kelt kaže:
to cadjavljenje cevi nebi nikoga trebalo da brine. puska se cisti bila malo ili puno zacadjavljena. dok god se krpicom stvar obavi bez spiralne cetke dotle je dobro. nisu ni svi stranci ekstra. neki cadjave vise i od krusika i beloma zajedno. veci problem je bk metak sa mekanom sacmom. ja posto sam lijem i kako pucam sa mekom sacmom uopste cadjavost mi ne smeta ono drugo je veci problem , ali ni to nije problem malo ribanja i gotovo za minut. i kod beloma i krusika varira barut u zavisnosti kakva serija uleti ne razapinjite ljude na krst ako se ponesto i promasi. a nijednog lovca jos nisam cuo da je rekao> promasio sam zato sto neznam da gadjam<> nego uvek ma ruska puska, nasa municija, meka sacma, tvrd djoka itd.
Evo, reći ću ti ja to prvom prilikom kad se vidimo.
Nemam ništa lično protiv Belom municije, ali pošto za sezonu ispucam manje od kutije, mislim da mogu dozvoliti sebi kupovinu municije bilo kog proizvođača vodeći istovremeno računa kako će i puška i meta reagovati na nju.
Ne mogu da komentarisem komercijalne strane proizvodnje municije,ali nije losa ideja da se uveze barut ili sacma ,ako to nece poskupeti metak. Takodje,kada vidim poneke cene po kojima Vi kod Vasih trgovaca nabavljate nasu municiju,stvarno se "zaprepastim" i zapitam koliku to marzu oni zaracunavaju,ali posto nisam (pobavljam se) ovlascen za taj deo posla,necu dalje da komentarisem,jer to vec spada i u neke marketinske i komercijalne strane biznisa,kojim se nasi lovci navode na pogresan zakljucak da je Belom jako skup za kvalitet koji nudi. Zapitajte samo Vaseg trgovca,zasto toliku marzu zaracunava ne samo na Belom ,nego i za ostalu municiju. Mada to nije samo problem za ovu ,vec i za ostalu robu (hranu,odecu,obucu...).
Pravimo sve granulacije (popunjavamo zalihe),pa ce uskoro biti i 16-ce u kal.16.
Samo za kraj,opet se ponavljam,Belom nije najbolje sto ima na nasem trzistu,ali kako smo ipak domaci proizvod i delimo sudbinu domace privrede,imajte malo vise razumevanja za nase probleme u nabavci kvalitenijeg i boljeg repromaterijala,i da ne budem pogresno shvacen,mi sa postojecim kvalitetom repromaterijala izvlacimo maximum kvaliteta metka,i ne odredjujemo mi iz Beloma maloprodajnu cenu,vec dok metak dodje do vas, i dok se svako ugradi,ispadne da smo u klasi sa RC i drugima,sto nije tacno,i ja znam veleprodajne cene,rabate i sve ostalo,ali Vam ne mogu o tome iz razumljivih razloga. Samo moj komentar,kao gradjanina,da su trgovci malo ipak preterali....
belombeograd kaže:
Ne mogu da komentarisem komercijalne strane proizvodnje municije,ali nije losa ideja da se uveze barut ili sacma ,ako to nece poskupeti metak. Takodje,kada vidim poneke cene po kojima Vi kod Vasih trgovaca nabavljate nasu municiju,stvarno se "zaprepastim" i zapitam koliku to marzu oni zaracunavaju,ali posto nisam (pobavljam se) ovlascen za taj deo posla,necu dalje da komentarisem,jer to vec spada i u neke marketinske i komercijalne strane biznisa,kojim se nasi lovci navode na pogresan zakljucak da je Belom jako skup za kvalitet koji nudi. Zapitajte samo Vaseg trgovca,zasto toliku marzu zaracunava ne samo na Belom ,nego i za ostalu municiju. Mada to nije samo problem za ovu ,vec i za ostalu robu (hranu,odecu,obucu...).
Pravimo sve granulacije (popunjavamo zalihe),pa ce uskoro biti i 16-ce u kal.16.
Samo za kraj,opet se ponavljam,Belom nije najbolje sto ima na nasem trzistu,ali kako smo ipak domaci proizvod i delimo sudbinu domace privrede,imajte malo vise razumevanja za nase probleme u nabavci kvalitenijeg i boljeg repromaterijala,i da ne budem pogresno shvacen,mi sa postojecim kvalitetom repromaterijala izvlacimo maximum kvaliteta metka,i ne odredjujemo mi iz Beloma maloprodajnu cenu,vec dok metak dodje do vas, i dok se svako ugradi,ispadne da smo u klasi sa RC i drugima,sto nije tacno,i ja znam veleprodajne cene,rabate i sve ostalo,ali Vam ne mogu o tome iz razumljivih razloga. Samo moj komentar,kao gradjanina,da su trgovci malo ipak preterali....
Pa i neka mu podigne cenu posto ce i kvalitet sigurno biti veci.
To sto je Belom domaci proizvod nije opravdanje za nizak kvalitet, kako bi bilo da i pored toga sto je domaci bude i najbolji, sigurno dobro i za Vas (proizvodjaca) i za nas lovce (korisnike).
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Kolege, a po chemu je LOSH kvalitet??? Shto je chadjava cev, ili losha(mehka) sachma???
Neko je vetj rekao gore, da ni uvozna sachma nije bash zlatna, pogotovu iz jeftinijih mechitja.
Garez??? Ostali baruti, kad sagore, izbacuju ljubichitze po cevki??? Ma, hajte, molim vas! Evo primera iz komshiluka: po rvackim forumima vetjina IZUZETNO HVALE PPU mechitje, a pogotovu odnos cena-kvalitet(mi PPU ovde najcheshtje hvalimo, ali shta tjesh, mi smo Srbi!), i kao glavnu manu mu chesto navode malo vetju zaprljanost cevi, zbog losheg baruta. Probao sam i neke strane mechitje, "na glasu", i ta razlika mi i nije bash bila toliko primetna...
Kod sachmene dzebane razlika u garezi me apsolutno ne interesuje, jer koristim iskljuchivo hromirane cevi, koje su lovchev veliki prijatelj! Na kraju sezone ochistim pushq iznutra, gde je, naravno, glavni problem OLOVO, a ne garez...
A cenjeni kolega Sniper Hunter je testerirao brezine, i tu se lovni Belom metak sasvim OK pokazao, tako da...
Ako je cena za npr. dinar-dva NIZA od nekog uvoznog metka, ja ne bih imao trenutka dileme, uzeo bih Belom! I time podrzao i malenu firmu Belom, i domatje proizvodjache sachme i chepitja, a i veliq M. Blagojevitj!
edit: Zaboravih da napomenem za mehq sachmu: Glavni problem je shto tje se neka zrna vishe deformisati u letu kroz cev(u varijanti sa chashizzom to je najcheshtje samo jedan red!) i tako malo pogorshati svoj let/posip, i malko vishe zaprljati cev, nego neka beskrajno tvrda. Shto se tiche uchinka na divljachi, UOPSHTE NE MORA BITI TVRDA SACHMA, jer divljach ubiVa shock, a ne pogodak u srce/mozak i sl. vitalna mesta!!! Jedino je za patq & gusq pozeljno da je bash tvrda sachma, a za te tizze bi se mogli napraviti i namenski mechitji, u kojima bi bila npr. iskljuchivo vrhunska, somborska sachma...
(nikakvog interesa nemam da branim Belom, sem shto se troodim da budem REALAN, a i patriota i uzoran lojalan gradjanin Srbistana, u razumnoj meri! )
Dosli smo da bitnih zakljuvaka kao sto je da nas trgovci deru i da za iste pare ima da se kupi ono sto ne cadjavi cev i daje isti efekat. Podizanjem kvaliteta sacmenog metka mislim da bih se i broj korisnika znacajno prosirio verujem da bih se za jako kratko vreme mnogo sto koriste italijane okrenuli ka belomu.
Belom je vise nego korektan metak. Jedina zamerka mu je nesto manja efikasnost na daljinama od 35 do 50 metara. Kao prvi metak je odlican.
Municija za prepelice je jako dobra,metak bez korpice je isto tako dobar.
Kolegu iz Beloma bi pitao sta je sa municijom od 36 grama Super Belom? Zaista jako dobar metak i na granicnim daljinama.
Ono sto je neverovatno u Srbiji je animozitet prema domacem proizvodu.
A toliko hvaljeni Federal recimo vise prlja cevi puske nego bilo koji karabinski metak...recimo.
Hvala na lepim recima i podrsci za, kako je jedan clan rekao "malenu domacu " firmu Belom. Kvalitet metka je cilj kome tezimo svaki dan kada ga pravimo,i mozda se ponavljam,ali mi sa raspolozivim repromaterijalom izvlacimo maximum i trudimo se kao prvo da zadovoljimo standarde CIP ,a onda i Vase primedbe i sugestije.
Sto se tice Super B ,ako sam dobro razumeo pitanje,imamo ga na zalihama,i o njemu nam pisite i dobro i lose,kako bi imali povratnu informaciju,jer je relativno nas novi proizvod.
Za one koji jos nisu bili,preporucujem da pogledaju novi redizajnirani sajt Beloma.
I dalje smo "otvoreni" za sve vase dobronamerne kritike.
Pozdrav i DOBAR POGLED.
belombeograd kaže:
Hvala na lepim recima i podrsci za, kako je jedan clan rekao "malenu domacu " firmu Belom. Kvalitet metka je cilj kome tezimo svaki dan kada ga pravimo,i mozda se ponavljam,ali mi sa raspolozivim repromaterijalom izvlacimo maximum i trudimo se kao prvo da zadovoljimo standarde CIP ,a onda i Vase primedbe i sugestije.
Sto se tice Super B ,ako sam dobro razumeo pitanje,imamo ga na zalihama,i o njemu nam pisite i dobro i lose,kako bi imali povratnu informaciju,jer je relativno nas novi proizvod.
Za one koji jos nisu bili,preporucujem da pogledaju novi redizajnirani sajt Beloma.
I dalje smo "otvoreni" za sve vase dobronamerne kritike.
Pozdrav i DOBAR POGLED.
Pogledao sam sajt. Zadovoljavajuće. Pošto sam zainteresovan na nabavim vaš "metak povećanog dometa", interesuje me kako ste postigli ovako malu razliku u brzini V0-V10. Da li ste mnogo povećali barutno punjenje ili ste radili još nešto? Naravno, ako nije poslovna tajna. Takođe me zanima da li ste (i da li je uopšte moguće) testirali brzinu tog metka na daljini od 50 metara. "Krušik"-ov metak sličnih performansi me razočarao, jer pored toga što ima jak trzaj, diskutabilno je kada se otvara i koliki mu je pad.
Mi jesmo mala domaca firma sa 4 zaposlena,a znaci navoda su mi posluzili samo za citiranje simpaticnog komentara kolege sa foruma.
Sto se tice metka 80 do 100 m,rezultati su takvi kakvi su,a za recepturu,na zalost,nemam ovlascenja da bilo sta kazem. Nismo merili brzinu na 50 m,jer nemamo tehnicke mogucnosti za to,ali smo pucali na mete na 35,80,100 m,kako bi ustanovili posip zrna.
belombeograd kaže:
Sto se tice metka 80 do 100 m,rezultati su takvi kakvi su,a za recepturu,na zalost,nemam ovlascenja da bilo sta kazem. Nismo merili brzinu na 50 m,jer nemamo tehnicke mogucnosti za to,ali smo pucali na mete na 35,80,100 m,kako bi ustanovili posip zrna.
Hvala na objašnjenju. Pretpostavio sam da je to poslovna tajne, ali nije sramota pitati. Možete li bar postaviti fotografije meta na koje je ispaljen pomenuti metak na navedenim daljinama ili moramo čekati test našeg kolege Sniper Hunter-a?
Kolega Belombeograd postoji li mogucnost da se poseti vasa fabrika i vidi proces proizvodnje,nisam imao priliku nikad videti kako se fabricki puni municija i vrse ispitivanja.
Za dolazak u Belom ne postoje prepreke,ali bi svakog ko ima zelju da dodje zamolio da se blagovremeno najavi,i da ostavi podatke,posto se fabrika nalazi u krugu Poligona Tehnicko opitnog centra Vojske Srbije u Nikincima,i potrebna je njihova saglasnost.
Pogotovo ako bi to bila organizovana poseta vise clanova Udruzenja lovaca,strelaca.
Navedene mete ne mogu se prikazati ,ali bi preporucio dolazak u Belom,da se u realnom okruzenju i sami uvere u rezultate. Telefon za najavu dolaska je 022 443 123.
Ako ste nestrpljivi da vidite kako izgleda proces proizvodnje imate snimak na you tube-u na adresi youtu.be/6wF1R43c2ZE,koji je vec jednom bio prikacen na ovoj temi foruma.
pozdrav i svako dobro.
Trap je nas najprodavaniji metak,i bas zato vodimo posebno racuna o proizvodnji istog. Uvek pitamo strelce za misljenje,pa i Vas molim da nam pisete,javite kakvi su utisci (losi ili dobri),kako bi smo bili jos bolji.
Kolega Belom da li bi bilo moguće da ponesem neku od mojih laboracija da propustimo kroz opitnu cevku ,da izmerim pritiske samo ,tako da kompletiram neku moju sliku ...
Ne praktikujemo da privatna lica koriste nas ispitni tunel.To je pitanje za direktora.Mislim da u slucaju reklamacije Belomovog metka,ne bi bio problem,ali ovako mora se trazi neka vrsta odobrenja. Pravila,pravila....
Kolega Belombeograd jedno pitanje. Vaš metak sa jedinačnim zrnom, koji je na vašem sajtu označen kao "Pojedinačno zrno-Gualandi" u kalibru 12 i težine 32 grama, dali je urađen sa kalibarnim ili potkalibarnim zrnom? Dali ima samo plastični čep (nosač) ili je celo upakovano u plastični kontejner? Kao na gornjoj ili kao na donjoj slici?
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?