Baikal MP-153 vs MP-155
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.01.2016. 16:31
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
mrwa22250 kaže:
koja u zemlji proizvodnje kosta nesto malo preko 200 dolara
Zašto kod nas košta tri puta više?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.01.2016. 16:48
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kao i sve ostalo , posebno kad je monopol u pitanju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.01.2016. 17:07
|

Lovčina

|
Da košta toliko, tj. malo više i kod nas, zaista bi bila bez premca kada je u pitanju odnos cene i kvaliteta. Ovako...
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 21.01.2016. 18:42
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
Svako ima neko svoje iskustvo ja sam cuo samo pozitivna ali najbolje mogu i ja i vi da sudimo o pusci kad je budemo imali do tada je sve stvar nagadjanja i "neko mi je reko da je losa".
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.01.2016. 20:11
|

Lovčina

|
Pavle, Pavle...
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 21.01.2016. 20:49
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
не кошта само руско оружје много више код нас него "тамо негде". и то смо прежвакали зилион пута. криви су наши трговци који имају могућност да нас шишају и ајд сад...
павле, та пушка је генерално добро направљена. финиш је стандардно руски, а већина људи које ја знам да је имају је генерално задовољна. има некима да не легне лепо па је продају, али већини је ок. мени те пушке не леже и зато и немам.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
DamirKS |
Objavljen 21.01.2016. 22:26
|

Stari član

Upisa: 374
Pristupio: 25.10.2011. 15:12
|
Mene niko ne moze da ubedi da 155-ca ne valja, ama bas u svakom smislu. Sta to toliko kod nje ne valja? Tezina puske koja je namenjena za super magnum punjenja od 3.200g, nikad mi nije zaglavila, ni meni ni bratu, ni drugu koji lovi sa mnom, a ima ih u udruzenju ko zna koliko samo reci hvale za nju. Zaglavljuje kod radoznalaca koji su dirali gasni cilindar napamet. Jedino ajde taj brunir na baskuli i finis nek bude mana.Posedujem 12/89, pucano od trapa do super magnuma. Lezi savrseno, bar meni, cak se i ne oseti mnogo neko samaranje ko pucanja patrona iznad 60g, mada sam to pucao samo u meti.
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.01.2016. 23:05
|

Lovčina

|
Daj Bože i na dalje da te služi tako, kako tebe, tako i Acu. Imam dosta kolega koji je imaju, neki su kao i vi uboli dobru pušku, dok neki... Dečko koji lovi sa mnom, letos na golubove je plakao od nervoze zbog te puške. Pitaj jednog dobrog puškara u NS-u koliko su mu došle na popravku. Bratu je životna prilika propuštena jer mu ta ista puška nije ubacila novi metak u cev, a nije dirao ništa ni namerno ni slučajno. Nekoliko kolega koje znam ih je već prodalo. Gledam i po oglasima ih dosta ima. Jedan kolega je dobio pušku sa cilindrom kome su nedostajali delovi, jedan prsten ako se ne varam. Jedan kolega koga ne znam licno, imali smo prepisku na fejsu, pitao me da li sam imao priliku da cujem da necija puska nosi snop u stranu. Kasnije, u Snajperu mu menjaju cev i puska opet funkcionise kako treba. Eno na susednom forumu coveku posle koliko vremena je pukla neka opruga, zaboravio sam vec koja je, koga ne mrzi neka pogleda. Zato i kazem da se ponavlja prica o polufabrikatima koji se prodaju po punoj ceni. Bratova puska je kod mene evo vec par meseci i dalje zaglavljuje, jednostavno kad joj se ćefne. Jos nisam cackao oko cilindra, ali hocu, nesto ne stima.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 21.01.2016. 23:23
|

Lovčina

|
е ниџо а шта онда кажеш за сабатијеве комбинирке и сачмаре које нису усклађене него бију ко камелеону очи? не видим да је неко реко да су полуфабрикати. а, да, то нису руси него жабари...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 21.01.2016. 23:43
|

Lovčina

|
руско оружје је одлично и једина мана му је нешто слабији финиш. мада, ко има пара, ено мц па неће да се постиди ни пред енглееским домом лордова. треба схватити и руско схватање ствари. прво, појам "лепо" се много разликује од човека до човека, а камоли од народа до народа. пример, већина европљана воли гравиране и ручно рађене пушке, и многи су спремни да дају читаво богатство за тако нешто. амери томе не дају ни пет пара. код нас кад погледаш рускиње или чехиње мислиш да су се накинђуриле ко циганска младеневеста са њиховим комбинацијама боја "пусти ме да вриснем". код њих је то нормално. руси изнад свега цене једноставност и поузданост у техници, а могућност лаког одржавања је императив. естетика је последња ствар. по мени италијанско оружје је смешно у односу на немачку школу и да имам пара ко што немам свакако да бих купио оружје рађено у некој аустријској или немачкој занатској радњи. и енглези и шпанци су мајстори, свака част, али ето мени су швабови број 1 за оружје.
п.с. тачно тако, али ето нико не куди сабатија на сав глас ко русе. зашто је то тако? па само зато што је сабати италијаски. други разлог не постоји.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.01.2016. 23:49
|

Admin

|
Svakome je njegovo oružije najbolje , ali to nije razlog da se omalovažava tuđe oružije ili uslovi života. Imao sam mnogo pušaka čak i onih vrednih nekoliko desetina hiljada maraka ( u to vreme) , svaka je imala neku manu i od svake cevke se našla bolja .
Kolege mislim da ovakav način pisanja vodi u knflikte pa vas molim da prekinete sa tom praksom !!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.01.2016. 23:50
|

Lovčina

|
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 22.01.2016. 00:26
|

Lovčina

|
наравно, даки. па погледајте, огроман број старијих ловаца, а богами и један добар део млађих, и даље лови са заставиним пушкама па само зуји. можда је лепше имати меркела или берету, али нешто не видим да су ови са заставама функционално оштећени што немају скупо оружје.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.01.2016. 00:45
|

Admin

|
Istina da ovo nije tema , ali već smo počeli. Malo je pušaka (osim novijih modela) koje nisam imao i koristio. Verujte sasvim mi je svejedno ko je proizvođač , ako je puška ispravna i da mi leži. Sve ostalo je stvar ukusa i mogućnosti. Sa pedesetak cevki sam spao na dve (treća je sinova), i to ne zbog trgovine i materijalnih potreba , jer sam mnoge poklonio ( čak i Suhlov gravirani driling), već zbog dugog lovačkog staža i mog shvatanja suštine potreba. Možda grešim ali tako je. Zadržao sam ono za šta me vežu uspomene ili smatram da je minimum mojih potreba. Ukoliko iznosite mišljenje ili činjenice o nekoj cevki trudite se da to bude iz ličnog iskustva.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 22.01.2016. 00:48
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Mozda bi dobro pitanje za nase uvoznike bilo,zasto se na drugim trzistima uopste(ili jako retko)ne pojavljuju takve falinke na 153 i 155 modelima?Mozda iz razloga sto na te puske druge ili trece klase moze i marza od 200% i da opet budu pristupacne.Oba modela su poprilicno popularna,narocito u Kanadi i Americi(a svi znamo da oni masala prangijaju),a njihov motiv za kupovinu sigurno nije nedostatak novca za nesto bolje.Oni,kao i sami Rusi,traze od oruzja da bude funkcionalno,lako za (ne)odrzavanje i pristupacno po ceni i rezultat toga su stotine hiljada Ruskih poluautomata prodatih sirom sveta.
Kolega na prethodnoj strani rece da je ima namenjenu Italijanskom trzistu i da nema primedbi na zavrsnu obradu.Na mojoj sa druge strane,sina kriva po visini u talasima,farba sa sanduka se skoro skinula,a brun toliko los da je zajedno sa njim otisao i broj sa cevi.Druge dve stavke mozda nas uvoznik i nije mogao da nasluti ali krivu sinu ne mozes da ne primetis.Cisto sumnjam da se kod nas uvozi toliko pusaka da ne moze da se pregleda kontigent kada stignu,vec sam blizi misljenju da se takve(falicne)bas i traze iz razloga koji sam gore naveo.I na IZ-18 kriva sina i na koleginoj 153-ci.Neverujem da nije moguca reklamacija od strane uvoznika i da to niko ne primecuje.
Ponavljam sto se funkcionalnosti tice nikakve zamerke nemam,ali kad nas vec deru sa cenama mogli bi povesti racuna sta uvoze
Na kraju da dodam.Video sam da ih ima po oglasima,prodaju se iz raznoraznih razloga ali jedan od glavnih je da (kao i sve PA puske)los odnosno pomeren balans,na koji se stariji lovci naviknuti na prelamace jako tesko navikavaju.Jedan od primera je moj grupovodja,inace odlican strelac,koji sa 153-kom ne moze vola da ubode,a sa 27-com svega par puta u sezoni opali drugi metak.Pored toga nizi rastom(kracih ruku)tesko da mogu uspesno loviti bez intervencija na kundaku pa je i to jedan od razloga.
ne treba se zestiti,svako ima pravo na svoje misljenje,valjda smo zato ovde
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 23.01.2016. 13:33
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
За Руске пушке може да се каже и да су ружне (ствар укуса) и тешке и лоше финиширане, али нико не може да каже да нису функционалне и употребљиве у свим условима. Ја сам велики поштовалац италијанских пушака и сматрам да су што се тиче сачмарица непревазићене, али тест кји су италијански новинари извели са једом МП-153 (серијском насумично одабраном) нико други није ни покушао да понови. Чак ни велики Бенели који је стварно врх ПА сачмарица. Те приче не ваља овоме пушка не ваља ономе мислим да су измишљене и надуване од стране нестручних лица који не знају шта хоће. Наравно да свакоме може да се поткраде грешка приликом производње, али генерално гледано ове су пушке врхунац употребљивости и функционалности. На новом моделу МП-155 поготово који је усавршена верзија МП-153. Е сад наравно да би ја рађе поседовао један Бенели него Бајкал, али то не значи да је он употребљивији у лову.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 25.01.2016. 18:41
|

Lovčina

|
подунавац, ипак је истина да се ту и тамо поткраде нека фалична. да ли је ту фабричка грешка у питању или "услови експлоатације" то не знам, али се јавља. али то не значи да је пушка као модел лоша, саклони боже.
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 03.02.2016. 00:36
|

Stari član

|
Imam jednu dilemu na 155 na 12/79 na cevi gde pise 90mpa mob nema ona strelica za celicnu sacmu dok kod 12/89 ima ali na cokovima pise stel f leds m sta to znaci cokovi od 12/76 smeju da pucaju celicnu a cev ne?
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 03.02.2016. 12:32
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Pavle lave,oznake na cevi nemaju veze.Oznaka na coku je merodavna iz razloga sto celicna sacma zbog svoje cvrstine i nemogucnosti da se skupi pri prolasku kroz cok,nije bezbedna za koristenje iz 3/4 coka i punog coka.Zato na recimo polu coku pise:lead=olovo M(medium=polucok) steel=celikF(full=pun cok) sto znaci da je polucok za olovnu sacmu u stvari pun cok za celicnu.
Opusti se,ionako verovatno i neces pucati celicnu sacmu koja je po ucinku daleko iza celicne i koristi se samo na terenima gde je upotreba olova zabranjena(obicno mocvarni tereni za komercijalni lov pataka i gusaka gde se jako puno puca).
Nadam se da si razumeo
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 03.02.2016. 14:04
|

Stari član

|
ovo je 12/89 i ima ovaj ljiljan ili strelica kako vec za celicnu sacmu
|
|
|