Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Krušik municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Krušik municija
PEZ
 Posle onih problema sa Hawk-om o kojima je pisano na forumu taj metak vise nece u moju pusku definitivnoNo no no
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross
 Tacno, bilo je price da neki kartonski deo patrona ostaje u cevi, a dobro se zna kakve probleme to moze da napravi. Iz tog razloga sam posle ispucavanja svakog patrona rastavljao cev da vidim da nije nesto ostalo. Meni se nije desilo, ali znam one kojima jeste. A to je jedan od razloga zasto ga u lovu necu nikada koristiti. Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

dragand
 Ja sam na 50 metara pucao na kobca koji sedi na drvetu zima mozda - 5 napolju Krusik 4,5 mm prvi metak pucam kobac sedi kao da nisam ni pucao, drugi pucam on ladno ustaje i ode kao da se nista nije desilo Confused od tad meni krusik vise nece u cev hvala poz Bye

nidzamotocross
 Mislim da je to ipak promasaj. Redak posip na toj daljini je ucinio svoje. Sto se tice sacmene municije, sasvim je okej. Moje kolege imaju cesto sasvim lepe pogotke u lovu na dlakavu divljac (lisica,zec,kuna) sto se tice pernate divljaci, imam starijeg kolegu koji iskljucivo puca krusik super duck, i specijal sa i bez koncetratora i ne zaostaje sa lepim pogocima. Odobreno

Zeljko92
 Pricao sam sa jednim kolegom danas bas o tome kako on koristi potkalibarni u cokiranoj cevi. Probao je oba krusikova i odustao je zbog kako kaze velikog rasturanja. Ja koristim Rotvel Exact iz pola coka ali kao drugi metak PP iz coka nema efekta. Probao sam ga u metu na jedno 35-40 koraka, bio sam relativno blizu, a svega tri kugle su zavrsile u metu i to na velikom razmaku, dok sa sitnom sacmom imam odlican posip. Jaki cokovi imaju kontra efekat na krupnu sacmu pa je to ovde posledica, pa trazim neko resenje za drugi metak...Confused Pomoc bi mi dobro dosla!Odobreno

DakiNS
 Kolega neka ti upotreba PP ipak ostane samo za metu. Kolege do kada ćete se zamajavati sa PP ?Stari
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Zeljko92
 Ovo sto ih je ostalo bice za senluk. Jos se ucim, mlad sam lovac, slusao sam neke kolege pa je ispalo kako je ispalo...KoTuKoga

dragand
 ma 100% sam siguran da je nisan bio na meti i definitivno ne uzimam krusik vise respect za ljude koji kazu treba cuvati svoje i treba ali neka naprave kvalitet pa cu cuvati do tad RC i B&P iveli

nidzamotocross
 Nisan jeste bio na meti, ali znajuci da temperatura lose utice na posip sacme i da sacma 4,5 mm na 50m ima redak posip, a imajuci u vidu velicinu mete, veca je sansa da metu zaobidju kuglice nego da je pogode. Odobreno

Zeljko, ne slusaj neke kolege, nego uzmi pravilnik koji kaze da je lov DS dozvoljen jedino pojedinacnim projektilima. I vise nego sam siguran da i ti govoris o lovu na DS iako nisi pomenuo. Mnogi zakoni nemaju veze sa mozgom, ali ovaj je jedan od onih koji podrzavam. Opet podrzavam lov PP-om u lovu na vuka, ali samo i samo ako ucestvuje mali broj ljudi a opasnosti od povredjivanja drugih ucesnika nema. A gde konfiguracija terena ne dozvoljava upotrebu karabina ili pucanja pojedinacnih zrna. Pri tome preporucujem samo pucanje iz cilindar coka gde provereno sacma ima duplo bolji posip pa je bilo dosta dobrih odstrela vukova na dobrim daljinama. To je ono sto je provereno, mada i pored te ucinkovitosti upotreba PP-a mi se ne svidja bas iz bezbednosnih razloga jer je sve vise onih koji pucaju na "nevidjeno". Iz tog razloga, PP - NE. Pogotovu nama mladjim lovcima.

Prema tome, ako pucas Hawkove, obavezno proveravaj cevi. A sto se tice sacmene Krusikove municije, sasvim solidan metak, dobra brzina a garavljenje i poolovljavanje cevi je u maloj meri. Odobreno

Podunavac

Zeljko92 kaže:
Kolege kakva su iskustva sa GOLD HAWK i SILVER HAWK u kalibru 16? Pucao bih njih iz punog coka posto mi PP previse rastura....

Sva savremena jedinačna zrna mogu da se koriste iz punog čoka, osim nekih tvrdih koji su namenjeni upotrebi iz Paradox čoka. Ali kod takvih zrna uvek postoji upozorenje na kutiji. RWS kugle su sve namenjene upotrebi i iz punog čoka, osim Gold i Super Sabot kugle. Potkalibarna zrna su ipak bolji izbor za korištenje iz punog čoka, ali im ja problem cena ili kvalitet. Proverena i poznata zrna svetskih firmi su skuplja od karabinskog metka i to RWS-ovog, a kod našeg Krušika se svašta dešavalo. Upotreba krupne sačme iz čokiranih cevi (pogotovo punog čoka), ne samo da je nepovoljna nego je i opasna. PP-jka se prilikom prolaska kroz pun čok teško prilagođava čoku zbog velike krupnoće, a to za posledicu ima veliki pritisak na usta cevi što može da dovede do oštećenja oružja (a u krajnjem slučaju i povređivanja strelca).
Ja bi ti preporučio za polu čok B&P Palla Gualandi (relativno jeftin i pouzdan), a za pun čok ipak neki potkalibarni projektil (prema tvojim financijskim mogućnostima). Sauvestre je jedan od najboljih potkalibarnih projektila na tržištu, ali košta 4-5 evra komad.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

dragand kaže:
Ja sam na 50 metara pucao na kobca koji sedi na drvetu zima mozda - 5 napolju Krusik 4,5 mm prvi metak pucam kobac sedi kao da nisam ni pucao, drugi pucam on ladno ustaje i ode kao da se nista nije desilo Confused od tad meni krusik vise nece u cev hvala poz Bye

Sačma po hladnom vremenu ima veći pad nego obično, a 50 m je krajnja distanca za upotrebu pušaka sačmarica. Trebalo je da gađaš malo iznad kobca. Nije problem u slabom posipu, pošto u patronu 12/70 ima oko 65-70 komada kuglica sačme promera 4,5 mm, što je sasvim dovoljno. A da ga je pogodila makar i jedna kuglica ove granulacije pokazao bi pogodak. Međutim kolega na pernatu divljač se puca isključivu u letu a nikako na na drvetu (ili na zemlji). Pročitaj lovački kodeks (premda je ovo trebalo da te nauče i na lovačkom ispitu). Nemoj ovo da shvatiš kao kritiku, nego kao drugarski savet.Bye
Tri prsta 2Kolce

PEZ

dragand kaže:

Kolega zar se kod tebe i kopci love Zbunjen
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

aleksa
 dragand, ovo što ću napisati nemoj da shvatiš lično, samo komentarišem pa ako na nekog ostavim utisak biće dobro.
To što je sedelo na drvetu verovatno nije kobac, koji ne bi trebalo da se lovi a ni jastreb kokošar već orao mišar. Sličan je jastrebu kokošaru po veličini ali je dosta sporiji i bezopasniji. Međutim, često se naziva jastrebom ili kopcem, to su odomaćeni nazivi za ptice koje bi mogle da napadnu živinu a nisu vrana. Pouzdano znam da se ta ptica koja se zove orao mišar masovno lovi iako je to zabranjeno i nije neka štetočina.
Cilj mog upisa nije bio da osudim kolegu Dragana već da upoznam neke lovce sa mogućnošću da su odstreljivali pogrešnu pticu. Ako uspem nekoga da odvratim od odstrela ove lepe ptice Krušikom ili bilo kojim patronom, biće mi drago.
Kad smo već kod Krušika i jastreba kokošara u narodu poznatijeg kao kobac, odstrelio sam jednog Krušikovim trap metkom pri poletanju sa babinog petla kojeg je par minuta ranije savladao na komšijinoj livadi na rubu šume.
Neko će reći, nije ni to po kodeksu ali "mladost-ludost".

lovacsajuga
 Svaka pohvala za Krušik-prepelicu!!! Odlični rezultati naterenu,prijatan trzaj,savremen i korektan izgled ,dobro "pertlanje"...
Ne bih bez nekih pravih testova donosio sud,koji je metak bolji ,ali imam utisak iz lova ne na osnovu testova da se radi o odličnom metku..
A i ne prlja nešto mnogo cevi!!!!

P.S- A i cena..nije loše,nije loše..
Dejan

DakiNS
 Kako ko voli, ali ja ne odustajem od Krušika, pucao sam za ovih tridesetak godina sve i svašta , metak sa malim oscilacijama u kvalitetu, po testovima čak i brz, cena korektna i kada se navikneš nema problema sa pogocima. Kaže naš narod :Lošem ku.cu i dlaka smeta.ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Zeljko92
 Hvala kolege! Kolega podunavac ni Suvestre nije skup ako ce mi sacuvati pusku od ostecenja (mnooogo je volim), skupice se za koji komad...Odobreno

Nidzo to da je zabranjen lov DS PP municijom sam ovde cuo prvi put, kod mene svi love DS njime pored kugle, definitivno Sauvestre ce biti sledece resenje.;)

Macvanski lovac
 Evo i ja moram da pohvalim krusik,u mom slucaju,kada je pre nekoliko godina bila nestasica krusika (barem u Sapcu) lovio sam baskijerijem,toliko sam promasivao da je bilo neverovatno,secam se lovova na zeca gde sam za dan pucao na 5-6 komada i jedva uspevao po jednog da odstrelim...ne mislim da je baskijeri los,vec meni nije legao.....sledece godine ponovo bilo krusika i vise nema nikakvih problema,dakle nije stvar municije,vec navike...sto puta je vec receno da ne treba menjati municiju na koju naviknes...
Rodjen da budem lovac

ssekir75
 bio malko danas u peščari da opalim koji metak na statične i leteće mete u vidu flaša. i opalim i par standarda 8 i 10, čisto da vidim kako nose. sve to ok, ali brate slatki ove kartonske fiocchi čaure ništa ne valjaDu. posle prvog pucnja se razdrndaju. one stare krušikove si mogo 100 puta da prepunjavaš i one su i dalje ličile na lovaču čauru. i posle kažu talijanska roba dobra KoTuKoga
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

neca90

dragand kaže:

Od kad sam poceo da se bavim lovom 2008.,prva municija koju sam ispaljivao sto u stajace,sto u pokretne mete,bio je nas Krusik,tako da sam dosta pucao sto na strelistu sto u lovu bas ovom municijom,i mislim da je stvar u sledecem:50 metara za kopca ili koju god drugu pticu grabljivicu je previse,ako se koristi cetvorka!Cetvorka je relativno krupna sacma i to sa sobom povlaci cinjenicu da ima redji posip na vecoj udaljenosti,od recimo sestice ili osmice...pucajuci u plasticnu flasu udaljenu 30-40m (nisam bas merio,ali odprilike) sa Krusikovom sesticom i osmicom nisam promasio nikad,dok bi cetvorkom situacija bila sarena...dvojkom je pogoditi takvu metu na 50 m lutrija,a PP-om misaona imenicaSmileTako da mislim da promasaj nije usledio zato sto je Krusik los metak,ili neprecizan,vec zato sto je sacma krupna,meta mala,a daljina velika;)I da si koristio cetvorku B&P,Belom,Rotweil...verujem da bi bilo istoConfusedE,zato sam ja zakljucio da je najbolja Krusikova sestica od 34 g za 12/70,special,za sve vrste predatora i gadjanje svih meta poput flasa i metalnih meta do 50 m,promasaja nema;)

dragand
 Kakav orao o cemu pricas ti orao leti 5 puta sporije od kobca, prosle godine bilo dozvoljeno tako da kolege hvala na savetima dobro znam u sta smem pucati, jedina stvar sto je sedeo na drvetu sta da se radi tako sam postupio...Od kad sam uzeo RC nisam ni jednom osetio da je municija spora ili nesto trece, hvala Krusiku... iveli

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,495 posete www.srbijalov.com