Već sam više puta pomenuo da sam pročitao o starom rukovodstvu,ali zar nije bio ni jedan novi kandidat bez putera na glavi?Sremac75 što odmah prebaci temu na stare?Lalo pa zar i u savezu nema komisija kao i uinstitutu?Kakva je razlika izmedju pominjane nabavke automobila i opreme za institut? Zar niko da pomene Marka Ticu kao člana koalicije Milovančev-Momčilović?Čovek je bez mrlje u karijeri.
Hehehe Derane , Derane. Rekoh ja već , da se praviš nevešt. Vidiš obično zbog nepredstavljanja ili lažnog predstavljanja , sledi banovanje , ali hajde da ti dam još koji dan fore. Niko još na ovom forumu nije uspeo sakriti identitet.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Kakva komisija u LSV, Derane? Za čega Komisija? Za nabavku nove Škode Octavie ili za ono što zovu 'tender' za izdavanje glasila?
Razlika je velika izmedju neke ustanove, firme ili JP, sa jedne strane i udruženja gradjana sa druge strane, Derane. Ako ti tu razliku ne razumeš, ja ti ne mogu pomoći.
Za početak se drži ipak Zakona o udruženjima i Statuta LSV, pa vidi ko je za čega odgovoran, ko predlaže a ko donosi odluke. Obrati pažnju i na deo koji govori o solidarnoj odgovornosti članova organa upravljanja nekog udruženja gradjana.
Mislim da bi pre svega trebao da napraviš razliku izmedju materijalne i moralne odgovornosti. Može savez da na papiru posluje ovako ili onako, ali su rezultati rada osnovno merilo uspešnosti. Ako neko dodje u situaciju da mu rapidno opada članstvo, da mu i postojeće članstvo 'na mišiće' plaća članarinu sa tendencijom još većeg neplaćanja, da ciljevi rada saveza padaju u drugi plan u odnosu na pojedinačne ili uskogrupne interese, onda bi odgovoran čovek morao sam sebi da postavi pitanje da li negde greši u svom radu i da li se zbog pogrešnih, a ponekad i sumnjivih odluka (sa zakonske ili statutarne tačke) debelo kruni poverenje lovaca u rukovodstva saveza, a bogme i u samu instituciju saveza i svrhu postojanja istog u datim okolnostima. To je ono najgore, i tu ne postoji materijalna, nego isključivo moralna odgovornost. KLJUČNA REČ JE POVERENJE!!!
Treba li da podsetim da je za vreme mandata Pažina i Beukovića dogodio presedan i da je po prvi put u istoriji LSV došlo do isključenja nekoliko LU članica saveza (čini mi se 6 LU)? Ako se ne varam neka od tih LU su čak bili osnivači LSV!!!
O čemu dalje da pričamo?
Pominješ Marka Ticu kao člana neke koalicije (?) za koju ja ne znam da postoji. Inače, znaj da sam ja posebno osetljiv na Marka Ticu i njegov lik i delo, on je moj omiljeni učesnik svih ovih gluposti koje su se dešavale u lovstvu u poslednjih 5-6 godina. Svojim ranijim radom je pokazao da je prilično 'upotrebljiv' u nekim situacijama, pa je tako ranije uspešno nervirao Beukovića duži niz godina, čime je uz sve moguće minuse koje je pokupio u karijeri, baš zbog tog nerviranja kod mene zabeležio i jedan plusić! Jedno niko ne može da ospori Marku, a to je da vrlo dobro poznaje lovnu problematiku, mada neki tvrde da se razume i u struju! Jedan BAMBI za Marka!
Verujem da i Marko Tica podržava promene na čelu LSV, možda i pre svega baš zbog tih 'emotivnih' veza sa Beukom, te veze imaju duboke korene koliko ja znam, jedno desetak godina sigurno!
Što se mene tiče, njegovo pravo kao delegata svog LU je da podržava koga hoće i šta hoće. Ako su ga njegove kolege lovci poslali, niko ne može da mu ospori pravo da ispred svog LU istupi i na skupštini i van skupštine. Njegov glas na Skupštini LSV se broji isto kao i glasovi ostalih delegata, ima pravo da govori i glasa, a o njemu kao ličnosti svako može da ima svoje mišljenje. Što reče neko pametan: 'mišljenje je kao dupe, svako ga ima'.
deran kaže:
....Sremac75 što odmah prebaci temu na stare?Lalo pa zar i u savezu nema komisija kao i uinstitutu?Kakva je razlika izmedju pominjane nabavke automobila i opreme za institut? Zar niko da pomene Marka Ticu kao člana koalicije Milovančev-Momčilović?Čovek je bez mrlje u karijeri.
1. Zato što što su stari dovoljno zas.rali a novi će MOŽDA biti bolji, ali i to možda je nešto u odnosu na sigurnu katastrofu koju nose stari.
Evo male ilustracije :
Ovoliko je LSV ima uplaćenih članarina 2011/2012. godine, dok je prošle godine članarinu platio ukupno 15.871
20.172 (2011).......... 15.871 (2014)................. -23%
2. U LSV nema komisija za nabavku bilo čega....ovu odluku je doneo (navodno) Upravni odbor na čijem su čelu Milan Pažin i Miloš Beuković, i to na TELEFONSKOJ SEDNICI (SUMNJIVOG TOKA I SADRŽINE), dok se ne zna ko je doneo odluku o izboru najpovoljnije ponude obzirom da UO nije ulazio "u detalje"!
A sve tri ponude "IDENTIČNE u evro" samo je bila razlika oko procene stare fabije u koju je samo do septembra 2014. godine uloženo oko 289.000,oo dinara, jer su dva nudila 1.500 EUR a ovaj što je izabran je ponudio 2.000 EUR!
Samo je nejasno kako su davali ponude za otkup stare fabije, da li je to bilo odokativno, ili su je prvo pregledali, i da li su obavešteni o ulaganju od 2.500 EUR u 2014. godini... Ali Milan Pažin se zakleo u svoje poštenje.... i mi mu verujemo, jel....
3. O kakvoj koaliciji pričaš derane?
Otkud Tica u "toj koaliciji"?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Preporuka moja je da se treba zahvaliti onima čiji rezultati takvi da je bolje da ih ne redjamo ovde - promašaj do promašaja! Jedino gde prebacuju planirano su troškovi, tu postižu i duplo više od planiranog!
Inače, za tvoju informaciju, Derane, Sanja je licencirani specijalista lovstva sa višegodišnjom praksom i ugledom i u samom CIC, osim što je medjunarodni kinološki sudija. Malo li je?
"...Da li ste s nečim eventualno nezadovoljni?
- Jesam, a to je nedostatak informacija. Pri tom mislim na generalno inforisanje šire javnosti o tome šta radi LSV. Imam utisak da gubimo bitku sa nekim NVO, koje zovu „zeleni“, koji nas lovce često bez ikakvih argumenata napadaju.
* Da li smatrate da je članarina od 1.400 dinara LSV-u primerena trenutnoj ekonomskoj situaciji?
- To je pitanje koje se svake godine postavlja, ali treba znati smo i Upravni odbor i ja uvek bili otvoreni za sve predloge udruženja. Visina članarine je onolika koliko je većina vojvo|anskih LU tražila. Postojala je mogućnost da iznos bude duplo manj, bez novina, osiguranja, planskih dokumenata... Svi su se na Skupštini opredelili da se sve finansira."
U pogledu informisanja...pa kako neinformisani kada imate perjanicu vojvođanskog lovstva da informiše o tome šta je i kakva uloga LSV-a. Čini mi se da mu LSV od lovačkih para izdvaja jedan lep deo za informisanje, pa što ga ne priupitate zašto pravovremeno ne informiše lovce G-dine Pažin.
Takođe, i LSV i njegov sajt su u obavezi da informišu lovce, pa nikako da se ispoštuju statutarne obaveze LSV-a. A čini mi se i da neko dobija pare od lovaca da uređuje sajt...pa što tog nekog ne priupitate zašto sajt nije ažuran, zašto se pravovremeno ne objavljuju dokumenta i informacije o radu LSV-a?
Ajmo dalje...članarina. Bruka i sramota. Kriti se iza delegata i tvrditi da su oni izglasali ovoliku članarinu. Pa ko je novčani iznos predložio ako ne UO, a pošto imate gomilu poltrona među delegatima oni su brže bolje digli ruke. Pa mogli ste vi da tražite i 10.000 dinara, ovi bi ladno glasali.
Eto gospodo delegati zašta vi služite aktuelnom rukovodstvu. Da može da se sakrija iza vas za neke nakaradnosti koje prave tokom godine. Princip kolektivne odgovornosti je idealan za ovakve. Samo se "operu" rečima: pa Skupština je izglasala, nismo mi hteli...ali delagati su ti koji su krivi...ma kupite vi gospodo igračke i "štrafta" iz peska
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Ajde kad neko laže druge , pa to mogu razumeti ali kad laže sebe , to mi nije jasno . Ev o primera: - Pozitivno ga ocenjujem i mislim da smo uradili dosta dobrih stvari. Postavljen je temelj za razvoj domaćeg lovstva u narednim godinama. Konkretno, u punoj meri je primenjen Zakon o divljči i lovstvu
Ovde pobija: Zakon o divljači i lovstvu ima mnogo nedostataka i tu su najveći problemi. Ne treba donositi novi ZODL, ali ovaj treba menjati, kao i mnoge pravilnike
Pominje kao veliki doprinos nezakonite radnje:
ustanovljena su lovišta, bez obzira na nekoliko primedbi na nihove granice.
Jeli meni nešto promaklo? LSV je znatno uticao na osposobljenje stručnih kadrova za rad u LU i lovočuvarskoj službi.
Koliko se sećam oni su ga prvi i razbijali. Uticali smo i da se očuva Lovački savez Srbije
Ko je ovde glavni krivac , po njemu su to lovci , ili možda Jeremija, svi samo ne LSV.
Da li ste s nečim eventualno nezadovoljni?
- Jesam, a to je nedostatak informacija. Pri tom mislim na generalno inforisanje šire javnosti o tome šta radi LSV
Zna li neko bar jedno LU koje je tražilo toliku visoku članarinu? Visina članarine je onolika koliko je većina vojvo|anskih LU tražila.
Da li je osipanje članstva to što nema podmlatka ili njihovo nedomaćinsko gazdovanje? Rasipnici jedni kako vas nije sramota.
Činjenica je da članstvo opada, pa preko Komisije za podmladak LSV želimo da poradimo na većoj afirmaciji lovstva u osnovnim i srednjim školama, da se više radi sa lovačkim podmlatkom
Zaboraviše LU koje neće da plaćaju harač, sve misle doći će mlađi i glupi da plaćaju njihov javašluk.
Ako je to program onda nije pomenuo gomilu propusta i neurađenih obaveza koje su trebali uraditi . Sramno , krajnje sramno!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Kako čujem sa terena, lovačka javnost u Vojvodini samo što ne vri od telefoniranja, razgovora, prenošenja informacija i dezinformacija. Biće veselo sutra na izbornoj Skupštini, sva je prilika!
Nešto razmišljam: jako je dobro što će sutra na Skupštini biti prisutan i jedan kardiolog-kardiohirurg kalibra dr Milovančeva, jerbo će OVE da srčka ne daj Bože sastavi kad budu videli izborne rezultate. Milovančev obavezno pored one lovačke pertle sa medaljonom oko vrata, da ponese i stetoskop oko vrata, i pristojnu zalihu Nifelata i Kardiopirina. Za ne daj Bože!
Da se obnovi znanje iz pružanja prve pomoći, moliću fino!!! Jel imamo lovaca članova u službi Hitne pomoći, zlu ne trebalo?
Ovaj intervju Pažina, imajući u vidu šta je radjeno, neću ni da komentarišem. Ne vredi. A za intervju Milovančeva, ostaje da se vidi šta će i kako raditi. Obećanja su jedno, a posle se dešava da izabrani zaborave šta su pričali i obećavali, pitajte Pažina!
Negde sam pročitao jednu jako lepu poslovicu - "Ako vidiš slepca koji tumara kroz mrak tražeči put, upali mu sveću i pokaži mu put. A ako on i pored te sveće ne vidi put - ugasi mu je"
A ovo je e-mail poruka koju je predsedniku LSV uputio Tamaš Marghescu, direktor CIC (orginalna poruka je na engleskom):
----- Original Message -----
From: Tamas Marghescu
To:
Cc: Tamas Marghescu
Sent: Thursday, April 16, 2015 3:28 PM
Subject: Letter to the President of the Lovački Savez Vojvodine
Dear Mr. President,
It came to my attention that your distinguished association has general elections at the forthcoming Saturday. On behalf of the International Council of Game and Wildlife Conservation (CIC), I would like to thank especially Mme Sanja Momcilovic-Bognic, the President of the Serbian Ladies Hunting Club (Damski Lovački Klub ) for excellent cooperation in the last few years and I sincerely hope, that through a continued collaboration with her we could also intensify the contacts with the entire association.
I’m wishing your association the very best for the future in the interest of nature and wildlife.
Yours sincerely,
--
Tamás Marghescu
Director General
CIC - International Council for Game and Wildlife Conservation Headquarters, H-2092 Budakeszi, P.O. Box 82, Hungary
Phone: +36 23 45 38 30 , Fax: +36 23 45 38 32, www.cic-wildlife.org
Prevod poruke:
Предмет: Писмо председнику Ловачки савез Војводине
Поштовани господине председниче,
Mоју пажњу je привукло да ваше истакнуто удружење има опште изборе наредне суботе. У име ЦИЦ, хтео бих да се захвалим посебно мадамме Сања Момчиловић-Богнич, председници Српског Дамског ловачког друштва (Дамски Ловачки клуб) за одличну сарадњу у последњих неколико година. Искрено се надам, да би кроз континуирану сарадњу са њом могли интензивирати контакте између чланова целе асоцијације.
Желим вам најбољу будућност за ваше удружење у интересу природе и дивљих животиња.
Lala kaže:
Revija ZOV donosi dva članka koji se tiču izbora u LSV. Evo prvog (klik na sliku za uvećanje):
Jesam za promene , ali nisam za " Hvalospeve " u vidu ovakvih članaka u ovoj reviji ....
Inače , meni nekad omiljenoj koju sam kupovao godinama , Bukvalno od 1 broja ...ali je poslednjih godina ne mogu uopšte uzeti u ruke , a posebno pročitati baš zbog bajkovitih izveštaja iz Kinologije i Lovstva ...
I jel ovo jedini Klub koji okuplja Dame u Srbiji a gđa. sa slike predvodnik , kako piše u naslovu članka ?
Znam da je bio još jedan klub , pa da se nisu možda integrisali ???? A da ja nisam u toku ....
Tačno je, kolega Srem, nije Sanjin Damski lovački klub jedini, postoji još i udruženje lovkinja 'Artemida', a na Srbijalov portalu svaki od ta dva kluba ima svoju temu. Ovo jeste propust autora članka i revije ZOV. Nadam se da nije nameran. Što se tiče hvalospeva, pa slušaj, ako neko (Sanja, npr.) ima čime da se pohvali, onda to nije za osudu - naprotiv! Gadno je kad se neko hvali bez pokrića.
Evo još malo novosti:
Juče je, kako saznajem, po hitnom postupku sazvan sastanak UO LSV, za ovo jutro pred izbornu skupštinu. Šta je tačan razlog ovako na brzinu sazvanog sastanka, ne znam.
Da nisu možda vesti sa terena vezano za izbore loše po aktuelno rukovodstvo?
Lalo jel vam to dao predsednik lično ili vi to čitate tudju poštu?I nije mi jasno što se nevidi e-mail adresa pošiljaoca,obično se vidi adresa ,a ne ime posiljaoca
deran kaže:
Lalo jel vam to dao predsednik lično ili vi to čitate tudju poštu?I nije mi jasno što se nevidi e-mail adresa pošiljaoca,obično se vidi adresa ,a ne ime posiljaoca
Derane , nije uspela diverzija? Kako ćeš pravdati neuspeh?
Lala kaže:
Tačno je, kolega Srem, nije Sanjin Damski lovački klub jedini, postoji još i udruženje lovkinja 'Artemida', a na Srbijalov portalu svaki od ta dva kluba ima svoju temu. Ovo jeste propust autora članka i revije ZOV. Nadam se da nije nameran. Što se tiče hvalospeva, pa slušaj, ako neko (Sanja, npr.) ima čime da se pohvali, onda to nije za osudu - naprotiv! Gadno je kad se neko hvali bez pokrića.
Evo još malo novosti:
Juče je, kako saznajem, po hitnom postupku sazvan sastanak UO LSV, za ovo jutro pred izbornu skupštinu. Šta je tačan razlog ovako na brzinu sazvanog sastanka, ne znam.
Da nisu možda vesti sa terena vezano za izbore loše po aktuelno rukovodstvo?
Možda je satanak Oproštajan , nikad više u ovakvom sastavu itd....
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?