Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: baikal 153

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
baikal 153
Hunter forever
 Pitanje je da li cemo mi uopste i uci u EU tako da 12/76...
marka Engleski poenter marka

ohotnik
 B&P Proizvodi patron sa celicnom sacmom kalibra 12/70 sa 46gr I u kalibru 12/76 Od 50 gr Tako da su oni vec nasli nacin da celicnu sacmu koja je menje specificne tezine upakuju prilicnu gramazu u cauru 12/70 I 12/76 Oba metka cesto koristim u lovu pataka i gusaka i veoma sam zadovoljan sa njima Cena je malo veca ali i odstreliti gusku je uzivanje.

hamerles
 Veliki sam protivnik samog ulaska u EU B) a Drugo sta sam hteo da pitam ostale zemlje kao sto je naprimer Italija koja je u EU pa proizvodi municiju sa olovnom sacmom?? Po mom misljenju ako sacma zagadjuje zivotnu sredinu sto samo budala moze da kaze na TV-u sta onda rade fabrike i ostali zagadjivaci!!! Bolje onda neka vrate kartonske caure koje istrule kad se ispale i ostanu na zemlji neka zabrane plasticne korpice koje nalazim po njivama i plasticne caure... Evropski zakoni sluze za upropascavanje lova a ne poboljsanje... koji god zakon donesu vise sluzi za profitiranje drzave nego za ocuvanje zivotne sredine Bye sta fali olovnoj sacmi???

cokoladni
 Ma eu je smo iluzija za siromasne zemlje. Eu vode samo velike zemlje i koriste male da pobljsaju svoju ekonomiju s obzirom da svima stavljaju limit za sve proizvodnje.A sto se sacme za lov tice pa i oni koriste to samo za barski lov i to ne svuda , neka oni prvo pometle ispred svoja vrata pa posle da gvire ispred tudja,a nadam se da ovi nasi u lss pocinju polako da kapiraju sta je stvarno evropa i da nemoraju ako neko prdne i oni to da urade.
priroda i drustvo

Hunter forever
 Bravo 2;)

cokoladni kaže:
Ma eu je smo iluzija za siromasne zemlje. Eu vode samo velike zemlje i koriste male da pobljsaju svoju ekonomiju s obzirom da svima stavljaju limit za sve proizvodnje.A sto se sacme za lov tice pa i oni koriste to samo za barski lov i to ne svuda , neka oni prvo pometle ispred svoja vrata pa posle da gvire ispred tudja,a nadam se da ovi nasi u lss pocinju polako da kapiraju sta je stvarno evropa i da nemoraju ako neko prdne i oni to da urade.

Van teme Admin Power
Srbijalov Admin Tim!
marka Engleski poenter marka

hamerles
 MP-153 ko voli da nosi PA on je pravi izbor za jeftine pareB)

vuk71
 nemam iz153 al mislim test objavljen u kalibru sa ispaljehih 50 000metaka dovoljno govori o pouzdanosti te puske, bilo bi lepo i durge puske videti na tom testu...

hamerles

vuk71 kaže:
nemam iz153 al mislim test objavljen u kalibru sa ispaljehih 50 000metaka dovoljno govori o pouzdanosti te puske, bilo bi lepo i durge puske videti na tom testu...
Samo sto ne verujem da su Rusi uzeli taj PA iz neke nase prodavnice i sa njim radili test od 50 000 metakaConfused Ipak mislim da je to posebno uradjen PA za taj test a da se po nasim prodavnicama u Srbiji prodaju znatno slabijeg kvalitetaB) to je bar moje misljenjeB)

ohotnik

hamerles kaže:

vuk71 kaže:
Samo sto ne verujem da su Rusi uzeli taj PA iz neke nase prodavnice i sa njim radili test od 50 000 metakaConfused Ipak mislim da je to posebno uradjen PA za taj test a da se po nasim prodavnicama u Srbiji prodaju znatno slabijeg kvalitetaB) to je bar moje misljenjeB)
Gresis kolega puska je uzeta u prodavnici oruzja nasumicno.Zvati su i ostali proizvodjaci da daju oruzje na test ali nisu pristali.

Podunavac
 Tačno tako. I koliko se sećam test uopšte nisu radili Rusi, nego talijanski novinari iz nekog časopisa koji piše o oružju. A puška je nasumično uzeta iz jedne prodavnice.
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 Daj boze da je takoB) Hvala na informacijiBye

ohotnik
 Da test su radili italijanski novinari iz razloga velike popularnosti i povecane prodaje u evropi.Nemogu da tvrdim da su imali lose namere da nadju neku manu da bi o tome pisali i smanjili prodaju.Ali me na to navodi podatak da je prvobitno bilo planiran test sa 10.000 patrona na koji se testiraju najkvalitetnije i najskuplje puske sveta i to prvenstveno sportske.Test je produzen na 50.000 patrona uz ucesce vise strelaca i veome surove uslove kao sto je hladjenje cevi mokrom krpom a potom stavljanjem u vodu.Voleo bih da italijani tako testiraju svoje puske.Puska je sve to prosla bez ijednog otkaza i u dobrom stanju zavrsila test.O poluautomatu IZ mp153 mozemo mnogo da pisemo i raspravljamo o manama i prednostima.Jedno tvrdim da takav kvalitet i pouzdanost za tu cenu nijedan proizvodjac oruzja na svetu nece moci da proizvede.

Podunavac
 Kolega Ohotnik u potpunosti se slažem sa tobom. Ni jedan drugi proizvođač nije ponovio ovaj test. I ja stalno tvrdim da su ruske puške odlične u odnosu na svoju cenu, ne samo MP 153, nego i sve ostale. Ali pojedinci ovde ili ne mogu ili neće da shvate o čemu govorim.
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 Kolega Ohotnik slazem se sa tobomB).Podunavac ja sam pojedinac koji voli sve ruske puskeBye

Podunavac
 Što se tiče bok sačmarica meni se prvenstveno sviđaju Berette, ali nemam ništa ni protiv ruskinja. Služile su naše lovce proteklih 70 godina, pa nema razloga da ne služe i nas sledećih 70. Pre sigurno nećemo biti u mogućnosti da dostignemo platežnu moć zapada.
Tri prsta 2Kolce

vuk71
 za pusku koja je uzeta kao slucajni uzorak rezultat je za svaki respekt...a o surovosti ispitivanja netreba trositi reci... steta sto nije imao konkurenciju od recimo deset proizvodjaca oruzija pa da vidimo kako i drugi prave puske...

Lala
 Malo da izvučem rezime cele ove priče: sve u svemu, niko ovde u principu nema zamerke na pouzdanost. Najviše zamerki ima na težinu, i na estetiku i završnu obradu.
Mislim da braća rusi još kako mogu da naprave pušku da lepo izgleda, da ima odličan finiš u obradi, pa i da malo redukuju težinu. Ali, onda takva puška ne bi imala ovu cenu koju ima, i bila bi manje dostupna širokom krugu lovaca.
Prema tome, koliko para, toliko i muzike. Ili, preciznije, više nego dovoljno muzike, za te pare!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

vuk71
 lalo to i jeste ono najvaznije, nemoguce je da puska bude i lagana i dovoljno teska za magnum punjenja, i vitka i lepa i elegntna i robusna i pouzdana i nema kraja i... svako izabere ono sto smatra da je njegov prioritet...

Podunavac
 Vuče tačno tako. A nama je trenutno prioritet cena. Pa još ako sa tom cenom dolazi i pouzdanost i robustnost, eto ti veselja.
Tri prsta 2Kolce

hamerles

Podunavac kaže:
Vuče tačno tako. A nama je trenutno prioritet cena. Pa još ako sa tom cenom dolazi i pouzdanost i robustnost, eto ti veselja.
B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Baikal MP-153 vs MP-155 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 421 02.06.2021. 20:08
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 30
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,485
Najnoviji član: WildHunter

Poslednje vesti
OBAVEŠTENJE ZA SVE KORISNIKE LOVIŠTA NA TERITORIJI AP VOJVODINE
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,741,405 posete www.srbijalov.com