Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
ficha007
 Lala: "...Odoh da pregledam pecaroški pribor, i da formiram Upravni odbor čamca. Pecaroši su 'mirne lude', fini ljudi, gledaju svoj plovak i nemaju problem sa informisanjem..."

Ja skont'o pre nekog vremena da je pecanje ono što mi treba. Jel primaš mene u taj čamacROFL. Da gledamo u plovak i pustimo mozak na pašu.

Dakle Miliovančev nije imao snage da se odupre. To je baš čudno s obzirom na mogućnosti stranačke logistike koja je ove mogla da razbuca kao "svinja ( sa nečije farme ) mastan džak".

Neverovatno je kako se istorija ponavlja i kako ljudi jednostavno ne žele da uče na tuđim greškama. "Istorija je učiteljica života" kaže stara latinska poslovica, ali su izgleda danas neki fakultetski obrazovani ljudi zaboravili na tu mudru izreku.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

krilas
 ^ Nisu, nisu zaboravili, nego se NE ISPLATI !
Siroma

kum
 PS KUPI SOSI VEĆU OKLAGIJU,OVA NE DELUJE.
Raanj

Sremac75
 Kume, aj ne s...

Zahvali Zeremskom sto si tu gde jesi...
A on ce odgovarati za tvoje postupke, tako da ces i dalje ostati poslusnik, samo sto si promenio "gazdu"...

Nemas bas puno razloga da se qurcis.
To sto si "prodao" Beukovica u kojeg si se kleo, ti i nije poseban kvalitet....to se zove malo drugacije.........
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Gedza66
 Lalo, iako sam imao neki neobjašnjivi predosećaj da će se u LSV-u dešavati ovakve stvari (doduše uz pomoć informacija mog prijatelja SlavePlane), koje Ti očegledno nisi očekivao ili preciznije, kojima se Ti nisi nadao (jer da jesi, sigurno ne bi uložio i delić sebe da do ovakvih „promena“ dođe), a koje su se desile zbog nekih okolnosti, koje bih ja nazvao objektivnim, na koje Ti objektivno nisi mogao da utičeš. a desile su se iz razloga što su kreatori istih, nama nedostupni, a iste se mogu nazvati: NEDOVOLJNO RAZVIJENA DRUŠTVENA SVEST VEĆINE LOVACA AP VOJVODINE ILI SRBIJE !?

Verovatno si tokom svog obrazovanja imao prilike da se upoznaš sa tvrdnjama da je razlika između čoveka i drugih živih bića, pre svega životinja, u sposobnosti čoveka da može spoznati stvarnost, procese i pojave koje ga okružuju, kako bi mogao planski i svrsishodno upravljati svojim radom ili u saznanju svog objektivnog života i pojava koje ga okružuju???

Definitivno, većina Lovaca Srbije a medju njima i Lovaca AP Vojvodine u ovom trenutku , zbog nedovoljno razvijene društvene svesti, nije u stanju da spozna stvarnost, procese i pojave koje ih okružuju, kako bi mogli planski i svrsishodno da upravljaju svojim radom, kao ni da spoznaju svoj objektivni lovački život i to bez obzira da li su u svom individualnom obrazovanju stekli zvanje doktora medicine, doktora poljoprivrede, doktora iluzije ili dipl. ekonomsite, dipl. pravnika ili,....,, na tvoju i moju veliku žalost!?

Šta je uzrok, yebem li ga ali ne treba isključiti i negativna dejstva svih onih grafitnih i ko zna sve kakvih bombi kojima su nas zasipali 99-te, a naročito oblast Novog Sada oko rafinerije, u čemu i možda treba tražiti uzrok što se za članove, po meni jalovih komisija LSV-a, izabiraju pojedinci za koje uvidom u njihov minuli lovači rad sa argumentovanm obrazloženjem, se sa pravom možeš reći da to ničim nisu zaslužili!!!

Definitivno, većina Lovaca Srbije i AP Vojvodine iz evidentno objektivnih razloga (napred navedenom treba dodati i promašen obrazovni sistem u poslednjih 30 i više godina), nije u stanju da razlikuje „dobro od zla“, zbog čega ih i ne treba subjektivno osuđivati zato što je stepen razvoja lovačke društvene svesti u Srbiji na ovako niskom nivou, koji nas evidentno vodi u stanje koje naučna teorija naziva PROPAST!?

Iz napred navedenih razloga, ne trebaš posezati za davno zaboravljenim čamcem „obraslom u paučinu“, nego i dalje trebaš nastaviti da koristiš ono čime te je Bog nesebično obdario (napredna svest, zdrav rezon i još zdravija logika) u cilju budjenja lovačke društvene svesti AP Vojvodine i Srbije!!

U prilogu napred navedenog, navešću ti i skori primer iz Vlasotinca.

Juče me mobilnim zove upravnik lovišta mog udruženja i pita gde se nalazim kako bi mi kao predsedniku NO, uručio poziv za vanrednu sednicu skupštine zakazane za ponedeljak 01. juna ove nam proste 2015. godine. Kažem mu da sam u gradu i istovremeno pitam šta je na dnevnom redu, tj. koji su razlozi za zakazivanje vanredne sednice skupštine udruženja, sa potajnom nadom, da je ista zakazana zbog evidentnog smanjenja broja krupne divljači u skoro 70% lovišta?

Umesto očekivanog ili željenog , dobijam odgovor da je vanredna sednica skupštine udruženja zakazana sa samo jednom tačkom dnevnog reda: DONOŠENJE ODLUKE O UČLANJENJU U LOVAČKI SAVEZ SRBIJE?

Sav zbunjen, jer pored svih osnovanih razloga za održavanje vanredne sednice skupštine udruženja, pitanje članstva u LSS je nešto što sam najmanje očekivao, iz razloga što je skupština udruženja na poslednjoj redovnoj sednici (negde u martu ove godine) po ovoj tački donela odluku da i pored nesumnjivih promena u LSS u poslednjih godinu dana, još uvek nema kvaliteta tj. jasnih pokazatelja da su iste u interesu lovaca Srbije, pa i lovaca opštine Vlasotince, koje bi nas opedelile da postanemo članovi LSS-a, za šta trebamo platiti preko 100 i više hiljada dinara godišnje???

Pitam upravnika: pa za čega bre ponovo to pitanje kada smo o tome pre nepuna dva meseca doneli jasnu odluku? Kaže upravnik: to je odluka sa poslednjeg sastanka upravnog odbora od pre neki dan.

Pitam ga, šta je obrazloženje upravnog odbora da donese takvu odluku(?), na šta dobijam odgovor: NE ZNAM?

Ajde, sa saznanjem da nam je upravnik lovišta mlad čovek, skoro oženjen, mlad otac budućeg lovca, što ga kod mene opravdava za trenutnu neobaveštenost i rasejansost, jutros pozovem telefonom par članova upravnog odbora, za koje sam u medjuvremenu dobio saznanje da su inicijatori za sazivanje vanredne sednice skupštine udruženja sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda, sa nekoliko identičnih pitanja.

Na pitanje, zbog čega vanredna sednica skupštine sa predloženim dnevnim redom, skoro svi odgovaraju: „zato što je promenjen zakon o lovstvu, kojim više ne možemo dobijati lovne karte od ministarstva poljoprivede kao što smo to dobijali u poslednje četiri godine kada nismo bili članovi LSS-a i da je tim izmenama zakona sada LSS glavni faktor u oduzimanju i dodeli lovišta na gazdovanje???

Ja iz odgovora mojih drugara i kolega lovaca onako zatečen, brzo bolje otvaram računar i na internetu kucam adresu sajta ministarstva poljoprivede kako bih se upoznao sa najnovijiim izmenama i dopunama zakona o divlači i lovstvu, sa nevericom da meni „dokazanom lokalnom lovnom radniku“ tako nešto može da promakne? Kad tamo, na sajtu ministarstva poljoprivede ni reči o izmenama i dopunama zakona o divljači i lovstvu, sem jednog obaveštenja o načinu dobijanja lovnih karata za lovnu 2015. godinu u kojem stoji da Lovne karte distribuira ministarstvo a da se iste mogu preuzeti preko LSS-a, LSV-a, LSCS-a i LSKiM-a?

Nakon uvida u „izmene i dopune zakona o divljači i lovstvu“, ponovo nazivam svoje drugare i prijatelje, objašnjavajući im da su pogrešno protumačili to obaveštenje o načinu dodele lovnih karata, kad od njih kao iz topa dobijam dodatno objašnjenje: Ti si to redovno čitao a nisi ono što piše između redova????

Na moje pitanje šta piše između redova, dobijam objašnjenje: LSS je sada faktor il će koliko sutra biti fakror koji će odlučivati o lovištima po Srbiji, tako da će oni „neposlušni“ osatati bez prava korišćenja lovištem???

Nakon ovakvog objašnjenja, ja brže bolje obrnem par telefona poznanika u ministarstvu poljoprivede-uprava za šume-oblast lovstva, koje kao evidentno stručne pitam da li je došlo do nekih promena na zakonu zasnovanih pravila u oblasti dodela lovnih karata i dodele prava koršćenja lovištem, na koje dobijam odgovor da nema nikakvih promena u toj oblasti i da se „teram u picku materinu“ jer je sva njihova energija trenutno usmerena na usvajanju Nacionalne strategije lovstva koja je otišla na Vladu, bez jasnog saznanja da će ista biti uvojena, a ista je osnov svega ostalog u lovstvu Srbije i da oni nisu krivi što se zakonski propisi od strane države ne poštuju, zbog čega moje udruženje verovatno sada ima probleme, koje ne bi imalo da su isti blagovremeno usvojeni i da je počelo sa njihovom primenom (verovatno zbog one odredbe oko rokova za ustanovljavanje i dodelu lovišta na gazdovanje) ?

Ova moja saznanja iz MPŠV prenesem mojim drugarima iz UO (inicjatorima zakazavanja vanredne skupštine ) a ujedno uputim i jednostavno pitanje o razlozima vanrednog odlučivanja o pristupanju LSS-a, pitanjem: dobro recite mi šta se to vanredno promenilo u LSS-u u poslednjih dva meseca (od poslednje redovne sednice na kojoj smo odlučili da stanje u LSS-u još uvek ne uliva opravdano poverenje kako bi se u istom učlanili) i zbog ćega se mi nakon samo dva meseca trebamo ponovo na vanrednoj sednici skupštine o tome izjašnjavati???

Od skoro svih sam dobio meni nejasan ili nerazumljiv odgovor: sa državom se ne treba zaCenzurisanovati jer ako to ne učinimo, ove godine ostajemo bez lovnih karata , sa velikom verovatnoćom da ćemo ostati i bez lovišta???!!!!!

Ljudi, kažem ja, zar ne shvatate da je obaveštenje Upravne za šume o načinu dodele lovnih karata za ovu lovnu 2015 godinu, samo u okviru zakona, „pomoć“ nadležnog ministarstva LSS-u i ostalim lovačkim asocijacijama (LSV, LSCS, LSKM), da prežive ove godine dok se ne snađu, jer ih mnoga, ako ne i sva lovačka udruženja varaju o broju članova prilikom uplate članskog doprinosa i da je ovo (distribucija lovnih karata preko minisarstva poljoprivede, koje dodeluju lovne nam aoscijacije) učinjeno samo iz razloga da ova lovačka udruženja udruženja (LSS; LSV; LSCS i LSKiM) imaju mogućnost pregleda broja članova udruženja koja su članovi ovih lovnih asocijacija i da to ne tangira LU iz Vlasotinca koje nije njihov član????

Nije uspelo, jer negde u podsvesti mojih drugara stoji ono ubeđenje, da ako dođe do „stani, pani“, zbog uništenih lovišta, oni neće biti krivi, već napred navedene lovačke asocijacije????

Šta reći a ne zaplakati??? naročito ako medju njima ima i visokoobrazovanih pojedinaca kojima je očigledno bilo teško da čitaju ili da pročitaju poslednji važeći lovački bukvar????

Da ne dužim dalje, iz priloženog se može zaključiti da je razlika izmuđu čoveka i drugih živih bića a naročito životinja, vrlo mala, zbog nažalost nikakve ili veoma male razlike u stepenu razvoja društvene svesti LOVACA SRBIJE, tako da moj druže Lalo nema razloga da zbog toga upadaš i u melanholiju, jer dok PAMETNI POPUŠTAJU, BUDALE VLADAJU A FUKARE SE BOGATE!!!!

Sreću i zdravlje i puno uspeha u radu komisije našem bratu Sremcu75!!!iveli
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala

Gedza66 kaže:
Da ne dužim dalje, iz priloženog se može zaključiti da je razlika izmuđu čoveka i drugih živih bića a naročito životinja, vrlo mala, zbog nažalost nikakve ili veoma male razlike u stepenu razvoja društvene svesti LOVACA SRBIJE, tako da moj druže Lalo nema razloga da zbog toga upadaš i u melanholiju, jer dok PAMETNI POPUŠTAJU, BUDALE VLADAJU A FUKARE SE BOGATE!!!!

Gedžo, neke stvari nisu za forum, ali dovoljno će biti da kažem da dva meseca nisam pomenuo Zeremskog & co., samo iz jednog jedinog razloga: ljudi koje cenim i poštujem kao časne su insistirali da barem u predizbornoj kampanji oćutim neke stvari, jer su oni bili ubedjeni da je MIlenko Zeremski igrač koji će sa ostalima (uprkos svom minulom radu i ulozi u propadanju vojvodjanskog lovstva i LSV) pomoći da dodje do pozitivnih promena. Meni se kosa dizala na glavi, ali sam isključivo zbog ljudi koji su se bili uključili u promene, ispoštovao njihovu želju, i nisam lajao ovde mnogo toga što je trebalo lajati!
Zeremskog smatram najvećim krivcem što je jedna dobra priča i zamisao jeftino prodata, a Milovančevu i još nekolicini ljudi koji su iskreno ušli u priču o promenama želim da što pre progledaju.
Sad sledi, po mom mišljenju, dalje čerupanje LU, lovaca i lovišta po materijalno-finansijskim pitanjima. Sad su tu experti, dokazani u praksi, šampioni u disciplini 'klanje vola za kilo mesa', neprevazidjeni majstori za projektovanje i izgradnju kanala 'tudje pare-svoj džep'. Šta da kažem kad stoji činjenica da je najmanje dve trećine članova komisija saveza predložio lično sveprisutan Zeremski Milenko; nema gde ga nema! Počinjem da se plašim da otvorim frižider ili rernu, pa da naletim na Milenka, a mom garderoberu prilazim sa velikim oprezom, jer je vrlo moguće da ga i tamo nadjem! Bata Milovančev je sve to aminovao, a zašto je to uradio, to valjda samo on zna - ljude koji su mu predloženi ne poznaje, a kanda, koliko ja vidim, Milenku svom veruje mnogo više nego što bi merila dobrog ukusa dozvoljavala! Pa neka mu tako i bude - vrlo brzo će stići rezultati takvog načina rada! Koliko ono članarina je do sada uplaćeno? Oko 6000, jel tako? A evo pola godine prošlo...

Imam dobar predlog, koji će rešiti dosta problema:
- odlukom Suda časti LSV doživotno zabraniti svim dosadašnjim funkcionerima koji su u prethodnom periodu 'zasrali' i 'serendali po lovstvu' da učestvuju u radu organa saveza!
- uvaženom lovnom stručnjaku i kadroviku LSV Milenku Zeremskom dati ekskluzivno i jedino zaduženje da redovno hrani labudove u jezeru u Dunavskom parku!
- umesto fiktivnih ili stvarnih poslova upravnika lovišta, brigu oko pataka u jezercu u Dunavskom parku poveriti Milošu Kunovcu i Miletu Ivanoviću iz 'Vojvodjanskog lovca', pod nadzorom Zorana Ristića iz Komisije LSV za uzgoj divljači . Miloš da hrani patke, a Mile patkove!
- zadužiti 'Boga koji hoda', Miloša Beukovića, da volonterski razvije i održava projekat ishrane populacije golubova na Miletićevom trgu u centru Novog Sada

Neću nikom od mojih lovačkih i ličnih prijatelja da nabijam na nos pogrešne procene. Moj problem je što sam pristao na to da zbog ljudi koje cenim sebe prisilim da žmurim na jedno oko! To ne utiče na moj odnos prema tim ljudima koji su pokušali i delimično uspeli u pokretanju promena (uz moju pomoć, kakva god da je, mala ili velika), pa čak da kažem da su uspeli da momački uzdrmaju onog koji je prauzrok najvećeg dela problema u lovstvu Vojvodine, i ne samo Vojvodine. Ali vrlo brzo se pokazalo da se nadje majstor koji će volju i energiju za promene u LSV razyebati. Našao se Milenko i još neki da expresno počnu da naplaćuju svoj doprinos promenama, i da eksploatišu 'prodaju' svog dojučerašnjeg 'Boga koji hoda' svojim razmeštanjem na važna mesta - podela plena je skoro završena!

Ima u toj priči još nekih stvari koje nisu za javnost, barem ne još. Ja ljude koje cenim, poštujem i smatram prijateljima ne prodajem, i neću ih prodati ma koliko to mene koštalo.

Već posle par nedelja nakon izbora sam video i znao kako će i šta će otprilike da se desi, i obazrivo sam, zbog ljudi koje cenim, pokušao da upozorim na vreme - pročitaj moje upise u poslednje tri nedelje, pa ih tumači sad sa ove vremenske distance i sa ovim sadašnjim saznanjima. Znaš vrlo dobro brate Gedžo da sam ja poprilično dobro informisan po pitanjima lovne politike, i da sam još bolje informisan o dešavanjima iza kulisa, naročito po pitanju 'ko, kada, gde, sa kim, zbog čega', iako je većina tih saznanja nezvanična, ali je meni to odličan pokazatelj za prognozu šta će i kako da se desi. U tom svetlu, seti se da sam ti pre nekoliko meseci rekao da će Šormaz da vas na neki način vrati u LSS, a ti si me ubedjivao da od toga nema ništa, ja ti ponovio da ste 'pečeni', i evo sad, potvrdilo se da sam bio u pravu, na žalost! Tvoj prijatelj kojeg pominješ kao izvor informacija je samo transmisija za sračunato i filtrirano plasiranje informacija, poluinformacija i priča, i tom svojom ulogom koju je prihvatio je dovoljno zabrljao da mi ga ne moraš pominjati ovde - nema tih informacija koje su vredne nečijeg obraza ili doopeta, ja tako razmišljam.

E pa, kad sam poslagao informacije svake vrste u poslednjih nekoliko nedelja, skontao sam šta sam skontao, i na vreme nekim ljudima rekao da ja u priču oko LSV ne ulazim - da budem jasan, nudjeno je, i danima (nedeljama) sam ubedjivan da se prihvatim posla u LSV vezano za informisanje i sajt LSV. Odbio sam iako su 'pritisci' od nekoliko meni bliskih ljudi i ubedjivanja bili vrlo argumentovani, sa pričom koja je 'pila vodu', ali sve dok u kombinaciju ne ubaciš ljude preletače za koje sam pretpostavio da će da isplivaju. Odbio sam ponudu, jer bi to značilo da sebi vezujem ruke za pisanje na Srbijalov, i da bih slobodu pisanja koju ovde na Srbijalov imam trebao da zamenim za ulogu daktilografa u LSV koji bi pisao po nečijoj narudžbi i diktatu, i da bih morao da dozvolim sebi da se moje pisanje i iznošenje informacija filtrira - da me cenzurišu! Jednostavnije rečeno, kad sam razmislio, shvatio sam da bih mogao da upadnem u perfidnu zamku i da pogazim sebe?!? E pa, ja nisam iz takve priče da to dozvolim, i da žrtvujem Srbijalov koji sam uz pomoć ostalih kolega upravo ja podigao i postavio na ovu poziciju na kojoj je.

Da sam bio 100% u pravu, potvrdilo se evo već prvi dan posle sednice UO LSV, javljaju se 'majstori' tipa i profila Bimbule, bilo ih je par meseci pre izbora na ovoj temi, a očekujem da će ih biti još u narednim nedeljama. Pa jel to meni treba da se spuštam na taj nivo pisanja i trošim svoje vreme na mediokritete i šlihter-meštere? Mogu ja to, ali mi se ogadi i dosadi brzo, evo samo za primer:

kum kaže:
PS KUPI SOSI VEĆU OKLAGIJU,OVA NE DELUJE.

A ti, Bimbula, sokole, kupi novu dozu vazelina za lakše novo uvlačenje! Vidim da DELUJE!

Jel ti poznato ime Bogdan Srejić, sokole?!?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Kile_

Samo 300 i 4x4

mrwa22250
 Eto jbg.kolega Gedzo,ispostavilo se da sam i ja bio u pravu kad sam rekao da ce biti packi po partijskoj liniji"zabludelim ovcicama",a koliko smo zabludeli vidimo i po tome sto packe deli krivolovac po sopstvenom priznanju,alias-samilosni hitac lovstva SrbijeJaooo
Kao sto vec rekoh,politika je skup najodvratnijih ljudskih osobina i samo kad ih, kao ja,svrstas u najnize oblike zivota(daleko ispod ameba)i poredjas takve odvratne u istu ravan,mozes o njima steci pravu sliku.
Verovatno su clanovi UO tvoga udruzenja u pravu po pitanju dodele lovnih karata,videcemo vec dogodine.Ljudi su na vlasti i to u ogromnoj vecini,pa samim tim mogu da rade sta im se prohte.Sad na celu saveza imamo partijske funkcionere i umesto da nas poguraju napred oni ce nas zakucati za dno.Caskom ce naci gomilu doopelizaca,koje ce ubaciti na celo LU i sekcija,pa ce tako preko onih imbecilnih skupstinskih odluka,dati legitimitet nastavku pljacke lovacke kase.Ajde da pogadjamo ko ce da napise i za koliko novaca sledeci NIR.Ko ce prvi da rebalansira budzet,podigne clanarinu....?Niste vi njima toliko smetali,koliko bojazan da bi vas,svetao primer mogla slediti ostala LU,jer to bi znacilo kraj bajke,a oni tek zauzeli pozicije i to u prvom redu.
Napred lovci Srbije,u buducnost kojoj vecina veruje,a neki smo ih odavno provalili samo nas je maloByeKolce
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

kum
 e lalice pa što ne objaviste ti i tvoj serac pardon sremac ili kako već,ja bi reko sremčić,hahahah, moj odgovor na tvoj upis u vezi mog izbora ,boi istina a,ccccccc ali šta ćeš ipak si u pravu trebaće vazelin ali za tebe,hhahaha vidimo se , a napisao sam ti i za Bogdana Srejića sokole ni to nisi objavio hrabri lalo iliti Lalice ,za tvoju info Bogdan je pa,pardon orao pao hahhahah proveri a sve sam ti napisa a ti obrisao ccccc aj vidimo se u ns ako već nećete kod mene
Raanj

kum
 Pardon,objavljeno je bilo ali jako kratko ali yebitacno,pa je bilo ,,skidaj ovo druže stari,,hahahahahahahaah
Raanj

Lala
 Bimbula, niko nije ništa brisao osim citata mog upisa.
Drugo, kad mi se obraćaš sa 'lalice', jel se ti to i meni uvlačiš i šlihtaš, ili hoćeš da me muvaš? Nisam gay, zaboravi na takve pokušaje, a i Sosa mi je jako ljubomorna, paz' da ne fasuješ od nje onom oklagijom koju pominješ. I naročito pazi da moju suprugu ne pominješ više u bilo kom kontekstu, uvlakaču.
Treće, ništa nisi ti napisao niti je brisano, barem ništa pametno, ali ima ko jeste napisao, ne sekiraj se, samo što to nije za lovački portal Srbijalov, nego za nadležne državne organe.
Četvrto, nemam nikakvu želju da se vidim sa tobom, ni da te vidim uopšte, ili da pričam sa tobom, daleko bilo! Meni je moje mentalno i fizičko zdravlje najpreče, ne bih da dobijam stomačne tegobe!
I peto, daj zakuni se u svoje POŠTENJE da je sve baš tako kako si napisao za Srejića, pa da ti poverujem! Reci ono čuveno 'POŠTENJA MI!', ili 'OBRAZA MI!'. Grin

Nebitan si mi, osim kao primer kako se kadrira po komisijama u LSV pod palicom Zeremskog i Beuka (iz senke). A Milovančev aminuje, jer ne zna još uvek sa kim ima posla, samo da ne bude kasno kad ukapira? Gospodine Milovančev, ko će da vam priprema izveštaje o materijalno finansijskim pitanjima za sednice UO LSV kojima predsedavate? Osoba koju zovu BIMBULA?!? Eee, svaka čast! To sigurno ima svoju težinu, nema zbora! Pitajte vršačke lovce... Smile Sad će krenuti uplata članarina, kad se zna ko će da vodi računa o materijalno finansijskim pitanjima!!! Ma ima poplava para da krene! Smeko
Ne znam zašto mi sad pada na pamet ona poučna priča o kozi koja je trebala da čuva kupus?Hmmm
Expert za materijalno finansijska pitanja - naročito kad su tudja materijalna dobra i finansije u pitanju!? Ne znam gde si se to u medjuvremenu usavršio, Bimbula, da li na ruletu, barbutu, pokeru, ili kladionici, jesi imao mentora, ili si samouk? Nemoj da vezuješ pertle na cipelama, molim te, neka ostanu da vire da mogu da te izvuku i spasu u slučaju da se zaglaviš u nečijem doopetu u koje se uvlačiš! Još opasnije je što si izgleda počeo i sa promiskuitetnim ponašanjem, pokušavaš da menjaš domaćine i ciljnu (g)rupu?

Od čega živite, gospodine? Od nedostatka dokaza?!?
Ma opet se ja upecam na provokaciju i krenem u priču koja je ispod mog nivoa, umesto da se držim teme i ozbiljnog pisanja.

Gedza66

mrwa22250 kaže:
Eto jbg.kolega Gedzo,ispostavilo se da sam i ja bio u pravu kad sam rekao da ce biti packi po partijskoj liniji"zabludelim ovcicama",a koliko smo zabludeli vidimo i po tome sto packe deli krivolovac po sopstvenom priznanju,alias-samilosni hitac lovstva SrbijeJaooo
Kao sto vec rekoh,politika je skup najodvratnijih ljudskih osobina i samo kad ih, kao ja,svrstas u najnize oblike zivota(daleko ispod ameba)i poredjas takve odvratne u istu ravan,mozes o njima steci pravu sliku.
Verovatno su clanovi UO tvoga udruzenja u pravu po pitanju dodele lovnih karata,videcemo vec dogodine.Ljudi su na vlasti i to u ogromnoj vecini,pa samim tim mogu da rade sta im se prohte.Sad na celu saveza imamo partijske funkcionere i umesto da nas poguraju napred oni ce nas zakucati za dno.Caskom ce naci gomilu doopelizaca,koje ce ubaciti na celo LU i sekcija,pa ce tako preko onih imbecilnih skupstinskih odluka,dati legitimitet nastavku pljacke lovacke kase.Ajde da pogadjamo ko ce da napise i za koliko novaca sledeci NIR.Ko ce prvi da rebalansira budzet,podigne clanarinu....?Niste vi njima toliko smetali,koliko bojazan da bi vas,svetao primer mogla slediti ostala LU,jer to bi znacilo kraj bajke,a oni tek zauzeli pozicije i to u prvom redu.
Napred lovci Srbije,u buducnost kojoj vecina veruje,a neki smo ih odavno provalili samo nas je maloByeKolce

Mrwo22250, ovo što se dešava u Vlasotincu nema nikakve veze sa partijskom linijom i deljenjem packi "partijski zabludelim ovčicama", jer da toga ima ja bih sigurno do sada "dobio po nosu", ali veruj da toga nema a neće ga ni biti jer to nije u partijskom interesu na ostvarivanju programskih ciljeva te stranke zbog kojih joj trenutno pripadam, a pripadam joj iz uverenja da još uvek ima dosta pojedinaca koji nisu licemeri i da ono o čemu javno govore i javno rade, to zaista i misle . Naravno, kao i u svakoj stranci, ima dosta pojedinaca koji su tu radi zadovoljavanja svojih sujeta, ambicija i ostvarivanja kvalitetnog materijalnog stanja bez ičeg uloženog iz svoje privatne i mentalne svojine. Članstvo je dobrovoljno tako da dok me drži takvo uverenje, biću član, kao što to neću biti kada definitivno budem ubeđen da ovo naše društvo još uvek nema uslova za trenutni politički sistem, zbog nedovoljno razvijene društvene svesti većine građana.

Iz svih mojih upisa na ovoj temi može se opravdano zaključiti da sam ja protiv LSS-a.

Ne, nisam ja protiv postojanja institucije LSS ali sam protiv takvog LSS-a gde na jednoj strani postoje davanja uvek istih građana Srbije (lovaca) koji od tih davanja nemaju nikakve koristi (materijalne ili nematerijalne, bez razlike) a na drugoj strani nekoliko uvek istih građana Srbije (koji možda i nisu lovci) kojima se na razne načine omogućava da u svoje džepove trpaju sredstva ovih prvih.

Veruj mi da u ove druge pojedince ne svrstavam Dragana Šormaza, već samo one koji su mu "pomogli" da postane to što jeste, koji su to učinili iz očekivanja da će im on kao član vladajuće stranke sa trenutno ogromnom ili najvećom podrškom građana Srbije, omogućiti nastavak daljeg ostvarivanja godinama ružno stečene navike da prepisanim naučnoistraživačkim radovima, unapred dogovorenom provizijama u nabavci medalja i pehara, fiktivnim putnim nalozima, višestruko uvećanim naknadama za obavljanje knjigovodstvenih usluga i sl., sebi i svojoj porodici omogućuju mnogo kvalitetniji život od onog koji realno zaslužuju.

Ono što Draganu Šormazu (bez obzira na sve ono što je o njemu ovde na forumu napisano u vezi njegovog lovačkog staža), niko sada od nas ne može prigovoriti je da on ne ispunjava ono što je obećao. A obećao je da članski doprinos neće biti 1000 dindži i mislim da je to obećanje ispunio odlukom da taj doprinos sada iznosi 200 dindži. Obećao je nov statut LSS-a i obećanje ispunio donošenjem istog, koji se evidentno krši ali ne sa njegove već sa strane drugih "revnosnih" lovnih subjekata (jedan od primera je upravo moje udruženje koje će se možda učlaniti u LSS a da prethodno nije član nijedne okružne ili regionalne asocijacije), obećao je smanjenje prekomernog broja zaposlenih u LSS-u i mislim da je broj radnika u ovoj višoj lovnoj asocijaciji znatno smanjen (naročito onih "stručnih" koji su ne tako davno imali mesečne plate ko dva predsednika ili premijera Srbije), obećao je rešavanje problema na relaciji LSS- LSCS-LSV i svedoci smo da tog problema trenutno nema.

I pored činjenice da je Dragan Šormaz ispunio veliki deo svojih obećanja i očekivanja delegata koji su na Skupštini LSS-a glasali za njegov izbor, moje je pravo da i dalje imam mišljenje i stav da se još uvek nisu stekli kvalitativni uslovi da moje udruženje postane član ove više lovne asocijacije jer me niko nije upoznao sa argumentima da isto promenim a naročito moji drugari sa ovog foruma Elko, Nikola Vojinović, Đoša69, Sremac75, Lala, SavaPlana i ostali, kao ni Braca Ćirković kao predsednik NO LSS-A (i ostalih lovnih funkcija u Nišu i oko NIša), koji smatra da je trenutno stanje, budućnost lovstva u koje trebam verovati.

Šta je naš osnovni problem??? Pa to što većina lovaca Srbije ne shvata ili ne želi da shvati kakve su im više lovne asocijacije potrebne??? Ako preovlađuje stav da te više lovne asocijacije trebaju biti kao što su i do sada bile, ja sam mišljenja da to ne vredi više od 50 dinara članskog doprinosa godišnje po lovcu Srbije. Ukoliko se pak većina lovaca Srbije opredeli da više lovne asocijacije trebaju biti više stručnije i operativnije, od čijih će aktivnosti neposredno zavisiti kvalitet lovišta Srbije, onda iste treba platiti i 1400 dinara godišnje, koliko sada plaćaju lovci Vojvodine, a toliko plaćaju jer je definitvno LSV svojim postojanjem i aktivnostima doprineo "višekilometarskim kolonama divljači koje migriraju iz Vojvodine put Rumunije, Mađarske , Hrvatske i uže Srbije, zbog prenaseljenosti u oblasti Srema, Banata i Bačke, ?ROFL

Mrwo, ovo moje razmiljanje o pojedincima koje će Dragan Šormaz sigurno razočarati, potvrđuju i Lalini upisi na ovoj temi, obzirom da se u LSV-u (za razliku od LSS?) ponovo izabiraju isti pojedinci koji još uvek nisu ispustili "ašove i lopate kojima su iskopali grob LSV-u (sa ogradom da će moj brat Sremac75 umesto lopate, zadužiti glogov kolac!!!!)".

Koristim priliku da Lali poručim postojanje mogućnosti da će se Milovančev "otkaćiti" mnogih obaveza koje trenutno ima na više državnih ili lokalnih funkcija, i da će naći više vremena radi mogućnosti da sagleda šta je do sada uradio kao predsednik LSV-a.Hmmm

kum
 Auuu Lalice,sav sam se uplašio,evo ne smem ni u NS više(šalim se doazim u sl.subotu privatno i biću dva dana tamo čisto da znaš).Kao prvo mnoooooogo lagiš Lalice,kao drugo imaš sve lepo i u pp napisano a ti opet trla baba an,ali jbg ti i ne znaš bolje.Ti znaš samo da pališ izgleda ,ali ne narodne mase već znaš već šta. Da te ne podsećam ja,ima ko.A ženu ću uvek da ti pomenem ,naravno u superlativu samo,jer ona to zaslužuje,ako ništa drugo onda zbog oklagije hahahha.A ti koji pišu organima samo neka pišu jer je ovo napokon postala jedna slobodna i pravno uređena zemlja i ja tu ništa više ne bi diro ,što bi reko Čola!!!
Što se tiče tegoba stomačnih ne sekiraj se ja šta imam ja sve u lice,najpoštenije zar ne,a u to si se uverio uvek sam direktan zar ne ???
što se tiče Serejića(hahahah) dođi da vidiš ili njuškaj još malo (za to si stvoren,mislim imaš nos za to ,ušta se uverilo mnogo doopeta hahahah)
a ja preko grane svakoh mesec dana(proveri i to ) a drugi hahahahha,prpa,čim se pojave bajbokana,ali nije ni to problem navika je čudo,mislim navikao se čovek od pre par godina,hahahha,proveri i to .
I tako nisi bre ti Lalica,nego slamicaaaa,mekan si bre mlogo hahhahaha,ali odoh ja na partiju čega već,jer živim da živim,i mirno spavaj nano,pardon lalo,opsss Slamooooo,kako kaže pesma,pozdrav od brenera za plin hahahahahah
PS sLAMOOOO TREBA MI STAN U NS OD SEPTEMBRA PA POMOZI HVAA UNAPRED
Raanj

Lala

Gedza66 kaže:
Ono što Draganu Šormazu (bez obzira na sve ono što je o njemu ovde na forumu napisano u vezi njegovog lovačkog staža), niko sada od nas ne može prigovoriti je da on ne ispunjava ono što je obećao... Obećao je nov statut LSS-a i obećanje ispunio donošenjem istog, koji se evidentno krši ali ne sa njegove već sa strane drugih "revnosnih" lovnih subjekata (jedan od primera je upravo moje udruženje koje će se možda učlaniti u LSS a da prethodno nije član nijedne okružne ili regionalne asocijacije), obećao je smanjenje prekomernog broja zaposlenih u LSS-u i mislim da je broj radnika u ovoj višoj lovnoj asocijaciji znatno smanjen (naročito onih "stručnih" koji su ne tako davno imali mesečne plate ko dva predsednika ili premijera Srbije), obećao je rešavanje problema na relaciji LSS- LSCS-LSV i svedoci smo da tog problema trenutno nema.

Auuuu....
Usrećio nas Šormaz sa tim svojim oktroisanim Statutom, gde je ugradio takve odredbe da npr. lovci Vojvodine umesto dva saveza sad na grbači imaju tri instance koje moraju da finansiraju (LSV, LSS, i famozni okružni savezi koji koliko ja vidim nit šta rade nit čemu služe, niti ih iko zarezuje). Usput je još u taj Statut ugradio onu fenomenalnu odredbu po kojoj, da bi neko vojvodjansko LU bilo član LSS, mora da bude član LSV!? I usput da preko onih 'lovnih okruga' LU kao nosilac subjektiviteta NEMA svog direktnog predstavnika u Skupštini LSS, nego moje (ili nečije drugo LU) u LSS predstavlja pitaj Boga koji čovek, koji blage veze nema šta su problemi mog LU, nego na Skupštini LSS zastupa nemam pojma koje i čije stavove?! Znači, da bi neko LU iz Vojvovdine iznelo neki svoj problem ili predlog na Skupštini LSS, mora da prodje barem dve ili tri instance: lovni okrug, skupštinu LSV, i skupštinu LSS, da bi se uopšte čulo za taj problem, a rešenje problema ili pomoć će da dobije OD KOGA?!? Šta to moje LU dobije od LSS, a ne dobije od LSV da bi plaćali dve članarine savezima? Šta se uopšte u trenutnim okolnostima dobija od saveza?!? Dajte mi konkretan primer! Planska dokumenta plaćamo Zeremskom i ekipi debelo, po višestrukim cenama od tržišnih i to košta, kad se presabereš, kao Sv. Petra kajgana (provereno, da ne ponavljam, pisali smo o tome!).

Smanjen broj radnika u LSS? Lovni radnici, kakvi god da su bili, i dobri i loši, su ili prebačeni u ćerku firmu, neki su uz debelu otpremninu otpušteni, a dovedena je nedavno nova radnica (dama za koju kažu da je zaista zgodna), ali sa nepoznatim referencama za posao u savezu! Isto to je uradila i prethodna garnitura u LSV - stručni (barem formalno) ljudi su prebačeni u ćerku firmu da usreće LU svojim radom nakačeni na finansiranje preko članarine za LSV (?!?), a dovedena je u savez opet jedna dama, čija zaduženja i reference meni nisu poznate. Sve to košta, brate Gedžo...

Brate Gedžo, da li bi smeo da se zakuneš da nema problema u odnosima na relaciji LSS-LSV-LSCS-LS KiM? Ima ih itekako, i tinjaju izvan očiju javnosti (eskaliraće u narednih godinu dama, tipujem), a tiču se pre svega oko pitanja para i samo para, i donekle oko pitanja predstavljanja LU u LSS i načina odlučivanja!!! Da li hoćeš da me ubediš da Tomica i Guberinić nemaju problem da objasne svojim članovima zašto sad moraju da finansiraju dva saveza? Ista priča kao u LSV! Osipanje članstva i u LU i u savezima je evidentno, i tek će da bude, jer statutarna rešenja koja je Šormaz zastupao (a dobar deo rešenja mu pisali neki drugi ljudi, iz LSV-prethodna garnitura, i LSCS). A sve to košta, brate Gedžo...

Lovne karte se preuzimaju savezu? Pa šta? SAvezi će znati koliko ko ima članova, pa šta? Ko neće da im plati članarinu, ne mora, a lovne karte lovci MORAJU dobiti. SAvezi nemaju nikakav instrument da nateraju neko LU da im plati članarinu koja se i dalje po inerciji nepotrebno obračunava per capita (po glavi lovca), umesto da LU kao nosilac subjektiviteta članstva po Statutu plati neki iznos za članarinu, nevezano za broj lovaca u LU! Zašto npr. Srbijašume kao kolektivni član LSS ne bi platili članarinu po broju zaposlenih, nego plaćaju paušalni iznos na nivou nekog omanjeg LU? Ili VOjvodinašume za LSV? Ili da Nacionalni park Fruška Gora plati članarinu po broju zaposlenih? Još pri tom, da veselje bude veće, naknada za korišćenje divljači za LU je 10%, a za JP i NP je 5%. Srndać je srndać, isti vrag i u lovištu JP i u lovištu LU, ali ga država različito tretira, u zavisnosti od toga gde je odstreljen!!! Čudo od rezona!
Svi smo kao isti, samo neki baš i nisu! Samo je pitanje dana kada će isplivati problem oko toga 'zašto oni mogu, a mi ne možemo?'.
Zašto npr. LU Niš može da bude direktni član LSS i plati samo jednu članarinu savezu i ima svog garantovanog direktnog predstavnika u LSS, a LU Subotica po Šormazovom Statutu jednostavno MORA da plaća dva saveza i pri tom nema garancije da će imati svog delegata u organima i telima LSS, nego će neko drugi šatro da zastupa interese subotičana?!? Neka mi neko pokuša objasniti ovu anomaliju i razliku u tretmanu LU u zavisnosti od toga iz kog dela Srbije dolazi!!!! Biću bezobrazan i reći ću da mislim da je to jedno idiotsko rešenje u Statutu koje delimično ili potpuno marginalizuje LU članice LSV i LSCS! Kad treba da plaćamo, onda smo isti (a nismo), a kad treba da iznosimo probleme, predloge, glasamo i odlučujemo onda će neko drugi to da uradi u naše ime?!?
To tako ne može dugo da traje, i tu je Šormaz (i oni koji su mu pisali taj Statut) pao na ispitu. Hvala na lepim obećanjima, što se mene tiče, bolje da je ostao stari Statut, nego ovo strašilo od novog Statuta.
ČLANOVI LOVAČKIH SAVEZA SU LOVAČKA UDRUŽENJA, KOJA MORAJU DA IMAJU SVOG PREDSTAVNIKA U SAVEZU!
Što se kršenja onog nesretnog novog Statuta LSS, krši se na sve strane, nije zaživeo i neće zaživeti onako kako su ga 'majstori' zamislili - krši ga i sam LSS, jer prema mojim nezvaničnim informacijama, upravo u vreme kada je Milovančev pokušavao da razgovara/pregovara sa šest LU koja nisu članovi LSV o njihovom povratku u vojvodjanski savez, na adresu nekih od tih LU je stigla ponuda/profaktura da uplate DIREKTNO članarinu za LSS!!! Toliko o Šormazu i ekipi koju predvodi.
I samo još jednu stvar, brate Gedžo: nemoj da se farbamo, i da tvrdimo da politika nema veze sa 'uterivanjem u red i disciplinovanjem' LU širom Srbije. U tu priču ti ni tvoj drug i član (meni zaista jako drag i simpatičan) Papučka neće poverovati.

Gedza66 kaže:
Mrwo, ovo moje razmiljanje o pojedincima koje će Dragan Šormaz sigurno razočarati, potvrđuju i Lalini upisi na ovoj temi, obzirom da se u LSV-u (za razliku od LSS?) ponovo izabiraju isti pojedinci koji još uvek nisu ispustili "ašove i lopate kojima su iskopali grob LSV-u (sa ogradom da će moj brat Sremac75 umesto lopate, zadužiti glogov kolac!!!!)".

Koristim priliku da Lali poručim postojanje mogućnosti da će se Milovančev "otkaćiti" mnogih obaveza koje trenutno ima na više državnih ili lokalnih funkcija, i da će naći više vremena radi mogućnosti da sagleda šta je do sada uradio kao predsednik LSV-a.Hmmm

Dokle god se kao nosioci promena u LSV pokušavaju predstaviti ljudi koji su taj isti savez cedili kao sundjer, nema 'leba! Dokle god ti isti vode kadrovsku politiku i podmeću Milovančevu većinu ljudi iz bivših struktura, dotle će savez propadati. Možda je to i dobro, možda je LSV-u potrebno da doživi katarzu. Kako kažu mudri ljudi, da bi se podigao, moraš prvo da padneš!
Nije mi jasno iz kojih razloga Milovančev, bez obzira na svoje obaveze, dozvoljava sebi nepotreban luksuz da se petlja sa ljudima kojima on kao elokventan gospodin čovek ne bi smeo slepo da veruje, i da dopusti da ga povezuju sa ljudima kojima, siguran sam, ne dozvolio ni da mu pridju, a kamoli da sa takvim nekima ulazi u priču 'sredjivanja stanja u savezu'.
Nema od toga ništa - preveli su ga izgleda 'majstori' žednog preko vode. Umeju oni to. A Bata Milovančev izgleda nije dao dovoljno šanse (ili nema dovoljno sluha) za dobronamerna upozorenja koja znam da je na vreme dobijao! Šta je Zeremski u upravi saveza, koja mu je funkcija?!? NIKAKVA!!! A isti taj Zeremski jednostavno izdiktira skoro kompletan sastav komisija saveza, Milovančev i UO to usvoje, i šta ćemo sad? Neće me niko ubediti da tu prste nije umešao i Beuković, nema šanse!!! Priča Bate Milovančeva na upozorenja da neće valjati ovako,o nekakvim 'privremenim rešenjima' ne pije vodu, jer ta 'privremena rešenja' samo kupuju vreme onima iz stare ekipe koji su skrkali savez na niske grane, a usput za čas se može desiti da neka 'privremena rešenja' postanu dugoročna, a da ljudi koji zaista žele suštinske promene i preporod saveza, jednostavno rezignirani dignu ruke od jalovog posla i nastavka stare prakse koji se već odvija iza ledja Milovančeva.
Ako je Zeremski ključni Batin igrač za obećanja o navodnim promenama na bolje, onda ja nemam čemu da se nadam. Zeremski igra za sebe, koliko ja vidim! Ne treba zaboraviti da je bruto prihod firme Vojvodjasnki lovac bio u visini 75% prihoda LSV!!! A koliki je profit/dobit ćerka firma LSV obezbedila svom osnivaču? Nikakav, ili mizeran, pa čemu onda ta firma? Šta će mi neko ko će da arči resurse saveza, ostvaruje neki prihod, i onda sve što uprihoduje potroši, tako da osnivaču LSV ne ostane NIŠTA! Sve što im padne šaka momci iz firme skrckaju pitaj Boga na čega. A evo nas sad još i u situaciji da umesto da neko tog Zeremskog postavi 'za astal' i pita 'ej bre, šta ti to radiš tamo u firmi?', imamo situaciju da Zeremski odredjuje kadrove u komisijama saveza, pa čak i Komisiji za materijalno finansijska pitanja koja bi trebalo da ima ulogu nadzora nad poslovanjem Vojvodjanskog lovca? PA YEBO TE MIŠ, dokle bre ide nečiji bezobrazluk?!? A Milovančev to toleriše?!? Isti Milovančev koji je za skupštinskom govornicom potencirao reč TRANSPARENTNOST rada saveza, toleriše da na sajtu saveza mesec i po dana nema nikakvih informacija, a da mu Zeremski izdeklamuje sastav Komisije za informisanje koji je skoro isti, ako ne i još gori od prethodnog sastava!? Nemoj da mi neko kaže da Milovančev nije znao... Da je hteo, mogao je vrlo lako da zna! Ali on izgleda ima veliko poverenje u Zeremskog, a ovaj to ue da iskoristi, naravno, nije lud da propusti takvu priliku i penal koji mu se namestio!!!

Što se mene tiče, u pravu su predstavnici onih 6 LU koja nisu u sastavu LSV: pokažite rezultate, na delu (a ne na rečima) demonstrirajte rešenost da se stanje popravi, pa ćemo se vratiti u LSV.

I opet, što se mene tiče, ona LU koja su se do sada lomila da li će ili neće platiti članarinu za LSV, ne treba da žure, i za to ću se zalagati i u mom LU. Prvo rezutati u LSV (pre svega kadrovska rešenja), pa onda pare! Nema para unapred, na obećanja.

Bata Milovančev treba da sam napravi oštru selekciju ljudi kojima će ubuduće verovati i sa kojima će pokušati da uradi nešto, a ne da mu Zeremski, Beuk i stara ekipa podmeću kadrovska rešenja koja su većinom po mom mišljenju loša, neka su katastrofalna, a neka čak i tragikomična! Prihvatio se Milovančev da bude prvi čovek LSV, sad neka radi posao kojeg se prihvatio. Meni se čini da 'posao' i dalje radi stara ekipa, a Bata to ne vidi ili neće da vidi, ili ga 'vuku za nos' i zamazuju mu oči. Kako god bilo i šta god mu rade, to je sad njegov problem koji on sam treba da reši. Ovlašćenja ima, instrumente za sprovodjenje svojih zamisli ima, prave informacije može da ima ako hoće, ili će da veruje cvećkama koje će da ga kao i njegovog prethodnika Pažina iskoriste, pa puste niz vodu. Nema Milovančev nikakvog ograničenja da napravi čistku u savezu i postavi stvari onako kako treba, a ne onako kako nekima odgovara.
Nemoj posle da bude da nije znao, ili da su ga prešli i peveslali.

Lala
 Neću da polemišem ni preko foruma ni van foruma sa neotesanim seljačinama, primitivcima, barabama, djilkošima bez časti i morala, ljigavcima, lažovima, prevarantima, lopužama, kokošarima, polusvetom, hohštaplerima, dripcima i probisvetima.
Iz ličnih higijenskih razloga neću sa takvima da imam nikakav kontakt.

POŠTENJA MI I OBRAZA MI!

zoranp
 Davno je i jasno rečeno, da LSV liči na jednu separatisčku organizaciju u cilju razjedinjavanja jednog naroda i države!! Mi smo valjda jedina država koja ima dva lovačka saveza priznata od CIC-a!! Pa ako se uzme da imamo i vladu i zastavu i još samo fali policija i vojska (mada je sada najveća oružana sila u Vojvodini, članovi LSV-a), pa eto novog Kosova!! A ko to radi??? Ja nevidim ovde ni jednog Mađara, Hrvata, Albanca, Rumuna, Amera, itd...nego vidim da se Srbi glože, ili da bolje kažem igraju igre "derikože", ZA koga??? Taj Zeremski (ovde davno vezan za ovu zanimljivu pokretnu animaciju Lisica), je davno pokazao ko je i šta je, pa su ga (nažalost) neki prepoznali kao glavnu sponu ovogodišnjih promena, e to je cena!! Alo...bre ...pa zar za sretnog Pažina da platite cenu opstanka, ili još gore dolazak tih nekih "gumenih navlaka za muške polne organe"??? I da se vratimo opet na postojanje tog saveza,,,šta je to taj savez uradio??? Lažni svetski prvak ?? Devastacija lovišta i nedozvoljene radnje pri dodeli istih?? Lobiranja i laganje onih koje oni drže na čelima društava i udruženja?? HUŠKANJE BRAĆE JEDNIH NA DRUGE??..a njihova deca po inostranstvu,u svazima, u ministarstvima,itd,itd...još je ovaj "crni bog" iz Srema najbolji, on bar ima neku farmu, pa donekle ima i opravdanje za rasipanje, a Lisica?? PREDLOG ZELENIMA....NAPRAVITE KOMISIJE I URADITE PREBROJAVANJE DIVLJAČI U SVIM LOVIŠTIMA VOJVODINE, A POSLE rezultate ISTOG USPOREDITE SA BONTETNIM RAZREDIMA TIH LOVIŠTA!!!!! ...TU ĆETE VIDETI SAV RAD STRUČNE,VISOKO OBRAZOVANE, NADASVE PATRIOTSKE EKIPE IZ LSV-a, a nama OVČURINAMA ZABRANITI SVAKU DALJNJU POMISAO DA UOPŠTE IZAĐEMO U ATAR...normalno čast izuzetcima, ali jako ih je malO!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

paninm
 izgleda da se tocak istorije ponavlja. Ovo je kao voznja autobusa u krug, samo se vozac zameni a putnici uvek isti Smile. A oni koji placaju ovu voznju, pa njih i onako niko ne zarezuje Smile .

Auuuu....
Usrećio nas Šormaz sa tim svojim oktroisanim Statutom, gde je ugradio takve odredbe da npr. lovci Vojvodine umesto dva saveza sad na grbači imaju tri instance koje moraju da finansiraju (LSV, LSS, i famozni okružni savezi koji koliko ja vidim nit šta rade nit čemu služe, niti ih iko zarezuje). Usput je još u taj Statut ugradio onu fenomenalnu odredbu po kojoj, da bi neko vojvodjansko LU bilo član LSS, mora da bude član LSV!? I usput da preko onih 'lovnih okruga' LU kao nosilac subjektiviteta NEMA svog direktnog predstavnika u Skupštini LSS, nego moje (ili nečije drugo LU) u LSS predstavlja pitaj Boga koji čovek, koji blage veze nema šta su problemi mog LU, nego na Skupštini LSS zastupa nemam pojma koje i čije stavove?! Znači, da bi neko LU iz Vojvovdine iznelo neki svoj problem ili predlog na Skupštini LSS, mora da prodje barem dve ili tri instance: lovni okrug, skupštinu LSV, i skupštinu LSS, da bi se uopšte čulo za taj problem, a rešenje problema ili pomoć će da dobije OD KOGA?!? Šta to moje LU dobije od LSS, a ne dobije od LSV da bi plaćali dve članarine savezima? Šta se uopšte u trenutnim okolnostima dobija od saveza?!? Dajte mi konkretan primer! Planska dokumenta plaćamo Zeremskom i ekipi debelo, po višestrukim cenama od tržišnih i to košta, kad se presabereš, kao Sv. Petra kajgana (provereno, da ne ponavljam, pisali smo o tome!).

Pa zar nisu udruzenja starija od saveza? Udruzenja su osnovala Savez zar ne?

milenko0609
 Problem je mnogo dublji nego što se misli, već sam ranije pisao o tome, al da podsetim one koji nisu čitali:

Razmislite o sledećem koji su ljudi koji su birani po sekcijama-udruženjima- pa tako i u savezim(čast izuzecima).

Što znači metlu u ruke i krenuti od svog dvorišta.

Ovakva kadrovska rešenja ne da neće povratiti onih 6 LU, već će povući novih mogućih 6 LU,visina članarine i kadrovska rešenja su od krucijalnog značaja da bi START izgledao 100% korektan.

P.S. čita li onaj ko treba ova pisanija, pa odavde bi i moja baba naučila-uvidela šta treba menjati da bi bilo ok.

VREME Brzo se vraćam
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Lala

milenko0609 kaže:
P.S. čita li onaj ko treba ova pisanija, pa odavde bi i moja baba naučila-uvidela šta treba menjati da bi bilo ok.

VREME Brzo se vraćam

Eee moj kolega, pa koliko toga smo ispisali? Šta još treba da uradimo?

Da probamo kao ovaj sa snimka, možda bi bolje razumeli oni koji... Ma odgledajte! Grin

Lala
 Oooo, pa neki od naših uvaženih rukovodilaca su i u novine dospeli, u visokotiražni Blic, zahvaljujući upravo onome što smo i ovde na forumu pominjali, a zove se NEPOTIZAM, i zahvaljujući raznoraznim NIR koje svesrdno štancuju očevi, sinovi, snaje i ostala rodbina, a na sveopštu radost i polzu vaskolikog serbskog naroda, kao i na razne 'projekte' kojima iz fondova izvlače parice! A studenti k'o studenti, gledaju i uče kako se radi, pa će i oni možda jednog dana?
Eeeeee tugo moja!

Ja sam se od sve muke slatko ismejao kad sam pročitao poslednji pasus u članku. Kakav je to šampion u foliranju... Citat tog pasusa: 'Profesor Beuković kaže da ne zna ništa o nepotizmu, ali ne poriče da je njegov sin saradnik na projektima dok studenti tvrde da on drži nastavu na predmetu lovstvo, gde mu je otac profesor.' HaHaHa
Ne zna čovek, ma nema pojma o čemu se radi, šta je problem? Ma sve je u redu, majstore, još kad bi novinari zagrebali malo po raznim tezgama u nekim školama za 5. stepen lovstva, i čuli za praktični deo nastave koji polaznici moraju da odrade, a koji se drži i na izvesnoj farmi svinja u jednom sremskom selu... Sreća pa nisu saznali! Za sad!!!

Klik na link:

http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/56...-asistente

Ma nek su oni živi i zdravi, i nek u veselju razvijaju svoje 'biznis planove' o tudjem trošku!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,274 posete www.srbijalov.com