Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Malokalibarsko oružje, da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Malokalibarsko oružje, da ili ne?
DakiNS

Podunavac kaže:
Ne koristim Laser, ali sam koristio Winchester Super-X Xpediter. Iz puške (CZ 99 Precision) sam bio zadovoljan, ali u pištolj (Beretta M70) metak nije ulazio do kraja u cev kad se lagano spusti, nego se morao gurnuti prstom u ležište. Naravno ovo se dešavalo samo kod rastavljene cevi i ručnog ubacivanja a kad je sastavljen pištolj radilo je sve normalno. Ali ovo se dešavalo samo sa Xpediter municijom, a koristim još i RWS i S&B tako da sam Winchester izbacio iz upotrebe. Po mom mišljenu najbolji je RWS ali je i S&B dobar a jeftiniji je za 40-ak %. Od RWS-a ponekad za pištolj koristim i subsonic zbog manjeg pucnja iz kraće cevi, gde HV municija ne može da postigne svoje performanse. Evo municije koju koristim.

Rodjo a kude ti je duga cevka za ovaj plašljivacGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Rođo odgrizla je kera, pa ostao samo badrljak od cevi.Grin Još nisam našao dugu cev po normalnoj ceni, premda i dalje tražim.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Znači isto tražimo . Ja imam 2 kratke cevi a dugu sam pozajmio i nikad mi je više nisu vratili.Odobreno

I Jevtic

Podunavac kaže:
Rođo odgrizla je kera, pa ostao samo badrljak od cevi.Grin Još nisam našao dugu cev po normalnoj ceni, premda i dalje tražim.

trazi trazi pa ces naci neko ima nezna se ko Bye
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

DakiNS
 Ma znam ko ima samo je meni preskupo da za cev dam 200 evritja, ionako ga ne smem nositi ali je izuzetno dobar za vežbanje.

I Jevtic
 lele koliko je to para za luksuz ma sto ce ti bolje stavi dvesta evrica u dzep i u kafanu na muziku lepse ces da se provedesBye
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

DakiNS
 NorrrmalnoOdobreno

Dare_Makedonija
 img820.imageshack.us/img820/8651/marlin60sb.jpg
Marlin 60 SB cena u Bugarskoj oko 200 eura nov
img259.imageshack.us/img259/2039/ruger.jpg
Ruger 10/22 oko 300e
img526.imageshack.us/img526/8657/zbroevka.jpg Zbrojovka oko 500 e
E sad kolege kad bi mogao da uzmem neku od ovih koja bi bila vasa preporuka
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

duskov
 Zašto je zabranjeno loviri malokalibarskim metkom. Zbog humanih razloga i namjere da se pogođena divljač ne muči prilkom pogotka. Precizan hitac, dobar pogodak i- nema mučenja. Divljač pada u vatri. Ovu zabranu bi trebalo preispitati kod donošenja novog zakona o oružju i lovu. Uostalom, granicu o mjeri "malog" kalibra neko je već davno opisao i postavio u zakon. Sve što bi moglo biti bolje treba učiniti-da bude bolje.

Podunavac
 Dare Remington pušku sam imao priliku da probam i bio sam zadovoljan. Ruger na žalost nisam imao priliku da isprobam, ali smatram da sobzirom na neke druge modele koje sam probao iz te fabrike ne može da bude loša. Izbor bi bio više stvar ličnog ukusa korisnika, nego razlika u kvaliteti i tehničko-taktičkim karakteristikama oružja. Najveća razlika je u sistemu hranjenja oružja municijom. Kod Remingtona je to klasični jednoredni okvir, dok je kod Rugera cevasti podcevni okvir velikog kpaciteta.

Duskov u mnogim zemljama je dozvoljen lov kalibrom 22 LR. Ja lično lovim lisicu, vranu i svraku ovim kalibrom i veoma sam zadovoljan njegovom efikasnošću. Ovaj metak nije loš za lov određene vrste divljači, ali je problem u nasleđenim komunističkim zakonima iz doba SFRJ, gde se ovaj metak smatrao nelovačkim i krivolovačkim. Sa ovim metkom sam uspešno vršio odstrel i pasa lutalica u lovištu na daljinama do 70-ak metara (nekada dok je to bilo dozvoljeno).Grin
Tri prsta 2Kolce

duskov
 Zapravo, znam da je u nekim zemljama dozvoljen lov sa MK. Ja sam mislio kod nas, prije svega mislim na Srbiju i Crnu Goru, gdje je zabranjeno loviti sa MK. Što se tiče efikasnosti-ja sam bio izuzetno zadovoljan, posebno kod onih proizvedenih u Češkoj, pa i CZ..
Imao sam jednu rusku poluautomatsku koja je bila nepreciznija od ovih koje sam pomenuo, imala je magacin sa 10-11 metaka.
Moguće još jedna "prednost" MK i to što se slabo čuju pa je zbog toga veoma prikladna za krivolov. Međutim uz solidan prigušivač svako kal. može da se priguši dovoljno da se ne čuje. No, to je stvar koja nije u skladu sa zakonom i koju praktikuju kriminalci odnosno, krivolovci.
Moj stav je da se MK može koristiti u lov na štetočine, upravo onako kako to čini i Podunavac.

AJDUK
 Dalibor89 imao sam TOZ 16 onu stariju bez okvira samo sa jednim punjenjem neunistiva je.

i45.tinypic.com/j7rwg5.jpg

dalibor
 WINCHESTER MODEL: 9422 XTR 22 S-L-L.R.
made in New Haven. Conn. U.S.A.

Ovo je moja malokalibarska puska ili kako je mi zovemo "beba" iveli 3
dalibor priložio:
cam_0212.jpg

Hunting is a passion! Pas

Predator

lovac sa korduna kaže:
Mk puska Brno 2 iz 1957. godine. Puska je u izuzetnom stanju, poseduje originalnu japansku optiku 3-9x40. Koncanica dupleks. Puska je izuzetno precizna, prodaje se sa i bez optike. SAMO LICIMA SA NABAVNOM DOZVOLOM.
Cena po dogovoru.
Oglas postavljen ukolegino ime kontakt telefon 0653006243,

Da li je u pitanju greška, ili se ovaj model proizvodio još davne 1957. godine?

Sasvim prirodno

nebojsa1

dalibor kaže:
WINCHESTER MODEL: 9422 XTR 22 S-L-L.R.
made in New Haven. Conn. U.S.A.

Ovo je moja malokalibarska puska ili kako je mi zovemo "beba" iveli 3

Potpuno istu sam i ja nabavio pre dva meseca, smo sto je proizvodjac Browning!
Ali, daleko od toga da je "beba"...;)
Hrana na usta ulazi!
Ko jede ne boji se gladi...

Zoki
 Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Imamo temu oglasi

Srbijalov Admin Tim

Lovac

bullet
 Zna li neko cenu nove Zastavine malokalibarke u Srbiji? Smile

klaja

bullet kaže:
Zna li neko cenu nove Zastavine malokalibarke u Srbiji? Smile

kolega oko 150 eura
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

bullet
 Hvala kolega na odgovoru, danas sam se cuo sa ljudima iz Canone cena je oko 20000din. Smile

klaja

bullet kaže:
Hvala kolega na odgovoru, danas sam se cuo sa ljudima iz Canone cena je oko 20000din. Smile

U Capriolu pre dve godina bila 17000 din
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,683,125 posete www.srbijalov.com