Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Varaličarenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Varaličarenje
PEZ

Sasa frrr kaže:
Naravno da cu se sloziti ;) pastrmka je odlican borac. Ja najvise pecam na leptira, i za ovakvu rijeku, mepsic 0 ili 1 mislim da bi bio idealan, a mozda je jos bitnije da se tiho i neprimjetno kreces jer voda je plitka i cista. Sve u svemu najdinamicniji i najlijepsi ribolov za mene, pogotovo na tako divljim terenima.
Poz.

Sasa, prosle godine na preporuku jednog starijeg kolege ribolovca stavim mepsa 2,bio sam skeptican,mislim, mala reka sta ce mi "tolika"varalica sta cu njome da lovim a evo na slici ulova od tog poslepodneva bar su mi jos 5-6 spale sa udice.Zamisli, drug koji je bio samnom je koristio 0 i 1 i ulovio je tek 3 komada uz jos nekoliko koje su spale,od onda je 2 bila cele sezone na mom stapu, pogotovo se dobro pokazala na delu reke sa brzom maticom i dubljim virovima jer joj velicina omogucava da se bolje odrzi u jacoj vodenoj struji a tezina da ide blize dnu sto je u letnjim mesecima kad se voda ugreje a riba po pravilu ide u dublje delove reke i blize matici dobitna kombinacija.Probaj, videces B)
Pozdrav

Sniper Hunter

pez kaže:

Sasa frrr kaže:
Naravno da cu se sloziti ;) pastrmka je odlican borac. Ja najvise pecam na leptira, i za ovakvu rijeku, mepsic 0 ili 1 mislim da bi bio idealan, a mozda je jos bitnije da se tiho i neprimjetno kreces jer voda je plitka i cista. Sve u svemu najdinamicniji i najlijepsi ribolov za mene, pogotovo na tako divljim terenima.
Poz.

Sasa, prosle godine na preporuku jednog starijeg kolege ribolovca stavim mepsa 2,bio sam skeptican,mislim, mala reka sta ce mi "tolika"varalica sta cu njome da lovim a evo na slici ulova od tog poslepodneva bar su mi jos 5-6 spale sa udice.Zamisli, drug koji je bio samnom je koristio 0 i 1 i ulovio je tek 3 komada uz jos nekoliko koje su spale,od onda je 2 bila cele sezone na mom stapu, pogotovo se dobro pokazala na delu reke sa brzom maticom i dubljim virovima jer joj velicina omogucava da se bolje odrzi u jacoj vodenoj struji a tezina da ide blize dnu sto je u letnjim mesecima kad se voda ugreje a riba po pravilu ide u dublje delove reke i blize matici dobitna kombinacija.Probaj, videces B)
Pozdrav

Sledeći put uzmi mepsa 3-ojku ,samo promeni udicu ,stavi manju ja tako radim ako je voda dublja i vrlo je efikasno

chaki

pez kaže:

Sasa frrr kaže:
Poz.

Pozdrav

13 komada pastrmki napolju a zakon kaze 3 od toga cini mi se nakek nisu u meri uopste. Samo da napomenem da je kazna za ovako nesto jako velika a postavicu deo zakona koji se donosi na ovakve prekrsaje.

Kolega zakon je jasan 3 komada po ribolovcu osim ako vas nije bilo 5ica onda u redu.

Vodite racuna da ne podnesu prijavu jer posle nema kuku lele. I riba narocito plemenita ima lovostaj i ogranicenja kao i divljac. Ne mozes u ovu jedno ponasanje u ribolovu drugo a to je dosta prisutno da lovci budu pravi lovci a ribolovci kao kasapi.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

PEZ
 Kolega chaki slazem se sa tobom ima nekih i ispod mere ali veruj mi ima i gorih stvari koje se nazalost desavaju a kojima niko nece ili ne zeli da stane na put recimo, mrezarenje ,struja na kraju krajeva i hlor kojom su ovu reku pustosili mnogi,ne pisem ovo u moju odbranu,naprotiv,hocu samo da kazem da nigde i nijedan ribolovac sa stapom u ruci nije opustosio neku reku pa makar mu sve ribe bile ispod mere.
Sniper, hvala za savet probacu sigurno ove sezone

chaki
 ja znam za na vodama i godina se borim protiv divljastva i pustosenja voda. Pomaka ima ali nas narod je cudo. Elektricari i gasisti cuda napravise ali je totalno pogresno da se stapom ne moze izloviti reka. To je izgovor za ovakve preksaje veruj mi. Dokaza milion jer 2 dobra pecarosa za jednu sezonu ima da ociste reku samo stapom pogptovu tako male reke. Ja ovde imam slucajeve u Beogradu i to bas sada u vreme kad je smudj u zabrani da se smudj razbija i skida sa gnezda i to bez ikakvog pardona i smudj zavrsava po kafanama i zamrzivacima.
Evo kao dokaz jedne matice a velicinu proceni sam

i40.tinypic.com/330g3gn.jpg

Procenite onda koliko je tu smudja otislo u nepovrat i koliko je ova trudnica mogla novih zadovoljstava da priredi ribolovcima varalicarima.

Toga ima svaki dan i svako vece prijave idu sudije valjda rade pa ce nekih koraka biti

PEZ
 Postujem Vase misljenje i slazem se sa Vama,ne trazim izgovor,naprotiv,ali desilo mi se nebrojano puta da odem na vodu a ispred mene covek vitla predju(mrezu) i kupi sve redom ili nadjem pecarosa koji peca na zivi mamac i hvali se kako je ubo 30 komada, sta onda, da se potucem sa njima ili da ih prijavim... KOME? Sto se mene licno tice ja bih ovu recicu stavio pod zastitom Drzave(voda u njoj jos uvek spada u kategoriju pijacih voda,mada to izgleda nikome i nista ne znaci,da kazem i to da u njoj zivi i vidra) ili neki drugi rezim kontrole gde bi se znalo sta i kako i verujte mi da bih prvi i do zadnjeg slova ispostovao sve propise i ogranicenja pa makar i ne pecao na toj reci.Sam, nazalost, nemogu da ucinim nista, ljudi koji bi mogli nesto da urade nemaju sluha za to i dokle tako i ja se pitam,pa Vas ovom prilikom molim kao starijeg i iskusnijeg a i ostale kolege sa foruma da mi date savet kome da se obratim po tom pitanju .Da napomenem samo da ribocuvar na ovoj reci nije krocio nogom ko zna od kad...nepamtim.
Pozdrav

chaki
 to je vas problem sto nista informisani ko je i gde je lovocuvar. Po zakonu polocija MORA da izadje u takvim situacijama. Policija mora da radi svoj posao a ne ti ili ja.
Kako da je stavis pod zastitu drzave kad je ne stitite vi koji pecate na njoj. To je problem tj problem je u nama svima a ne u pojedincima. Po selima kad nema gde nesto da se baci ide u reku. Kazu voda sve opere samo ne obraz. Baca se sve od sporeta pa na dalje. Ispiraju se kontejneri za prskanje zita diretno u rekama. Ne vodi se racuna da tu pije stoka da tu pije divljac da tu pliva riba i da ce vec posle 2 sata da dodje neko tu da peca i ribu iz te vode da da deci da jedu jer jedu pastrmku koja je specijalitet.

Svako daje primer na vodi na njivi u polju i kad bi gledali sebe i svoje dvoriste i odatle kao pokazne tacke isli gde bi nam bio kraj.

Pozdrav i nemoj zameriti ali upada u oci slika sa toliko pastrmki a lopove ili teraj sam ako smes ili zovi organe koji time treba da se bave.

PEZ
 Naravno da ne zameram jer nemam razloga za to ovde smo pre svega da se druzimo i jedni drugima dobronamerno ukazujemo na greske.
Sto se tice lovocuvara ili ribocuvara(pricam za ove koji su kod mene)nemogu a da se ne nasmejem pa ti isti ljudi su bili najvece ribokradice,tako da od njih slaba vajda.
Pozdrav i u ribolovu BISTRO a u lovu DOBAR POGLED,nadam se da cemo se lepo druziti na forumuB)Bye

chaki
  evo izvod iz zakona cisto da se zna:

Član 57.
Novčanom kaznom od 25.000 do 50.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice, ako:
1) sprečava ribočuvara u obavljanju poslova iz člana 13. ovog zakona;
2) postupi suprotno članu 20. stav 1. tač. 1), 2), 3), 4), 5), 6), 7), 8 ), 9), 10), 11), 12), 13), 14), 15), 16), 17), 18) i 19) ovog zakona;
3) lovi ribu koja nema propisanu veličinu ili u vreme lovostaja (član 21. stav 1);
4) lovi ribu u područjima određenim za riblja plodišta ili vrši druge aktivnosti koje ometaju mrest i kretanje riba (član 23. stav 3);
5) postupi suprotno ograničenjima iz člana 25. ovog zakona;
6) lovi ribu na poplavljenom području ili sprečava spašavanje ribe sa poplavljenog područja (26. st. 1. i 3);
7) ugrožava ekosistem ribolovnih voda (član 27. st. 1. i 3);
8 ) unosi u vodu alohtone vrste riba (član 28);
9) stavlja u promet ribu ulovljenu radi spašavanja (član 29. stav 5);
10) obavlja privredni ribolov bez godišnje dozvole za privredni ribolov (član 33);
11) lovi ribu bez dozvole (član 38);
12) postupi suprotno članu 39. stav 5. ovog zakona;
13) postupi suprotno ograničenjima iz člana 42. ovog zakona;
14) koristi ili poseduje aparat za elektroribolov (član 47);
15) stavlja u promet ulovljenu ribu (član 48. stav 2);
16) stavlja u promet ribu suprotno članu 49. ovog zakona;
17) sprečava inspektora u obavljanju službene dužnosti (član 53).
Za prekršaj iz stava 1. ovog člana, pored novčane kazne, izriče se i zaštitna mera oduzimanja predmeta koji su upotrebljeni ili bili namenjeni izvršenju prekršaja ili su nastali njegovim izvršenjem, a može se izreći i zaštitna mera zabrane ribolova.

DakiNS
 B)Bravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

chaki
 a evo kako se ja borim na vodi heheh. Pre dve godine izadjem sa drugarom lovcem i ribolovcem na pecanje. Voda u porastu i to lepom riba u obali radim sa glavama do 10gr i najdalje na 5 m od obale. Dolazim do broda jednog i na prvi zabac imam jednog smudja i dok ga vadim gledam lika kako iz broda iznosi mrezu sacmu i prilazi delu broda bas nasuprot mene. Skidam smudja i polako ga vracam u vodu jer je bas mali ( sto ja kazem treba jos 2kg hleba da se jedan najede) i dok zabacujem drugi put tip spusta sacmu bukvalno na mesto gde sam ja zabacio i pre toga izvadio smudja.Brzo namotavam vadim udicu iz vode i gledam ga onako ljutito i pitam ga sta radi. A on kaze mrtav ladan pecaj ti slobodno ti meni ne smetas. Puko mi film u momentu i pocnem da vicem na njega on se kao ljuti i zove me na brod i ja onako u besu uzmem i zafrljacim onu glavu od lagana za te stvari i prodje mu tik pored glave. Tada mi je prvi put bilo zao sto je voda velika i sto bacam u samoj obali jer se tada koriste male glave jer da je manja voda trazio bi smudja dalje pa bi mi trebala teza glava.
Inace majstor je krenuo ka meni ali nije silazio sa broda iako sam ga ceka na rampi da sidje. Drugar se smejao to vece i kaze da sam mu ulepsao vece hehe. hebiuga on meni da kaze pecaj ti slobodno ti meni ne smetas a to sto on meni smeta i sto je dosao da lupa i pljuska gde ja pecam smudja to nije bitno.

DakiNS
 Pre desetak godina otprilike kraj februara, na špicu u NS džigujemo tek da budemo na vodi. Udarac i lagano izvlačenje dooobar komad. Izvlačim ženku 5-6 kg stomak u 9 mesecu trudnoće ima barem pola kile ikre. Gledam je i merkam po minute i polako vraćam u vodu, oko mene desetak pecaroša blenu, čujem komentar : Ko je ova budala? Nonšalantno zabacujem ponovo uz komentar: Neko voli a neko zna!. Sutradan slušam na najlonu priču . Kaže mi jedan od trgovaca koji me poznaje- Zamisli neka budala juče na špicu uhvatio smuđa od bar 10 kg i pustila ga koji moron. Odlazim ne kupih ono što sam hteo , i razmišljam ko je ovde lud ?

chaki
 Emo porastao smudj za jednu noc em si jos i budala/ To ti je nas covek odmah si budala ako vratis maticu u vodu.
Pre par godina isto prijatelj iz USA dodje posle skoro 30 godina i ide mu se na pecanje ali nemamni pribor ni varalice samo ima volju. Dam mu ja stap odemo na Savu i pricamo nismo se dugo videli bacamo i zabacim ja i u prici pustim da glava padne da dno i onako u prici nisam jigovao mozda jedno pola minute. Krenem stapoom gore kad osetim kao da je grana neka ili kesa teret bez trzaja. Trgnem naglo misleci da otkacim varalicu i zakucam ribu lepo i tada osetim prvi udarac ja opet kontru i izvadim somce daj boze da je imao 3 kg. Skime ga sa udice i vratim u vodu kad skocise penzosi na mene sto ga meni nisi dao sta ga vracas budalo i sta mi sve nisu rekli i cime mem nisu castili. Jebiga gladni bre a kriza heheheh

Kad je 2002 godine u Beoradu pusteno mladji saran za bogami tada bio 3 miliona dinara i sve pusteno u Savu penzioneri su danima isli na vodu i vadili na crvice sta se izvaditi moglo. Punili su cuvarke i kofe mi istresali i vracali u vodu ali je i pored toga dosta izvadjeno. Jos se hvale kad im pridjemo onako i dok ne znaju na sta smo spremni kako su jako ukusni kad se res isprze a kako legne pivce ladno posle njih hehehehe. Kad im prospes kante nazad u Savu i kad vratis sve ribe i viknes na njih da vidis kako se busaju pa bi jos da se tuku iako su u debelom prekrsaju i da im ne bi ni 5 penzija poglo da samo kazen podmire.
Jebiga gladne oci su najopasnije

Sniper Hunter
 Mene rođeni kum popsovao kao konja što sam vratio šarana od 15 kg nazad u njegovom prisustvuGrin

DakiNS
 Svuda nažalost isto. Na špicu pre par godina navratim tek da vidim kako je na vodi , prema kanalu sedi deda 70 i kusur peca na dubinku , mamac kartoflica od 4-5 cm, gledam zapecalo , izvadi smuđića od 200 grama onako sav staklast još , i ladno ga strpa u torbu ali pre ga šopi o obalu .Pitam ga imali šta kaže deda ponosno : Ovo mi 14 komad. Pitam ga ima li unuke , kaže ima samo šteta što danas nisu mogli da dođu a smuđ tako dobro peca , mogli su kaže nešto i da nauče od majstora. Nemam komentar. Zbog godina ga nisam patosirao ali sam mu kao slučajno stao na držač štapa, štap pao u vodu i gotovo pecanje. Ladno sam se izvinio i otišao , ali sam ga još dugo čuo , pomenuo mi svu mušku i žensku rodbinu.

chaki
 ljudi moji jos su lov i ribolov ostali ljudima kao neki vid opustanja i rekreacije. Posto je i tu velika lova i tu su krenula previranja i muvanja. Vode ce se kao i lovista podeliti da bi se "imao gazda" Kad i to podele lovice retki i pecace retki. Dozvole ce biti u pocetku skupe dok se "gazde" ne nafatiraju a posle ce skidati cenu dozvola da bi privukli sto vise ljudi. do tada lovista i vode ce se prazniti jer ce kupovati socijalni mir ljudi ce se hraniti iz reka i suma a drzava ne daje pare za to tj ne kosta je nista. Onog momenta kad "gazde " to uzmu sve ce imati drugu cenu i samo probrani ce loviti.

Sve najgore sa zapada smo uzeli tj su uzeli da bi zamrzeli sve zapadno a sve dobro nisu ni pogledali. Opet filtrr radi kad su informacije u pitanju i pustaju samo no sto njima odgovara.

ebiga kad smo stalno u buretu

PEZ
 Gospodo Daki,chaki, sniper Bravo 2 necu da kazem kolege da Vas ne bih uvredio a to najmanje zelim,eh da je takvih ljudi vise u mom kraju ne bi na onoj slici bile ispod mere nego "jedna ali vredna".Nemojte me pogresno shvatiti ne zelim da pravdam sebe ali evo da navedem jedan primer pa vi vidite gde sam.
Pre nekih 5-6 godina ja i jos jedan (bivsi)prijatelj krenemo na pastrmku,maj mesec ali nekako prohladno za to doba godine, dok stigosmo na reku poce da rominja kisica, ajd sad kad smo vec tu da probamo pa sta bude.Vucemo mepsove, nista,od pastrmke ni slovo p, prodjosmo nekih kilometar i po uzvodno ma ni da pipne a onda onako nenadano pored jednog kamena izadje na mepsa jedna bas mala.Izvadim je pazljivo skinem sa udice i vratim u vodu,istog trenutka poce po meni paljba,pa ti nisi normalan,pa zar kisnemo po kisi a ti vracas ribu u vodu pa te ovo te ono,ajmo kaze kuci ovo nije ribolov ovo je za....ncija.Do prve putanje koja vodi na put imamo jos stotinak metara mozda malo vise, nebitno,a tu je i vir pa cu i tu da probam i onda idemo kuci.Stigosmo na nekih 30-ak metara od vira,kazem drugu idi probaj, posto dvojica ne mogu da bacaju a on onako ljutit sede na kamen i odbrusi "ako ti se proba idi pa probaj"
Pridjem polako viru i na prvi zabacaj vadim jednu porcijasicu,skoci ovaj sa kamena "daj je ovamo" vice, a ja je opet vratim u vodu,jos nekoliko zabacaja kacim i drugu za nijansu veca od prve,vracam i nju,a onda opet posle nekoliko zabacaja kacim trecu koja svojom velicinom sa svojih po mojoj proceni 600-650 gr. spada u krupnije primerke na ovakvim recicama. Dotrca ovaj do mene,u kolka je,vice,daj je ovamo.
E neces vala majci,pomislih u sebi,poljubim ovu pegavu lepoticu i vratim u reku,ovome para na usi izilazi,samo sto mi nije glavu razbio.Pakujem stap i pravac kuci,drug gundja li gundja,melje ko navijen.Usput svratismo u jednu seosku prodavnicu, okupilo se nekoliko mestana,vide nas onako mokre od kise i pitaju ima li sta a drug poce opet ,pitajte ovu budalu sto glumi Memedovica, pusta pastrmke od kilo u vodu,postenjacina,pridruzise mu se i ovi mestani a ja ispado lud i budala 100%.Tu se zavrsilo nase drugarstvo i svi nasi zajednicki lovovi i ribolovi.
Posle jedno desetak dana krenem opet na vir u nadi da cu se opet sresti sa onom lepoticom,usput u blizini vira srecem tri coveka sa prebacenim sakovima (ne znam kako vi zovete ovu napravu,sa mrezom i dva stapa na krajevima) preko ramena, znam svu trojicu a najstariji medju njima,otac mi moze biti po godinama,kaze "baci tu motku bez ovoga nema pastrmke,udarajuci dlanom one njegove toljage na ramenu,pogledaj izvadi pastrmku iz torbe,ima jos al su sitnije" Pitam ga, gde je nadje toliku, a on odgovara, evo ovde gore na prvi ovaj vir.
Opet mi porastose magarece usi,ali sta sam mogao sam da uradim protiv njih trojice, nista,jedino da me izlemaju onim motkama.
Zakljucak neznam da izvucem

Scorpion Hunter
 Chaki daleko su male reke od izlovljavanja pogotovo stapom. Nebih se slozio da riba stapom moze da se izlovi. Ja zivim nedaleko od jedne male reke na kojoj pecam iskljucivo Klena jedno 18 godina da ne preteram mozda i vise. Znam svakog pecarosa koji peca na toj reci mahom stariji ljudi pecaju cekanjem na plovak ako uhvate 1-2 Klena u toku dana i to je sve, ovi mladji sede na internetu pa i neznaju sta je pecanje. Dzaba sve to sto pecarosi uhvate danas po 1-2 komada kad prodju barabe koji hvataju rucno kad je mali vodostaj i izvade po dva dzaka Klenova i Mrena Frown polsle takvog javasluka mozes stap da okacis na zid i oprostis se od sezone pecanja ili da ides kolima do Velike Morave 15km jer druge vode za varalicarenje nema. Na jezerima ne bacam varalicu na njima pecam samo Babusku sto mi i nije tako zanimljivo kao varalicarenje Klena. Sta da se radi po prirodi smo aljkav narod tesko je promeniti svest ljudi. Cak sam bio voljan da osnujem udruzenje za zastitu te reke po cenu da se posvadjam sa svim mestanima ali ko zna mozda i hocu do kraja ove godine cu i osnovati. Pozdrav svim ribolovcima sa stapomBye

sasa035

Scorpion Hunter kaže:
Chaki daleko su male reke od izlovljavanja pogotovo stapom. Nebih se slozio da riba stapom moze da se izlovi. Ja zivim nedaleko od jedne male reke na kojoj pecam iskljucivo Klena jedno 18 godina da ne preteram mozda i vise. Znam svakog pecarosa koji peca na toj reci mahom stariji ljudi pecaju cekanjem na plovak ako uhvate 1-2 Klena u toku dana i to je sve, ovi mladji sede na internetu pa i neznaju sta je pecanje. Dzaba sve to sto pecarosi uhvate danas po 1-2 komada kad prodju barabe koji hvataju rucno kad je mali vodostaj i izvade po dva dzaka Klenova i Mrena Frown polsle takvog javasluka mozes stap da okacis na zid i oprostis se od sezone pecanja ili da ides kolima do Velike Morave 15km jer druge vode za varalicarenje nema. Na jezerima ne bacam varalicu na njima pecam samo Babusku sto mi i nije tako zanimljivo kao varalicarenje Klena. Sta da se radi po prirodi smo aljkav narod tesko je promeniti svest ljudi. Cak sam bio voljan da osnujem udruzenje za zastitu te reke po cenu da se posvadjam sa svim mestanima ali ko zna mozda i hocu do kraja ove godine cu i osnovati. Pozdrav svim ribolovcima sa stapomBye

sasa035

sasa035
 Nazolost najlakse je izloviti stapom ribu pogotovo kada su upitanju salmonide.Konkretno mislim na pastrmku.Dva iskusna ribolovca mogu da naprave pravu pustos.Gotovo nemoguce je toliko poribiti koliko je lako odneti tu ribu.Reka Resava i Grza zajedno sa Jezerom su poribljene tonama ribe u poslednjih desetak godina.Ribocuvari cuvali molili postavljali table da se makar postuje propis o tri ulovljena primerka.Ma ne prosto table su kradjene ribocuvari umorili od prijava i neefikasnosti zkona.Sudjena de neko dobije neku smesnu novcanu kaznu i najveca steta uglavnom je oduzet pribor...Sto se klena tice to je riba koje je uvek bilo i bice.Ali i on tesko opstaje usled ribokradje na raznorazne nacine(mreze,hvatanje rukama nocu na fenjer viljuskom i.t.d)dodju i ribolovci da upecaju i ono sto je preostalo a toga je iz godine sve manje i manje.Napominjem da je na manjim rekama nedostatak padavina u susnoj sezoni ipak najveci neprijatelj.
sasa035

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,119,841 posete www.srbijalov.com