Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Baikal MP-153 vs MP-155

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Baikal MP-153 vs MP-155
pavlepavlaka
 a ovo je 12/76 i nema taj ljiljan ili strelica za celicnu sacmu sta to znaci?
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

pavlepavlaka
 Hteo sam samo da mi neko obijasni cemu ovaj znak i sta to znaci da li 12/76 sme da puca celicnu sacmu ili ne nista vise? Confused

Podunavac
 Сме из чокова до сужења 1/2 чок. Са ужим чоковима не сме.
Tri prsta 2Kolce

pavlepavlaka
 Samo jos nesto sta znaci ovaj ljiljan ili strelica na 12/89 sto ima?

Podunavac
 Љиљан је међународна ознака за цеви тестиране за употребу челичне сачме.
Tri prsta 2Kolce

pavlepavlaka
 Puska koja je 12/89 je testirana sa celicnom sacmom a 12/76 nije, nije onda bas jasno kako i jedna i druga smeju pucati celicnu sacmu?

AcaNik
 Зашто мислиш да пушка 12/76 није тестирана на челичну сачму?

ssekir75
 вероватно што не види љиљан.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

pavlepavlaka
 Jeste zasto nema onda ljiljan na 12/76?

AcaNik
 Зато што је рађена за Србско тржиште Kolce

pavlepavlaka
 A dobro a 12/89 za koje je trziste pa je potreban ljiljan a kod nas to ne treba ?

Podunavac
 Љиљан је обавезан на пушкама са фиксним чоковима. На пушкама са измењивим чоковима ознака употребљивости са челичном сачмом је на самом чоку.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 Aman bre Pavle,rekoh ti vec da ces municije sa celicnom sacmom opaliti mozda 10kom u karijeri.Bitno je da ne pucas iz cevi koja je cokirana jace od 1/2coka i to ti je to.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

pavlepavlaka
 Ma razumem ja to nego ovaj ljiljan me bas buni nista vise mislio sam da samo 12/89 155 sme da puca celicnu posto on ima taj ljiljan ali 12/89 ima bese izduzene cokove mozda zato ima to?

Podunavac
 Sve i jeste u čokovima. Duša cevi je širokog prečnika i nema opterećenja prilikom prolaska sačme. Čelična sačma je uvek upakovana u plastičnu korpicu pune dubine da čelična sačma ne bi imala kontakt sa zidovima cevi i oštetila je.Tek nakon dolaska do prelaznog konusa i čoka povećava se opterećenje na taj deo cevi jer se čelična sačma ne prilagođava suženju kao olovna koja je mnogo mekša. Zato čokovi za čeličnu sačmu ne smeju da imaju veliko suženje i posebno se testiraju jer trpe veća opterećenja.
Tri prsta 2Kolce

ristemk
 e ovako sad novi sam na sajtu i interesuje me vase mislenje od 155 ko je ima i kako je izdrzljiva i radna usporedbi 153ku one ko je imaju ako mogu da daje vise informacija kako rade nakon duze vremena jer planiram da je nabavim pa se cudim jel 12/76 ili 12/89
gde ja opalim divljac sama padne i to od smeha lovac Dragoljupe Lisica

Bigman86
 Kolega, dobro došao na forum.

Kaži mi da li se dvoumiš između 12/76 i 12/89 ili ne razumeš razliku?
Ja imam 155-icu 12/76 i lovim sa njom par sezona (fazan, zec, lisica, prepelice, na ostalo nisam imao prilike da pucam) i ne mogu da se požalim.
Jedini "problem" je bio taj što je u početku pravila problem sa municijom koja ima punjenje lakše od 30gr. nije htela da izbacuje čaure.
Osim ovoga nikakvih problema nisam imao sa njom.

ristemk
 pa ovako ovo ce mi biti prva moja mislim licno moja puska do sadd sam lovio sa ocevom crvenu zastavu bok ti pita kolko e stara polozara naravno jos od deda je al iskreno dizes zavozis dobro i retko tu promasis cim se divljac malo zakrije na musicu tegli i pada e sad da ne skrecem mnogo zelim mp 155 al se tu malo cudim dvoumim sta da uzmem el 12/76 ili 12/89. 12/89 necu da gadjam tenkove i helikoptere al veprove ocu ali vecina lova je na sitnu divljac ono bas mi treba jedna al vrijedna za oba lovova dvoumim se na to da 12/89 mi bude dobra na vepra al se cudim nemoj da me zaCenzurisanova sa municiju jer na sitnu cu verovatno koristiti ono obicna municija 12/70 33gr. do 36gr. normalno 3ci metak valjda bude magnum. to otprilike gore dole procitao sam sve sto pise ovde oko mp 155ci hvala na podeljeno znanje unaprjed
gde ja opalim divljac sama padne i to od smeha lovac Dragoljupe Lisica

mrwa22250
 Mladi kolega,pozdrav i dobrodosao.12/76 ti je vise nego dovoljan za sve lovove koje planiras.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ssekir75
 ристе, 12/89 је ЈАКО СКУПА муниција. трипут скупљи у односу на 12/76. осим на вепра, за друго ти не треба. а и /76 одлично ради, тако да се не оптерећуј око тога.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
baikal 153 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 1033 21.06.2019. 18:36
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,281 posete www.srbijalov.com