Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Predlozi za izmene zakona o oružju i municiji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Predlozi za izmene zakona o oružju i municiji
dzudzubajac
 kad zakon stupa na snagu?

čitam negde za godinu dana, da prođe legalizacija itd a neki kažu za 8 dana
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

rokvic
 legalizacija stupa na snagu za 7 dana , i trajace tri meseca.... zakon tek za godinu dana....

AcaNik
 Транскрипт са другог дана расправе и гласања
http://www.otvore...015/02/20/

Kile_
 Hahaha i sta sad nema niko komentar? Smile)) prihvacen nam amandman na clan 6 Smile)
Samo 300 i 4x4

AcaNik
 На сајту скупштине је ово изашло као нови закон
http://www.parlam...826-14.pdf

DakiNS

Kile_ kaže:
Hahaha i sta sad nema niko komentar? Smile)) prihvacen nam amandman na clan 6 Smile)

Hajde Kile malo nam razjasni.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AcaNik
 Не видим да праве разлику између пуњења муниције за олучене и неолучене цеви. Јел то значи да мора и за неолучену нека обука или важи као и до сада?

sheytan
 Izgleda da mora i za sačmare... Opasno su rešili d uzmu pare! Sad

Dodooše, ranije je najčešća doza baroota bila "merica i vrtalj", tako da - qj zna zašto je to dobro! Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Kile_
 Mene je interesovao samo clan 6. i kao sto vidite u novom zakonu su izostavili recenicu "Zabranjeno je drzati i stavljati u promet teleskopske opticke nisane,nisane sa svetlosnim snopom,uredjaje za elektronsko pojacavanje svetlosti,infracrvene ili termovizijske uredjaje"

Sto je i bilo receno u amandmanima Nenada Canka i Dragana Sormaza.

Sto znaci da je dozvoljeno! i to je jedino pametno sto su uradili.ostalo nisam razmatrao ali predvece cu pregledati kompletan zakon.
Samo 300 i 4x4

darkolovac
 Sta je clanom 11 tacka 9?

arli
 U vezi legalizacije jedno pitanje? Da li mora da se oružje prijavi preda po mestu prebivališta ili može i na teritoriji drugih opština gradova?!
Inače legalizacija počinje od 5og martaConfused

dzudzubajac
 http://www.blic.r...ilovatelje

Ukoliko vam u stan upadne lopov ili vas na ulici sačeka huligan, imate pravo da pucate na njega, naprskate ga u oči biber-sprejom ili ga onesvestite elektrošokom.

Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

lovacbp
 Kolege da li neko može da mi pomogne. U koju kategoriju sada spada malokalibarska puška B ili C?
lovac
"Оружје се дели у четири категорије:
1) категорија А
минско експлозивна средства, аутоматско кратко и дуго ватрено оружје, оружје скривено у другим предметима и ватрено оружје са пригушивачем пуцња;
2)категорија Б
свако ватрено оружје (кратко, дуго, полуаутоматско, репетирајуће, једнометно, двометно, са олученим и глатким цевима ), осим оног
из категорије А и Ц и конвертибилно оружје
3)категорија Ц
онеспособљено ватрено оружје, старо оружје и његове
модерне копије које не користе метак са централним или ивичним паљењем, ваздушно оружје чија кинетичка енергија је 10,5 Ј или већа или
чија је брзина пројектила 200 ms или већа и калибра већег од 4,5 mm
и оружје с тетивом или опругом чија је сила затезања тетиве већа од 450 N, односно чија је натезнатежина већа од 101libri"

Zeljko92
 Спада у категорију Б.

Podunavac
 Kategorija B definitivno. U kategoriji C oružje koje ne koristi metak sa centralnim ili ivičnim paljenjem je trebalo napisati oružje koje ne koristi sjedinjeni metak. A odnosi se na kremenjače i perkusiono oružje koje se puni odvojeno crnim barutom, pa čep, pa kugla. A kod revolvera na kraju i premaz komora doboša sa masti nakon punjenja.
Tri prsta 2Kolce

lovac100
 da li je donet neki podzaknski akt u vezi zakona, vezano za bližu primenu?
za ručno punjenje pištoljske- revolverske, karabinske municije, spominjala se obuka za rukovanje opasnim materijama i slično?

gavra bakos
 Da li su izasli podzakonski akti novog zakona o oruzju? Kada se podnose zahtevi za zamenu postojeceg oruzanog lista i izdavanje novog ?
gavra bakoš

sheytan
 Ako sam dobro upamtio, zamena or. listEva počinje početkom primene zakona, tj. valjda početkom marta sledeće jahre. Rok će biti tri godine, i trebaće lekarsko uverenje. Ništa još nisam video da je doneto oko propisa koji regulišu te i sl. novine...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Zeljko92
 Cini mi se da je rok za lovacke puske sacmarice 3 meseca a za ostalo 3 godine.

sheytan
 Poshto NIKO netje da prokomentarishe mladom imenjaq, opet moram ja da jem gomna... Confused

Imenjache, sokole, to shto ti napisa nema ama bash nikakve logike, i izvesno nije tako. Mrzi me da ti trazim zakon, ali mislim da ga imash na netu, i mislim da je nako kako reknuh, a ako greshim, ispravi me i izvini! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,523,680 posete www.srbijalov.com