Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
dreger
 Bravo,cestitam drugari ,i ja jedno vece cekao na strnici i izadje mi ovaj mlad muzjak iz jazbine a nisam ni znao da je tu ima,sta reci nego sreca.Smiledaljina 67 koraka.
www.dodaj.rs/f/3V/nC/4uPk08KM/sdc12237.jpg

schweps
 Sve cestitke na odstrelima!Osmeh 2
Lisica

Kale1204
 U nedelju nosio sacmaricu a sinoc,otvorio sosku i mislim se..."sta ako ostanem na posirokoj strnjici a lija nece blize od 70-80 metara" i uzeh 243...jedno 90 min kasnije se moje misli i ostvarise...
www.dodaj.rs/t/20/7/2tSHL3TL/fotografija0088.jpg
243 win,100 grs,70-tak metara.

IvicaL
 Ne mogu da shvatim sta se desava Histerian
Na fotoaparatu gledam fotografije a kada ga spojim na racunar tu ih ne vidim, te ne mogu da prilozim fotografije sad Besan

Pokusacu kasnije da resim taj problem.

Elem, moja grupa je od ponedeljka do danas posle podne zaduzena za cuvanje fazancica u jednom prihvatilistu koje smo pravili u subotu ( o tome cu pisati u drugoj temi)
U nekih 30 sati ja sam odstrelio 5 lisica i jednu ranio a ostale kolege su odstrelile jos jednu i ranile dve, a vidjeno ih je jos sigurno toliko,....
lala, pa sta

dreger
 E Ivice kad resis problem sa fotoaparatom ,iznesi nam u cemu je bio problem jer i ja imam slicnih ,naime nije mi se desilo da uopste nema slika,nego su na aparatu lepe i cimi mi se sve ok,a kad prebacim na kompjuter dosta njih je zamagljeno,ili ima neke belicaste kruzice itd.
ivinjavam se zaVan teme,al ako to ne resimo nece na temi da bude ni slika il ce biti jako lose .

Kale1204
 Hm...imao sam zimus slican problem sa aparatom,pojeo mi par slika,od tada ga ne nosim-vec slikam telefonom a osvetlim lampom...kvalitet nije neki al`idemo na kvantitet ovaj put GrinSmile
Inace ovo je privi izlazak i prvi odstreli sa novom municijom (Vmax) posle provere na papiru i
korekcije i samo cu reci:Svaka cast onome ko ga izmisli i napravi,em precizan em rusi kao cekicemFIK
www.dodaj.rs/t/2s/23/4wLyvxnh/fotografija0095.jpg
www.dodaj.rs/t/2q/5h/44MdhRNm/fotografija0097.jpg
Daljina priblizno ista,70-80 metara.

klaja
 Jedna od sinoć
daljina 100m,kal 308win9.7gr
i59.tinypic.com/jfwydh.jpg
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Barbarosa
 Kolega Klajo, "anemičan" Vam taj kalibar nešto? Odobreno
Koji metak- zrno?

klaja
 Barbarosa,ppu a zrno sp 9.7gr
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Kale1204
 Jos jedan pade sinoc...
www.dodaj.rs/t/3u/Lv/2MBzkl8/fotografija0114.jpg
Daljina oko 100m,pogodak pade malo nize(obe prednje i grudna kost) pa je odvukao 10-tak metera.

Kale1204
 Lovi li jos neko lisice cekanjem ili samo ja? Confused
Jedan mlad muzjak od sinoc, izasao kasno,oko 21 h,bio podaleko-oko 180 metara,ne reaguje na moje duvanje-sedi i slusa...Pa kad breg nece Muhamedu-Muhamed pridje bregu tj u mom slucaju posalje Vmax da zavrsi posao puc puc FIK
www.dodaj.rs/t/2o/Yf/IyoJZQT/fotografija0116.jpg

nidzamotocross
 Bih i ja, ali ne može Sad
Čestitke!
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

klaja
 Kale,idemo stalno ali puno lošija godina od prošle što se tiče odstrela lija. Puno manje strnjika i slabo se odazivaju na vabljenje. Da li smo im smanjili broj ili ih čuva velika vegetacija nemam pojma. Nadam se kad se skine suncokret i soja da ćemo biti uspešniji.

dreger
 Evo Kale ja se nepredajem,mada slabo izlaze uvece dal zbog ove vrucine ,a i na vabilice slabo ili nikako ne reaguju,moracu malo da menjam taktiku i idem rano ujutro.ovo su jedan mlad lis i matora lisica.odstreljeno uvece slikano sutradan ujutro.
www.dodaj.rs/f/1n/Kn/2k7jAja8/sdc12269.jpg

klaja
 Dreger,idemo i ujutro ali ništa. Sednem oko 03.40h a svane oko 04.15h,vabimo,šetamo i opet slabo. Treba se bazirati na rupe i čekati pored njih.

mrwa22250
 I ja sam se ove godine nacekao ali bez sanse do juce.Ujutro sam promasio lisca koji se igrao sa ulovljenim hrckom,ali sam zato uvece pred sami mrak odstrelio zenku na jednoj strnjici u blizini sela i to ovaj put sa 30-06 i grom-om.Posto je nisam dobro video(strnjika visoko pokosena)dovabio sam je cijukom misa,a pogodak je pao po sred beline na grudima.
Kao sto sam rekao,vidno smanjena brojnost lisice barem na nasem terenu,sto je rezultat velikog truda i rada cele moje grupe.Naravno nagrada sledi najesen,jer vec sad je primetno povecanje brojnosti zeca,a fazana koga smo i inace imali dosta ima kao u bajci.Poslednja dva vikenda vidjamo i jarebice sa podmlatkom tako da se trud i rad u ataru isplacuje na odusevljenje svih mojih kolega.
Dobar pogled lovcima na predatoreOdobreno
mrwa22250 priložio:
3265lov_lisice_1907_005.jpg

Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

canis aureus
 mrwo Bravo 2
načekao si se al se isplatilo Odobreno

... u nas lije ima sve manje odkadE nam šakali sve brojniji Confused ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

klaja
 Mrwa čestita,još jedna manje a par fazana i zečeva više

Kale1204
 Kod mene uzadnjih par godine populacija lisice buja...pre dve god u jesenjem-zimskom lovu je odstreljeno oko 70 jedinki... prosla godina u istom periodu (jesen-zima) je bila rekordna.
A i ove godine,na strnjikama odstrel je bio savim uspesan,ali ne znam tacan broj...na srecu nemamo sakala ali lisica ne fali...od kada je pocela oralna vakcinacija protiv besnila mi imamo konstantan porast brojnosti lisica...

darkon
 Čestitam Mrwa...
Kod mene u udruženju sve zavisi od terena, tako i brojnost varira.
Na terenu na kome ja lovim, do pre 3 godine su zaista bile prenamnožene, viđao sam u toku samo jedne večeri po par komada, a ove godine cele, ne znam dal sam video 5 lisica. Neka bolest je verovatno odgovorna za njihov nestanak na tom delu terena, a baš zbog te velike populacije koja je bila. Ali zato šakala, iz godine u godinu, sve više.

NA temi, po ulovima kolega vidm da ih na nekim terenima na severu naše zemlje ima i previše

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,697,002 posete www.srbijalov.com