Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
zoranp

arnotije kaže:
E tako ti je to kad zivis u planinskom kraju, pa kd se jos sretneno a oni kazu: "Ej bre ti si blesav trosis metak na to nema ni za zub" pa lepo mi dodjem da onu jednu dvojku sto nosim za dzulove potrosim na njega sa merakomBesan Ne znaju sta je uzivanje, meni kad treba meso ja odem u mesaru a ne u sumu.
Bravo 2B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

RILE

Cvele kaže:
Postoji punjenje od 36gr, metak koji sam ja vid'o za prepelicu od 1,9mm mozda ima i tezih punjenja, ali stvarno ne znam Smile

pitam iz razloga zato sto ne mogu u pocetku da stavljam slabija punjenja od 30g...zimus sam kao prvi metak stavio gold havk i posle magnum pepejke..pucao sam u nazime i kada sam zeleo drugi metak da opalim culo se samo klik...sve zbog gramaze havka od 14g
samo low srbijalov

milols_lovac_ostrovac
 vec godinama lovim prepelice,grlice i golubove municijom M90 za prepelice koristim olovo 1,7mm,bez korpice,a za golubove i grlice koristim,olovo 2mm sa korpicom naravno,!ponekad kad imam vremena da sam napunim municiju lovim s njome,ali to obicno radim za cal16,!odlicne rezultate sam imao sa Belomovim skitom,!lov na ovu carsku pticu je za mene vrhunac lovackog dozivljaja,i lovim je aktivno i u komercijali i nedeljom kad je slobodan lov!i mislim da je to najlepsi lov gde grupa drugara i prijatelja moze izaci u prohladna jesenja jutra da proseta i uziva u prirodi,sto nije slucaaj u lovu na fazana gde su grupe mnogo vece!mada ima i primera gde se jos lovi na vabilice,mesaroski i prljavo,biti lovac nije broj odstreljenih ptica,vec doskociti lovini uci joj u trag i dati sansu da prezivi..!Sve veci broj mladih lovaca lovi puskama cije punjenje je vece nego sama ptica,a za time nema potrebe,jer je ipak to gospodski lov,!ja je licno lovim orozarom sesnaesticom i najveci mi je uzitak kada mi poenter stane u marku,a ja polako pridjem zatvorim pusku i krenem sa psom u kule,i onda cujem karakteristicno poletanje male koke,!za mene je to vrhunac.>!inace su veoma lepog ukusa i pravi su delikates u kuhinji,!pozz od mene za sve koji vole ovaj lov,!a za mesare,koji nista manje od zeca ne vole,postoje radnje u kojima se moze za izvesnu svotu novca kupiti meso,bez nepotrebnog lomatanja po polju,,!pozz

aca

fotolovac kaže:
Ja sam prošlu sezonu odradio sa RIO Skeet 2mm 28g - Target Load, bio sam prezadovoljan, sve kockice su mi se sklopile, prepelice su padale kao nikad!

fotolovac izgleda da je rio dobar proizvodjac municije ja imam kutiju od 25 komada od 3mm i 25 komada od 4mm extra patroni divljac pada na mestu i nema rasturanje i na blizini

Lala

RILE kaže:

Cvele kaže:
Postoji punjenje od 36gr, metak koji sam ja vid'o za prepelicu od 1,9mm mozda ima i tezih punjenja, ali stvarno ne znam Smile

pitam iz razloga zato sto ne mogu u pocetku da stavljam slabija punjenja od 30g...zimus sam kao prvi metak stavio gold havk i posle magnum pepejke..pucao sam u nazime i kada sam zeleo drugi metak da opalim culo se samo klik...sve zbog gramaze havka od 14g

Blago meni, kad ljudi pišu da pucaju nazimad sa pepejkom... Svaka čast....
Pametno pišeš, RILE, jako pametno...
Čime je dozvoljeno loviti DS?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

dragon

Lala kaže:

RILE kaže:

Cvele kaže:

Blago meni, kad ljudi pišu da pucaju nazimad sa pepejkom... Svaka čast....
Pametno pišeš, RILE, jako pametno...
Čime je dozvoljeno loviti DS?

Ogovaranje sapni mu lalo preko PP

aleksa
 Neprikosnoven je B&P Nike a kad njega nema onda Krusik Prepelica ili Quaglia.Prosle sezone sam probao RIO od 30 grama 1.75 mm i nisam zadovoljan,mnogo jak pucanj i trzaj a efekat los ali mozda je bilo i do mene ili do ambrozije na koju sam alergican.
Priznajem,kad se promasi uvek je tu opravdanje.;)

zoranp
 Meni je krušikova prepelica, a posebno Fiocchi Tordo sasvim OK municija, kako cenom tako i sa svim ostalim!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

canis aureus
 Ovom blentiPas prva sezona na prepelice, "prepelijada-pišijada"Grin umirali smo mu od smeJa, ali i radio je za Bravo 2
i51.tinypic.com/357pug4.jpg
PasPas
... s' obzirom na veoma lošu godinu što se tiče lova prepelice a i ostalih vrsta sitne divljači ulov nije izostao, pre svega zbog iole sačuvanih dobrih terena za boravak ove divljači jer tamo gde nije kiša uništila uništili su LJUDI sa TOTALOM i ostalim hemikalijama, gde nema vode-spaljeno je hemijom ...
i51.tinypic.com/dw2avc.jpg
Ovom prilikom korišćena je municija CAPRIOLO WINNER 24 skeet 24g 2mm za prvu cev(1/2choke) i trap 28g 2,4mm za drugu cev(1/1choke) jer prodavnice tada behu ispažnjene, sezona je počela a ja se nisam snabdeo na vremeConfused ... i ova kombinacija se odlično pokazala!!B)

zoranp
 Canis lepo..lepo...Bravo 2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Bravo 2 canis!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sniper Hunter
 Bravo canis lepe fotke a sigurno je i lov protekao najbolje B)

petar
 [xhide]Prepelice u Banatu lovimo kombinacijom trap/skeet, barem onaj deo lovaca sa kojima ja lovim. Pokazali su se super, bez obzira na proizvodjaca. Dobri NKD, cizme, navlake za rosu, rano ustajanje, dorucak i ostale stvari su nezaobilazne. Uvek lepo raspolozeni, puni dobre volje i ljubavi prema prirodi...B) Grin[/xhide]
Just like old times!

aca
 tako je petreB)

arnotije

petar kaže:
[xhide]Prepelice u Banatu lovimo kombinacijom trap/skeet, barem onaj deo lovaca sa kojima ja lovim. Pokazali su se super, bez obzira na proizvodjaca. Dobri NKD, cizme, navlake za rosu, rano ustajanje, dorucak i ostale stvari su nezaobilazne. Uvek lepo raspolozeni, puni dobre volje i ljubavi prema prirodi...B) Grin[/xhide]

Zaboravio si najvaznije, spremni da ih ubijes od zajebancije kad promaseSmile
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

LU Aleksandrovo

petar kaže:

Šta još na ovo dodati? ,,NIŠTA,,
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lala
 Jel ima negde nekih sporijih prepelica, ove što sam ja lovio, su uglavnom mnogo brze, pa ako se negde pojave neke sporije, javite Adminu, da i on čovek odstreli koju ROFL
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

petar
 [xhide]Moze kao nekad Titu, vezacemo im tegice za noge, pa ce sporije leteti...Smeko[/xhide]
Just like old times!

zoranp
 Evo jedna sličica i od mene posle lova na "pućpure" , ja i moja stara zverka Gembeš!!Pas

i52.tinypic.com/30u6cnb.jpg
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Jank

Lala kaže:
Jel ima negde nekih sporijih prepelica, ove što sam ja lovio, su uglavnom mnogo brze, pa ako se negde pojave neke sporije, javite Adminu, da i on čovek odstreli koju ROFL

Kad prne onako sitna istera me iz pameti....a ako promšim...kuku majko....moram da se pravdam da ja nisam najbolji lovac u grupi...ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,631,866 posete www.srbijalov.com