jako lako punjenje od26grama. za prepelice vise nego dovoljno.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

DakiNS
 A koji calibar?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

kelt
 Naravno 12. Te sitnije egzoticne kalibre ne gajim. ne zato sto nevaljajuju ili sto ne bih znao i njih vec zbog izbora komponenti.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Neca92
 Prikupljanje potrebnih stvarcica se privodi kraju. Smile

-ANUBIS-

Neca92 kaže:
Prikupljanje potrebnih stvarcica se privodi kraju. Smile

[xhide]Gde si kupio te providne bele patrone posto ove plave iz magnum nisu zanista jedno punjenje I bacanje rasiri rupu za kapislu posle pucanja inije za upotrebu kako su se pokazale te providneI [/xhide]

Neca92
 Ovo su Cheddite kapislirane caure, placao sam ih 15din, a ima da se nadje i jeftinije. Kako se pokazale ne znam, jer tek treba da pocnem da punim, pa cu da vidim posle kad bude prepunjavao. Smile Mada, cuo sam da su ok...videcemo. Smile

kelt
 A stoo kupujete caure. to je ekonomski opravdano samo za16, 20 itd. za 12 ima caura kolko ocete po strelistima koje se bacaju a kapisle su 5 din. Taj punjen metak jeste pomalo egzotican ali bas da me kosta 50% skuplje od fabrickog to mi vec nije interesantno. racunica je moja 5+1.5+5+4=16.5 npr za prepelice. skoro ko kapislirana caura a vremena za livenje sacme i punjenje imam dovoljno a jos to i volim da radim.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

-ANUBIS-

kelt kaže:
A stoo kupujete caure. to je ekonomski opravdano samo za16, 20 itd. za 12 ima caura kolko ocete po strelistima koje se bacaju a kapisle su 5 din. Taj punjen metak jeste pomalo egzotican ali bas da me kosta 50% skuplje od fabrickog to mi vec nije interesantno. racunica je moja 5+1.5+5+4=16.5 npr za prepelice. skoro ko kapislirana caura a vremena za livenje sacme i punjenje imam dovoljno a jos to i volim da radim.

[xhide]Ma ok samo sto kod mene u okolini nema strelista(u tom slucaju bise bavio ekologijom) inace retko kupujem kapislirane caure dobijam od kolega ispucane (dobro je kada u malom seocetu imas lee load 2 jedini inace ne bi bilo nista od davanja caura) nego kupio jedno 400 kom .da se nadje u rezervi kad eto ti iznanadjena posle pucanja na prepelice da ih napunim ni u jednoj ne moze normalno da udje kapisla previse lufta[/xhide]

kelt
 Pa trebalo bi da se luft smanji kad iskalibrises sa prstenom. a ako nece onda malo cukni iznutra nekom osovinom u dance pri nekom nakovanju.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Neca92
 Ja sam kupio prvih 50 komada jer trenutno nigde ne mogu da nadjem prazne. Pucanje glinera tek treba da pocne, a onda vise nece biti problema. Sto se tice cele price, boze zdravlja, sledece godine cu i ja da pocnem da lijem sacmu...odnosno da probam, pa kako bude. Ima ovde puno skica i ljudi koji su raspolozeni da pomognu u svakom smislu, pa mislim da nece da bude nikakvih problem...
Sad valjda nije pogodno za livenje zbog nizih temperatura?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,388,612 posete www.srbijalov.com