Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Podunavac
 Nema na čemu.Bye
Tri prsta 2Kolce

micic80
 Vidim na netu russi njih nekoliko prepravljaju lee prese onu zavrsnu fazu tj krimpovanje montiraju konusni metalni deo
srbijalov

kelt
 to sam ja napravio davno. i nije zadnja operacija već predzadnja. ja sam je nazvao predkrimpovanje , a ustvari predstavlja utiskivanje zvezde u patron na odredjenu dubinu. kod lee-ja to utiskivanje je ravno i utiskuje se plitko. obično zvezda upadne ili se sabije amortizer na čepu, što je opasno.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

angler
 moze neka skica/crtez tog "predkrimpera" ?
shotguns... what like guns that fire shots?

micic80

kelt kaže:
to sam ja napravio davno. i nije zadnja operacija već predzadnja. ja sam je nazvao predkrimpovanje , a ustvari predstavlja utiskivanje zvezde u patron na odredjenu dubinu. kod lee-ja to utiskivanje je ravno i utiskuje se plitko. obično zvezda upadne ili se sabije amortizer na čepu, što je opasno.
jel ima neka slika unutrasnjosti tog predkrimpera
srbijalov

micic80
 Kolega Kelt jel imas problema sa garezi u cevima i da li je moguce to izbeci sa zlatibor barutom?
srbijalov

kelt
 kod zlatiborca od serije do serije, neki garavi manje a neki vise. meni to ne smeta. smeta mi jedino kad mi ne sagori dobro i ostane mnogo pozutelih kvadratica. to sto vise garavi to je procenat vlage veci, a kako se to moze resiti neka ti kaze neko drugi jer ja nesmem.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

vlada lovac
 [xhide]To sto nesmes da mu kazes, pise i na kutiji da nije dozvoljeno Confused[/xhide]

ssekir75
 а силикагел? Hmmm
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

vlada lovac

ssekir75 kaže:
а силикагел? Hmmm

Treba probati, meni je to padalo na pamet pre par godina ali nisam probao, verovatno bi trebala veca kolicina silikagela i da stoji bar dvadesetak dana ako ne i duze

krilas
 POzdrav svima, trebao bih informaciju gde je moguce kupiti barut za punjenje patrona, jer ga kod mene u Petrovcu nema, u Jagodini takodje, a kolko vidim nema (bar na sajtu) vise ni u Novim Banovcima u MP Tropik-u. Gde ga ima u BG ?Ne razumem
Siroma

micic80
 Ubacen silikagel pre desetak dana jos malo pa proba i javljam sta se desavapucanje
srbijalov

AcaNik
 Е ово ми треба Smile
https://www.youtu...3OqRrPvzTY

DakiNS
 Ti bi da budeš konkurencija PPU.Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AcaNik
 Па кад неће људски да нам га уступе Smile

kelt
 a šta će ti to Aco. to je samo za ipsc-ere. jedino za njih ima smisla ovoliko zrnevlja. No no no
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

aca sumadinac
 Svim kolegama zelim da u zdravlju i veselju proslave praznik, Hristos vaskrse. Dugo pratim forum i hteo sam da dam i ja mali doprinos u punjenju lov ,patrona . Radi se o alatu koi vrlo fino i precizno skracuje osteceni deo lovackog patrona . Alat sam pravio u kalibru 12 i 20 ,a opciono moze za sve kalibre.

Sniper Hunter
 Daj slike aco .

aca sumadinac
 Ljudi imam muku nemogu da okacim sliku
aca sumadinac priložio:
alat_za_skracpat.jpg

Sniper Hunter
 [xhide]Hajde objasni nam malo opiši kako radi daj nam više obaveštenja,šta si se stiso Grin.[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,051,598 posete www.srbijalov.com