Lala kaže:
Aufff Peščarac, ni manje ni više, nego 3 komada?!?
Ima da vas oderu kod sudije za prekršaje!
Zbog toga već dva dana pijem bensendine. Ja ću moju kaznu platiti, ali udruženje...?
Iovako se pričalo da će lovišta pored peščare i Dunava cepati na više delova i da će najbolje deove uzeti bivši funkcioner LSS iz Vojvodine i pojedini ljudi iz jedne naše turističke agencije koja organizuje lovove kao i safari lovove. Problem je bio da se dokaže da mi nismo sposobni da vodimo lovstvo, a to je ovom inspekcijom uradjeno
Lala kaže:
A za opis ovoga u B.Palanci, si dao dobru dijagnozu: 'čista zajebancija'
'neopterećeni drugim problemima', naravno, dovoljan im je i taj jedan oko LD
Ne zameri mi što sam se malo igrao tvojim rečima, i izvlačio ih iz konteksta.
Da Lalo oni imaju samo jednu želju i to je da budu samostalni, tj. gazde na svom delu lovišta, ali su nezadovoljni u kom smeru ide politika u pokrajinskoj vladi po ovom pitanju, i to mi je rekao njihov predsednik društva (ili sekcije), ali osim tih pet minuta razgovora sa njim, ostali lovci nisu ni u jednom momentu postavili nikakvo pitanje oko lovne politike niti je iko rekao jednu jedinu reč o tome za svih 10 sati provedenih sa njima. Veruj mi da sam se relaksirao taj dan i otišao kući prezadovoljan, bez obzira što većina nas nije opalila ni metka
Kolega PESCARAC meni je veoma drago da ti je bilo lepo u B.Palanci u lovu ali moraš da znaš da svaka priča ima dva kraja.Veruj mi da je iz dana u dan sve više lovaca koji se pitaju šta se to dešava u našem ld,šta se dešavalo i šta će se dešavati jer niko od nadleznih ništa ne govori po pitanju svih dosadašnjih problema i zabrane lova a rukovodeći kadar NESMEŠ da pitaš jer si automatski protiv njih a to povlači SANKCIJE za onoga ko pita pa ako hoćeš da loviš i da dobiješ dozvolu za lov ĆUTI I SAMO ĆUTI JER NEMA LOVA ZA ONE KOJI PITAJU
Iskreno bih voleo da se sve ovo desava nekom drugom i u nekoj dalekoj zemlji...Shvatam da se u lovstvu mora sto sta menjati itd...itd...ali da se raznoj fukari i ljudima koji su na krvlju ovog naroda zaradili pare daju najbolja lovista,to tesko moj digestivni trakt moze da svari....Sremac,zivi bili nedaj boze doziveli,ali neke zemunice iz onog rata ce se aktivirati samo tako gore po Rudniku...
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Peščarac, znam ja da im se ne svidja smer dešavanja u pokrajinskom sekretarijatu , samo ne znam, da li misle na kadrovsku politiku, ili na crtanje granica lovišta, ili na ... bolje da ne nabrajam dalje
Mislim da je krajnje vreme, da onaj, ko ima iole pameti, shvati da je prošlo vreme sprege na liniji savez-LU, i da dosadašnji 'zaštitnici zaslužnih drugova' i podrepaši tih istih, idu u 'baraž za ispadanje' iz igre. Sistem igre oko lova 'ja tebi trofej-ti meni odrešene ruke', više ne pije vodu, i da stvari isplivavaju na površinu, sad svako mora o sebi i svom dupetu da vodi brigu. E to se ovima ne svidja! NEVINOST BEZ ZAŠTITE!
Ma da, i njima je "neko" obećao lovište u granicama k.o. Pivnice, ali samo da ne bude - "obećanje, ludom radovanje", a mostovi porušeni, odnosi u LU poremećeni, ljudi posvađani!!!
A taj "neko" bez posla!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
[quote]Sremac75 kaže:
Alezi, Peščarac je bio u Pivnicama[/quote
SREMAC ma di je bio da je bio mene boli palanka pa to ti je(nisam pročItao da je reč o Pivnicama IZVINJAVAM SE)
Lala kaže:
Peščarac, znam ja da im se ne svidja smer dešavanja u pokrajinskom sekretarijatu , samo ne znam, da li misle na kadrovsku politiku, ili na crtanje granica lovišta, ili na ... bolje da ne nabrajam dalje
Mislim da je krajnje vreme, da onaj, ko ima iole pameti, shvati da je prošlo vreme sprege na liniji savez-LU, i da dosadašnji 'zaštitnici zaslužnih drugova' i podrepaši tih istih, idu u 'baraž za ispadanje' iz igre. Sistem igre oko lova 'ja tebi trofej-ti meni odrešene ruke', više ne pije vodu, i da stvari isplivavaju na površinu, sad svako mora o sebi i svom dupetu da vodi brigu. E to se ovima ne svidja! NEVINOST BEZ ZAŠTITE!
Ma shvatili su da oni sto su im obecali nacrtati granice to nece moci ispostovati kako su mislili. Samo ne znam sta im je sa onim iz "vlade" koji im je obecao samostalnost.
Moje mišljenje je da su im trenutno granice lovišta u drugom planu, njih muče mnogo ozbiljnije promene i dešavanja, kojih možda jesu, a možda i nisu sasvim svesni.
A ta obećanja su samo obećanja, šta ga košta da obeća , da ne bude da i 'obećavač' ima svoju muku?
Sremac75 kaže:
Ma da, i njima je "neko" obećao lovište u granicama k.o. Pivnice, ali samo da ne bude - "obećanje, ludom radovanje", a mostovi porušeni, odnosi u LU poremećeni, ljudi posvađani!!!
E tu je problem jer su izgleda shvatili da od obećanja nema ništa, a podele ako budu u Bačkoj Palanci biće na dva dela i to podunavski deo (jeleni, svinje.....) i ovaj drugi ravničarski u kojem ima zeca i srneće divljači. Problem je onaj prekodunavski deo koji niko neće, a moraće da ide u paketu i to kao posebno lovište.
Kod mene je to prošlo bezbolnije, nikom nije bilo sve jedno, skupština je dala saglasnost na želje za cepanje lovišta, postoje potpisi svih članova dve sekcije koje žele cepanje, još samo fali odluka pokrajinskog sekretara za poljoprivredu. Ako ne bude te odluke ili rešenja nastavljamo po starom. Doduše i do sada se kod mene lov obavljao po revirima uz neznatan lov lovaca iz jedne u drugoj sekciji. Jedino je kasa bila zajednička i nije bilo nikakvih zamerki na tu kasu do pre tri godine, jer se nije znalo ni koliko para ima ni gde idu pare iz nje, a to je dotle išlo da ni nadzorni odbor nije imao pravo na uvid ni u kakva dokumenta
E ja sam poreklom iz tog prekodunavskog dela, iz Neština, i moram da kažem da sve te koji nas neće treba da je sramota, samo im je bitna njihova guzica. A gde je tu lovačka solidarnost???
Ta dva sela u Sremu, Neštin i Vizić, su oduvek u Opštini Bačka Palanka, a lovci su članovi LUO Bačka Palanka od njegovog formiranja. Sada ime ne trebaju zato što su siromašni i malobrojni, i voleli bi da se ugase, da ne postoje. Svako diže qrac na sirotinju!!!
SRAMOTA!!!
Dalje:
U kasi je uvek problem.
Kod nas svako LD ima svoju kasu i niko ne sme da je kontroliše.
Pa taj nadzorni odbor ne treba ni da postoji!!!
Ionako mu niko ne da na uvid nikakav dokumenta!!!
Kako kod vas, tako i kod nas!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Sremac75 kaže:
E tu je problem jer su izgleda shvatili da od obećanja nema ništa, a podele ako budu u Bačkoj Palanci biće na dva dela i to podunavski deo (jeleni, svinje.....) i ovaj drugi ravničarski u kojem ima zeca i srneće divljači. Problem je onaj prekodunavski deo koji niko neće, a moraće da ide u paketu i to kao posebno lovište.
Kod mene je to prošlo bezbolnije, nikom nije bilo sve jedno, skupština je dala saglasnost na želje za cepanje lovišta, postoje potpisi svih članova dve sekcije koje žele cepanje, još samo fali odluka pokrajinskog sekretara za poljoprivredu. Ako ne bude te odluke ili rešenja nastavljamo po starom. Doduše i do sada se kod mene lov obavljao po revirima uz neznatan lov lovaca iz jedne u drugoj sekciji. Jedino je kasa bila zajednička i nije bilo nikakvih zamerki na tu kasu do pre tri godine, jer se nije znalo ni koliko para ima ni gde idu pare iz nje, a to je dotle išlo da ni nadzorni odbor nije imao pravo na uvid ni u kakva dokumenta
U podunavskom delu nema jelena osim ako pobegnu iz Karadjordjeva iz zice. A ako Vojvodina sume i vode, uzmu ritove onda nema ni svinja. A mogu, i kome ce ih dati u zakup ako sami ne budu gazdovali veliki je znak pitanja. Ako se to desi onda nikakve razlike izmedju lovista sa jedne i sa druge strane DTD nema. LU opstine Backa Palanka je i do sada gazdovalo sa dva lovista pa ne bi bio problem da gazduje i sa pet.
Problem je u tome sto ce drustva izgubiti ziro racune, pa onda nece moci da rade kako su pojedini navikli.
Osim toga kanal deli lovne revire nekoliko drustava skoro na pola, pa se postavlja pitanje ako on bude granica sta ce biti sa tim drustvima.
Licno nemam nista protiv cepanja udruzenja ako ce posle svima biti bolje, i ako se oko toga posteno dogovore.
Protiv sam toga da se udruzenja cepaju na nacin da se pojedinim clanicama nanese steta u bilo kom smislu. Ili da se cepaju da bi pojedinci koji svoje clanstvo lazu i obmanjuju, ostvarili svoje privatne interese.
A to je glavni motiv verujte.
Ranije sam na nekoj sličnoj temi napisao već: pratite trag novca, i sve će biti jasno. Tako i u ovom slučaju: ako sam dobro shvatio pisanje od ranije, u LD Jelen niko nema uvid u izvode sa žiro računa, o poslovanju. Samim tim, i trag je sakriven; dokle će ostati sakriven, ostaje da se vidi. Pokušaj izdvajanja iz postojećeg LU može biti motivisan baš sakrivanjem pravog stanja. Malo je naivno takvo razmišljanje, to je kratkovido, pošto LU po novom zakonu posluju u sasvim drugačijem ambijentu nego ranije. Osamostaljivanje realno ekonomski neodrživih novih LU je samo kupovina vremena. Djavo dodje po svoje, pre ili kasnije.
Ostaje takodje da se vidi, da li je fond divljači naduvavan, da li je realno prikazan odstrel (što ima lepih snimaka zidova obloženih trofejima u vlasništvu ljudi iz LD Jelen ), da li je prikazan odstrel uredno naplaćen, i da li su sredstva prebačena na račun.
Da ne pominjem, da li je bilo i krivičnih dela, to je stvar istrage, pošto su krivične prijave prihvaćene, tužilaštvo i MUP rade svoj posao, pa će se i po ovoj liniji videti rezultati.
A čim se digne buka, onda brzo nestaju 'zaštitnici' i 'obećavači'; zaštitnici zato što im je moć oduzeta, a obećavači zato što čuvaju sebe.
E, voda za moju kafu je pristavljena na ringlu, da se greje, a kisela voda je stavljena da se hladi, jel tako Sremac?
Sremac75 kaže:
Bilo je još razgovora koji nagoveštavaju da će se nešto ipak desiti.
Ali i "druga strana barikade" vredno radi.
U onaj lov u ograđenom voćnjaku, gde su se zečevi sudarali i međusobno i sa žicom, gde je odstreljeno oko 70 komada, je bila pozvana i delegacija iz LSS, te su isti i prisustvovali predvođeni Sekretarom LSS g. Ćeranićem.
Učesnici u tom lovu, a kasnije i ostali lovci, su tu posetu doživeli kao svojevrsnu podršku LSS aktuelnom rukovodstvu LD "Jelen" Bačka Palanka, a vladari iz senke i oni u stvarnosti kao svojevrni trijumf nad grupicom pobunjenih "pravih lovaca". GOSPODINE ĆERANIĆU, SEKRETARU LSS, DA LI STE VI SVOJIM UČEŠĆEM U LOVU ZAISTA DALI PODRŠKU RUKOVODSTVU LD "JELEN" BAČKA PALANKA?????
Rukovodstvu zbog kojeg je 4 meseca bio zabranjen lov???
Rukovodstvu koje nije vratilo Udruženju oko 700 komada dozvola za lov???
Rukovodstvu koje je vodilo dvostruku evidenciju odstrela divljači???
Rukovodstvu koje šikanira lovce koji su se usudili da govore istinu o radu LD???
Rukovodstvu koje i dan danas ima tzv. VD Predesednika kojeg nije izabrao Zbor lovaca???
Itd............... DALI STE DALI PODRŠKU IAKO STE O SVIM NEPRAVILNOSTIMA, KAO SEKRETAR LSS, MORALI BITI OBAVEŠTENI?????
$aAa$aAa$aAa
Lalo ovo nisi komentarisao??????
Sremac, na to što si napisao, nema komentara. Nema tu šta ni da se doda, ni da se oduzme. A da znaš samo, pored vaših 'čitača', ima i drugih čitača, koji se u zadnje vreme veoma interesuju za vaš problem, veruj mi.
Kaže u nedelju onaj zajednički prijatelj :
"Oni kažu(vladari) da je odnos snaga u vašem LD je 180(njih 30 upettljanih i 150 nezainteresovanih) prema 30 (to smo mi), vi pričate svoju priču, oni svoju, Ali kada oni uspeju da obezbede da po njihovom pozivu u lov dođu predstavnici LSS, i to sekretar LSS lično-onda se njima veruje!!! Oni imaju leđa a vi nemate!!!"
Kada sam mu rekao da mi ne pričamo priču, nego da pričamo istinu za koju imamo dokaze, on reče : "Ma jebeš dokaze kada oni imaju podršku LSS!!!"
I kada malo bolje proanaliziram šta je čovek rekao, vidim da u očima lovaca koji, nažalost, nisu direktno zainteresovani za ovu priču (150), to što je rekao nije daleko od istine.
Oni to tako i doživljavaju!!!
E sad, da li predstavnici lovačke organizacije, mislim na LSS i g. Ćeranića, treba da udostoje svojim prisustvom u lovu i verovatno na ručku, Lovačko društvo čije je rukovodstvo flagrantno kršilo i lovne i druge zakone, to je pitanje na koje oni treba da daju svoj odgovor, atiče se njihovog obraza i morala.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Online
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Online
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?