Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
PEZ
 Dok se lovci u LU ne "osevere" i za svoje predstavnike izaberu delegate koji će stvarno, u svakom pogledu, predstavljati te lovce koji su im ukazali poverenje nema boljitka i napretka ni u samim LU a da ne pričamo o savezima i bilo čemu drugom. Dok je ovako, kako je sad, možemo mi pisati i pričati od jutra do sutra nema od te priče ništa. Pored delegata koji se prodaju za tanjir čorbe, ovi sadašnji na položaju, mada gledano celokupnu situaciju ni neki sledeći koji dođu ne bi me čudilo da budu isti ako ne i gori, će koristiti "mutnu vodu" i boleće ih briga što običan lovac nema divlječi u svom lovištu ni kera da obuči, kamo li da bi lovio, bitno je samo da mu se uzmu pare za nekakva osiguranja, za nekakve glasnike, za maglu. " Dobri" su još ovi što za tolika sredstva koja imaju kupuju Škode, počeće da kupuju i Mercedese samo polako a ti lovče ništa ne pitaj, plati sve što se od tebe traži pa nedeljom pušku o rame pa u atar, to što nećeš imati šta da vidiš i uloviš na to gledaj kao pomoć "Saveznika" žele ljudi da ti uštede pare za municiju.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

ficha007
 Moj upis na LORIS-u:

"Gospodine Jeremija zamolio bih Vas da ako procenite da je potrebno otvoriti posebnu temu o Damskom lovačkom klubu to i učinite kako se ova tema ne bi opterećivala suvišnim komentarima.

Takođe pozdravljam Vaš odgovor koji je sažet i na dobar način definiše veliki broj problema koji je evidentan u lovstvu. Iz tog razloga sam u svome upisu i naveo da bi bilo dobro da se javite upravo Vi jer imate proverene podatke o broju članova u različitim periodima razvoja lovstva kod nas. Ja precizne podatke naprosto nisam imao i zato sam se unapred ogradio. Hvala Vam što ste se javili i izneli svoje viđenje stvari.

Međutim u jednoj stvari ne mogu da se složim sa Vama, ali se nadam da mi to nećete uzeti za zlo, a ja ću pokušati da argumentujem to svoje viđenje stvari.

Naveli ste da se LSV kao udruženje građana čiji je rad regulisan Zakonom o udruženjima ne može upodobiti sa privrednim društvima. Mislim da grešite jer su LSV kao udruženje građana i na primer privredno društvo – društvo sa ograničenom odgovornošću slični.

Naime, i DOO i LSV odgovaraju do vrednosi imovine kojom rapolažu, što je propisano Zakonom o privrednim društvima i Zakonom o udruženjima

Dalje, organi su im isti – osnovni organ je Skupština. DOO može da ima UO ili direktora a LSV ima upravni odbor i predsednika UO koji je u isto vreme i predsednik LSV-a

Najviši pravni akt kod DOO je Odluka o osnivanju a Statutom se dalje razrađuju osnovne stvari vezane za rad i poslovanje. Kod LSV-a je to Statut.

Razlikuju se po tome što je LSV udruženje, dakle nedobitna organizacija, a DOO privredno društvo osnovano radi sticanja dobiti. LSV može raspolagati imovinom koju poseduje, sticati određena sredstva radi ostvarenja svojih ciljeva koji su nedobitni.

Odredbama čl. 37. Zakona o udruženjima propisano je da ddruženje može da vrši one aktivnosti kojima se ostvaruju ciljevi utvrđeni njegovim statutom. Udruženje može neposredno da obavlja i privrednu ili drugu delatnost kojom se stiče dobit u skladu sa zakonom kojim se uređuje klasifikacija delatnosti, pod sledećim uslovima:
1) da je delatnost u vezi sa njegovim statutarnim ciljevima;
2) da je delatnost predviđena statutom;
3) da je delatnost manjeg obima, odnosno da se delatnost obavlja u obimu potrebnom za ostvarivanje ciljeva udruženja.

Delatnost se upisuje u Registar privrednih subjekata i obavlja se u skladu sa propisima kojima je uređena oblast u koju spadaju aktivnosti koje se obavljaju.

Udruženje može otpočeti sa neposrednim obavljanjem delatnosti tek nakon upisa delatnosti u Registar. Poslovi koje udruženje zaključi suprotno odredbi st. 1. i 2. ovog člana pravno su valjani, osim ako je treće lice znalo ili je moralo znati za prekoračenje.

Udruženje nema pravo da ostvarenu dobit od privredne ili druge delatnosti raspodeljuje svojim osnivačima, članovima, članovima organa udruženja, direktorima, zaposlenima ili sa njima povezanim licima.Pod povezanim licima, u smislu ovog zakona, smatraju se lica koja su kao takva utvrđena zakonom kojim se uređuju privredna društva.

Ali odredbama čl. 39. Zakona o udruženjima propisano je da udruženje vodi poslovne knjige, sačinjava finansijske izveštaje i podleže vršenju revizije finansijskih izveštaja, u skladu sa propisima o računovodstvu i reviziji. Godišnji obračuni i izveštaji o aktivnosti udruženja podnose se članovima udruženja na način utvrđen statutom.

Dakle ne bih se složio sa Vama da se ne može povući paralela u radu i poslovanju između LSV-a kao udruženja građana i DOO kao privrednog društva.
"
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 oscar
Administrator
Lovac veteran
Na mreži Na mreži

Pogledaj profil E-mail Privatna poruka (Na mreži)

Odg: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
« Odgovor #257 poslato: danas u 09:06:32 »
Odgovori sa citatom

Fićo na žalost nema veze jedno sa drugim, ali dobro neka ti bude, ne bih da se nastavljam sa tobom. Ja ukazujem na prave probleme a ti bi ponovoo tricama i kučinama.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Poslednji upis:

"Izvinite ali se neću složiti sa Vama da se radi o tricama i kučinama jer sam pokazao i dokazao na bazi konkretnih zakonskih normi da poslovanje LSV-a nisu trice i kučine. Kao što ste Vi u svome upisu nabrojali sijaset realnih, stvarnih problema koji postoje danas u srpskom lovstvu, mojih poslednjih par upisa su samo nastavak na Vaš upis jer Vi pričate sa stanovišta lovne struke a ja sa stanovišta prava.

U konkretnom slučaju jedno prožima drugo i dopunjuje ga i ja nisam toliko hrabar da napišem da neko ovde ko mi nešto argumentuje piše o tricama i kučinama.

Kada se spoje Vaš i moji upisi dolazimo do ključnog pitanja: kako je do svega ovoga što se Vi napisali došlo? I naravno da li ima bilo čije krivice? Kako i šta učiniti da nam se takve stvari koje ste Vi pobrojali više ne događaju nego da krenemo uzlaznom putanjom?
"

Gedza66

PEZ kaže:
Dok se lovci u LU ne "osevere" i za svoje predstavnike izaberu delegate koji će stvarno,.......................

PEZ, dok se lovci u LU ne osevere i ne zasuču rukave na zaštiti i gajenju divljači, nema nam brate napretka!?

Kakvi bre delegati i za čega??? Pa da li je tvoje udruženje sa juga Srbije uopšte imalo prilike da vidi za čega ste prošle godine odvojili i za čega ćete ove godine odvojiti 10-100 hiljada dinara???

Manimo se više očekivanja da će neko "odozgo" doneti blagodet nama lovcima!? Pa sve je u našim rukama, samo ako smo spremni shvatiti da lovačka udruženja opstaju i bez lovačkih saveza, dok istih ovakvi kakvi jesu, ne može biti bez lovačkih udruženja!?

Pa pokušajte da im zavrnete "slavine" i forme radi, kao ružnoj pitchki, uplatite im 5-10 iljadarke po udruženju. Šta vam mogu???

Ništa????

Pa treba li većeg dokaza da nam ništa ne mogu, od ovoga što je na ovoj temi u ovih par dana javno objavljeno i prokomentirisano??? Pa kad se oni ne boje odgovornosti za sva protipravna dela, zašto bi se lovci bojali ponašanja koje nije protivpravno!???

Stvarno ne razumem ovakvo razmišljanje, pasivnost i pristajanje na strižbu, i jedino što mi pada na pamet da sve to razumem je štetno dejstvo svih onih grafitnih i ko zna sve kakvih bombi sa kojim su nas zlikovci zasipali (ili sam ja stvarno psihički bolestan)????

PS. od derana očekujem da objavi autentičan materijal sa održane sednice skupštine lsv-a, kako bih imao prilike da nagrdim Sremca75 za pokušaj dezavuisanja lovačke javnosti zbog objavljivanja neoverenog i nepotpisanog skupštinskog materijala Pravilo.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

PEZ
 E moj bata Gedžo, ti ko da ne znaš šta se dešava na jugu, pogotovo u mom udruženju, nemoj molim te. Lovci da promene, koji lovci je l' oni što nemilice biju srne kad god im se ukaže prilika, je l' oni što im sezona traje od 01.01-31.12. svaki Božji dan i na +40 i na -30. oni da zaštite i da gaje divljač, e teško nama. Ti "lovci" ne žele promene i njih baš zabole i za upravnika i za drugog upravnika i za jednu i za drugu platu, i briga njih za Saveze, briga ih za lovnu kartu plate članarinu na rate i bitno je kad ide u lov da ga niko ništa ne pita i da donese kući pun ranac mesa. Od takvih, koji su naželost većina nema lebaC a pojedinci koji bi da nešto promene su nemoćni tako da stvari ostaju tu gde jesu, dokle videćemo.

Slažem se ja sa tobom treba tako kao što ti kažeš al' ajd' ti dokaži to nekome ko se tamo negde pita umesto tebe. Taj neko ide u penziju unazad 10 godina i svake godine mu fali još godina i po a isti taj koji je nama na grbači niti može da radi to što radi niti ima školu da bi mogao da radi al' ko te pita. Kad pomeneš "lovcima" dobiješ odgovor "Ćuti doći će neko gori od njega!" Po čemu gori ja nisam uspeo da shvatim za sve ove godine pa se i ja pitam da nisam zahvaćen grafitom ili ko zna čime, mogućO je mogućO.

P.S.Šta misliš koliko stave u džep kad savezu toliko plaćaju?
Ja mislim da će se uskoro saznati jer kako čujem u mom se LU pre desetak dana digla neka velika prašina pa nađene neke parice bez pokrića pa neke lovne karte i ko zna šta sve ne jer bile su neke zayebane čike u gostima. O tome se samo šuška a niko ne kaže ništa konkretno žao im izgleda čoveka pred peMzijom.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

deran
 Gedza66 ja niti sam išao na skupštinu.niti imam materijal.niti sam admin.ali neznam samo zašto niko ne zove inspekciju kad su već takve stvari otkrivene.Pa zar nije to bio u obavezi da uradi onaj koji je to i otkrio?Pa zašto služe admini?Što neprijave?Ili se boje da ih nepitaju gde je pečat?

DakiNS

deran kaže:
Gedza66 ja niti sam išao na skupštinu.niti imam materijal.niti sam admin.ali neznam samo zašto niko ne zove inspekciju kad su već takve stvari otkrivene.Pa zar nije to bio u obavezi da uradi onaj koji je to i otkrio?Pa zašto služe admini?Što neprijave?Ili se boje da ih nepitaju gde je pečat?

Derane , lako je povući se kao ti i čekati da drugi odrade ono što bi trebalo. Po postavljenim , prilično provokativnim pitanjima vidi se da po nešto pokušavaš , ali protiv pogrešnih ljudi. Navedi recimo šta si ti do sada uradio da se stanje u lovstvu promeni. Iako bi trebao ove dve vruće teme prvo pročitati od početka , da bi bio koliko toliko ravnopravan sagovornik.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Unapred se izvinjavam kolegama forumašima i onima koji ovo čitaju na dužini koju će sledeći upis imati, ali mislim da vredi pročitati, malo ću pokušati da otvorim neke karte.

Skupština je prošla kako je prošla. Izneto je dosta toga tamo za govornicom, postavljena su neka pitanja na jedan deo njih je dobijen odgovor (zadovoljavajući ili ne, stvar lične percepcije), a na drugi (po meni ozbiljniji deo pitanja) nije dobijen nikakav odgovor. Bio sam tamo i video sam reakcije rukovodstva na ono što je iznošeno za govornicom. Nervoza oko pitanja o kojima smo pisali ovde na forumu (nabavka automobila, npr.), i zatečenost onim pitanjem oko osiguranja, čime namerno nismo (Sremac i ja) hteli da se bavimo i pišemo ovde na forumu pre skupštine, baš da bi smo videli kakav efekat izaziva pokretanje pitanja za koja gospoda nisu imala pripremljene odgovore. Koliko god nas neki provocirali da 'lajemo' ovde unapred i kukuričemo pre zore, nismo se istrčali. Naprotiv, pisanjem o nabavci auta smo praktično napravili 'dimnu zavesu' iza koje se krilo još bitnije pitanje oko osiguranja. Na to pitanje nije bilo adekvatnog odgovora, nije objašnjeno i pokazano odakle ono neslaganje cifara oko osiguranja. Pominjanje aneksa polise osiguranja (evo da verujem na reč da postoje aneksi) kao pokriće za razliku opet nije dovoljno, jer se po mom mišljenju NIKAKO ne može pokriti razlika izmedju uplaćenih 1.330.000 dinara za osiguranje i naplaćenih 15.871 članarina u kojima je i onih 100 dinara po lovcu NAMENSKI uplaćenih baš u tu svrhu - 1.587.100 dinara.

Što jednostavnije pitanje, to je teži zadatak za rukovodstvo LSV: dakle, gde je razlika uplaćenih para za osiguranja za cca 2500 lovaca?!? Koje je objašnjenje za neslaganje cifara?

Idemo dalje. Juče je bio zadnji rok za predaju kandidature za predsednika LSV, zamenika predsednika, članove UO i NO LSV. Iako još nije zvanično potvrdjeno, jasno je sada da će izbor za čelne ljude saveza biti izmedju dvojca Pažin&Beuković sa jedne strane, i dvojca Aleksandar-Bata Milovančev&Sanja Momčilović-Bognič sa druge strane. Čak bih se usuduio da procenim da je, obzirom da se koliko ja znam glasa posebno za svaku funkciju, ipak mi se čini da je u prvom planu za većinu onih koji prate lovnu politiku borba za mesto zamenika predsednika, gde će na megdan izaći Beuković i Sanja. Oboje su dovoljno poznati lovačkoj javnosti po imenima pa ih ne treba posebno predstavljati.
Kao na nekim drugim izborima u državi, i na izborima u LSV će se, koliko ja vidim i čujem komentare, više glasati na osnovu toga ko je PROTIV nečega i nekoga, a ne na osnovu program rada koje bi kandidati trebali da prezentuju lovačkoj javnosti, kao što bi bio red u normalnim i pristojnim udruženjima. Nadam se da će programi rada kandidata za čelne ljude biti prikazani čim se zvanično zaključi i objavi lista.
Uprkos tome što još nije ništa zvanično započelo, izvan oka javnosti je uveliko započela trka i lobiranje i pre zaključenja izborne liste. Logistika saveza (automobili, sredstva...) su na raspolaganju Beukoviću i ne treba sumnjati da on to obilato koristi u predizbornoj kampanji, dok je Sanja kao protivkandidat oslonjena na svoje snage i snage onih koji je podržavaju (a njih uopšte koliko čujem nije malo).
Žalosno je da lovci Vojvodine, odnosno njihovi delegati, opet budu stavljeni pred izbor da, ponavljam, glasanjem za jednu od opcija glasaju suštinski PROTIV onih drugih. Da pojasnim: motiv za glasanje će, siguran sam, biti da je neko PROTIV jednog od kandidata, a nije motiv da se glasa ZA neki program, plan rada, kako bi trebalo da je neke sreće! E, tu je Sanja Momčilović-Bognič po mom mišljenju u prednosti, jer nema za sobom više od decenije sedenja u fotelji LSV kao Beuković sa vrlo lošim rezultatima kako u brojnosti članstva (katastrofalni pad od skoro 40% za nekoliko godina), opustošena lovišta, članstvo koje je sve starije i realno sve manje sposobno da ličnim radom doprinosi u svom lovištu (prosek starosti je blizu 55 godina ako se ne varam), članski doprinos za savez koji je višestruko veći nego za bilo koji drugi savez. Fondovi divljači su katastrofa loši, zec nestaje, srneća divljač u padu kako brojčano tako i u kvalitetu trofeja iako su pisani silni i silno plaćeni naučni i kvazi-naučni radovi na tu temu koji su KAO trebali da donesu revolucionarni napredak pa smo zamalo imali onog čuvenog sumnjivog svetskog prvaka kojeg je ocenjivao i Beuković, pa onda lovni turizam Vojvodine u čabru, pa zeleni koji nam doope pomeraju sa svojim aktivnostima i konstantnim pritiskom da se zabrani ovo i ono, pa nam psi i mačke lutalice (dobrobit životinja) zajednom sa šakalima i lisicama demoliraju i ono malo divljači koje još ima u lovištima, i da ne redjam dalje... LU po Vojvodini su u vrlo teškoj finansijskoj situaciji a dodatno ih opterećuje plaćanje šteta od divljači i gubljenje sporova za štete na divljači (krivolov i lovokradja, trovanja...)! Sve to ne smeta aktuelnom dvojcu na čelu LSV da i dalje odbija da smanji članski doprinos za savez, nego tvrdoglavo insistira na status quo, ništa ne menjamo, super nam je, bajka od života! Bave se uglavnom sami sobom, kako da namaknu što više članarine, savez se zatvorio u sebe, sede tamo neke čike na nekim sednicama i nešto odlučuju, a šta rade i kakvi su rezultati to ćete videti (možda) na godišnjoj skupštini. Koga od lovaca nešto interesuje neka ide u savez da pita, kao što neoprezno i nepromišljeno reče Pažin za SKUPŠTINSKOM govornicom, a delegati i to, takvu šamarčinu, prećutali!? A što ne dade odgovor na neka pitanjana samoj SKUPŠTINI kojoj polaže račune? Pa kada ga delegat pita nešto (Jović ili bilo ko drugi), onda treba da odgovori i objasni, a ne da se tako uvredjeno ponaša u stilu 'pa zar neko sumnja u mene?' - niko ne sumnja a priori, nego postavlja pitanja i očekuje odgovore i objašnenja za nedoumice koje izazivaju neke stavke izveštaja!

Perspektiva lovstva u Vojvodini nije ružičasta uopšte!

KO JE SEDEO SVE OVO VREME U RUKOVODSTVU SAVEZA DOK SE GORE NAVEDENO DEŠAVALO? KO JE ZA ČETIRI GODINE MANDATA POTROŠIO 100 MILIONA DINARA LOVAČKIH PARA I KAKVI SU REZULTATI I KO JE 'ZASLUŽAN' ZA TAKVE REZULTATE?

Jedno ime je bilo konstanta u svakoj kombinaciji, i svi znamo o kome je reč - aktuelni zamenik predsednika LSV Miloš Beuković, siva eminencija, direktni ili indirektni režiser ili učesnik skoro svih ružnih dogadjaja u lovstvu ne samo Vojvodine nego i Srbije u poslednjih desetak godina. Možda za koji dan sednem pa probam da napravim spisak svih brljotina koje su napravljene. Trebaće mi vremena.

Osim pustog konstatovanja pogoršanja situacije, savez sa aktuelnim ruokovodstvom nije mnogo (ili nije skoro ništa) učinio ili probao da učini da se popravi fond divljači, da omasovljuje i podmladi članstvo, ma jok bre, bavi se savez samim sobom, a LU neka plate članarinu na koju je nakačeno sve i svašta, pa posle neka lupaju glavu kako će da plivaju u svojim lovištima (neki su na žalost i bukvalno plivali, prvo Banat pre neku godinu, pa onda posavski Srem prošle godine). Neki put mi se pogrešno učini kao da neko namerno tera LU da se okrenu sami sebi! Džaba hvalospevi Jeremijini u glasilu LSV, realnost se ne može izbrisati ili preštampati nekim glasilom (kupljenim i plaćenim pod obavezom, prinudno)! Zar neko uopšte može da pomisli da ja mislim da je nabavka nove Octavie najveći greh sadašnjeg rukovodstva? Ne, to je samo simbolika, ogledalo načina rada i ponašanja u sadašnjoj garnituri LSV - neću staru Fabiu, hoću novu Octaviu!? Što ne kupiste polovnu rasklimanu Ladu Nivu, kao što natprosečna i srećnija LU imaju kao vozni park, pa u atare ali ne da idete u gostinski lov nego na teren, da svojim znanjem u koje ne sumnjam pomognete LU članicama saveza?!?

Trebaće godine i godine savesnog i odgovornog rada da bi se sadašnja situacija u lovstvu i lovištima popravila. Ko god da bude izabran, dobiće od (još uvek) aktuelnog rukovodstva u ruke vruć krompir, a ja predlažem da se budućima o trošku saveza kupi i velika kesa Andola, Brufena ili sličnog nekog sredstva protiv glavobolje, koju će sigurno oni koji budu izabrani imati!! Ako baš bude loše, trebaće i Ranisan za čir na želudcu, ali valjda neće baš tako biti?Confused

E u takvoj situaciji mislim da se pred vojvodjanske lovce postavlja pitanje i dilema da li treba dozvolliti da se nastavi ovaj, sad već slobodno mogu reći, uvod u agoniju LSV , ili treba preseći i konačno reći ovima sadašnjima da su dovoljno uradili i zahvaliti im se za doprinos koji će ubedjen sam ostati upamćen u istoriji LSV. Naročito doprinos jednog od njih iz aktuelnog dvojca. Nije za džabe Irmenji na skupštini apelovao da se ne cepa LSV - znam da više LU sadašnjih članova u svojim razmišljanjima svoj uslov za o(p)stanak u LSV meri aršinom odlaska jednog od aktuelnog dvojca na čelu saveza. Eto i dotle je došlo. Naravno da neću nikad reći o kojim se LU radi, ali kao i mnogo puta do sada, videće se da sam u pravu. U stvari, bolje bi bilo da nema potrebe da se vidi!

Ništa manje važno nije ni pitanje oko izbora članova UO i NO LSV, iako je mnogim ljudima duel za čelnike saveza u prvom planu. Ne zaboravite da kao što pričamo da su delegati klimoglavci pošast za LSV, oni rade tako kako rade jer nema nikakvih sankcija za njihove postupke i pogreške (osim možda moralnih, ali moral je vrlo sumnjiva vrednosna kategorija kod ljudi, pitajte Slavu), tako isto možemo da kažemo da članovi UO i NO LSV moraju da budu ljudi sa ličnim integritetom i osećajem odgovornosti za ono što rade i kako odlučuju, a ne da bespogovorno glasaju i odlučuju kako im neko drugi kaže - dokle bre misle da idu u 'Miloševe konake' po svoje mišljenje?!? Članovi UO donose odluke u tekućem radu, a po Zakonu, oni snose solidarnu odgovornost za rad kao i predsednik! Možda sam preveliki idealista kad pominjem reč ODGOVORNOST, ali sam ubedjen da kad jednog dana neko bude snosio odgovornost, da će ostali debelo razmisliti za čega će da dignu dva prsta na glasanju. Podsetiću da su Šormaz i LSS su pokrenuli postupak za utvrdjivanje odgovornosti Popovića, ali od pokretanja postupka do rezultata postupka dugačak je put (ume tako nekad da se predmet zagubi po fiokama), ali taj put se može preći samo ako ima čvrste volje da se stvar istera do kraja, i da se precizno vidi ko je šta radio. Nije Popović sam radio to što je radio, imao je on i UO i NO, a tamo su izmedju ostalih sedeli i ljudi iz aktuelnog rukovodstva LSV! I predsednik, i zamenik, i sekretar LSV, svako u nekom periodu, i u nekom organu!!!
Molim samo da ne ispadne da ovo što pišem opet neko tumači kao napad na ličnost, ja govorim o delima!
Ne tvrdim ja da je Sanja idealno rešenje za mesto zamenika predsednika LSV, nije idealna i nije bezgrešna, ali moram da kažem da bih isto ovo pisao i da je bilo ko drugi protivkandidat u pitanju! Dakle, ja sam PROTIV dosadašnje politike i načina rada ovih ljudi koji trenutno vode savez. Rezultati koje su postigli (čuj, postigli!?) u prethodne 4, pa i 8 godina, mi daju za pravo da debelo budem PROTIV njihovog PONOVNOG IZBORA (koji već put?) za bilo koju funkciju u LSV!!!
I da budem do kraja iskren uz rizik da me kolege forumaši ponovo opletu: ja lično pravim razliku izmedju rada Pažina i Beukovićevog rada. Ako bih procentualno merio doprinos krivici za sadašnje stanje u LSV i u lovstvu Vojvodine, onda bi po meni to bio odnos 60:40 u korist Beukovića, jer sam ubedjen da je njegova odgovornost realno veća, iako je Pažin po Statutu na odgovornijoj poziciji.

Znam ja dobro ko je 'čovek iz senke', ko vuče konce i ko režira spletke izmedju ljudi i ko kormilari u igricama koje su se namnožile u vojvodjanskom lovstvu do te mere da već izazivaju kod mene osećaj gadjenja! Kao što znam ko lovcu bukvalno udara 'prstenjak', pa se posle polomi da se ukloni snimak tog sramnog dogadjaja! Ko se prepozna u prethodnim rečenicama, sam sebe je optužio. Znaju i lovci dobro ko je 'simpatični čika' o kome govorim. Samo me Zakon sprečava da upotrebim neke daleko oštrije reči koje bih sa apetitom upotrebio kada pišem o delima, nekim rezultatima rada, a naročito o povremenom (evo biću fin!) nedostatku manira, lepog vaspitanja i pristojnog rečnika kod dotičnog gospodina. Postoje tako ljudi koji su živi dokaz da formalno obrazovanje i vaspitanje nisu iste kategorije! Neko može biti nosilac značajnih titula, ali sa minimumom kulture i vaspitanja, ali isto tako postoje i gospoda koja su polupismeni, ali vaspitani i kulturni. I što je još važnije, nisu licemeri i kalkulanti.

Eto malo sam 'serendao po internetu' kako moje (naše) pisanje naziva Miloš Beuković, izvinjavam se još jednom na dužini upisa.
Pozdravlja vas sve Lala, a spec. pozdrav za dežurne čitače!KafaBye
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

viktor
 Kad neko zasedne u fotelju ,toje do zivota!?
Kolege ,pratim sta se pise ali nemogu da povatam konce,iskreno nisam ni u Srbiji pa i neznam sve dogadjaje.Nesto razmisljam te lovacke novine , dali je to obavezno da se one narucuju?
Ja sam pre da izdavac to prodaje u kioscima ,a ja kao lovac ako mislim da su tekstovi i ostali sadrzaji interesantni i poucni za lov ,JA cu da kupim u suprotno necu.Dali je moguce da celni ljudi koji predstavljaju lovce ,budu toliko drski(ocigledno DA) dali je moguce da njih nemoze niko da smeni cim se vidi da upropascavaju lovstvo .Pa ja neznam ali mi se cini da su vise zasticeniji i od politicara? Shock
Nadam se da sam pogodio temu ?

DakiNS
 Lalo dežurni čitači plaču jedan drugom na ramenu i pride lažu ne samo jedan drugog nego i sami sebe.Oi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

deran
 Confused

Gedza66
 Nikako da shvatim da je na skupštini LSV-a neki član Jović baš argumentovano ukazivao na očigledne nepravilnosti ili nezakonitosti u poslovanju (osiguranje lovaca) a da su pojedini članovi ili učesnici ostali gluvonemi a pojedini to opravdali tamo nekim Aneksom ugovora o osiguranju, koji se tamo negde može videti???

Ako sam dobro razumeo, taj aneks je spomenuo Slobodan Grdinić, koga se sećam po izjavi koju je dao na sednici skupštine LSS-a u julu 2014. godine - "da se sad vidi kako je novac trošen mimo odluka organa Lovačkog saveza Srbije, da na osnovu toga postoje sumnje o nezakonitom poslovanju i predložio je da se donese odluka da se traži odgovornost pojedinaca za to".

Baš sam znatiželjan da li će Grdinić zastupati ovakav stav ako se utvrdi da Aneksa tamo negde nema ili da i sa aneksom postoje neslaganja oko broja uplaćenih članskih doprinosa i broja osiguranja????

Da iskoristim priliku i zamolim forumaše za pomoć oko jedne male dilemice koja mi se javlja zbog moguće opšte prakse da se lovci zakidaju na osiguranju, kao i mogućeg zakidanja LSS-a u plaćanju članskog doprinosa od strane LSV i LSCS, koje nadoknađuju baš znatnim učešćem u upravljanju???

Evo pitanja

Na primer, ako je LSS prošle godine ostvario prihod od članarina u iznosu od 18.886.200 dinara a uplatio osiguranje lovaca u iznosu od 1.246.800 dinara, da li to znači da je uplaćeno osiguranje za 12.468 lovaca iz uže Srbije, koji nisu članovi LSV-a i LSCS-a, preko kojih su verovatno njihovi članovi osigurani???

U tom slučaju, LSS je od lovaca uže Srbije (koji nisu članovi LSCS) ostvario prihod od 7.480.800 dinara (valjda je članski doprinos iznosio 600 dinara), a preostalih 11.405.400 dinara od članskog doprinosa LSV-a, LSCS-a i ostalih članova LSS-a???

Pod pretpostavkom da 11.200.000 dinara predstavlja prihod od članskog doprinosa članova LSV-a i LSCS-a (200 dinara po članu ili sam ja pogrešio), ispada da su ovi savezi zajedno uplatili doprinos za 57.000 članova??? Ako gosn Pažin kaže da je LSV u 2014 godini imao 15 871 člana, malo mi neshvatljivo da je LSCS uplatio za preostalih 41 129 članova (mislim i da jesu, odakle im)????

Ili jednostavno pitanje???

Koliko je članova imao LSS prošle godine a za koliko članova je uplatio osiguranje???Zbunjen

PS. Sve napred navedene brojke su izmišljene i svako podudaranje je slučajno???ujem te

Lala
 Pa dokle više ta jednostavna pitanja takvu zbrku da naprave?!?

Zar se neko usudjuje da posumnja u tačnost i preciznost poslovanja?!?

Ma kakvo sumnjanje, samo jednostavno pitanje!!!

Razumem ja Šormaza da 'štekuje' materijal, ali ne razumem kako ONI ne razumeju da moraju da rade po zakonima i statutima?!?

Evo ja sam glup i nisam u stanju da razumem kako 2+2 ne moraju da budu 4. A oni kažu da ja imam smelosti da sumnjam umesto da mi lepo objasne kako mojih 2 dinara i Gedžinih 2 dinara mogu da zajedno budu 3 dinara? Glupi Lala to ne razume.

Gedza66
 Lalo, tvojih 2 dinara i mojih 2 je 0,29 dinara za LSS, i to od tvojih jer ti je ostalih 0,71 otišlo za novu oktavijicu!!!???ROFL

Iskreno, ovo sa osiguranjem lovaca i nije tako štetno po lovce, koliko je korisno za dehidrirane finansije viših lovnih asocijacija (mada dehidracije ne bi trebalo biti u LSV-u, jer su tamo frizerske usluge zadržale cenu uprkos "povećanju ovaca" ), zar ne??? ;)

Mislim, nikada se neće desiti da u istoj lovnoj godini dođe do povređivanja ili smrtnog ishoda svih lovaca Srbije. Ne verujem da se ta osiguranja ugovaraju sa imenom i prezimenom svakog lovca Srbije???

Ako je to tako, zašto se onda ne osigura jedno 1000 lovaca, što bi stajalo ne više od 150.000 dinara, tako da bi to svakog lovca stajalo 3 dinara a ne 100 ( ili sam ja tu nešto pogrešno razumeo)??? Hmmm

bogoljub
 I od mene 0 dinara a od kuma mogu i nešto više Dragoljupe
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

mrwa22250

Gedza66 kaže:
Nikako da shvatim da je na skupštini LSV-a neki član Jović baš argumentovano ukazivao na očigledne nepravilnosti ili nezakonitosti u poslovanju (osiguranje lovaca) a da su pojedini članovi ili učesnici ostali gluvonemi a pojedini to opravdali tamo nekim Aneksom ugovora o osiguranju, koji se tamo negde može videti???

:

Nisam bio na skupstini LSV-a,ali sam pre dve godine bio na skupstini mog LU i takodje argumentovano upozorio na pokusaj uprave da uplati 250 000din za izradu planskih dokumenata iako je ista placena kroz clanarinu LSV-u.Argumenti su bili najjaci moguci jer je to pisalo u finansijskom planu za tekucu godinu koji je pre skupstine podeljen delegatima.Na moju primedbu,preCednik,koji je i clan UO LSV-a i "zadrugar",rece mrtav ladan da skupstina nije ni vreme ni mesto za takve primedbeShock.
Odmah se tu nasao i domacin da vikne-oladi se rostilj i koga vise bole doope,udri po tanjirimaJaooo
P.S.Te pare nisu utrosene na nacin na koji je planirano iako je skupstina jednoglasno usvojila sve predloge pa i finansijski plan,pitam se samo zastoHmmm
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Lala
 Evo malo novosti:

Za danas (petak) je zakazan UO LSV, na kojem treba zvanično da budu proglašene kandidature za čelna mesta u LSV, i u organima LSV. Odmah tu oko dana zakazivanja se vidi koliko ne misle na sve detalje čelnici LSV: znamo da je Vojvodina muletietnička i multikonfesionalna regija, u kojoj u zdravlju i slozi (Bogu hvala) živi preko 20 nacionalnosti. E u takvim okolnostima neko je potpuno ne vodeći računa o katoličkom Uskrsu, sednicu UO zakazao baš na katolički Veliki petak! Ima, koliko znam, jedan deo i članova UO LSV koji nisu pravoslavne veroispovesti... Nedostatak osećaja za takt? Mislim, nije u redu - što nisu bar za jedan dan pomerili sednicu, npr. za četvrtak, ništa to ne bi značilo za LSV ali bi bio lep gest poštovanja verskih običaja ne samo većinskog, nego i manjinskih nacionalnosti. Ovako ostaje utisak samoživosti; zaboravlja se da svoju veličinu dokazujemo upravo poštovanjem ne samo jačih i većih, nego naprotiv, manjih i možda slabijih.

Kad smo kod pomeranja datuma, koliko sam uspeo da saznam, čelnicima LSV se izgleda jako žuri, pa hoće danas da donesu odluku o promeni ranije predloženog datuma održavanja izborne skupštine LSV - da pomere za nedelju dana, sa 25.04. na 18.04.!? Zašto odjednom sada izmena odluke, nemam objašnjenje osim da aktuelni dvojac na čelu LSV želi da skrati vreme protivkandidatima za predizbornu kampanju. Ne vidim ni jedan drugi racionalan razlog. Znači, proglasimo liste danas, i onda imate dve nedelje da vodite kampanju? Nema veze, neka bude tako, bar će nedelju dana kraće biti ovi aktuelni na vlasti! Grin

Možda se aktuelnom dvojcu učinilo da posle 'uspeha' na redovnoj skupštini, kada im je sve usvojeno (sa jednim glasom protiv - neko mora da bude 'čuvar vatre' na skupštini), da će ista priča biti na izbornoj skupštini. Već sam rekao ranije, da mi se čini da delegati nisu hteli suviše da se zamaraju izveštajima koje su dobili o poslovanju saveza od ljudi koji za mesec dana idu na izbore, sa dobrim izgledima da na istima ne prodju onako kako očekuju, pa k'o vele, daj pusti šta sad da se tu natežemo kad će ionako za mesec dana doći novi.
To je moj utisak, i mislim da ne grešim.

Čak i ako se nekim čudom desi da aktuelni dvojac na izborima dobro prodje (a naročito jedan od njih), mislim da bi to onda bila lična pobeda za pojedinca, a Pirova pobeda za LSV.
Cena koju bi savez platio u tom slučaju bi se, koliko mogu da procenim, merila četvorocifrenim brojem u gubitku članstva. Ja mislim da i medju rukovodiocima ta procena kruži, da su svesni da nema više kao do sada što je bilo.

Da li je o(p)stanak jednog čoveka u fotelji vredan te cene? Za njega sigurno jeste, a da li je to dobro za savez? Ako njega pitate, ON će reći da jeste. A rezultati u broju članova LSV koje su 'postigli' u ovom mandatu koji upravo ističe ga već debelo demantuje - ako se dobro sećam, na početku mandata ovih sadašnjih rukovodilaca LSV je imao više od 24000 lovaca, a sada na kraju ima nešto preko 15000 lovaca, sa tendencijom daljeg još većeg pada brojnosti!?

Pa vi razmišljajte gde je greška i da li u tom 'rezultatu' ima, pored objektivnih, i nekih personalnih problema.

Nego, kako niko ne pominje ono čedo (čudo) što se zove LOVZAD, lovačka zadruga čiji je direktor sekretar LSV Dejan Milkov, a koju su osnovali predsednik, zamenik, sekretar i članovi UO i NO LSV ali kao privatna fizička lica, pojednici, i koje možda (verovatno) koristi prostorije, sredstva i logistiku saveza za svoje poslovanje!? Kako se to pitanje nekako provlači neprimećeno, a koliko ja znam to čudo LOVZAD se nešto mota oko bivše imovine Lovačkog saveza, za koju traži povraćaj, ali je nejasno kome da se vrati - savezu ili zadruzi?

Samo da odgovor opet ne bude sličan onoj uvredjenoj Pažinovoj izjavi u vezi osiguranja lovaca i neslaganja cifara, u stilu 'pa zar vi sumnjate nešto?'. Jok! Čini vam se! Samo pitam! Smile

Suviše sam mator da bih bilo kome verovao 'in bianco'.

deran
 Krsti

Srem
 Lalo, vidim gore da si napisao da imaš " utisak da delegati nisu hteli da se zamaraju oko izveštaja koje su dobili o poslovanja saveza od ljudi koji za meseca dana idu na izbore "
Ali utisak ti može biti varljiv ...Ili ti prostije rečeno izgovora uvek ima ...
Šta je bitno u celoj priči - USVOJENO je sa jednim glasom protiv ...
I kraj priče ...Samo jedan glas protiv i pored Argumentovano postavljenih pitanja !!!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,899 posete www.srbijalov.com