Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izložbe i utakmice pasa

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izložbe i utakmice pasa
spiker-mrmosh
 Ali zato u Hrvatskom kinoloskom savezu , kako otvoris njihov sajt - oci da ti isteraju - i salju ih gde hoces !
A na sajtu Kinoloskog Saveza Republike Srbije stoji jos od 24. 12. 2007-me
"Testovi izvoda iz pravilnika su u toku...

Sta da ti pricam vise ! Da nije tuzno , bilo bi smesno !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

DakiNS

spiker-mrmosh kaže:
DakiNS nisi me pratio - danas sam zvao KSRS i dobio ovaj odgovor koji sam ovde napisao ! Tako da praznici ili ne praznici - to mu je to ! Oni ne stampaju te knjige !

Moguće je i to kolega ali moguće je i da se javila neka sporedna osoba koja nema blage veze šta se radi u KSS . Ne branim KSS krivi su i to mnoooogo ali ja tu ne mogu ništa. Na poslednjem izdanju pravilnika piše Autor: Komisija za rad ptičara KSSCG
Urednik Mahmud Al Dagistani
Izdavač KSSCG
Štampa GIK "Ljubostinja" Trstenik
Tiraž 1000 kom

U drugom upisu vidiš i sam kolika je naša sramota
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Cvele
 Dali neko dolazi na Medjunarodnu izlozbu pasa svih rasa CACIB Zajecar 08.04.2012.god? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Jank

Cvele kaže:
Dali neko dolazi na Medjunarodnu izlozbu pasa svih rasa CACIB Zajecar 08.04.2012.god? Smile

Ako nas zoveš u goste, pa ako ispečeš jedno prasence, pa ako Limun donese nevidljivo vina, pa ako Sremac zaboravi pušku, mislim i ne treba mu samo da ne zaboravi Neštinsko vino, i još nekoliko uslova da se ispuni i dolazimo.....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Cvele
 Za to iskreno ne mogu, jer nemam vremena, studiram, u Nisu sam, i mozda i ne prijavim svog psa, ali nadam se da cu uspeti da dodjem na izlozbu makar da vidim ko je sta doveo ako svog ne izvedem. Pitao sam jer me interesuje broj ljudi koji bi' posetili izlozbu, da se vidimo, upoznamo.... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Boban
 Evo nekih novina sa takmicenja pticara u Zadru.Danas se je desila velika bruka u Zadru na predstavljanju reprezentacija takmicar Bugarske reprezentacije Dejan Grujic na forumu poznatiji kao Del Garincos,javno je pred svima od strane komisije FCI izbacen iz reprezentacije i odredjena mu je zabrana ucesca na prvensvu zbog podmetanja laznih papira za svoje pse.
Sta da vam kazem ovo je velika sramota za jednog coveka takmicara kinologa,po meni treba ga zauvek diskvalifikovati prvo iz kluba NKD pa posle i iz svih ostalih kinoloskih organizacija.
Jer ovaj covek je stvarno bruka za srpsku kinologiju.

Lala
 Kako su ga ukebali? I otkud to, srpsko ime i prezime, a takmičar bugarske reprezentacije?
Da mi tu primenimo ovo sa slike?
Lala priložio:
ban.gif

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Jank
 Koliko vidim trajni BAN ....ovi su opasniji od Lale...ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

tulipan
 Kolege odgajivaci,takmicari izlozbena sezona je pocela;) Puno srece i uspeha na kinoloskim manifestacijama zelim svima i vidimo se iveli 3
Poenter-kralj polja

zoran
 Može mi neko reći gde je veća izložba/takmičenje ptičara, 21,04,2012, u Mokrinu ili u Vršcu?

Boban
 To sam saznao od ljudi koi su bili na takmicenju ,jer se proveravaju svi podaci od kera kio se takmici.
Kada ker ode u inostranstvo i ispise se iz srbije on dobija Eksport pasos i papire i nemoze se javno takmiciti za zemlju iz koje je odputovao.
Ko zna sta je tu sve bilo i kakve su mucke radjene.No no no

tulipan
 Zorane- 21.04.2012. se odrzava nacionalna utakmica pasa pticara CACT u Mokrinu,ako si na to mislio!;)
Poenter-kralj polja

zoran
 Citao sam na internetu da slicno takmicenje odrzava se i u Vrscu ... sto mi je veoma cudno. Hmmm

od komtema
 Pozdrav svima.Danas mi je administrator obrisao nekoliko video klipova koje sam snimio juce na treningu,na kojima se vidi da pas markira fazanke uz obrazlozenje da neki clan to zabranjuje.Napominjem da sam trenirao psa na terenu koji je predvidjen za trening pasa pticara zato sto hocu tog psa da vodim na prolecne utakmice B kategorije.Smatram da bi pas ucestvovao na tako ozbiljnim utakmicama mora negde i da trenira.Ili bi trebalo zabraniti prolecne utakmice?Kuda ide nasa kinologija ?

Indjijanac
 evo ga taj član iz zakona o divljači i lovstvu
Član 22.

Zabranjeno je:

1.ugrožavati opstanak divljači u prirodi i njena staništa;
2.proganjati, zlostavljati, namerno povređivati i uznemiravati divljač;
3.zarobljavati i držati divljač u zatvorenom ili ograđenom prostoru, namerno uništavati mesto za razmnožavanje i odmor divljači, uzimati jaja od divljači, kao i sakupljati jaja zaštićenih vrsta ptica;
4.držati divljač u zatvorenom prostoru duže od mesec dana od dana prestanka delovanja elementarnih nepogoda, odnosno izlečenja povrede ili sprovođenja određenih mera gajenja, osim u zoološkim vrtovima, farmama divljači, parkovima divljači i drugim objektima u kojima je ovim zakonom ili posebnim zakonima dozvoljeno držanje divljači u zatvorenom prostoru;
5.unositi u lovište divljač iz parkova divljači, zooloških vrtova i sa farmi divljači, kao i oštećenih jedinki divljači;
6.unošenje novih alohtonih vrsta divljači i njihovih hibrida u slobodnu prirodu na području Republike Srbije;
7.vršiti žetvu i kosidbu poljoprivrednim mašinama koje nemaju ugrađene uređaje za isterivanje, odnosno plašenje divljači;

Kaznene odredbe, za kršenje ovog člana:
X KAZNENE ODREDBE
Privredni prestupi
Član 102.
Novčanom kaznom od 1.500.000 do 3.000.000 dinara kazniće se za privredni prestup korisnik lovišta - pravno lice ako:
1) ugrožava opstanak divljači u prirodi i njena staništa (član 22. tačka 1);
2) proganja, zlostavlja, namerno povređuje i uznemirava divljač (član 22. tačka 2);
3) zarobljava i drži divljač u zatvorenom ili ograđenom prostoru, namerno uništava mesto za razmnožavanje i odmor divljači, uzima jaja od divljači ili sakuplja jaja zaštićenih vrsta ptica (član 22. tačka 3);

a pošto je trenutno divljači potreban prolećni mir zbog reprodukcije ovo spada pod tačku 1.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

od komtema
 Dali taj clan vazi i za terene predvidjene za trening pasa pticara?Ja sam jedini u Temerinu koji trenira jednog psa na terenu predvidjenom za trening pasa za utakmicu i dali ja krsim taj clan?U subotu ce u Mokrinu biti odrzana utakmica pasa pticara tipa B gde ce biti vise od jednog psa tj.sad je u Srbiji odrzana utakmica gde je ucestvivalo 76 pasa dali i oni krse taj clan?Dali ih treba kazniti?Sad mi nista nije jasno?Sad ce skoro svake subote biti negde utakmica pasa,dali ja ucestvovanjem na utakmici krsim taj clan?Ako krsim dali mogu da budem kaznjen i kakve su kazne?Napominjem da su utakmici javne i da se nalaze u planu manifestacija kinoloskog saveza srbije?Dali je moguce da kinoloski savez srbije nezna za taj clan?

huntinggirl1
 5) neograđeni/otvoreni teren za obuku lovačkih pasa je deo
otvorenog lovišta, određen lovnom osnovom za gazdovanje lovištem i/ili
godišnjim planom gazdovanja lovištem, u kome se nalazi određena vrsta divljači
za čiji lov se u periodu od 1. jula tekuće godine do 15. maja naredne godine
obučava odgovarajuća rasa lovačkih pasa, a koji ne može biti manji od 100 ha
površine lovišta;
Pravilnik o lovačkim psima.
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

od komtema
 Pozdav svima!Smile Danas je u Mokrinu odrzana prolecna utakmica pasa pticara bez ostrela tipa B.Bilo je 2.baterije pasa.Sudili su Milos Veselinov i Dusan Madjarev.Ucestvovalo je 14 pasa medju njima 13 nemaca i 1 madjar.Rezultati su 1.mesto Miki Veskov ostrodlaki nemac Zenit 2.mesto Miki Veskov kratkodlaki nemac Raul 3.mesto Komnenovic Aleksandar kratkodlaki madjar Bil.Ostali psi nisu imali plasmane.Video zapis obrazlozenja rada pasa od strane sudija postavicu kad stignem.Bye

od komtema
 Ovo su pobednici danasnje utakmice Miki je levo na slici ja sam desno pored mikija je sudija madzarev.Bye

tulipan
 28.04.2012. CACT Turija i Derbi za Nkd;) Vise informacija na 063 729 3 329 Dragoslav
Poenter-kralj polja

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
parazitske bolesti pasa KINOLOGIJA 60 04.09.2020. 09:16
Ishrana pasa KINOLOGIJA 19 20.04.2019. 23:12
Obuka lovačkih pasa KINOLOGIJA 409 03.10.2018. 21:59
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Plašljivost i privikavanje pasa na pucanj KINOLOGIJA 38 03.01.2016. 14:55
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,114 posete www.srbijalov.com