Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: INFORMACIJE O RADU LSS!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
INFORMACIJE O RADU LSS!
LU Aleksandrovo
 Ako se poštuje neka procedura, onda skupštine udruženja treba da donesu odluke o ulasku u neki savez, a skupština tog saveza treba da odluči da li će ući u LSS.
Koja je logika da LSS osniva saveze, pa to je van pameti, da dele novac pa stvoriće nešto još gore a to su priče Ćeranića o povećanju broja stručnih radnika, što će neminovano povući podizanje visine članarine.
U nekim stvarima ne treba brkati lovački savez vojvodine i regionalne saveze. Lovački savez Vojvodine je odavno dobio svoju autonomiju.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

paninm
 cekajte ljudi, pa sta je sa statutom LSS, jer on promenjen, i gde moze da se vidi novi statut LSS ?
Onaj sto sam ja gledao na sajtu LSS je zastareo.

LU Aleksandrovo
 O brate paninm, pa gde si, vidim ja da nam neko fali pa da društvance dobije zajedničku sobu u zabeli.

Banatski Fazan
 Slavo, neznam da li nisi video, al pitao sam te za info u vezi novoosnovanog LU Vetrenjaca iz Susare, sta se pricalo u vezi toga?

paninm

LU Aleksandrovo kaže:
O brate paninm, pa gde si, vidim ja da nam neko fali pa da društvance dobije zajedničku sobu u zabeli.

e tako imao sam veceru ko iz skupstinskog menija (misim po ceni,a ne po raznovrsnosti) Przeni luk i jaja.
Ma bolje da nas posalju na letovanje u libiju, kazu to je trenutno hit u svetu.

Aman (nije grad u jemenu) zar neko moze da mi kaze sa statut LSS? Jel on treba da se menja ili ne,ili se promenio pa ga ja ne mogu naci?

Evo za šta se izboriše naši u republici srpskoj,

Član 56.

(1) Lovački savez je krovna organizacija u koju se na dobrovoljnoj osnovi mogu učlaniti korisnici privredno-sportskih i sportsko-rekreacionih lovišta, čije opšte interese i ciljeve razvoja lovstva pomaže, podržava i zastupa kod vlasnika lovnih resursa i drugih pravnih lica u zemlji i inostranstvu.
(2) U Lovački savez se mogu udružiti korisnici posebnih i privrednih lovišta, kao i uzgajivači divljači u uzgajalištu divljači i drugi subjekti zainteresovani za razvoj lovstva u Republici Srpskoj.

Ovaj prvi clan mi govori da je taj statut odma u startu bolji nego LSS.

DOBROVOLJNOJ OSNOVI MOGU UCLANITI

Lala
 Pa i u LSS se članovi učlanjuju dobrovoljno. Kvaka je do sada bila, da ako nisi član LSS, onda nisi mogao da dobiješ lovište na gazdovanje. Niko nije terao neko LU da bude član LSS, ali bi onda članovi tog LU mogli da igraju tablić na lovačkom domu, a lovili bi samo u komercijali.
LSS je bio jedini korisnik lovišta, koja je posle ugovorom davao na gazdovanje svojim članovima - LU.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo
 ko mi Aleksandrovo trenutno lalo al promenićemo to a i nije loše i jedno i dugo smo i drk@džije i lovci, a ono paninm nije član iz statuta već iz zakona o lovstvu republike srpske, država im je priznala da su krovna organizacija, ovi našima nisu priznali ni to. Verovatno nije imo ko da traži il su pak naši tražili što im ni Tito u svoje vreme nije dao, pa im ovi rekli MORE K@Š.

paninm
 Pa znas sta, Ministarsvo je poverilo neke poslove LSs,kao sto su polaganje ispita, i ocenjivanje trofeja, a mislim da ce komora da preuzme cenovnik odstrela divljaci,posto mi je to najlogicnije,jer su oni preuzeli na sebe odredjivanje naknade za divljac.
Po meni bi to bilo najlogicnije da se LSS finansira od naplate polaganja ispita,Polaganja ispita za ocenjivanje trofeja, distribucije lovackih casopisa( na dobrovoljnoj pretplati) od clanarine onih koji su dobrovoljno pristupili u savez.
Jednostavno zakon i ministarsvo,je odlucilo da svako ko ima polozen ispit moze dobiti lovnu kartu.
neznam vise mnogo mi se zamrsilo ,
Mnogo mi mi se zamrsilo sada,sve sam izmesao,i javna preduzeca,i korisnika lovista,i licenca,Cenzurisano

LU Aleksandrovo
 ma jok nije ti se ništa izmešalo, sem što komora može samo kao stručna da predloži cenovnik odstreljene divljači korisniku lovišta, jel kao sada najstručniji organ.

paninm
 mislis? vec sam mislio da sam prolupao,od citanja pravilnika, zakona,uredbi, statuta.
dobro kazes, komora predlozi cenovnik, i odredi najmanju mogucu cenua ti onda odredjujes aktom sve to. zvuci logicno ?

mihailo
 Ovi u savezu netreba više ništa ni da misle,a nerade odavno,dovoljno je da svako jutro otvore ovu temu i pročitaju šta treba da urade i na koji način.
Do kraja nekorektno od saveza bar bi trebali neko počasno članstvo da nam dodele.

LU Aleksandrovo
 Valjda ima logike , al ko zna šta je prava logika, polako se sve to kristališe, a pravilnika je sve više i više, ali nije to strašno to je gradivo koje moramo sažvakati i naučiti, ne smemo dozvoliti da nam ih neko drugi tumači onako kako on misli i hoće, da baš nekažem laže.

Lala

paninm kaže:
mislis? vec sam mislio da sam prolupao,od citanja pravilnika, zakona,uredbi, statuta.
dobro kazes, komora predlozi cenovnik, i odredi najmanju mogucu cenua ti onda odredjujes aktom sve to. zvuci logicno ?

Komora je odredila osnovicu za obračun naknade za korišćenje divljači (10%). To nije cenovnik divljači. Mada, može LU da koristi te cifre, ko im brani.
Svaki budući korisnik lovišta, LU ili neko drugi, koji dobije lovište od države na konkursu, će moći da formira svoje cene, i cene će se razlikovati od lovišta do lovišta. Ali, postoji ona garancija za početni fond divljači, i postoje obaveze LU prema državi i ostale obaveze, pa će uprave LU morati da razmišljaju kao menadžeri, da dobro izvagaju prihode i rashode, i da na osnovu podataka i plana gazdovanja izračunaju koliko će naplaćivati neku divljač. Nema najmanje moguće cene, može LU da pokloni neku divljač, ali mora da održava fond divljači najmanje u visini početnog fonda, da ne bi bilo aktiviranja garancije. A ako poklanja divljač, kako će da plati troškove, od čega? Od članarine? Pa ako tako budu radili, izgubiće članove, niko neće da plaća divljač i troškove za drugog.

Sremac75

paninm kaže:
cekajte ljudi, pa sta je sa statutom LSS, jer on promenjen, i gde moze da se vidi novi statut LSS ?

Tačno je da je ovo poslednji objavljeni Statut LSS!
http://www.ecolss...9_2010.htm

Koliko ja znam donet je i novi 2010. godine, ali njega nema na sajtu LSS???????
Možda zato što je NO LSS rekao da su neke odredbe neustavne i nezakonite???

A onda postavim sebi pitanje, kako je moguće da objave zapisnike sa UO i deo materijala za Skupštinu, a da ne objave Statut???
Izgleda da javnost rada LSS zavisi od samovolje nekih pojedinaca koji odlučuju šta je dobro da se zna a šta nije!!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

LU Aleksandrovo
 To bi trebalo da bude tako kada se gleda zakon i do sada izdati pravilnici i sa jedne strane je to pošteno, ja od tebe uzmem zemlju u zakup, platim ti ono što tražiš, ostalo je moje i ja mogu to da poklonim ili zacenim. E sada kolike će biti mogućnosti da neki iz upravnih odbora u udruženjima,mućkaju i uguvaraju niske cene, uz tvrdnju da se nije moglo postići bolja cena, a rest stavljati u džep na osnovu dogovora sa kupcem, uz ono naški ,,dobro tebi a dobro i meni,, to će se videti, otvara se mnogo prostora za manipulaciju. Do sada je postojao ipak jedan jedinstveni cenovnik kojeg su se svi morali pridržavati, pa je svaki lovac mogao lako izračunati koliko se novca ostvarilo, na kraju krajeva javna je tajna da su srndaći u trofeju, naročito zlatni plaćani i do 50% više od svoje cene samo da bi im bio sačuvan za pucanje, normalno taj dodatni iznos je završavao u džepovima nekih članova upravnog odbora i stručnih radnika, da ne bude sada situacija još gora.

LU Aleksandrovo

Sremac75 kaže:

paninm kaže:

Tačno je da je ovo poslednji objavljeni Statut LSS!
http://www.ecolss...9_2010.htm

Koliko ja znam donet je i novi 2010. godine, ali njega nema na sajtu LSS???????
Možda zato što je NO LSS rekao da su neke odredbe neustavne i nezakonite???

A onda postavim sebi pitanje, kako je moguće da objave zapisnike sa UO i deo materijala za Skupštinu, a da ne objave Statut???
Izgleda da javnost rada LSS zavisi od samovolje nekih pojedinaca koji odlučuju šta je dobro da se zna a šta nije!!!!

Da tačno, a ispravno bi bilo da je statut izašao u službenom glasilu udruženja, znamo i koje je to glasilo, časopis Lovac.

Lala
 Ako ja dobro mislim, problem sa mogućim mućkanjem će postojati uvek. Ali, ako brojanje početnog fonda divljači bude uradjeno kvalitetno, i pod nadzorom uprave za šume, onda se prostor za manipulaciju drastično smanjuje. Kao primopredaja firme: sve na sto, prebroji se roba u firmi, pa izvoli pa radi. Ako ti fali roba, onda aktivira država garanciju, pa ti vidi da li će ti imovina LU otići na doboš, ili će, ako LU nema imovine, predesdnik LU ostati bez svoje imovine, pošto neka garancija mora da postoji.

LU Aleksandrovo
 Brojanja i ako bude na takvom nivou, neće moći da da trofejnu vrednost, to je nelogično, a upravo su tu najveće mogućnosti za manipulaciju novcem, bar u Vojvodini, male i skoro nikakve su mogućnosti manipulacije, zecom i ostalom divljači. Znamo mi svi dobro gde se vrte ozbiljne pare, a to je trofejni odstrel srndaća.

Lala
 Ma moraće samo LU da vodi računa o svojoj divljači, inače će doći u situaciju da neće moći da funkcioniše, zbog nedostatka para. Niko nije blesav da zbog par odstrela ugrozi opstanak LU, mada, ništa nije isključeno... Ali onda su tu članovi lovci, da takvom bolidu očitaju lekciju i da ga najure iz LU. Moraće lovci mnogo više da obrate pažnju na dešavanja u lovištu, i da prestanu da žmure na krivolove, lovokradje i sve ostalo. 

Sremac75

Sremac75 kaže:

Sremac75 kaže:
Čini mi se da je sajt LSS pretrpeo "manje" promene usmerene ka držanju lovaca u večnom mraku!
Skinuti su svi zapisnici sa UO LSS!
Skunut je materijal za Skupštinu!
Ostali su samo hvalospevi i dokazi o "junačkoj" borbi za dobrobit lovaca!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Informacije o radu LSCS LOVAČKA UDRUŽENJA 383 04.10.2022. 23:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 32
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,919 posete www.srbijalov.com