Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
Sremac75

duskov kaže:
I žalim kad se u ovoj riječi i posebno u životu prekrije nešto što je lijepo!

Odobreno
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Predator
 Uh, da vam i ja ispričam moje prošlogodišnje muke. Živim u ujakovom stanu, u koji sam uselio prije 3-4 godine i slabo se družim sa komšijama. Ni sa kim nisam u lošim odnosima, a jednog komšiju znam još sa studija. Većina komšija (kao i predsjednik Skupštine stanara) me zna samo po imenu (a na sandučiću piše ujakovo prezime). A prijavljen u Novom Sadu kod drugove tašte. Zbrka kompletna. Podnesem ja zahtjev za nabavku lovačke puške (sve podatke oko adresa usmeno i pismeno objasnim prijatnoj i ljubaznoj gospođi koja sve to zapiše) i čekam rješenje. 20 dana, 30 dana, 40 dana ... Tu negdje oko mjesec i po dana ja sve ozbiljnije gledam oglase i tražim odgovarajuću pušku, a i Novosadski "Lorist" se bliži. Nazovem ja stanicu milicije koja je zadužena za moj dio grada, kažu da me njihov kolega traži već nekoliko dana i da ja ne živim na adresi koju sam naveo. Jednom čak nije uspio da uđe ni u zgradu (brava bila u kvaru). Dozvola za nabavku će biti odbijena. Glavu o zid Pitam ih zar je moja krivica što radim kao crnac po cijeli dan. Daju mi ime i prezime tog kolege i ja ga od tada konstantno jurim telefonom kad radi u stanici, a broj mobilnog telefona mi ne daju. Jednog dana je trabao raditi prvu, ja zamolim šefa da zakasnim na posao, dođem u stanicu, a moj "terenac" promjenio smjenu. Bijesan na sistem, miliciju, predsjednika SS, komšije ... Besan Tako sam ja jurio "mog" policajca nekoliko dana i napokon se sretnemo i upoznamo. A on mi kaže da je poslao negativno rješenje nadležnom SUP-u. Objasnim mu sve kao što sam i njegovoj koleginici kad sam podnosio zahtjev. Jedva ga ubjedih da je predsjednik SS napravio grešku jer ne zna moje prezime. Pa mu navedoh imena dvoje komšija koje najbolje poznajem, dadoh mu šefov broj telefona, rekoh kog sam LU član i još neke podatke. Sad je on na mukama jer je već poslao negativan odgovor, a ja čist k'o suza. Ispada kao da je bio nesposoban da detaljno izvrši svoj posao, ako sad traži papire nazad i promjeni odluku. A ja bijesan, odlučan da idem do "šefa svih šefova". Vidi on da mora pokusati što je zamjesio pa reče da će uraditi sve što je u njegovoj moći. Zahvalim se i odem. Nekoliko dana kasnije sam napokon dobio riješenje da mi je odobrena nabavka lovačke puške. Ne znam kako bi' se ponašao da ponovo moram proći kroz sve ovo. Shock

Sasvim prirodno

Vasojevic

duskov kaže:
"onim licima koji zloupotriCenzurisano" stoji u mom tekstu i tap Cenzurisano. Da sam se obratio ekavski sve bi bilo u redu. Srpski govor i pismo jeste i ekavsko i ijekavsko. Znači rekao sam onim licima koji zloupotrebe" i to je to.
Zaznuta neka automatika...
Odobreno
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

AJDUK
 Nema veca glupost o te provere, kakve veze imaju komsije sa tim da li cu dobiti oruzije. Jednom me je predsednik kuc.savet. zeznuo zato sto je rekao da sam nasilan, a ja podelio par samara balavcima na parkingu hteli da skinu brisace i ratkapne, a sluzbeni auto.Pa sta da radim da ih molim da ne skinu.

sasa035
 Po meni je najveca glupost u ovo celoj prici zakon u kome neko iz supa moze da kaze da nemogu da dobijem oruzije na osnovu neke proizvoljne procene.Bez obzira da li je to lice osudjivano ili ne i bez obzira da li ima besprekornu proslost.A o cemu se radi...Posle ubistva Djindjica uvedeno je u zakonu de nacelnik odeljenja moze po sopstvenoj proceni da nekom neizda list za nabavku bez obrazlozenja.Jer navodno mnogi iz crvenih beretki nisu imali nikakve prekrsaje i nisu imali dosije tako da akom se nekom cefne nema oruzije.A koliko to moze da traje e to je prica za sebe kao i sve u ovoj drzavi.
sasa035

Podunavac
 Ovakve stvari već imaju političku konotaciju, a dokaz su da se vlast boji naroda. Mnogim se glupostima pokušava smanjiti broj oružja u posedu građana, i smanjiti broj podnešenih zahteva za izdavanje nabavnih dozvola. Možda su im gospoda iz evrope i USA došapnuli da razoružaju narod, za svaki slučaj.
Tri prsta 2Kolce

stojkuki
 Ma dajte bre kakva je to teorija zavere ... Bas njih bole uske koliko mi imamo oruzija, pa imaju ga oni vise od nas ... Kmunizam drugovi ostatak komunizma ...

sasa035

stojkuki kaže:
Ma dajte bre kakva je to teorija zavere ... Bas njih bole uske koliko mi imamo oruzija, pa imaju ga oni vise od nas ... Kmunizam drugovi ostatak komunizma ...
Gresis kod nas se rezimi menjaj ali razmisljanja nikako.Pa mi zato sto zivimo u teoriji zavere dovodimo takve zakone koji se zovu specijalisi...od paranoje jos niko nije izlecen.Mozda to zvuci tako ali je istinito i tako i funkcionise.Jer kod nas moze neko i na ulicu sa kalasom kao pre neko vece...pa jedno 100 nak metaka...a oruzija pa postavi to pitanje koliko je ostalo posle ovih nasih silnaih ratova...a zakon je za sve isti...valjda?
sasa035

Coa_DD
 Zanima me da li mogu dobiti dozvolu za oruzje sa 17 godina i kakva je procedura.. da li je ista kao da sam punoletan ili ne... Samo ko zna neka napise! Hvala!

bogoljub
 Kao maloletno lice nemožeš polagati obuku za oružje tako da nemožeš ni tražiti nabavnu dozvolu.Strpi se malo pa kada se steknu uslovi polažeš za oružje i tražiš nabavku za isto.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

nenad_franc
 moram da napisem moju muku koja mi se danas desila! pre nesto vise od mesec dana sam podneo zahtev za nabavku kombinovane puske i danas sam otisao da vidim dokle je to stiglo i imao sam sta da vidim! kao prvo lik koji je zaduzen za to nije bio na radnom mestu,vec je bio prvo u svojoj agenciji za registraciju vozila,pa je onda isao u kafanu(rekli su mi par ljudi koji su ga videli),cekao sam ga preko sat vremena da dodje(neki ljudi su cekali i duze),konacno je dosao,ja cekam u redu,dolazim na redu i ja,pitam ga sta je bilo sa mojim zahtevom,on mi mrtav ladan odgovara da ga nije ni pogledao!!!! meni je pao mrak na oci! pitam ga ja lepo ,zasto nije i kada ce da stigne,a on se onako podjebantski podsmehuje i kaze docice ti to za koji mesec,ne moze to brzo! ja hteo da se svadjam ali sve vrvi od policije,ima samo gore da napravim! i ja sad nisam pametan sta da radim?! da se zalim komandiru,necu nista da postignem jer su svi oni u dobrom odnosu! ako neko zna sta da radim,bio bi mu zahvalan za savet?! a sto je najgore,taj covek je lovac,dobar sam sa njim,preko zime dolazi u mojoj sekciji u lov na svinje i zajedno lovimo,za istim stolom sedimo i sve sto ide sa tim...ali koliko sam video,njega boli to sto ne registrujem kola kod njega... a da ne spominjem sto samo idu kese sa sokovima,kafom i ko zna cime jos,pa se u medjuvremenu cine usluge...

kelt
 moj ti je savet da legnes na rudu jebiga od svadje neces imati nikakve koristi poneses coveku kesicu i objasnis mu da ti se zuri lovac je razumece. i nemoj da se mnogo ljutis cast nije mitoConfused
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 i ubuduce registruj kola preko njega, mozda ce ti nekad valjati i za jos nesto.Chut
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 a mozda i nisi u pravu. jebiga guzva je godisnji odmori vazniji poslovi ispomoc kolegama, frka, preca rodbina, strpi se bice.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

nenad_franc
 kelt,jel ti namerno pijes po pola vijagre ili ti neko sipa u pice? Grin ma razumem ja sve to i godisnji i guzve i sve sto ide sa tim...sto bi rekao bata stojkovic,ja razumem i pubertet i godine,al de bas kumicu Grin ali on je sa godisnjeg dosao pre 20 dana,i danas sam ocekivao da ce da me odyebe tako sto ce da kaze da je poslao za nis i da jos nije stiglo...ali kad mi je rekao da nije ni pogledao,samo sto se nisam svuljao pored onaj salter! pazi,da sam ja predao zahtev,pa da tek kad mi stigne planiram da trazim pusku,bolelo bi me za sve...al ja sam vec nasao pusku i dao sam coveku pare,i sad se i meni zuri,a i on covek,ne drzi mu se vise kod kuce puska...a i budi mu se sumnja da mozda necu da dobijem pa da budu problemi za pare... sad ce da mi naplate i za predhodno odobrenje koje mi je stiglo za 15 dana Smile

Predator

nenad_franc kaže:
kelt,jel ti namerno pijes po pola vijagre ili ti neko sipa u pice? Grin ma razumem ja sve to i godisnji i guzve i sve sto ide sa tim...sto bi rekao bata stojkovic,ja razumem i pubertet i godine,al de bas kumicu Grin ali on je sa godisnjeg dosao pre 20 dana,i danas sam ocekivao da ce da me odyebe tako sto ce da kaze da je poslao za nis i da jos nije stiglo...ali kad mi je rekao da nije ni pogledao,samo sto se nisam svuljao pored onaj salter! pazi,da sam ja predao zahtev,pa da tek kad mi stigne planiram da trazim pusku,bolelo bi me za sve...al ja sam vec nasao pusku i dao sam coveku pare,i sad se i meni zuri,a i on covek,ne drzi mu se vise kod kuce puska...a i budi mu se sumnja da mozda necu da dobijem pa da budu problemi za pare... sad ce da mi naplate i za predhodno odobrenje koje mi je stiglo za 15 dana Smile

Ni ja nisam nešto vješt na jeziku, naročito ako trebam nešto srediti kod "rukovodećih organa", šefova i ostalih glavonja. Ali ako je već tako kao što kažeš, trebao si mu otvoreno reći da ti se žuri i objasniti mu sve. Ako je čovjek, uradiće to. Ne možeš ništa izgubiti. A možda se šali, možda je zaboravio na tvoj zahtjev i uzeće uskoro da ga riješi. Ne znam šta bi' mislio o čovjeku koji me zna, lovi sa mnom, a da mi ne pomogne. Ne mislim na pomoć "preko veze", nego jednostavno da ubrza nešto što mu je već dužnost.

Sasvim prirodno

stojkuki
 Druze, lozi te samo tako, ... Ne bi on tako da to nije pred krajem jer treba on u lov da dodje, ... A zna kao sto i ti znas, ... A registracija, ... Pa jbg, ... Ko ne plati na cupriji platice na naplatnoj rampi (salteru) .... Stoga jebS proviziju i registruj kod njega. Doce dan kada cemo i mi ljubitelji oruzija i ostale metalurgije lakse moci da kupijemo isto ... Bez da nas neko drnda, a onda ce on kod tebe u sekciju na registraciju ...Shock

nenad_franc
 evo,proslo je vec dva meseca od kako sam predao za dozvolu. danas sam svratio da vidim sta je bilo,sluzbenik iza saltera onako kroz podjebantski osmeh rasiri ruke i kaze ,,vidis da nije stiglo"! ja ga pitam jel otislo bar za nis,on mi kaze ,,sluzbena tajna" ustade i izadje napolje bez reci... i sad bi ja trebalo da budem pametan i da znam sta da radim,a nista mi ne pada na pamet...videcu u ponedeljak da pozovem policijsku stanicu u nisu,pa da vidim sta ce oni da mi kazu! ali imam osecaj da ce da me odyebu sa stilom,kao i ovaj smrad kod mene...

Dulle
 Salterski pacovi su svuda isti moj kolega tako da neznam sta da ti kazem.
Dule

AJDUK
 nenad_franc kolega vidim iz prepiske da cekas odobrenje iz Niškog sup-a, ne nadaj se previse da ce skoro, ja sam odobrenje cekao 4 meseca.Zamenik nacelnika je bolestan i cesto ide u S.Kamenicu na lecenje. a i kad ti odobre imas mesec eventualno dva od onih 6 za nabavku i kupovinu

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,379,252 posete www.srbijalov.com