Grujo,sud i tuzilastvo u lebanu posle kvazi reforme pravosudja ne postoji, postoji Osnovni sud u Leskovcu koji ima odelenje u Lebanu koje sudi samo parnice tako da nije u njihovoj nadleznosti da postupaju po prijavama za privredni prestup,vec je to u nadleznosti osnovnog javnog tuzilastva u leskovcu a mislim da ako je materijalna steta vecih razmera mozda i u nadleznosti viseg tuzilastva. Ne verujem da ce nahvatati vezu jer ce sad tuzioci morati da postupaju, u protivnom ce snositi posledice. Sigurno ce povaditi i zaostale predmete iz fioka koje su brizljivo cuvali samo treba vremena jer je navalica velika.
bas to bturjane promena u nama, iznutra
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Lalo , potpisao bih se ja ali mnogo volim lov. Šta ja znam i ko si uopšte ti ? Papir , pogotovo toaletni, i kompijuter sve trpe tako da se bilo ko može prijaviti pod bilo kojim imenom. Ako hoćeš nekog da izbace samo ocrniš predsednika i potpišeš se kao on. Izvini, ne moraš da ga ocrniš samo napiši istinu. Zbog toga se plašim izbaciće me gospodar lovišta , pardon, predsednik iz svog i iz svih lovišta u prečniku od 100 km i zabraniće mi lov. Ja još uvek nisam izbačen iz lovista kao većina ovih nesrećnika koji umesto da idu u lov nedeljom kucaju ovde po forumu i vape za pravdom. A da, nisam ti rekao da su svi ovde dole na jugu medjusobno povezani ko svinjska creva i da jedni od drugih prepisuju modele pljačkanja lovačkih udruženja. To se dogovaraju na redovnim sastancima po kafanama u kojima svakodnevno piju i peru pare prikazujuci višestruko vece račune od stvarnih. To je bar najlakše. Hajde dokaži koliko su ljudi pojeli i popili.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov admin tim
Veliki Djokica kaže:
Lalo , potpisao bih se ja ali mnogo volim lov. Šta ja znam i ko si uopšte ti ? Papir , pogotovo toaletni, i kompijuter sve trpe tako da se bilo ko može prijaviti pod bilo kojim imenom. Ako hoćeš nekog da izbace samo ocrniš predsednika i potpišeš se kao on. Izvini, ne moraš da ga ocrniš samo napiši istinu. Zbog toga se plašim izbaciće me gospodar lovišta , pardon, predsednik iz svog i iz svih lovišta u prečniku od 100 km i zabraniće mi lov. Ja još uvek nisam izbačen iz lovista kao većina ovih nesrećnika koji umesto da idu u lov nedeljom kucaju ovde po forumu i vape za pravdom. A da, nisam ti rekao da su svi ovde dole na jugu medjusobno povezani ko svinjska creva i da jedni od drugih prepisuju modele pljačkanja lovačkih udruženja. To se dogovaraju na redovnim sastancima po kafanama u kojima svakodnevno piju i peru pare prikazujuci višestruko vece račune od stvarnih. To je bar najlakše. Hajde dokaži koliko su ljudi pojeli i popili.
Djokice Djokice da li si veliki ili mali ,po ovome upisu izgleda mali. Vidiš ako malo prođeš po forumu videti ćeš i Lalu i ostale i kako izgledaju i gde žive, a ako budeš malo čitao znati ćeš i šta i gde rade.Ne skrivamo se mi iza lažnog predstavljanja,ali sam siguran da imamo moooogo veća m..a od tebe.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Možda, ali mislim da bi se ti mojih uplašio. Bilo kako bilo neću sa tobom da ulazim u rasprave i u merenja bilo koje vrste ali jedno sigurno znam. Kolege gruja i astorija imaju veća i od tebe imene zajedno i obojica ne love, imaju lične , pa čak i egzistencijalne probleme zbog toga, a daj bože da im nešto ne napakuju i da ne ostanu i bez oružja. A ti bi trebao da se zamisliš i da se pitaš šta se to ovde dole dešava i u kakvim uslovima ti ljudi žive kad se plaše da javno kažu i da govore o onome što se ovde dešava i što svi znaju i ćute umesto što meriš ko kolika m..a ima. Osim ako ne uživaš u tome.
Veliki Djokica kaže:
Možda, ali mislim da bi se ti mojih uplašio. Bilo kako bilo neću sa tobom da ulazim u rasprave i u merenja bilo koje vrste ali jedno sigurno znam. Kolege gruja i astorija imaju veća i od tebe imene zajedno i obojica ne love, imaju lične , pa čak i egzistencijalne probleme zbog toga, a daj bože da im nešto ne napakuju i da ne ostanu i bez oružja. A ti bi trebao da se zamisliš i da se pitaš šta se to ovde dole dešava i u kakvim uslovima ti ljudi žive kad se plaše da javno kažu i da govore o onome što se ovde dešava i što svi znaju i ćute umesto što meriš ko kolika m..a ima. Osim ako ne uživaš u tome.
Kolega Djokice metafora je u pitanju. U životu sam mnogo prošao , i bio u svakojakim situacijama,ali jedno je glavom kroz zid a drugo je diplomatija politika i na kraju njihovo vlastito oružije, perfidno i lukavo. Ja lično ne mirišem mnogo ljude iza zavese ili iza nečijih leđa ,verovatno sam zato i napisao tako prošli upis. Postoji za sve taktika, nekada je i povlačenje taktika da se pregupiše ,predahne i napravi strategija. Ali dodvoravanja i poltronstvo ne cenim. Eto ima vas dosta na forumu .Sastanite se, organizujte, izmenite informacije povucite veze,povežite se sa ostalim nezadovoljnima i mora biti rezultata, ali za sve to treba imati
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Pozdrav za malog djokicu . Ja sam jedan od onih ,,nesrecnika,,koje pominjes a ima nas jos koji su u tvojoj glavi takvi a u stvari sam clan cetiri lovacka udruzenja na jugu Srbije izmedju ostalih i LU Jablanica Lebane i ne kuckam zato sto patim dok ti mali djokice razvaljujes Divlje Svinje, zeceve i pernatu divljac po Lebanskom lovistu , kuckam nesrecni mali djokice da bi ti smeo da jednom kazes ono sto ti lezi na dusi i da ne dobijes srcku kad sretnes svog predsednika i brata mu upravnika. Ja ih da mi izvines ne j...m ni dva posto
I pored toga sto neopisivo volis lov ti u stvari u lov i ne ides[a toga nisi ni svestan] djokice, vec samo setas prirodom i jos uz to nosis i pusku koja ti je nepotrebna jer nemas na sta da opalis . Kazi koliko si odstrelio prosle godine bilo koje divljaci. Nije steta ako te takvi iskljuce djokice i mene su iskljucivali poltroni a ja i dalje idem u lov ali njih nesto ne vidjam.
Veliki Djokice,plasio se ,ne plasio,ziveces samo jedan zivot!Tvoj je izbor da li ces ga ziveti kao lav ili kao crv.Ja sam rodjen u znaku lava(02.08.1971.) i nema te sile koja ce me spreciti u nameri da pobedim zlo i nepravdu,bez obzira na konsekvence.A sto se tice pakovanja,u pravu si,meni su oduzeli oruzje 12.01.2012.zbog navodnih pretnji nekom tipu da cu od njega napraviti kobasice,a onda mi je ,posto sam na sudu oslobodjen krivice,vraceno oruzje prosle nedelje!Zamisli,uzeli su mi oruzje zbog kobasica,a masinu za mlevenje mesa 32-ku i top za kobasice mi nisu dirali!Salu na stranu,pravim dobre kobasice.Ali to je nebitno,vazno je da shvatis da je savremeni lov ustvari zivotna filozofija a ne samo pucanje u zivotinje!U lov ides sa prijateljima za koje znas da ce poginuti za tebe i ti za njih,a ne sa ljiganima koji gledaju da sto vise mesa odnesu kuci i po mogucnosti ukradu i nekog kera!Vise sam u lovu naucio o ljudima nego za vreme celokupnog skolovanja.Zato mi i smeta sto svako djubre koje ispuni uslove za nabavku puske smatra sebe lovcem.I jos nesto,pre bih sa Astorijom,papigom i bturjane ,kopljem isao u lov na africkog bivola nego li sa tipovima koji se boje predstavljanja na forumu,u lov poluautomatskim karabinom na srndaca!
Djokice,ne volis ti lov,ti samo volis da pucas u sve sto bezi od tebe,a to i nije uvek lov.Zato,ako si mlad,gledaj da se prebacis na neki manje zahtevan hobi,ostavi lov onima koji ce za njega da se bore do kraja.Ima nas jos koji cemo da ginemo zbog lova,a vi gledajte sa strane pa kad mi riknemo,vi onda podelite sebi ordenje za lovacke zasluge.
A evo i mene sa najsvezijim informacijama. Danas sam razgovarao sa upravnikom LU Bojnik, i pitao sam da li ce mi dati dozvolu za lov ako uplatim clanarinu naravno 5000 po odluci, a vec imam lovnu kartu za lovnu 2012/2013, a redovan sam clan poslednjih deset godina, a on meni kaze ,, Dozvolu za lov neces dobiti zato sto si izbacen iz udruzenja, i nije ti prihvacen zahtev da uplatis lov u Bojniku,,. Ja sam iskljucen odlukom discipl. komisije iz udruzenja na cetiri godine sto cu vam i pokazati jer je jako smesno, podseticu Vas da od tri clana dva nemaju lovacki ispit, i to cu pokazati. Pokazacu i zahtev da mi se dostavi resenje upravnog odbora, konacno koje me isclanjuje iz lU, ali od tog famoznog resenja nema nista. Pa kad su vec ugrozena sva moja prava kao lovca i kao coveka red je da ih tuzim kao sto me posavetovase neke kolege. Bicu brz i objavicu sve sto je potrebno pa neka novine pisu o tome, krajnje je vreme.
Druže najpametnije ti je da uplatiš na račun LU članarinu,ukoliko nisi probio rok,zatim napišeš zahtev za izdavanje lovne karte i navedeš da te u roku od 10 dana pismeno izveste o tome ukoliko te nesmatraju članom i zbog čega te nesmatraju članom i neće da ti izdaju lovnu kartu ,uz taj zahtev im pošalješ i fotokopiju uplatnice,ukoliko te obaveste pismeno da nisi član,uzmeš papiriće i pravac neki dobar advokat,usput gledaj da nije iz tvog mesta zbog uticaja okoline.
Veliki Djokica kaže:
Lalo , potpisao bih se ja ali mnogo volim lov. Šta ja znam i ko si uopšte ti ? Papir , pogotovo toaletni, i kompijuter sve trpe tako da se bilo ko može prijaviti pod bilo kojim imenom. Ako hoćeš nekog da izbace samo ocrniš predsednika i potpišeš se kao on. Izvini, ne moraš da ga ocrniš samo napiši istinu. Zbog toga se plašim izbaciće me gospodar lovišta , pardon, predsednik iz svog i iz svih lovišta u prečniku od 100 km i zabraniće mi lov. Ja još uvek nisam izbačen iz lovista kao većina ovih nesrećnika koji umesto da idu u lov nedeljom kucaju ovde po forumu i vape za pravdom.
Od tebe niko ne traži i ne sme da traži da se potpišeš imenom i prezimenom, ali neke osnovne stvari ipak treba napisati: gde loviš, koju divljač, sa kojim psima, koje vrsta pušaka, itd., dakle, informacije koje se tiču isključivo lova.
Ko sam ja, može se vrlo lako pronaći na forumu - pored gomile mojih slika sa drugarima. Taj podatak (ko sam ja) je svojevremeno jako zanimao i rukovodstva LSS i LSV, i neke druge ljude, umesto da ih je na vreme zanimalo ono što pišem, i da su o tome vodili računa kada je trebalo, lovstvo bi verovatno bilo drugačije. Dok su ukapirali, ode sve u majčinu - pogledaj samo gde je LSS danas, da ne idem dalje! Danas isti ljudi koji su do pre koji godinu bili neprikosnoveni gospodari lovstva, pažljivo prate šta se piše ovde, i mislim da cene ozbiljnost upisa. Tvoj upis ne verujem da bilo ko ceni, osim kao pokazatelj načina razmišljanja dobrog dela zatucanih lovaca.
Dakle, ne postavlja se ovde pitanje ko sam ja, nego ko si ti? Mislim da je poprilično bezobrazno to što si napisao - ko sam uopšte ja. Trenutno sam administrator ovde na portalu, pa ne moram da trpim takve upise, ako neću. A inače sam običan čovek, koji radi svoj posao, običan lovac, koji ne razmišlja samo o pucanju u lovištu vikendom, nego i ne trpi lopovluk, nepravdu, javašluk i šlihtanje - imam kičmu, čoveče, a da li je ti imaš? Usput, teško da ti voliš lov više od mene. Razlika izmedju tebe i mene je što sam ja spreman da se borim za lovstvo, a ti si spreman da se boriš jedino za sebe i svoj izlazak u lovište, pa makar i preskakao istinu i žmurio na sve oko tebe. Tužno.
O ostatku tvog upisa vezano za 'kuckanje nedeljom po forumu' i sl., nemam puno da kažem, osim da nešto jadnije nisam davno pročitao ovde.
Samo ti lepo iskoristi svoju mogućnost da odeš u lovište nedeljom, ali se prethodno dobro namaži vazelinom; mora da je uživanje kada za lovački doručak moraš u lovištu da jedeš g*vna, da ti ne bi 'napakovali nešto'!
Buon apetit!!!
Po odluci D.K. i dobijanja resenja od iste imas pravo zalbe U.O. koji je drugostepeni organ i cija je odluka konacna u disciplinskom postupku.Ako nisi dobio resenje i ako je to radjeno mimo vazecih propisa AUTOMATSKI SVE PADA U VODU jer postupak nije vodjen kako treba!!Obican advokat to obara za 3 rocista!!!Iskopiraj disciplinski pravilnik staut i svaki advokat ce te zastupati za nadoknadu koju bude naplatio posle dobijenog postupka od udruzenja!!!Ne moze se tako raditi sa lovcima a Vi ste krivi sto cutite!!!Da ste se pre pobunili do ovoga sigurno ne bi doslo!!!!
Ne volim malodušnost, ne volim ni one koji se sklanjaju i čekaju pobednika.
Nažalost, a u prilici sam da znam, ovaj forum je postao retko mesto gde se o lovu i lovstvu priča otvoreno.Normalno, podržavam samo civilizovane upise bez uvreda i želja za tim.
Nisu upisi kuvkanje zaludnih i obespravljenih.Uglavnom znam ko stoji iza kojih upisa i na svaku privatnu poruku sam odgovorio uz slanje tel.broja i slično pa to mogu da iskoriste svi forumaši.
Nije dobro da postoje lovci koji bi da neko drugi izbori bolje sutra za sve nas.Samo ujedinjeni možemo uspeti protiv svih koji upropaštavaju lovstvo.A forumašima, lovcima koji predjnače u toj borbi moramo samo da se zahvalimo i da im čestitamo.Ako je neko isključen zbog ukazivanja na propuste i zloupotrebe a hoće da lovi dobro je došao u moje LU U Kragujevcu i ne samo u Kragujevcu, mislim da će ga svaki član LSCS primiti u svoje članstvo.Ovo ne znači da i koda nas nema problema ali nastojimo da ih je u ovim teškim vremenima što manje.
Zakon o udruženjima ,Ništavnost odluke organa udruženja član 20.Svaki član udruženja može pokrenuti postupak pred nadležnim osnovnim sudom za utvrđivanje ništavnosti opšteg akta udruženja koji je donet suprotno statutu ili drugom opštem aktu udruženja, odnosno za utvrđivanje ništavnosti pojedinačnog akta udruženja koji je donet suprotno zakonu, statutu ili drugom opštem aktu udruženja, u roku od 15 dana od dana saznanja za akt, a najkasnije u roku od šest meseci od dana donošenja akta.Utvrđivanje ništavnosti akta iz stava 1. ovog člana ne dira se u prava stečena od strane trećih savesnih lica.Postupak za utvrđivanje ništavnosti akta iz stava 1. ovog člana vodi se prema odredbama zakona koji se uređuje parnični postupak.Znam ljude koji su tužili i dobili spor pred sudom, udruženjima je tražen svaki papir vezano za taj slučaj a Rešenja ,Odluke ako nisu u skladu sa Zakonima stavljana su van snage,samo je to dugotrajan proces treba se naoružati strpljenjem i živcima.
Kolega ZURE ja bih te najljubaznije zamolio i pored tvojih dobronamernih upisa i saveta da ne prelazis granicu vredjanja inteligencije HVALA UNAPRED
Poslao sam Vam, mislim na administratora neke dokumente koji se ticu mene licno, i molim Vas da pre svega to procitate i ako mislite da treba to i objavite, narocito one koje se ticu dvojice koji su polozili lovacki ispit po zapisniku inspektora nekoliko meseci posle glasanja u skupstini, i na disciplinskoj komisiji, a i odluku disc . komisije koja me isclanjuje zato sto sam lovio u buducnosti. Hvala, i nastavljlamo diskusiju posle objavljenih dokumenata ako ih bude, ako ne, Ja nastavljam sam. Moja velika zelja je da sa svojim psima, poenterom i madj. vizlom dodjem u Vojvodinu, moze Indjija i lovim na onako divan nacin i na onako jakim terenima. Moja filozofija je da ker koji se obucava na terenima kao sto su nasi i nisu toliko bogati kao vojvodjanski, a ima jaku krv i volju, kad bi dosao na Vase terene i kad bi video onoliku divljac, morao bi da mu dam nesto za smirenje. Salim se naravno, to bi tek bio lov. Bilo kako bilo, zao mi je sto pocinjemo da razvodjnjavamo temu, nego predlazem da se drzimo lovackih prica i da pokusamo da na zakonit i legalan nacin napravimo nesto pre svega od LU Bojnik, koje je tema na ovom delu foruma, a zatim i da pocnemo da lovimo kao ljudi. Za pocetak posaljite nam u LU eksperte za pravna pitanja da vidimo ko je ko, sta je po zakonu a sta ne, pa da krenemo na posao, a posla ima itekako.
Prvo, zamolio bih sve članove, da nauče da sami postavljaju slike. Uputstvo za postavljanje slika se nalazi na desnoj strani ekrana, u vertikalnoj koloni, iznad pričaonice, kliknite na link 'DODACI NA PORTALU', tamo će vam sve pisati, pa uvežbajte.
Član foruma Astorija je poslao neke faksimile dokumenata, pa postavljam samo neke od njih (klik na sliku za uvećanje):
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6