Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Borba protiv KRIVOLOVA!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Borba protiv KRIVOLOVA!
nidzamotocross
 Iz proverenih izvora sam saznao kakve tapete dr mr Ražnjić lepi u svom novom stanu.
nidzamotocross priložio:
12065672_878451305583813_1158504004547188283_n.jpg

''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

nidzamotocross
 Banuju oni, ali banujemo i mi. Namigivanje

www.dodaj.rs/f/1L/3w/4EXXb4yd/untitled.jpg

davorcalic
 Ja sad ne znam kakve veze ima ovo sa krivolovom,lovcima i lovstvom uopšte... na stranici DZZPS-a,tj STOP KRIVOLOVU NAD PTICAMA pojavila se ova objava: https://www.faceb.../timeline/
Jednostavno,hoće da nas nema... nigde ne piše da je lovac,ni da je bio lovac a ni da je krivolovio,nijedna informacija već se samo je važno da su na slici lovačke puške .... nikakve veze sa krivolovom ptica ova objava nema al ima sa generalizacijom lovaca i krivolovaca.... Aj da su sačekali da svi čujemo ko je taj čovak i za šta je upotrebljavao oružije i dali je bio lovac,nego brže bolje objavi...
E tapetari jedni,izbrukali ste se po internetu a biće toga još,baš čačkate mečku... Ček samo kad vam neko bude JAVNO postavio pitanje u vezi ONIH para... samo čekam neko vaše gostovanje....i ne samo ja...
Zvanično otvaram sezonu monitoringa i posmatranja dotične ,,gospode,,.....
Žena mi Makedonka....ena Shock

dzudzubajac
 Pitanje je da li oni nagađaju ili znaju, ali ovaj put su u pravu
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Lala
 Hajde da se malo zapitamo da li ova izjava prof. Ševarlića na slici koju prilažem ima neke veze sa aktivnostima ovih tapetara i sličnih tapetarskih organizacija?

Pažljivo pročitajte Ševarlićevu izjavu, svaku reč, pažljivo, pa onda razmislite o ovome što smo ovde iznosili, o izjavama nekih tapetara da lovci u Srbiji gaženjem uništavaju ogledne parcele stranih proizvodjača herbicida i koječega još (vidiš kako se čovek može lepo informisati sa FB profila tapetara šta se radi u Srbiji), pa povežite to sa agresivnim istupima tapetara u medijima i paušalnim izjavama bez pokrića... Ma pametni ste vi, kolege lovci, mnogo pametniji nego što tapetari misle, potpisujem to - deo dokumenata o ovim cvećkama sam ja iskopao, ali veći deo dokumenata su mi kolege forumaši dostavljali, pa kad se slika sklopila - qq lele! Već su 'tapetari' delimično natrčali, a sva je prilika da nisu naučili lekciju, pa ćemo morati još malo gradiva u vidu dokumenata da objavimo... Neću ništa da insinuiram, ali je činjenica da je Ružić završio Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, a na tom fakultetu predaje kao profesor i zamenik predsednika LSV Miloš Beuković, što može da ima veze a i ne mora da znači ništa. TO je samo činjenica!
Baš se pitam šta bi onaj veselnik RUžić dao kad bi mogao da vidi sadržaj mog računara i moje flash memorije? Za sada, evo prof. Ševarlića:
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

tomo vrbas
 Cist dokaz tome je rusenje ugleda jednoj velikoj semenskoj kuci "NS Semena" zadnjih dve tri godine tako jaka kompanija koja je pored ZP-a snabdevala 50% naseg poljoprivrednog trzista danas je na staklenim nogama.Da bi monsantno i ostali proizvodjaci GM semena usli na nase trziste ne na mala vrata vec djonom na velika moraju da uniste ove domace semenske kuce da bi nasa drzava postala zavisna od njih i njihovog djubreta.A imate i cist primer sa hemijskim kucama,farmaceutskim,auto industrijom sada su unistili i IMT znaci svode nas polako ali sigurno na nivo robova i robovlasnicke drzave!Proletos kada mi je bio covek iz osiguravajuce kuci zbog stete na usevima od leda tada mi je izneo podatak da kompanija secer-age u Kuli i na poljima jos dve opstine ima preko 500ha GM kukuruza,a to mi je isto potvrdio i kolega koji je komsija sa njihovim njivama u Kulskom ataru kaze ni zrna kukuruza nije imao prosle godine(koja je bila najbolja za kukuruz) jer GM kukuruz unistava ovaj nas obicni kukuruz(no-gmo)!Na mala vrata su usli,a sada pokusavaju i na velika(preko politicara i jazavaca ko sto je ruzic)!Profesor Dr.Miladin Servalic je jedan izuzetan covek i patriota koji je davnih dana mogao prodati obraz za velike novce ali on je ostao dosledan sebe i ove drzave koja ga nesljivi ni 3% na zalost!

davorcalic
 https://www.faceb.../timeline/
Nova vest sa stranice ,,ZDRPS-a,, Naime,pronašli na zidu trofeja LSS dve strogo zaštićene vrste ptica.al komentar je vrlo bitan:
,,Na fotografiji se nalaze 2 strogo zaštićene vrste: kobac i šarena utva. Te vrste se ne mogu ovako izlagati, a posebno ne nazivati "trofejima"
......aaaaaaaa,na zidu se ne mogu izlagati a ako su i frižideru onda zatvor.... joj licemeri najgori,pa što neprijavite LSS za krivolov,ili za ne dozvoljeno držanje ovih ptica ili im možda zavirite u zamrzivač jer možda ima tamo toga još..... ž
A šta je sa kolekcijom pok.Brace.... ko zna o čemu pričam vrlo dobro će me razumeti.... Njegova je kolekcija posle smrti legalizovana i nasleđena... Dolazili su zažtitari tamo dok je još bio živ,popisali samo i otišli a u kolekciji,koju sam video nekoliko puta, nema čega nema a najviše zaštićenih vrsta,čak i beloglavi supovi,droplje itd...al moraju oni da okreću na svoju vodenicu,te ptice u toj kolekciji nisu odstreljene već im je to donosio Beogradski ZOO vrt i prirodnjački muzej a nikad nisu došli po to a ni platili, pa ih je zadržao.....ostalo čoveku... od 60-tih godina do danas.... Tamo im je njihov član predsednik LD,tamo nema krivolova nad pticama,tamo volonteri ne zalaze u atar,a?.... eeeee
moji momci....I još da dodam da sam baš negde pročitao da je DZZPS napisao da je leglo najvećeg krivolova,između ostalog i N.Kneževac zbog ribnjaka ...a baš tu imate predsednika LD kao vašeg člana i još jenog člana DZZPS-a kojem su brat i otac lovci....znate o kome pričam.......cvećke ste vi....
Ovo pišem jer znam da čitate,DZZPS...
Žena mi Makedonka....ena Shock

ssekir75
 кад сам ја био дете, пре некох 30 година, кобац је био штеточина и тукао се без проблема. откуд они знају кад је тај кобац одстрељен? ето, у мојој школи има препариран рис. остао још од аустроугарске. оћете да оптужите цара фрању јосифа за криволов? Glavu o zid
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

nidzamotocross
 Kakvi krivolovci oni iz prirodnjačkog muzeja... Auuu... Jaooo

ssekir75
 јес вала, бата ниџо, како се њих не сетише... Jaooo
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

zoranp
 http://www.blic.r...d-Jagodine
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

ssekir75
 нема шта да се прича... Zatvor

mrwa22250
 Citam na naslovnoj vest o sprecavanju lovokradje u Topoli i mislim se da je lovac i ima papire za pusku nebi mu mogli nista.Posto svi znamo koliko je krivicno delo lovokradje,krivolova ili nedozvoljenog lova tesko dokazivo,pitam se treba li u KZ uvesti krivicno delo" Krivolov u pokusaju".Ovako moze i kurta i murta da seta lovistem sa oruzjem,odstreli divljac i mirno se vrati kuci,ostavi pusku i vrati se po divljac nenaoruzan.U prvom slucaju sa puskom je ali bez divljaci,u drugom sa divljaci ali bez oruzja.U najgorem slucaju prolazi sa jednogodisnjom suspenzijom ili cak ni to.Zbog prirode posla,ali i zbog ljubavi prema prirodi dosta vremena provodim u lovistu ali oruzje nosim samo kada zelim da odstrelim.Kakva bre bezbednost,pa ne zivimo mi na Kodiaku ili Kamcatki pa da postoji realna opasnost od divljih zveri,a sto se lutalica tice onda i po hleb treba ici naoruzan jer je ove gamadi najvise u urbanim sredinama.Koliko,ali realno koliko je ljudi koji u atar idu naoruzani iz straha za sopstvenu bezbednost,a koliko iz straha da neko drugi ne odstreli ono sto misle da im pripada iz raznoraznih razloga.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Priča mi danas drugar kako imaju problema sa izlascima vlasnika pasa sa psima u lovište bez oružija , na teren koji nije predviđen za obuku . Posle opomene , tip je jednostavno rekao : ne možeš mi ništa! Pozvao je policiju oni došli , slegli ramenima i vratili se bez ikakve reakcije.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mrwa22250
 Upravo o tome i pricam.Kao da je ZODIL,takav kakav je jadan pisan u nekoj drugoj drzavi pa nije obavezujuci nizakoga.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 U poslednje vreme javljaju mi sa više strana o problemu sa nesavesnim kinolozima koji su verovatno i lovci. Radi se o izvođenju obuke pasa na terene koji nisu predviđeni za to . A posebno sada kada se izvodi lov na prepelice a i mnoga Lu su pustile fazančiće na teren. Poziv LU policiji da reaguje , nije urodio plodom , jer policija dođe i kaže da nema osnova da piše prijavu. Ukoliko u sredstva za nezakonit lov spadaju : dvogledi , kamere , automobili i slično , da li se i lovački pas može svrstati u sredstva za protuzakonit lov? Na koji način sprečiti nesavesne kinologe da lutaju sa psima lovištem?

Aca016
 To ne sme da se desi jer to znaci kraj za gonice...

DakiNS
 Kolega , gde ti to radiš obuku goniča a da se na istim terenima love prepelice i ispuštaju fazančići?

Aca016
 A gde drugde da je radim kolega Daki?

DakiNS
 Na strnjiki obučavaš goniče?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Loviti fazanke-'za' i 'protiv' LOV NA SITNU DIVLJAČ 69 18.03.2013. 22:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,803,797 posete www.srbijalov.com