Slažem se, kolega Srem, da utisak može i da prevari, ali ja sam bio tamo, video sam šta sam video i čuo sam šta sam čuo baš od nekih delegata (koji su glasali tako kako su glasali), naročito pre i posle skupštine, pa je moj utisak formiran ne samo na osnovu formalnog glasanja, nego na osnovu ukupnih dogadjanja.
Još me nešto interesuje , ali neko može da to potvrdi sa sigurnošću .
Da li ima slučajeva da lovac čije je društvo član LSV-a nije hteo da uplati tih 1.400
dinara članarine ,nego je izmirio ostale obaveze a ovo striktno nije hteo i tako se izjasnio .Znači, Da li imamo takvih slučajeva u praksi ?
Srem kaže:
Da li ima slučajeva da lovac čije je društvo član LSV-a nije hteo da uplati tih 1.400
dinara članarine ,nego je izmirio ostale obaveze a ovo striktno nije hteo i tako se izjasnio .Znači, Da li imamo takvih slučajeva u praksi ?
Pozdrav
Srem kako misliš da li neko nije uplatio tih 1400 din savezu, onako na svoju ruku, neće mu se jednostavno, ko god da plaća članarinu plaća pun iznos članarine, recimo 10000 od tih para LU odvaja onih 1400 i uplaćuje savezu ne pita se tu lovac, a trebalo bi. Zar misliš da nema lovaca koji ne bi dinara dali za saveze ali kako sad stvari stoje plaćaju lovci i te kako.Ne znam možda grešim, nisam siguran samo komentarišem.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Srem kaže:
Lalo, još da te pitam ova Izborna skupština što predstoji hoće li se ona moći pratiti uživo tj. Gost -Posmatrač ?
Kolega, pa ja pratim svaku skupštinu kao gost-posmatrač. Rad saveza je javan po Zakonu o udruženjima i po Statutu LSV, i nema tog majčinog sina koji može da tebi, meni ili bilo kom članu saveza zabrani da prisustvuje na skupštini. Jedino je broj sedišta u sali ograničen, pa se može desiti da zbog gužve skupštinu pratiš stojećki (kao što sam ja prethodnu izbornu odstojao), ili čak i iz predvorja kao što su neki drugi pratili, i to je to.
Ko god od članova saveza želi, može da prisustvuje skupštini. Dodješ i slušaš i gledaš.
Srem kaže:
Pozdrav
Ne znam da može da lovac na svoju ruku odredjuje šta će platiti ili neće. Ako organi tvog LU (skupština, upravni odbor) odluči da ste članovi LSV, onda je to odluka koja obavezuje sve članove tvog LU. Ne može se na svoju ruku pojedinačno odlučivati da li si član saveza ili nisi. TO reguliše Statut tvog LU, a odredbi Statuta su dužni da se pridržavaju svi članovi LU.
Znači, NE MOŽE.
Upravo sam dobio informaciju pre 15 minuta da je UO LSV odlučio da izborna skupština bude 18.04., umesto prethodno najavljene za 25.04.!!!
Srem, najviši organ udruženja je Skupština LU i samo ona može doneti odluku o istupanju iz članstva u LSV. Od UO može da potekne inicijativa, ali isto tako verovatno i od grupe lovaca koji će svojim potpisima podržati ideju o kojoj se na primer na redovnoj godišnjoj Skupštini može raspravljati.
To treba proveriti u Statutu.
Mislim da je put sledeći:
-inicijativa određenog broja lovaca - pismena, sa sve potpisima
- sastanak UO koji je razmatra i donosi odluku - pismenu naravno, sa pravom žalbe Skupštini, pa ako je odbije, imate mogućnost da se žalite Skupštini a ne ako on odluči to je zacementirano i ne možete doći do Skupštine.
- Odluka Skupštine - ili po predlogu koji je podržao UO ili po žalbi ako je UO odbio
Dvostepenost odlučivanja mora da postoji.
E sad što se tiče datuma održavanja izborne Skupštine LSV-a...šta reći. Možda i nema neke "zavere" nego imaju neke svoje razloge, možda je određeni broj delegata najavio da ne može tog 25.04.2015. godine...možda ovo, možda ono. Ko zna.
Činjenica je da sadašnjem rukovostvu to ide u prilog jer imaju nov, lep, čist auto pa mogu da jurcaju po Vojvodini i ubeđuju LU i njihove delegate da ih podrže, dok su recime takvi neki nastupi drugoj strani uskraćeni.
Činjenica je da su delegati mlaki i nezainteresovani i mislim da će takvi biti i na Skupštini i toga se najviše i plašim. Namerno se u Vojvodini u poslednjih 10-ak godina održava jedno mrtvo more i žabokrečina i namerno se svaki pokušaj da se voda malo izbistri "minira" od aktuelnih i onih "iz senke" jer što bi se sada nešto menjalo kada je ovako idealno.
Lalo u pravu si za ovoga "iz senke", jer zamisli koliko on mesečno zaradi što od LSV, što od Poljoprivrednog fakulteta, što od NIR-ova, što od farme...lepi su to novci, a najslađi su oni koje zaradiš "ležeći" i ne radeći ništa, a to su novci LSV-a.
Mene brinu ovi fikusi koji su u Skupštini, a naročito doktori za "onu stvar" jer žive u nekom davno prošlom vremenu i lako ih je zavesti. Oni od drveta ne vide šumu, a da ne kažemo da ne stoje na "brdu" a Njegoš je lepo rekao - "ko na brdu ak i malo stoji više vidi no onaj pod brdom".
Gledajići samo pojedine ljude iz moga udruženja, pa i društva, oni misle da je članstvo u LSV još uvek obavezno. Tu je problem. Pa kad su takvi lovci - delagati su slika i prilika lovaca.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Mene brinu ovi fikusi koji su u Skupštini, a naročito doktori za "onu stvar" jer žive u nekom davno prošlom vremenu i lako ih je zavesti.
FIkusi... A gledam ja Jovića u poslednje vreme se baš lepo razgranao, olistao, raširio se... hehehehehehehe
Fićo, nisu oni zavedeni, ne mislim ja da su ljudi u ozbiljnim godinama toliko zgodni naivni da ih drugi neko zavodi. Mada, ko zna, čudna su vremena!
Ljudi fikusi ili ne znaju, ili neće da znaju, ili (a to je ono najgore) veruju da je ovaj put kojim ide LSV u prethodnih 10-ak godina dobar iako činjenice i brojke govore suprotno.
Fikusi jednostavno nemaju ono što je Sanja pokazala (u prenosnom smislu) da ima - dva okrugla dela tela koja se nalaze u jednoj koznoj kesi, to se na latinskom zove scrotum sa testisima, a u srpskom lepom jeziku se kratko i jasno zovu 'muda'.
Ali ne ona 'muda' koja je moj uvaženi kolega Sremac postavljao na onim slikama veprova koji toliko nerviraju Beuka da ponekad, kako čujem, nosi laptop da bi odredjenim ljudima pokazivao naše upise i slike i žalio se eto 'šta mu ovi forumaši rade'. A šta da se radi, moramo MALO, kad neće niko drugi!
Pitam se, a što uvaženi nosilac akademskih titula ne pokazuje u tim prilikama kad ispoljava 'Kalimero sindrom' onaj video snimak iz Sonte, čini mi se, kad lovcima bukvalno prostački udara 'prstenjak', bio je na YouTube snimak dok ga mi nismo iskopali i pokazali široj lovačkoj javnosti? Pa se NEKO posle opšteg cirkusa nastalog povodom postojanja i masovnog gledanja tog HVALITETNOG (kvalitetnog) snimka žalio administratorima YouTube da se snimak ukloni? Da se nije NEKO malo postideo i poplašio za svoj rejting, da nije NEKO kanda pomislio da će taj snimak biti okidač za razmišljanje kod drugih ljudi, pa da će 'večitog' pustiti niz vodu? Da nije NEKO pomislio kako drugi ljudi u razmišljanju za čas mogu da shvate kako nema kod NEKOG velike razlike izmedju pojedinačnog bukvalnog i grupnog mentalnog 'prstenovanja', pa da pogledaju rezultate rada NEKOG u LSV i kažu već jednom: 'e nećeš me *ebati u mozak'?
Lalo, da li će promena ovog termina onemogućiti članove LSV-a, da blagovremeno donesu odluku o svojim predlozima za kandidate u organima vašeg saveza, pa čak i da ne izaberu opunomoćeng predstavnika udruženja a sve u cilju kako bi bili predstavljani od strane ovlašćenog zastupnika po statutu???
Postoji li negde objavljena evidencija o uplaćenim članskim dorpinosima LSV, jer od broja članova udruženja zavisi i broj ovlašćenih predstavnika ( ako se ne varam, udruženja sa preko 500 članova imaju pravo na dva glasa) a isto saznanje je potrebno radi utvrđivanja srazmere zastupljenosti članova saveza Bačke, Banata i Srema u svim organima??? Mislim da li se već sada zna potreban kvorum za odlučivanje ili će se to utvrditi na samoj sednici u zavisnosti od kvaliteta kupusa ili pasulja???
Kako se i po kojim kriterijumima utvrđuje lista kandidata recimo za članove Upravnog odbora, i postoji li mogućnost da na primer Nikola Jović ( za koga imam saznanja da će biti podržan od strane pet udruženja iz Srema i četiri iz Bačke;)) za člana Upravnog odbora, ne bude na listi kandidata ukoliko se predlože još četiri kandidata iz Srema i ko i kako o tome odlučuje???
Verujem da će svi članovi foruma iz Vojvodine imati prilike da se na sednici Skupštine udruženja prethodno upoznaju sa Programima kandidata za predsednika i zamenika predsednika LSV-a i da će odluku o predlogu doneti na osnovu kvaliteta programa a ne na osnovu ličnih simpatija ili antipatija prema pojedinim kandidatima i da će nas sa tim programima upoznati ovde na forumu.
Mislim da se pobednik na izborima naslućuje a to će biti onaj koji ponudi članski doprinos od 340 + 100 dinara po članu (200 LSS-u + 140 LSV-u i 100 za osiguranje lovaca)???
Pa kad je to moguće u LSCS-u što ne bi moglo u LSV-u, odnosno šta lovci Vojvodine više dobijaju od LSV-a u odnosu na lovce koji su članovi LSCS-a????
Gedza66 kaže:
Kako se i po kojim kriterijumima utvrđuje lista kandidata recimo za članove Upravnog odbora, i postoji li mogućnost da na primer Nikola Jović ( za koga imam saznanja da će biti podržan od strane pet udruženja iz Srema i četiri iz Bačke;)) za člana Upravnog odbora, ne bude na listi kandidata ukoliko se predlože još četiri kandidata iz Srema i ko i kako o tome odlučuje???
Paz' Boga ti... Vidiš ti šta sve čovek može da sazna na forumu... Vidi ti novosti - Jović Nikola kandidat za člana UO LSV?!? Ja nemam pojma o tome, poznajem čoveka prilično dobro, relativno često kontaktiramo, baš juče smo se čuli, zvučao je sasvim normalno! On da je istakao kandidaturu ili da je skupljao potrebne potpise za predaju kandidature, ili da je potpisao i predao listu kandidata za člana UO LSV?!
Gedžo sokole, imaš broj telefona Nikole Jovića alias Sremac75, pa što ga nisi nazvao i pitao, ili poslao sms da proveriš tu priču oko kandidature za člana UO LSV? Čudiš me Gedžo, čovek si prilično obrazovan i iskusan, baviš se na lokalu i politikom, pa da ti sebi dozvoliš da nasedaš na tako prizemne fore, navukli te na priču neki momci iz poznate kuhinje?
Tako sam ja saznao od ljudi sa HVALITETNIM informacijama, kuhinjskih pomoćnika (oni koji ljušte krompir, čiste kuhinju, peru sudje i iznose smeće), da ću navodno ja biti sekretar LSV. Šta je sledeće, da neću biti sekretar nego sekretarica? Mislim, ja jesam najčešće kuvao kafu na druženjima forumaša, tako da imam potrebno iskustvo, ali slabo stojim sa veličinom grudi i ne dam da me dripci drpaju...
A ja sam čuo Gedžo da ćeš ti biti predsednik skupštine LSV. Pričale babe po Futoškoj pijaci. Tako da smo sad sve funkcije podelili.
Ovakve stvari ni u zezanju ne treba iznositi, ima ljudi koji ne razumeju ironiju i sve što pročitaju shvataju bukvalno. Neslana ti je šala, brate Gedžo.
JBT derane teško je to sve nacrtati.
Misliš li da te nismo pročitali? Derane derane pa ti nas potcenjuješ. Ovde kao ništa ne razumeš , a sa druge strane pitanja kao da smo svaki dan zajedno , a ne sumnjam da nismo , dođeš barem da čitaš šta se piše
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Dakins ja neznam zašto,ali imam utisak da tebi lično smeta kad ja nešto napišem ili pitam.
Zbog čega takvi tvoji komentari posle mojih upisa?
Jesam li ja to nešto pogrešio ako pitam nešto što neznam?
Pogrešio si u lošoj proceni. Iole vispreniji čovek vidi iz tvojih upisa da ti je tematika poznata , ali za pitanja koristiš delove koje hoćeš da apostrofiraš , dok sa druge strane zanemaruješ činjenice. Slobodno piši , mi uvek "čitamo" i napisano i nameru.;)
Tematika mi je poznata jer sam zbog takvih stvari i ljudi prestao da se bavim lovom.I dalje neverujem šta se dešava u lovstvu.
Dakins po tvojim upisima vidim da si srdačan čovek ,ali izgleda ti ipak imaš neki kapric prema meni?
Nije kapric. Ne brišem upise , niti te ograničavam , a kad smo već kod pitanja : šta sa dešava kod vas LoSoSa ? Jel još uvek bajka od života , pošto ste iskamčili onih 200 dinara po lovcu? Nemoj da se stidiš ! Vidiš da smo ovde otvoreni , pa budi i ti.
Gedza66 kaže:
Ovakve stvari ni u zezanju ne treba iznositi, ima ljudi koji ne razumeju ironiju i sve što pročitaju shvataju bukvalno. Neslana ti je šala, brate Gedžo.
Ja jesam pokušao da se kandidujem za funkciju u LSV-u, ali mi je kandidatura odbijena jer po "njihovom" nisam imao dovoljan broj pečata podrške.....
Nisu mi priznali pečat LU Vlasotince.............. .......... jer su oni članovi LSS (po Šormazu)...........................
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?