Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
canis aureus
 a ako se nekim slučajem sme i može, objasni mi kako! -ne bi li i ja izbegao probleme oko ubeđivanja kolega da idu u lov ... i kako bih uspeo da idem sam.

Sniper Hunter
 Skupis hrabrost kolega canisaureus pogledas poslednji put punu sosku sa oruzijem izljubis familiju i krenesGrin

petar

Sniper Hunter kaže:
Ma petar samo pita" Tatka"koji sve zna i onda u lov prepun znanja a zakon ?sta to bese ko ga HebeSmile

Smeko B)
Just like old times!

bela
 eto uverio sam se da su kod mene lisice u pitanju (barem večeras) nisam pucao jer su bile podosta daleko .oprobaću se sutra sa novom taktikom, prvo u lov na guske,a posle gusaka na lisice valjda će mi onda izaći neki šakali mamicu im poljubim sa 5-u redlovac 
vižlan i terier

nenad_franc
 sta mislite u koje doba da izadjem da cekam lisice kod rupa? nasao sam rupe koje rade,pa bih sto bi rekao radovan,a lala vise puta citirao ,,pobijem govna i gotova stvar"! mada moze i sakal da izadje,ima i velikih rupa!

Lala
 Neki put pomislim, kako nam fali tema 'Kreativno tumačenje zakona', ili 'Kako zaobići zakon'. Vidim da bi bilo dosta interesantnih upisa....
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

petar
 Nenade, najbolje u sumrak, probaj da ih vabis i ostavis mamac (mrciniste)...B)
Ne bihni jednu zivotinju nazivao tim pogrdnim nazivom, nije lovacki..Sad
Just like old times!

Sniper Hunter
 Ma petre to se izrazavaju kolege figurativno poetski tepaju iz miloste nemoj da si na kraj srcaSmile

petar
 Ne znam, u svakom slucaju mi se to ne dopada...Sad
Just like old times!

Nex357
 Malo humora nije na izmet , sto rece Nikola Kojo a Zoran Radmilovic je CAR --- ne moze petre ako oces maloopusteno da radis, a to je i cilj mora malo da se otpustis ... sta ima veze , malo slenga,malo replika , meni je to coolGrin

Lala
 Petre, ti znaš kako ja nazivam lovce, koji ne poštuju zakone. Ako ti se ne svidja šala, a ti onda ignoriši upise sa šaljivim sadržajem. Meni se, recimo, ne svidja tvoje stalno filozofiranje, dok istovremeno nemaš ponašanje u lovu, koje odredjuju propisi. Ili ti selektivno primenjuješ propise, ono što ti se svidja, poštuješ, što ti se ne svidja, ne poštuješ? To je počelo još od one priče pre nekoliko meseci, u vezi pucanja na trofejne srndaće, kad si ti 'ladno izjavio da bi svakog takvog koji ti dodje na nišan, odstrelio. Čika Lala dobro pamti ko šta piše.
Više puta sam ti brisao neke postove, ili delove postova, i objašnjavao ti i javno, a i na PP, da neke stvari ne radiš, ti se malo smiriš, pa posle opet po starom. Koliko puta treba da ti objasnim, da bi shvatio? Znam da se raspravljaš preko PP i sa drugim Adminima, nemoj to da radiš.
U ovom konkretnom slučaju, ja sam citirao legendu Z.Radmilovića i njegovu čuvenu repliku 'pobiti go@na i gotova stvar', u šaljivom tonu. Ako nisi razumeo šalu, ili ne znaš ko je Z.Radmilović, onda je to drugi problem. Da li je to lovački? Ja tvrdim da jeste, šala i zezanje je jedan od jačih razloga zašto sam lovac. Ti kažeš da to nije lovački, OK, a po kojim to kriterijumima nije? Po tvojim?

Lala
 Petre, tvoj post, koji si postavio danas, sam obrisao, to je mislim peti put da ti brišem tvoje gluposti.
Poslednji put te upozoravam, na ton kojim pišeš, i na sadržaj upisa. I na ovoj, i na bilo kojoj drugoj temi.
Bezobrazluk, samoživost, i nepoštovanje starijeg kolege, pa onda tek administratora, (i mene, a i drugih), nije dobro došlo na ovom forumu.
Dosta sam ti tolerisao, preterao si. Jesam li bio dovoljno jasan?

Jank
 Lalo podržavam tvoje stavove i komentare. Sećam se na početku našeg druženja ima više od godinu dana da si zabranio pristup liku koji je omalovažavao kolege na forumu. Bilo je reči o lovačkom odelu ili tome slično u smislu bogati i siromašni lovci itd....
Mi smo ovde da se družimo, zabavljamo, šalimo, razmenjujemo iskustva, da podržimo ili osporimo tuđa mišljenja ali nikako po onoj narodskoj "JA PA JA", za mene je smisao lova, šala, druženje, priroda ....a ne SVAA i pametovanje....Zato reaguj kako je primereno.....
Poštovanje svake ličnosti i njegovog mišljenja je vrlina a o manama neću ni da govorim....FrownB):uF
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

rade iz 27

nenad_franc kaže:
sta mislite u koje doba da izadjem da cekam lisice kod rupa? nasao sam rupe koje rade,pa bih sto bi rekao radovan,a lala vise puta citirao ,,pobijem govna i gotova stvar"! mada moze i sakal da izadje,ima i velikih rupa!
Po meni najbolje je pred vece da izadjes sad u ovo vrijeme oko 4 sata da si na ceku ne bas blizu rupe zavisi sa cim lovis karabin ili sacmara.Ako cekas na rupu nema potrebe za mamcem sad ovih dana ima snijega i mjesecine odstrel je zagarantovan ja ne mogu radim trecu smenu pi pojedoh se ziv.A sto se tice lova na predatore i bilo kojeg drugog nikad ne idem sam sve i da moze uvijek nas je od 3 do 5 zavisi kako ko moze da iskombinuje.Naravno na ceku sam skoro uvijek sam jedino ako je takav teren da moraju dvojica da pokriju okrenuti ledjima da se jedan ne bi stalno okretao i odmah se zvjerka plasi.
Tri prstaLisica

petar
 U pravu si Jank, postovanje svacijeg misljenja pogotovo, ali ajd...Sad
Just like old times!

canis aureus
 ... i nemoj više omiljenu temu da mi skrećete sa kursaNo no no

Sve više se pokazuju tragovi predatora u lovištu, što po raskvašenim putevima, njivama ... što po snegu.
Izlascima u lov na DS, naročito u večernjem lovu, oglašavanje šakala je sve intezivnije.

-sinoć hladno, kiša promiče! Dozvolu za lov (DS, šakal, lisica) imamo još samo da se sakupimo da nas bude dovoljno. Tri!
Jedva nekako uspevamo i krećemo nas četiri.Presrean
Nisam pratio tragove prošlih dana ali znam odprilike šta gde da očekujem. Ostali neznaju za moju nameru da idem prvenstveno na zverinje a DS ako baš naleti ... i u čudu su kad im govorim moju odluku na koju ću čeku. "Pa tamo malo slabije svinje riju ali ako si tako odlučio samo napred" kažu i zauzimaju "sigurna mesta" za doček DS!
Tek sumrak a hladan vetar kao namerno da nas tera kući. Iza leđa mi kanal sa leve strane šuma ispred i desno parcela sa detelinom, čeka ne završena a vetar pravo u lice. Pomišljao sam da nije trebalo po ovakvoj prilici da izlazim u lov ali onda se prisetih da je baš sa te nezavršene čeke u zadnje dve godine pred moj nišan izašlo četiri lije i tri šakala i već mi je postalo toplije a i kad bi birao idealne vremenske prilike za lov, pored i ovako malo slobodnog vremena za lov, u lov ne bih ni išao.
U blizini, u obali kanala koja je u trnju, oglasio se šakal. Možda 80-100m od mene! Pa drugi, treći, četvrti ali sve dalje, pa onda sa druge strane kanala poče hor njih desetak i već narednog minuta tišina.
Ivicom njive uz šumu silueta ka meni!? Ima stotinjak metara! Nisam ni siguran ali nadam se da sam dobro video. E da sam poneo karabin "kao normalan" -ne ja pametujem jer kao "inače se slabo vidi zbog oblačnosti pa ću sačmaricu" a i želja mi je neka bilaa pa ... al sam bio ljut na sebe.
Jeste silueta je!!
Cik-cak po detelini, pretražuje. Liči mi na liju pre nego na šakala.
50tak koraka ukoso od čeke zastaje. 'Oću, neću -ma neka je bliže će
40tak, palim lampu i šestica iz donje ...
Poskoči i k'o metak ulete u šumu, da nisam stigao ni da je ispratim sa dvojkom iz gornje. Čuje se prskanje po bari i tajac.
...
Ovi moji drugari zovu da krećemo kući, smrznuti a još i besni i zbog ne izlaska DS i zbog moje namere koju su tek tad "provalili", a ja dobrih 15-20 minuta tražim po trnju ali džaba.
Dolazimo kući i uz "šumadijski čaj" koji nas ugreja zezanje samo mene zbog promašaja- a tako ti i treba kad si mislio nas da za.ebešSmeko i tako to
"Ali naći ću je ujutro kad budemo išli na petla pa ćemo videti ko će se zadnji Smeko"
"Ako je ujutro nađemo imaš gajbu jelena a ako ne ti je plaćaš" dogovor je pao
...
i još uvek se Grin a jelenko će sledeći put uz neki Rotilj

-uz Berettu je ova peta sa te čeke
canis aureus priložio:
a_39.jpg

Zex
 Svaka cast,lepa prica,a i fina cevka.

petar
 Super B)
Just like old times!

Milos88-Ivanjica
 Ja veceras idem da cekam liju,ceka je blizu reke a u blizini ceke je bila fazanerija gde su se nalazili fazanski pilici pre pustanja u loviste,pa lija cesto obilazi to mesto,nadam se da ce biti ulova...
LOV JE Passrbijaloviveli

Dalibor89
 dobar pogled ilose i malo srece da lija naidze bas na tebe pa ce biti ulova.B)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,344 posete www.srbijalov.com