mrwa22250 kaže:
Bravo komsija,cestitke za pogodak,a rekoh ti ja lepo da samo treba vremena da sve legne i da steknes samopouzdanje u sebe i vidis da ni 200+m nije neki bauk.Opredelio si se za 243.i nisi pogresio,mada ni sa onim drugim(za mene prvim)nebi bilo problema.
Dobar pogled i jos puno odstrela,kada vec mozete da lovite.Mi cemo jos malo sacekati,valjda dok vegetacija naraste da imaju gde da se sakriju.
Komso, kod nas lisica kolko volis - mislim ima i kod vas ali se ne love - pa dodjes lepo kod nas u LU pa idemo na lisice,... hehehe
Hvala mrwice, da, polako to sve leze na svoje mesto
sheytan kaže:
Svaka chas za Nikolu i Ivicu, shto otje da istrebu lisicu!
A satju valjda da vidim i Mrwin post, poshto mi je trenutno nevidljiv...
Interesantno da svaki prvi upis na novoj strani ne moze da se vidi dok se ne ubaci jos jedan.Ovo se vec duze vreme desava i to samo na ovoj temi
mrwa22250 kaže:
Bravo komsija,cestitke za pogodak,a rekoh ti ja lepo da samo treba vremena da sve legne i da steknes samopouzdanje u sebe i vidis da ni 200+m nije neki bauk.Opredelio si se za 243.i nisi pogresio,mada ni sa onim drugim(za mene prvim)nebi bilo problema.
Dobar pogled i jos puno odstrela,kada vec mozete da lovite.Mi cemo jos malo sacekati,valjda dok vegetacija naraste da imaju gde da se sakriju.
Komso, kod nas lisica kolko volis - mislim ima i kod vas ali se ne love - pa dodjes lepo kod nas u LU pa idemo na lisice,... hehehe
Hvala mrwice, da, polako to sve leze na svoje mesto
Posto Zaboravih u prethodnom postu,puno pozdrava za cika Nikolu
Čestitke strelcima, a po broju odstrela, imate ih i previše u lovištu, bez obzira koliko često lovite, jer odstreliti na desetine lisica u sezoni je...
Tomo, nalazio sam to i kod mene u lovištu, baš pored jedne od mojih čeka.
Pre neko veče vidim prelepog lisca, merka nešto u žitu, malo vabljenja i dođe jako blizu, krenuo na "prvu", ali još ih ne lovim, pa ode svojim putem.
A evo jedan snimak od zimus, sa jedne od hajki, padala kiša i vreme svo nkakvo bilo, pa i snimak malo mutniji.
Ah sta da kazem. Prosle nedelje Nidza i ja veoma uspesni, a ove nedelje u dva izlaska nismo videli ni jednu lisicu iako je terene ko stvoren za nju i znamo da ih tu ima, ali eto nisu izlazile,...
Veceras treci izlazak i dve lisice sam video.
Jedna izbi iz zbunja na 15 tak metara od mene i odma smugnu dalje a na drugu sam i pucao. Promasio????. mozda
Odlazila je od mene kroz visoku travu i kad se najzad okrenula na zvizduk video sam samo glavu, ali ocigledno sam pogresno procenio polozaj tela, a mozda je i zrno malo skrenulo putujuci kroz travu,....
Bravo majstore
Pretpostavljam da je u pitanju par i da si masio muzjaka,a odstrelio zenku.To potvrdjuje moju teoriju da sad love oba roditelja i da je kraj aprila i pocetak maja,period nastanka najvecih steta na divljaci jer mnogobrojni poodrasli stenci moraju da jedu mnogo mesa da bi se razvili i napredovali.Sa tolikim brojem lisica(a imate i sakala)bice kanda opet mrsava sezona na zeca i fazana.
I kod nas se lisica oporavila i ima je bas junacki,ali ni dozvola ni lovnih karata,cak ni za clanove koji su sve obaveze izmirili.Moje LD kao sto vec rekoh,izglasalo da se lovi samo nedeljom,ali nedelje prolaze a mi na klupi za rezerve.Valjda nekom smeta onoliki broj fazana,pa pustaju lisice da ih malo prorede jer su veliki izdatci za municiju pa da se ne trosimo.Ili je u pitanju strah,da nebi slucajno zec koji je poceo da se oporavlja napravio stete na polj.kulturama,pa je bolje i njime nahraniti lisice,nego posle placati stete.
Zakljucak je u mom potpisu
mrwa22250 kaže:
Bravo majstore
Pretpostavljam da je u pitanju par i da si masio muzjaka,a odstrelio zenku.To potvrdjuje moju teoriju da sad love oba roditelja i da je kraj aprila i pocetak maja,period nastanka najvecih steta na divljaci jer mnogobrojni poodrasli stenci moraju da jedu mnogo mesa da bi se razvili i napredovali.Sa tolikim brojem lisica(a imate i sakala)bice kanda opet mrsava sezona na zeca i fazana.
I kod nas se lisica oporavila i ima je bas junacki,ali ni dozvola ni lovnih karata,cak ni za clanove koji su sve obaveze izmirili.Moje LD kao sto vec rekoh,izglasalo da se lovi samo nedeljom,ali nedelje prolaze a mi na klupi za rezerve.Valjda nekom smeta onoliki broj fazana,pa pustaju lisice da ih malo prorede jer su veliki izdatci za municiju pa da se ne trosimo.Ili je u pitanju strah,da nebi slucajno zec koji je poceo da se oporavlja napravio stete na polj.kulturama,pa je bolje i njime nahraniti lisice,nego posle placati stete.
Zakljucak je u mom potpisu
U pravu si za promasaj i pogodak.
Stvarno lisica na nasem terenu ima gde god se okrenes. Nisam spominjao jos jedan promasaj ali sam pucao iz ruke neki dan, a tom tehnikom bas i ne vladam dobro. Ali poenta je u tome da sam u 2 nedelje lova izasao u atar 8 puta i od toga nisam video lisicu samo dva puta a ima dana da sam video i dve kao danas,...
Sto se tvog LD tice ja nemam reci koliko je to iritirajuce. Pitam se zasto i postoje uopste??
Pa oni treba da sluze tome da lovce motivisu za lov i da im daju da se bave onim sto volu a ne da im na svaki nacin uskracuju,...
Moras nesto da uradis po tom pitanju. Ili promeni LD
Sad vec mozda postajem i dosadan, ali evo lov lisica mi je krenuo dosta uspesno.
To mi sad vec prelazi polako u lovacke price, sva sreca pa je pored mene preposteni kolega Nikola inace mi vec ne bi verovali.
Ova lisica je pala vec gotovo u sami mrak a na daljini od 220m kako je Nikola izbrojao, a ja sam izbrojao preko 300 koraka.
E sad, zasto sam pucao na toj daljini ????
Kao prvo pravac je bio potpuno bezbedan - u nedogled njive a iza kanal,...
Drugo, 10 min pre toga su neki ljudi iza mene pregledali njivu i prolazili sa sve farovima te lisica nije htela da prilazi na moju stranu i pored vabljenja,... cak je i odmicala.
Evo mene opet. Treci dan za redom uspesan u odstrelu lisice.
Veceras izasli Nikola Mihajlo i ja
Danas nije bila spektakularna daljina - 50m. Ali je danas strpljenje odigralo kljucnu ulogu. Cekao sam nepomican 2 minuta da izadje iz zita.
Mozda to sve zvuci nestvarno i spektakularno ali lisica kod nas stvarno ima mnogo.
Nije normalno da ja kada izadjem vidim jednu, dve a ponekad i tri i cetiri lisice, a da vidim jednog ili nijednog zeca.
Danas konkretno sam video dve lisice i niti jednog zeca.
Druga dva lovca danas su videli jednog zeca, a moze se reci da su nase oci pokrivale pozamasan teren.
Bravo Ivice,kod nas je nekad bilo kao kod vas ali sada uglavnom vidjamo zečeve i to u velikom broju. Redovan odstrel štetočina daće dobre rezultate.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?