Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Franchi pro falconet (i ostali Franchi modeli)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Franchi pro falconet (i ostali Franchi modeli)
nidzamotocross
 Pavle, nisam stigao da ti odgovorim na FB, a video sam poruku. Fabrika uvek daje uz nju njihovo ulje za podmazivanje, tri čoka od kojih je jedan u cevi (polu čok, pun čok i cilindar) i ključ za odvijanje. Obavezno proveri pre kupovine šta se nalazi u kutiji, pogotovu obrati pažnju da li je tu fabrička garancija na 7 godina (knjižica sa velikim brojem 7 na sebi).
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Macvanski lovac
 E da se jednom i Pavle skrasi Grin ....pitam cisto informativno,ima li bokerica ove firme i kakve su cene,kvalitet....
Rodjen da budem lovac

Podunavac
 Franchi pravi i bokerice koje su solidne kvalitete.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 Moja zamerka novim modelima je premala težina, jer bokerica u kalibru 12 ipak treba da bude 3+kg. Probao sam na strelištu skoro model ''Feeling'' sa aluminijumskom baskulom, u ruci je kao violina, ali neugodna jako za pucanje. Vlasnik kaže da mu to ne smeta, ali meni je to za kalibar 12 velika mana.

Međutim, od skora je u prodaji i model sa čeličnom baskulom ''Feeling Steel'' koji je teži čitavih pola kilograma u kalibru 12 od modela sa aluminijumskom baskulom. To je već nešto drugo i mnoooogo bolje.

Cene nisu previsoke i iz iskustva kažem da ove puške vrede svaku paru.

rk

Podunavac kaže:

Sto samo tako "solidnog kvaliteta" koje to nedostatke ima da bi dobile neku visu ocenu
RK

moravac 1

nidzamotocross kaže:
Moja zamerka novim modelima je premala težina, jer bokerica u kalibru 12 ipak treba da bude 3+kg. Probao sam na strelištu skoro model ''Feeling'' sa aluminijumskom baskulom, u ruci je kao violina, ali neugodna jako za pucanje. Vlasnik kaže da mu to ne smeta, ali meni je to za kalibar 12 velika mana.

Međutim, od skora je u prodaji i model sa čeličnom baskulom ''Feeling Steel'' koji je teži čitavih pola kilograma u kalibru 12 od modela sa aluminijumskom baskulom. To je već nešto drugo i mnoooogo bolje.

Druze Nidzo pa pravili to Italijani za njihovu dusu.Moje prvo pitanje je zasto su im puske lagane,mislim na bok modele... odgovor je bio kratak i jasan.Da oni veoma retko koriste municiju cije punjnje prelazi 34 grama.Puca se uglavno 32....sve ostalo je u ponudi kao sto si naveo celicna baskula...je ne Italijanska varijanta.Ja posedujem falconet pro...veoma lagana pucao cak i magnum municijom...pravilo je barem iz nekog mog iskustva sto vece punjenje veca je i korekcija posle prvog pucnja...stvar navike...ja druze pucam 32 i 34 gr i puska radi kao violina.Kolce
srbija

nidzamotocross
 To jeste tako Odobreno
Moja je teška 2,8kg, ali poluautomat je nešto sasvim drugo od bokerice. Kažem ti da sam probao na strelištu jednu tako laganu, par metaka na glinene golubove nisam osetio, malo i pri koncentrisanju da pogotim pokretnu metu zaboravim na trzaj, a malo i to što je municija 24g.

Međutim probao sam dva metka u karabinsku metu, u pitanju je bio B&P Thrill Shock, znači kugla i iskreno za moj ukus previše skače uvis i kao što si i rekao, treba više korekcije posle prvog pucanja.

Mišljenja sam da se u lovu na DS kada te pukne adrenalin to i ne oseti, ali opet kažem da je to neka ''zamerka'' koju imam. Ali u je i čelik, pa ko šta voli. Odobreno

Inače i ja koristim municiju sa maksimum 34g, jer možemo mi da pričamo sada i da idemo u neku dubiozu, ali od toga zaista nema potrebe za više. Yes

Cvele

nidzamotocross kaže:

Eto ti ga sad... sad pa ne valja sto je puska lagana, a do sad' je bilo da ne valja kad' je puska teska...Hmmm Frown
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nidzamotocross
 Zlatna sredina postoji uvek. A Franchi je ima. Yes

Podunavac

rk kaže:

Podunavac kaže:

Sto samo tako "solidnog kvaliteta" koje to nedostatke ima da bi dobile neku visu ocenu

Nemaju neku oređenu manu, ali ne mogu da se nazovu vrhunskim puškama. Što ni ne može da se očekuje u ovom cenovnom rangu. Franchi je u vlasništvu Berette. Što je garancija kvalitete, ali ipak ne tako visoke kao Beretta puške.
Tri prsta 2Kolce

Kile_
 Danas sam lovio patke za franci I 12 sporting sa full cokom van cevi.... zaljubio sam se u pusku i jednostavno zelim da je imam.... ono je vrh,kako lezi to je strasno,lagans ko pero,zatvarac mekan nekako lako se povlaci i onaj deo sto hvata cauru se uvija kad izbacuje...haoss .a bije i kad mislis da je visoko ona skida
Samo 300 i 4x4

vlada lovac
 Ljubav na prvi dodir Smile

Kile_
 Ovo je bilo sve u fulu a tek smo se upoznali Grin
Samo 300 i 4x4

nidzamotocross
 Evo malo sam se zanimao danas, pa da podelim sa vama, možda nekome bude korisno moje iskustvo. Naime, kladio sam se sa kolegom da posle 25 izlazaka u lov, ne brišem pušku ni sa čim, znači ni suvom krpom. on je tvrdio da puška mora za zarđa, odnosno da bar cev pocrveni na mestima. Ja sam tvrdio da se to neće desiti. Lovio sam prepelice, golubove, grlice, celu glavnu sezonu na zeca i fazana, nekoliko izlazaka na patke, svinju i naravno najviše izlazaka na predatore. Lovio sam po suncu, hvatajući je znojavim rukama, po kiši, po snegu, po magli, po ledenoj kiši, itd. Upadala mi je u blato, u travu, u šumsko lišće, itd. ne mogu svega ni da se setim. Ispucao sam dosta municije. Kad bih došao kući, obrisao bih je samo rukama od blata ako ima, stavio u sošku i to bi bilo to. Evo nekih sličica da se vidi kakva je puška bila posle toga. Naravno, opklada je moja. Odobreno

U pitanju je blato na kundaku, od nedeljnog lova.
i67.tinypic.com/2lcpeyq.jpg

Guma na kundaku sa svih strana.
i64.tinypic.com/wcg3tx.jpg

i64.tinypic.com/w9gtxy.jpg

i68.tinypic.com/6t1ifo.jpg

Sanduk sa jedne strane. Brun i posle četvorocifrenog broja metaka i ko zna kakvih sve faktora i vremenskih uslova, i dalje netaknut bez i jedne tačkice. Za razliku od nekih drugih pušaka. Hmmm
i68.tinypic.com/24zzwgz.jpg

i65.tinypic.com/5orvx4.jpg

i68.tinypic.com/25sllzc.jpg

Cev bez crvenih tačkica. Samo su ostali tragovi u vidu linija, od trnja, grana i drugih ogrebotina, koje nestanu kada se cev premaže zaštitom.
i63.tinypic.com/65abe1.jpg

i66.tinypic.com/s3os9f.jpg

i67.tinypic.com/6hm9o0.jpg

i63.tinypic.com/2mpamvb.jpg

i68.tinypic.com/33o2zjc.jpg

Najviše prljavštine na cevi, ima u rebrima ispod šine.
i67.tinypic.com/1yjrpc.jpg

Ovako je to u celini.
i67.tinypic.com/mvqirn.jpg

i65.tinypic.com/rwtdet.jpg

Dosta razne prljavštine ima i na zadnjem delu zatvarača što može da se vidi.
i67.tinypic.com/izwcjo.jpg

i67.tinypic.com/28v4r5z.jpg

Sasvim malo ima na mehanizmu za okidanje.
i67.tinypic.com/30kdon9.jpg

i65.tinypic.com/ouo9p1.jpg

A najviše ima u zadnjem delu sanduka odakle naravnone može nikako da ispadne dok se mehanizam ne izvadi.
i67.tinypic.com/24gt3cz.jpg

Ovo je celokupna skupljena prljavština iz puške.
i65.tinypic.com/2rxba6b.jpg

Ovo je sve od delova.
i65.tinypic.com/2j0o6dv.jpg

A jedino što je zarđalo je preglica za remnik, koja svakako nema veze sa puškom.
i67.tinypic.com/xndkx1.jpg

Kolega je ostao zbunjen, puška koja važi za nežnu, da se ovako ponaša, a pritom on najbolje zna koliko je nisam žalio jer lovimo zajedno. Toliko o onoj priči da dobro finiširane puške služe samo za manekenisanje i da su šminkeraj. Zaključak, ogroman PLUS za Franchi i ovaj model. Bravo 2 Sve preporuke od mene, ja sam prezadovoljan. Odobreno
Malopre je dobila pun tretman i sada je opet kao nova. Smile

Kile_
 Nidzo si dobio uz nju cokove? Kupio novu?
Samo 300 i 4x4

nidzamotocross
 Da, da, kupljena nova jos prve godine kada je izasla. Dobio sam tri coka, pun, polu i cilindar. Veruj mi da za jednu cev nema potrebe za vise od ta tri, bar meni nikad nije trebalo. Pun cok nisam stavio nijednom, cilindar koristim ponekad kad intenzivno lovim svinje, a preko cele sezone lovim polu-cokom.

Kile_
 Su ti cokovi oni veliki sto su van cevi?
Svudja mi se puska, posebno mehanzam za okidanje i zatvarac.lako se laki repetira.
Samo 300 i 4x4

nidzamotocross
 Imas da porucis kakve zelis jer se hvataju cokovi i od benelija. Inace moji su cokovi klasicni. Inercija je cudo, a repetiranje ide jednim prstom. ;)

Podunavac
 Svaka čast za kvalitet.Bravo 2 Lepo od tebe Nidžo što si postavio slike da neke neverne Tome vide kako su urađene italijanske puške.Odobreno
Samo bi te ispravio za jednu stvar. Sanduk nije bruniran pošto je izrađen od aluminijuma. Ili je ofarban ili eloksiran. On ne može da porđa i ne zahteva neku posebnu negu. Ali da cev ovako izdrži sve meteorološke uslove i znoj sa dlanova bez ikakvog održavanja je stvarno za svaku pohvalu. Pogotovo ako uzmemo u obzir umerenu cenu ove puške. Vredi svaki dinar! A što se tiče inercijalnog mehanizma daleko je jednostavniji za održavanje i manja je mogućnost kvarova zbog manje delova. Sve u svemu puška za svaku preporuku.
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac
 Zovem jutros od radnje do radnje da pitam za Franchi Affinity, kad ono digli svi cene za po 100e u proseku, zovem opet u jos par radnji nadam se da cu je naci negde po staroj ceni, al slaba vajda, pitam sta je razlog, kad ono svi u glas - zar nisi video slike sto Nidza postavio na Srbijalov Grin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Remington7600 i ostali modeli KARABINI 47 22.03.2018. 09:53
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
UAZ 469B i ostali modeli OFF-ROAD 11 18.10.2011. 20:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,309 posete www.srbijalov.com